Свекруха-бабуся

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 голосів
    60,2%
  2. свекрусі

14 голосів
    4,5%
  3. обом

70 голосів
    22,7%
  4. нікому

39 голосів
    12,6%
Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Свекруха-бабуся

Я про шкоду в відносинах із батьками. Хто каже, що людина не виросте? Чи по-вашому в дитбудинках уже нелюди самі? :dntknw:

2. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

може я не так висловилась,просто не завжди портяться відносини з батьками.не знаю від чого це залежить.Можливо від того ж виховання бабусі,тобто від того як бабуся буде виховувати внуків.

3. Liliyah Romanova

Вам із бабусею пощастило, то факт.
    Але відносини із батьками таки псуються. Винятки просто підтверджують правила.
    Я би своєї дитини не віддала, хоч би як важко було. Просто морально би не витримала.
    Я вже нераз писала, що як ми сюди їхали, то всі казали, що варто Дарка лишити, бо без дитини легше. То правда, фінансово без дитини легше, але морально - застрілитися можна. Мало того, що важко, бо чужина, то й твоє ангелятко невідомо-де. Ми би так не змогли й у нас таке питання навіть не стояло.

4. Ная

Ная Well-Known Member

Нє шоб помогти з хатніми справами шоб мама могла більше часу проводити з дітьми,ото була б допомога. Ато проявляють героїзм,бо заберуть старшу до себе,а в результаті від того нікому ліпше би не було. Як народилася Софія,то моя мама всерйоз збиралася виходити на пенсію і повністю присвятити себе внучці,вона мене навіть не питала чи воно мені потрібно,як зрозуміла,шо я не потребую допомоги з дитиною,то образи були страшенні,але то таке,минулося з часом.

5. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

не знаю...
    Мій брат, котрий з року до трьох теж був у бабусі, бо не хотіли давати в яслі, а на роботу треба йти, чудово знаходить спільну мову з батьками, чого не скажеш про мене, котра в бабусі була лише рік, і то в 10 років, і то з власної волі (запропонували, а я охоче погодилася).

6. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

я також однією мовою з батьками розмовляю :) Просто не можу ділитися з мамою своїми почуттями, переживаннями. Мені завжди було легше знайти сторонню людину, щоб поділитися наболілим, ніж поговорити з мамою. Правда, коли мене віддали до бабці, то там була ще цьоця з чоловіком і 3 дітьми майже мого віку. Розповідали, що я цьоцю мамою називала.
    В ранньому віці має закластися фундамент стосунків між дитиною і батьками. Ми свою хатку побудували за іншою технологією. Мені вона не підійшла. Знаю лише, що свою дитину не віддавала б

7. Liliyah Romanova

Як часто бачив батьків?
    Мій Дарко теж лишався на кілька годин із бабусями та прабабусями. Але ж не жив у них рік чи більше.
    Моя бабуся жила в нас, коли я народилася, так само, коли брат народився. А ще моя двоюрідна сестра (13 років різниці в нас) мене часто бавила. Тільки то зовсім інше, ніж те, коли дитину віддають і вона довший час не бачить батьків.

8. Редвумен

Редвумен Active Member

колись не те< що не "ходили на роботу", а й не мріями про це. І думки були зайняті іншим! А тепер ми всі себе дуже дюбимо.... І нам треба час серіали подивитись....:girl_crazy:

9. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

10. Nata

Nata Well-Known Member

Мені свекруха теж допомагала коли народився молодший АЖ 3 тижні :) Але у нас ситуація інша: живемо поруч, вона забирала малого на кілька годин і коли він просився відразу приводила назад. Але коли прекрасного дня поміч обірвалася (бо їй важко було з дитиною сидіти :)) я тільки з полегшенням зітхнула. Дитина була біля мене, потрохи ми звикли давати собі раду самі (важко було фізично, я після операції не могла підняти старшого, а він постіно просився на руки) і дотепер тішуся що не довелося нікому в ласку стояти і вислуховувати як то мені дітей бавили.
    Тепер свекруха забирає їх коли хоче побавитися, я віддаю на кілька годин спокійно, бо більше вона з моїми бешкетниками просто не витримує :):):)

11. Fast

Fast Well-Known Member

Щоразу переконуюсь, що "свекруха" то діагноз :sad: (стосовно внуків точно)
    Мені ще після весілля заявила, що МУСИТЬ бути троє!!! При наступній фразі я втратила дар мови (думаю багато хто теж би був шоці, особливо з несподіванки). Отож, одне - нам, одне - сватам, а третє - вам! :khomyak:
    Ну, це все, звісно, перевели на жарт. Але...
    Після весілля в чоловіка була дуже складна операція, після якої реабілітація тривала пів року:8: , але це свекруху не зупиняло питатися за внуками:girl_cray: Як вона собі це уявляла ???!!! Може прям в реанімації? Мене це просто бісило. Прийшлося досить різко відповісти, щоб деякий час не діставала.
    Ну ось, я народила! Всі тішаться:girl_claping: і тут свекруха видає знову про трьох дітей:suicide:, а мама придумала, що це будуть хлопчики і імена вже теж придумала:eek::eek::eek: , але заявила (так авторитетно), що всі дітки мусять бути разом:khomyak:
    Після того, я на свою, а чоловік на свою маму так накричали:blush: , що трохи встидно... І ще добавили, що як дуже хочуть багато дітей, то нехай собі і понароджують, бо в одних і других, аж по одному! Але зараз не діймають :)
    А тут недавно, з свекрухою розмовляла, так ще один шедевр почула - коли я народила, то вона собі подумала, що переїде до нас жити, бо дитина не буде давати спати і її треба буде на руках носити, то вона буде носити, а ми - спати! От так і сміх і гріх! Добре, що то тільки зараз взнала :haha:) (Вона просто дуже нас любить!)

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

А моя коли десь там колись чує що ми в мабутньому на одній дитині зупинятись не збираємся, завжди каже: "Ой, та нашо вам ще діти, вон у вас вже є, зараз такі часи складні..."
    Ну та певно, якраз її забули запитатись коли і скільки нам дітей мати.

---------- Додано в 01:05 ---------- Попередній допис був написаний в 01:00 ----------

а то була свекрушина голубая мєчта....носити до одурі на руках малу......правда ми з чоловіком то швиденько просікли і присікли. В перший же візит вона мало не з руками в мене малу видирала, чоловік сказав - ну дай, нехай поносить трішки.....так вона ще потім не хотіла віддавати, мала почала плакати а та вчіпилась як кліщ і трясла нею в надії що мала заспокоїться і вона ще її поносить.
    І після того випадку я взагалі свекрусі не дозволяла малу на руки брати, ібо нєфіг..... а потім мала виросла і вже сама не хотіла щоб її носили, хотіла топати ніжками :)

13. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Ух ти яка класна свекруха !!!!! Вона носить дитинку, ви собі з чоловіком спите (а мо" й не спите , а робите наступну:girl_blush2::d25: ), потім народжуєте , свекруха вже носить двох на руках (бо перше привчилось,а друге спати Вам не дасть), а ви з чоловіком далі відпочиваєте , і робите третє - а най свекруха трьох на руках попробує ! А що ?! Вони ж хотіли трьох внуків ! :girl_crazy:

14. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Ой ржу,не магу :girl_haha::lol::lol:

15. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Забула додати - моя свекруха казала , що дитина в півроку має САМА бавитись - і не треба біля неї сидіти..... І Богдана на руках вона тримала від сили раз десять - за всі три роки . Так що бабусі, які хочуть поносити вашу дитинку - то не є зле, лиш би в них не доходило то діло до фанатизму.

16. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

17. Fast

Fast Well-Known Member

то рідкість

18. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ой, дівчата, нам не вгодиш : не цікавиться свекруха внуками - сво..., носиться з ними на руках- теж кака. То що ж нам треба?

19. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

все шукаємо ідеалів. Цікаво, чи будемо такими самі через ....років? Наші ж бабуськи теж колись думали, що ніколи не стануть такими, як їхні свекрухи.

Статус теми:
Закрита.