Свекруха-бабуся

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 голосів
    60,2%
  2. свекрусі

14 голосів
    4,5%
  3. обом

70 голосів
    22,7%
  4. нікому

39 голосів
    12,6%
Статус теми:
Закрита.
  1. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся

ми теж гуляємо якщо нема температури. І сопельки швидше проходять

2. Florena

Florena Member

Не знаю як там у кого,а у мене свекруха-бабуся чудова людина,спочатку трохи було притирання характерів,як у кожній родині,тим паче,що я друга дружина у її сина,але мене ніколи не порівнювали з першою.Я цілком довіряю ій свою донечку,вона дуже полюбляє онучку,дапомагає мені в усьому.Доня дуже часто у неї проводить не день-два,а може тижнями,мені це було зручно у зв"язку зі специфікою роботи.Мій графік був з 9.00 до 23.00 кожен день без вихідних,у цей час вона допомагала ,займалась з нею,лікувала,коли це було потрібно...Я з нею більше спілкуюся ніж її син,можу порадитись,або поділитись своїми тривогами,вона розуміє мен,так як і я її,сподіваюсь,що такі стосунки будуть і надалі.Зараз я сиджу дома і замаюсь донею сама,але свекруха нас часто навідує,телефонує по пару разів на день і мене це не дратує,а моя мама дуже задаволена такими нашими відносинами

3. solomka

solomka Active Member

при такому вітрі, який був вчора, синочок надихався холодного повітря - ввечері температура 37,1.

4. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

А який то сильний - останні три дні 3-4 градуси, просто вітер. По-моєму, то вже перебор. Ви спитайте Лілю Романову, як в них 20 градусів, а то і більше, чи діти тижнями не ходять до школи. Просто не потрібно привчати дитину до тепличних умов, бо потім десь трошки вітерець-морозець і все тиждень вдома з соплями.

Не думаю, що то від "холодного повітря" - просто застуда ще повністю не відступила от і все. А прогулянки на свіжому повітрі дуже корисні, тим більше при хворобі (звичайно якщо дитина не температурить).

5. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Є різні організми. Якщо є проблеми з дихальними шляхами, аденоїди (дитина дихає ротом), холодова алергія, схильність до холодових спазмів, тоді дійсно краще в мороз дитину потримати вдома здоровою, ніж потім довше - хворою.

6. Valeria

Valeria New Member

В мене чудова свекруха.І все в нас було чудово спочатку і зараз(в нас вже є дитина).Живемо ми окремо.Бачимося часто:один раз на тиждень,інколи на два тижні.Вона завжди домомагала з дитиною,все в міру.Дуже люблю,коли вона до нас приїжджає.Взагалі,вона класна,добра жінка і любить мене і свою внучку.Всім бажаю мати таких свекрух!!!!!!

7. allusya

allusya Well-Known Member

Це точно. Вчора якраз говорили на ту тему з кумом. То він розказував, як його брата боялись простутиди: як купали, то всі вікна двері закладали подушками, щоб не було перетягів, все мало бути теплим і т.д. А одного разу бабуля привезла горіхи з села, то вони їх гріли до пічки, щоб синочок не захворів. :girl_crazy::girl_crazy: І що саме дивне, що якраз до 14 років малий страшенно і постійно хворів.

8. Girljanda

Girljanda New Member

Ой, людоньки, ржу не магу!:girl_haha::lol::girl_haha::lol::girl_haha::lol:

9. solomka

solomka Active Member

та вони меньшого малого (1,5 року) цілу зиму не виводили на вулицю, я такого не розумію.

10. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

В мене теж сусідка тут - то її мала на 4 місяці старша за мого. Вони взагалі ніколи не гуляють. Якщо ми малюсінькі літом на вулиці були з 8 ранку і до 9 вечора (поки кумарі не почнуть кусати), то їх я взагалі не бачила. Тільки на ганку видно було що візок стоїть - дитина цілодобово в хаті. Навіть їх баба казала, що вони виробляють, дитина постійно в хаті сидить.

В мене в племінника таке - за зиму хоч один раз але мусить перехворіти з горлом. То вони все одно виходять на вулицю (он недавно гнійною ангіною перехворів), горло полощуть, ніяких антибіотиків - але свіже повітря обовязково.
    Ну то вже зовсім інша річ.

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Мій Натанчик після кількахвилинної прогулянки по -20 і нижче завжди має ввечері гарячку. Раніше ми переживали, потому забили на то. І в нього гарячка трапляється все рідше й рідше. Призвичаюється дитина, мабуть.

12. pywkarik

pywkarik New Member

А я зараз живу зі свекрухою, свекром, дяьком і бабусею чоловіка. Поки всьо ок,ттт. Ніхто не лізе до того, шо я і як роблю з малим. Деколи мжуть дати пораду як вдягнути на двір, чи шо дати малому попробувати... але загалом все ніби добре. Знову ттт.

13. Nata

Nata Well-Known Member

Мушу тут виговоритися, бо накипіло.
    Гостили мої діти вчора у свекрухи. Моя мама зателефонувала щоб чоловік ввечері привів малих, бо вона записала Дмитра до стоматолога (у нас дуже погані зуби :sad:), ні за що вислухала яка я погана невістка :) Я півдня мучилася ЩО сталося, виявляється свекруха теж знайшла якогось стоматолога і дала чоловікові номер щоб він домовився з лікарем. Не поділили баби дитину :) Могла звичайно чказати нормально, але... Ну це ще дрібниці.
    Кілька днів тому казала свекрусі що поїду стригти малих, ще похвалилася що нарешті знайшла майста хорошого, бо в Дмитра волосся тоненьке, купи не тримається і важко його стригти, вже кілька перукарів змінила поки знайшла більш-менш нормального. Аж тут приходять ввечері мої діти... обскубані :) бо інакше ЦЕ назвати важко. Петрові навіть гривку криво підрізали (ех, три місяці волосся на "шапочку" відрощували і знову їжачок на голові :sad:), Дмитро взагалі як клоун. Бабуся певно так за стоматолога відімстила.
    Петро прийшов знову із проявами алергії :sad: Бабуся вперто поїть дитину апельсиновим фрешем і кладе спати на пір"ї (знаючи що не можна)
    І що? Ну виказала чоловікові, але ж він теж не винен. Зі свекрухою говорити - сенсу жодного, вона як скеля - не посунеться. Не пускати дітей зовсім - теж не вихід. Поки що сказала що до баби не підуть. Вони не сильно впиралися, молодший взагалі заявив "не пускай мене до баби".
    Як же мені та холодна війна набридла! Хочу щоб було добре, щоб діти тішилися бабою з дідом, щоб любили їх. Стримую емоції, ніц при дітях не кажу, але виглядає що свекруха не стримується зовсім. Переповіла мені мама їхню телефонну розмову і закрадаються сумніви що свекруха і дітей проти мене налаштовує :sad:.
    Казала що домовиться щоб Дмитрик походив із Петриком на підготовку (щоб адаптувався в колективі), прийщла - "вони би тільки гроші здирали, хочуть його в окрему групу записати, не дозволили ходити". Пішла вчора я, поговорила з дівчатами, вони дуже здивувалися що я прийшла просити, бо казали що домовилися з бабусею щоб Дмитрик походив з Петриком. Ну і нащо таке робити? Як шкодний кіт: напакостить в куточку і тішиться з того.

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А як часто вони до свекрухи ходять? Може, скоротити кількість відвідин? Бо пряма шкода здоров'ю дитини - це дуже серйозно.
    Ну, і хвалитися треба також обережно. Наступного разу про перукаря та стрижки не згадувати взагалі. Й інші речі такого плану теж замовчувати. Ділитися тільки "безпечними" планами та новинами.

15. Nata

Nata Well-Known Member

Та не те щоб дуже вихвалялася, в розмові якось виплило :sad: Та вона сама ж бачила що діти гарно підстрижені.
    Діти ходили досить часто, ми живемо близенько, баба часто їх бере на прогулянку а потім "ой, вони до нас захотіли", але узв"язку із загостренням алергії це все припинеться. Вчора показала чоловікові червоні плями на руках в малого, попередила що до свекрів не пускатиму, бо мушу знову пильнувати за його харчуванням сама.
    Дістає мене це все. Я собі даю раду сама, ніколи свекруху про поміч не прошу (бо в крайноому випадку маю маму, маю брата із братовою, можу свекра попросити - йому довіряю) Буду знову поганою невісткою, зате зі здоровими і доглянутими дітьми :)

16. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ната, я вас чудово розумію, моя свекруха практично слово в слово як ваша....
    І я не знайшла кращого виходу аніж по всіх пунктах обмежити її самодіяльність до онуки.
    Тобто ніяких записувань до лікаря, ніяких походів в гості до когось, в цирк, в парк, на дачу, у двір - нікуди вона з дитиною запланувати і піти не може поки я не одобрю. А я не одобряю. Взагалі все те що дитині можна чи не можна, вирішую я, чоловік або підтримує або не підтримує, але рішення від того практично не міняються.
    формулювання
    це було б 100% завжди, бо баба завжди буде хотіти малу до себе взяти, а дитина завжди погодиться бо зміна обстановки, нові враження, інші іграшки ніж вдома. Тому з дитиною свекруха не гуляє. Може коли буде старша мала щось зміниться - наразі ні.

З дитиною час проводить лише вдома і то кілька годин і то не щотижня. В нашій квартирі я малу зі свекрухою не лишаю бо ревізія в мене буде по всіх шафах - везем малу туди. І то це лише в разі крайньої необхідності поїхати кудись без дитини, а заодно щоб баба погралась з малою за тих пару годин і вже не ощаслівіла нас своїм візитом без попередження ввечері.

Колись проявила ініціативу постригти малу власнопруч - аналогічно, не дозволено їй чіпати волосся малої.

Щодо харчування - ніяких нових продуктів без мого відома, ніяких проявів любові у вигляді пів кіля цукерок, або мед ложками " мед же корисний як це так дитоина меду не їсть". Аллергії в нас немає, але це також не означає що треба дитину чимось загодувати так що аллергія буде.
    все можливо...
    старшу онуку свекруха по телефону таки шліфує під себе, що потім випливає, бо дитина ще не вміє ці шліфовки приховати.

Ніякими планами на майбутнє з нею не ділюсь, в справи не посвящаю, те що заплановано не розповідаю, бо 100% знаю що влізе і почне намагатись щось планувати за мене.

мені також набридла, можливо тому вже на це стараюсь уваги не звертати, і в цій темці вже давно не писала. По особистих відчуттях може сказати що чим гірша я невістка і чим гірші в нас зі свекрухою відносини - тим спокійніше мені живеться, бо ніхто мене не чіпає, ніхто до мене не лізе, маю чистий спокій.
    аналогічно, але свекруха найперша після цього страждає....
    Бо я її допомоги не потребую і не прошу, і получається що з онукою бачаться всі, крім неї - такої гонорової. І потім з часом її таки приперає, бо ж онукою хоче побавитись, і починаються пошуки шляхів до примирення, і вже не така гонорова, і вже не така ображена....приходить до малої, або ми відвозимо на пару годин. Але така іділлія на недовго - потім черговий раз зщось не так, і я знов погана невістка, і знов маю на місяць-півтора спокою, і так по колу.....

Я вже звикла і не звертаю уваги.
    Якщ встати на її місце то я би напевно не хотіла або мені щодо моєї онуки стільки всього забороняли і не дозволяли, ну але такі обмеження її прав дозволяють нам з чоловіком бути більш-меньш спокійними в той час коли свекруха з малою.

П.С. вже точно знаю що багато хто зараз скаже - як то так, як так можна, повірте....можна, можна і не так. Всі люди різні і якщо хтось вчиться на одній помилці і розмови можуть допомогти, з другими
    Маю другий варіант тому відносини такі специфічні.

І попри це все, буває що її настільки попускає, шо прям сю-сю-сю, сама доброта і щирість, і допогу пропонує, і ще там щось..... деколи сама дивуюсь як людина може швидко мінятись кардинально. Але такі момент всєлєнской доброти не надовго і не часто.

Бажаю вам знайти шляхи впливу на вашу сверуху,, бо інакше це буде вічне нервування.

Останнє редагування: 19 Лютий 2011
  17. Nata

Nata Well-Known Member

Угу:) магнітні бурі напевно діють :)

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

або це щось типу енергетичного вампіризму - всім життя попсувати, а в неї прям прилив енергії.... а через місяця півтора все повторюється, прям підзарядка якась )))

19. Katrin

Katrin Well-Known Member

Підтримую повністю. В нас спілкування якось само по собі зійшло на нуль, що мене цілковито задовільняє. Сподіваюсь, що завтра вона мені зробить подарунок на День народження- не приїде.

20. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

А мій колишній одружується...

І єдине, що мене розстроює - те, що я вже не зможу ходити до мами Люби на каву, коли приїжджатиму в Стрий... :sad:

Статус теми:
Закрита.