Свекруха-бабуся

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 голосів
    60,2%
  2. свекрусі

14 голосів
    4,5%
  3. обом

70 голосів
    22,7%
  4. нікому

39 голосів
    12,6%
Статус теми:
Закрита.
  1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся

Я розумію......але що вона там собі чекає/вимагає то є її особиста проблема, але оскільки вона дитину свідомо наражає на небезпеку, причому чим далі тим більше...... то дитину буде бачити дууууже рідко і то по великих святах. Головне що чоловік мене в цьому підтримує.
    І після оцих приколів вона ще на щось сподівається коли каже - ти мені можеш лишити Юлясю а собі десь по справах піти.....щасссс, размєчталась....

2. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Можливо , це своєрідний вияв любові або ревнощів. Скоріше , на мою думку, друге . Бо внучка недоступна 24 години на добу для "люблення і бавлення". От бабуся і старається компенсувати брак спілкування такими запевняннями - типу "мама не дозволяє, а я тобі все-все на світі буду дозволяти". Мабуть вона думає, що після таких слів дитинка буде більше її любити.
    Добре , що не котика/песика/хомячка. :girl_impossible:

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Мені важко сказати що це в неї, але є ще двоє старших внуків з якими все повторюється один в один, тобто батьки щось не дозволяють, бабуся в той самий момент підлітає і каже "ходімо з бабусею, бабуся тобі дозволить", вона робить все аби онукам до неї хотілось.....може на ніч погнати свекра в магазин бо онукам захтілось шоколадки чи морозива, може казати онуку якщо ти лишишся в баби на ніч то бабуся купить тобі хокей і т.д.
    Вона відверто підкуповує онуків. Вона страшенно переживає що залишиться на старості одна, і вона чудово розуміє чому ніхто до неї не хоче ані в гості, ані дітей залишити.....здавалось би, да зміни поведінку, що може бути простіше.... Ні, вона робить вигляд що не розуміє, чому ніхто до неї не хоче приїзжати і всіх обвинувачує що всі погані до неї не їдуть, забули про неї, всі такі сякі, одна вона великомучениця, всім робить добро а і відповідь ніякої віддачі.

4. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Ти сама розумієш причину її такої поведінки. Хоче взяти хитрістю, підлещуванням і догоджанням. А змінювати поведінку можливо не вміє., або не вважає за потрібне. Твоя свекруха принаймні цікавиться дитиною... З одного боку я рада, що від моєї ні слуху ні духу, бо то ще той фрукт, а з іншого обідно, що внучка їй десь далеко і глибоко.

5. Відповідь: Свекруха-бабуся

Ви попробуйте відкрито з нею поговорити (думаю, краще нехай це зробить ваш чоловік) за такою схемкою: ,,тогото, тогото не можна робити томуто, а якщо ні, то буде так". В мене з свекрухою теж спочатку були розбіжності. Ми живемо окремо, а з нею живе її дочка, яка має дитину на 1,5 міс. молодшу. В свекрухи якась манічка дитину напоїти, нагодувати різною гидотою. Наприклад, ця дитинка, що з нею живе в не повних 2 місяці на Новий рік пила шампанське. Щоразу, свекруха дає дитині мачати пальці в горілку, а потім смоктати. Ця маленька чуть не з народження їла відбивні, шашлики...а потім дитина плаче пів ночі, то то вроки. А я зразу присікла такі дії, завжди мушу слідкувати за нею, коли ми за столом і дитина біля неї. От... Так...

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

в мого чоловіка є дитина від першого шлюбу, свекруха свого часу "натішилась і надопомагалась" сповна, і розмови велись, і сварились. і дружина його колишня розмови вела, і чоловік вів, і зараз веде розмови......свекруха це все просто мимо вух пропускає, реально...вона все чує але робить вигляд що то не до неї говорять і далі робить по своєму.
    І я завжди слідкую, дитину їй не довіряю, з нею наодинці дитину не залишаю навіть в сусідній кімнаті.....

---------- Додано в 01:00 ---------- Попередній допис був написаний в 00:50 ----------

Причину я розумію, я не розумію як мені створити такі умови, щоб вона була такою бабусею щоб з нею можна було без страху дитину залишити, щоб вона була турботливою справжньою бабусею, а не показною для вигляду, щоб дитина її любила просто за те що вона чудова бабуся, а не за то що бабуся оцю "любов" заробляє потакаючи капризам . Щоб бабуся не піддавала критиці батьків та їх дії, хоча б при дитині. Я думаю загалом зрозуміло якою я б хотіла її бачити, і загалом не тільки я. Бо всі рідичі погоджуються що лише через її характер ніхто не хоче з нею нічого мати.

7. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Думаєш реально змінити людину, ще й в такому віці? Тим більше що ти пишеш, що на неї не діють ніякі аргументи.

8. Nata

Nata Well-Known Member

Ніяк. Людину вже не зміните. У мене така бабуся. Щастя що бабуся рідна, можу в очі сказати що думаю і не дуже звертати увагу на образи (ну бо всі розуміють, що як сказано не купувати алергіку шоколад то тут нема на що ображатися). Тільки тепер розумію, чому наймолодшу внучку (себто синову дочку) вона так рідко бачила, виявляється заради миру, спокою і безпеки обидвох сторін :).

9. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну вот у нас буде те саме, бо інакше я не бачу виходу з ситуації.
    я не думаю що її можна змінити, але я маю надію що вона колись зрозуміє чому до неї внуків не везуть, зробить висновки і змінить поведінку. Бо вона аж трясеться так хоче всіх внуків навколо себе тримати, але при цьому робить все аби внуків до неї не пускали..... мені її поведінка певно так і залишиться незрозумілою

10. Яруська

Яруська Well-Known Member

Навіть не знаю куди це писати, в вихвалялки чи жилєтку, тому пишу сюди..
    Моя свекруха-бабуся взяла на роботі путівку на море для трьох осіб і....так як з двома внуками не хоче їхати, то бере мене з малим:girl_impossible:
    Ніби і класно, ніби і маладєц але щось мене таааааааак муляє, як то буде, як то 12 днів витримати з нею. Потребую розради і позитиву:girl_phone1:

11. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

стандартна фраза. мене то просто виводить! не можна скакати по підвіконнику, наприклад, не тому, що небезпечно (7 поверх, та й на паркет-лінолеум падати боляче), а тому, що "мама не дозволяє, буде сварити і тебе, і діда"

12. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Насправді переживати треба не мамі,а бабі\діду, бо тією фразою вони підтверджують
    а) мамин авторитет
    б) свою неадекватність
    Мамочки, не недооцюнюйте своїх діток, вони прекрасно все розуміють ;)

13. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

свіжа думка. і досить приємна:). але все одно не варто виставляти маму/тата злосними тиранами, бо з часом то може призвести до революції.

14. Gemmy

Gemmy Member

Були в неділю в свекрухи, подібна історія була - мала гралася серветками, рвала їх, а потім почала то жувати. Я забрала і насварила, а дідо з бабою почали казати малій "но-но мамі, не дає дитині гратися". Та й взагалі свекруха постійно каже, що скоро Каріна буде до неї тікати (від мами-тирана), думаю, теж збирається підкуповувати вседозволеністю. А ще в них (особливо в свекрухи) взагалі улюблена справа - говорити з дитиною, маючи мене на увазі. Типу "прийдеш завтра до бабки?" Я й мовчу і не приходжу, мене ж не запрошували. А в ту ж неділю зачепило трохи, коли свекруха чоловікові при мені сказала: "хай ВОНА завтра за огірками прийде". Звісно, я не прийшла.

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

аналогічно, знайома фраза, тупо ігнорую, роблю вигляд що того не чую, ну і відповідно ніяких "завтра до бабки" не буває.
    Трохи отфтопу але для порівняння, коли ми буваєм в моєї мамі в гостях, а це буває також не часто, то вже прощаючись мама каже нам всім а не виключно Юлі, мол приходьте діти ще, буду раза вас бачити, я по вам всім дуже скучаю. Тобто вона запрошує в гості нас всіх... а свекруха постійно акцентує що їй лише Юлю треба.... всі решта можуть бути вільні.

16. TASJA

TASJA Well-Known Member

А мій свекор коли Святик був зовсім-зовсім маленький не раз говорив, що так внука любить і забрав би його до себе, але циці в нього нема, то не буде чим нагодувати. (ніби дитині від мами лише циця потрібна).
    Але то я зараз про це спокійно згадую, з посмішкою, а тоді то мене так злило!

17. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Моя мама частенько любила таким грішити. Зараз на кожне бабине бурчання мала просто вибухає (бо ніхто не має права сказати кривого стова проти мами або тата! :) ), так що деколи мені навіть доводиться проводити з нею виховні бесіди. А коли була маленькою, за бабусею аж трусилася... :confused:

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Чиста правда.
    Он я коли Дарка за щось сварила, то дідусь і бабуся тішилися з того, що він зробив і на час моєї розмови з ним тішитися не переставали. Ну, бо вони його рідко бачать і радіють не лише з позитивних дій, а й негативними тішаться. Я спершу переживала через то, а потому помітила, що Дарко просто почав їх трактувати як своїх ровесників й перестав слухати, тобто виглядало, що ніби мій авторитет підривають, а вийшло, що свій. Коли батьки поміняли політику, він почав їх слухати й не більше вилазить на голову.
    Романові тепер кажуть "мама-тато не дозволили, ми тобі теж дозволяти не будемо, хочеш інакше - питай в тата-мами". Мені це дуже подобається.
    Думаю, помітили, як у нас є. Коли мене щось Дарко питає, я завжди перепитую "а що татко на це сказав?" І так само Роман. Відповідно дитина знає, що ні - це ні, а так - це так.

Небезпеку я тут бачу лише в одному: якщо починається "змова". Тобто якщо дитині кажуть "ти це зробив/зробила, а якщо те і те, то ми татові й мамі не скажемо". Отут я би воювала, бо по-перше, дитину вчать брехати, по-друге, тато й мама - вороги.

Останнє редагування: 27 Липень 2010
  19. Holly

Holly Moderator

От у мене така проблема. Мала має алергію на шоколад. І ми їй не дозволяєм його їсти. Одного разу я залишила Яринку із свекрухою. Коли прийшла додому, мала відразу похвалилась, що їла шоколадні цукерки. А свекруха їй одразу, я ж тобі казала мамі не казати!!! Я була в шоці, я не знала як реагувати. По-перше вчить дитину брехати, а по-друге підриває її здоров"я.

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Прямо про це сказати. А якщо реакція буде, що то "дитині вона добра хоче, бо дитина просить", то прямо спитати: вам буде приємно, якщо я скажу дитині, що бабуся хоче, аби вона була хвора?

Статус теми:
Закрита.