Свекруха-бабуся

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 голосів
    60,2%
  2. свекрусі

14 голосів
    4,5%
  3. обом

70 голосів
    22,7%
  4. нікому

39 голосів
    12,6%
Статус теми:
Закрита.
  1. Юстина

Юстина Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся

В мене після одруження в житті з"явилася Анна Михайлівна (свекруха), а в чоловіка - Надія Михайлівна (моя мамунечка). Ми так домовилися з самого початку.

• Подобається Подобається x 1
  2. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Ні! Навіть якби вона була ангелом. Мама в мене одна і я завжди знала, що не буду маму чоловіка, мамою називати. Не знаю, як поставлюся, якщо моя дитина іншу жінку мамою кликати стане. Може і з розумінням, якщо ця людина буде на це заслуговувати, та мені напевно буде дивно це чути.

• Подобається Подобається x 3
  3. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

називаю. і чоловік мою маму теж. і в наших батьків так було.

• Подобається Подобається x 2
  4. Горобчик

Горобчик Well-Known Member

І я називаю мамою і татом, і мій чоловік теж, але він мою маму ще на весіллі почав кликати мамою, а я десь через 2 міс., важко мені це дається, але з любові до чоловіку мушу. Хоча на мою думку правильно було би називати свекрів по імені і по батькові, бо яка ж вона мені мама!!!

• Подобається Подобається x 7
  5. Ірена

Ірена Well-Known Member

:)
    я дуже мучилася тим питанням, але батьки мого чоловіка жили у районному центрі, де всі про всіх все знають...;)
    і я хоч не хоч мусила себе гвавтувати.:sad:
    згадую, як дзвонив телефон, а я замість того, щоби з порога крикнути "тату, до вас телефонують!" ішла прямо до нього і казала "візьміть, будь ласка, слухавочку":D
    потім, після розлучення, шкодувала тисячі разів, що так над собою знущалася і думала про те, що подумають свекрові сусіди....

мама нинішнього чоловіка - дуже старенька (ровесниця моєї бабусі), я її називаю пані Галя ( в очі), а коли спілкуюся з її дочкою (сестрою чоловіка) телефоном, то питаю "як там бабуська?" хочча її я маю більше бажання називати мамою, але вже себе не мучу...
    чоловік мою маму називає по імені і на ВИ :)

• Подобається Подобається x 6
  6. yulichka

yulichka Well-Known Member

І я так само роблю... :shy:

7. viltis

viltis Well-Known Member

А на весіллі????? її не убло чи як???

Додано через 8 хвилин
    Хоч я ще не одружена ..але вже тішусь , що майбутні свекри живуть в славному м. Мостиська, вважають, що Львів --то далеко і приїжають сюди лише по справах...В нас були лише один раз ---на сватанні:)) спочатку в батьків, а потім на пару хв зайшли до нас, подивитись, де їх син живе. Їм сподобалось і на тому крапка. До мене ставляться нейтрально. А мене тішить, що я знайшла спільну мову з іншою евісткою --то вона теж кличе "бабуня", типу до малого звертається ..а де ж то бабуся, а давай віднесем їй телефон...

Після весілля ...не знаю ....напевне не зможу її в очі назвати ....мамою.

А хочете прикол ---в мого коханого в телефоні є такі записи : мама Наді і мама2 ( і що найсмішніше обидва мобільних моєї мами)....:)) тато мій записаний як тесть....а одного разу, як почула, як вони собі так мило спілкуються, на ти .....то звичайно зрозуміло, бо мій тато до нього завжди привіт каже ...:haha: то я навіть трохи посаврила його....

Може то ОФФТОП, але як ви звертаєтемь до своїх батьків : на ти чи на ви???

8. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

В мене свекруха теж далеко живе. Поки не було малюка ми приїжджали до неї в гості раз у три місяці приблизно. А коли з"явився малюк, то приїжджає раз на місяць, а то й частіше.

В звертанні до неї теж спасає малюк. "Ідемо до бабусі" "Бабуся прийшла" і т.п.

До своїх батьків звертаюсь звичайно на "ти". Так було і в маминій родині, а от батько до своїх батьків на "ви". Я ніяк не розуміла в дитинстві, чому до маминої мами можна звертатися на "ти", а до батькової - на "ви" (вона сама цього вимагала від мене).

А ще недавно чоловік запропонував називати мам - мама Оля і мама Рая. Але я сказала, що якось не готова до такого... Коли свекруха далеко, то на мене находить думка називати її мамою, але коли вона приїжджає - не можу насмілітись.

А чоловік моїх батьків називає так як до весілля - тьотя Оля і дядя Вася.

• Подобається Подобається x 2
  9. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Я на ти звертаюсь до мами, тата і бабусі(маминої мами). Всі решта на ВИ !

10. Натася

Натася Well-Known Member

тіко на "ти"!
    хоча обидвоє батьків до своїх батьків на "ви"
    якось мамі заїхав бзік і вона сказала, щоб ми до неї на "ви " звертались. я щось трохи намагалась, але в мене нічого з того не виходило.
    потім я пояснила мамі, що на "ви" я звертаюсь до чужих мені людей, а вона хоче, щоб до найближчих я теж на "ви" зверталась. після того це питання знялось:)

а до свекрів своїх я кажу на "ви" і ніяк не звертаюсь :D хіба в якомусь дуже крайньому випадку можу сказати "мама" чи "тато". хоча які вони мені мама і тато?! - чужі люди.

11. viltis

viltis Well-Known Member

О..то я не одна така. Бо я не лише маму і тата на "ти", але й бабусю по маминій стороні. А от мій коханий на Ви. І він сам висунув таку думку, що тому я з батьками ближча, аніж він.

Як тато до батьків звертався, не пам"ятаю ....бо вони померли, як мені було 7 і 8 років., то щось стерлось з пам"яті.Але я їх точно на ти кликала...:)))

КАжу ж ...коли мій коханий з моїм татом на "ти" почав, то я мало не впала з крісла, а він так --почервонів і каже, та різниці у віці не відчутно, манера спілкування така невимуцшена, от мені і прохопилось:)))

• Подобається Подобається x 4
  12. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я до батьтків своїх на "ти", а чоловік на "ви".
    Про те, щоб називати чоловікових батьків мамою чи татом навіть мови не було. Як на мене, це би було дуже несправедливо по відношенню до рідних. Та і які вони мені мама чи тато??? А от із звертанням таки є проблеми. Але нічого, скоро буде бабуся:)

13. Оля

Оля Well-Known Member

Вже на форумі було таке опитування і дискусія. :)

14. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Мій Саня десь з другого місяці зустрічання записав телефони моїх батьків під іменами тесть і теща :) , а після одруження змінив на імена та прізвища (телефон змінився)
    А стосовно зверненяя, до своїх батьків на ти, до інших на ви. До свекрухи звертаюсь - пані Л.., до свекра - ім'я по батькові, чоловік до моїх - на ім'я по батькові. Так що усьо ок :)

15. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Мені теж дуже важко то дається. Я її мамою пробую називати, але то виходить приблизно 3-4 рази в рік. Ми перед весіллям з чоловіком говрили на цю тему, то ніби вирішили батьків мамами і татами називати, але не думала, що буде так важко. Йому, до речі, теж важко, тому теж називає мою маму мамою десь 3-4 рази в рік.

16. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Я навіть не намагаюсь називати свекра татом(свекрухи нема), я свого тата не можу татом назвати, бо з дитинства росла з мамою, мій батя не путьовий! Тай чоловік ріс фактично без мами, тож і мою маму не називає мамою! Я рахую що батьки одні, ті що родили, а не ті що появились після весілля!

• Подобається Подобається x 7
  17. Leila

Leila Well-Known Member

Дівчата я до одруження жила собі сама, працювала, а коли зібралася заміж то й думки не було йти кудись з своєї хати (маю 3 кімнати, дістялася від покійної мами), моя свекруха хотіла з самого початку щоб ми жили з нею, а в нас з чоловіком були інші плани і вона вже майже три роки біситься, бо каже що вона себе вже життя готувала щоб жити разом з дітьми, а тут син пішов до мене та й мало з нею спілкується (каже що це я винувата я бо забороняю, насправді даю йому телефон щоб звонив, а він не хоче), то вона тепер коли народилася ляля радить щоб ми продавали мою квартиру 3 кімн і купляли в її районі 2 кімн, але це ж купа втраченого часу і грошей, бо їй далеко їздити до нас. А ще вона весь час мені докоряє що хотіла собі іншу невістку, спокійну, може з села, яка б на все мовчала і тішилася що живе у Львові у неї, а син вибрав в 29 років мене і це він ще рано одружився

• Подобається Подобається x 8
  18. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Продати 3-и кімнати і купити дві то найбільша дурість яку можна зробити, та ще й переїхати поближче до свекрухи, та ше й такої!!!!!!!!!!!:no:

• Подобається Подобається x 5
  19. Leila

Leila Well-Known Member

Спочатку я думала що буду називати свекруху мамою, бо так треба, і чоловік казав в нас одна мама на двох (моєї вже 15 років не має) , але з її ставленям до мене ніяк не можу, просто на ви, уникаю ситуацій коли треба сказати мама. ну не відчуваю я добра тільки ненависть від неї. Хоча я вже зараз задумуюсь як не стати такою коли мій синочок виросте, може то від характеру залежить.

Додано через 4 хвилини
    я теж так думаю, але це її думка яку вона безкінця трочить останнім часом. я вже не знаю що їй сказати щоб не говорила такі дурниці. Ми на 5 поверсі живемо, а візок малого тяжкий і я хочу купити легший (вже літній), а вона видала 2 тижні тому звертаючись до малого, то не візок треба купляти, а хату на нижчому поверсі (і звичайно іншому районі) :ireful1:

• Подобається Подобається x 5
  20. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Ні в якому разі!!! Як будете жити близько, то взагалі ненависті не буде меж! Вона буде пхатись у кожну вашу дію, та шей може якісь плітки в тому районі на вас пустити(знаю таких красавіц). Вам то треба?

Статус теми:
Закрита.