Свекруха-бабуся

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 голосів
    60,2%
  2. свекрусі

14 голосів
    4,5%
  3. обом

70 голосів
    22,7%
  4. нікому

39 голосів
    12,6%
Статус теми:
Закрита.
  1. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся

О а наша сьогодні заявила,щоб ми малечу до неї в садочок віддали(вона вихователь).Маленьке уточнення вона живе за 200км від нас...

• Подобається Подобається x 2
  2. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

:D :D :D :D :D
    А моя вчора викинула... я просто в шоці була. Заїхав до неї чоловік, то я попросила передати мені банку помідорів (вона робить шалено смачні), то вона сказала, що в неї тоді тільки дві банки (трилітрові) лишиться і запропонувала, відкласти мені у літрову банку :moskali: Правда чоловік сказав, нема чого, і забрав цілу банку. (От свята наївність, приходить і як мале дитя то все розповідає... дійсно не підозрює, що його матуся із задоволенням у мене на могилі станцювала б... та я впевнена, що не хочу ставати між ним і мамою, бо недай Боже щось - стану ворогом №1). А я сиділа і думала, що моя мама в себе з рота останнє витягне, та йому віддасть. Доречі, вона все це чула... в неї очі були та-а-акі, що словами не описати!:shutup: Нагадую, я вагітна, на 19 тижні... впевнена, що моя свекруха і дитині буде сочки по 1 грн. купляти і за тиждень питати, чи мале вже той сочок випило!

• Подобається Подобається x 9
  3. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Моя знайома таке мала і дуже скоро то вирішила - при свекрусі поскладала вимитий нею посуд назад в машину і включила примовляючи - і от весь час мушу за вами перемивати :) Ви якби і хотіли то так як машина не вимиєте. На тому все скінчилося

Додано через 4 хвилини
    В знайомої свекруха постійно піцци пече - все що в холодильнику старе недоїли то на ту піццу кладе і приносить їм типу послугу робить. Так вона чоловікові дає як він пізно з роботи приходить (то ж мама спекла), а решта йде бомжику. А при ній то дуже прихвалює і всім розсказує про піцци :) Все залежить від того які стосунки хочеш мати з свекрухою, ну і, звичайно, від чоловіка.

• Подобається Подобається x 11
  4. Горобчик

Горобчик Well-Known Member

В моєї свекрухи теж посудомийна машина, так там до абсурду доходить.
    Якось ми приїхали до них на вечерю, а вона мені дала замість нормальної вилки - десертну (з двома зубчиками), я чоловіка попросила щоб він дав мені нормальну вилку, а свекрухи посміхаючись сказала, що всі брудні. Коли чоловік встав, щоб мені помити нормальну вилку, то вона видерла її йому з рук, щоб не мив, бо на то є машина, а іншої не дала. Я віддала ту вилку чоловіку, а собі забрала його нормальну, то вона на мене дивилася, так ніби я щось страшне зробила. І таких випадків багато, просто вони живуть у двох і миють посуд раз на тиждень, а як ми до них приїдемо, то їсти може дати і в блюдечках.

• Подобається Подобається x 12
  5. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Для мене миттяпосуду - заняття не найприємніше. Тому мию я посуд приблизно раз в два дні. ми живемо вдвох, тому якщо в мийці 4-6 тарілочок, то не вбачаю в тому нічого страшного. Так от, колись моя свекруха зробила кілька разів моїй мамі зайваження (ми всі ивемо окремо), що мені варто ретельніше слідкувати за чистотою і зокрема частіше мити посуд. Мені було дуже прикро чути це. Але потім стало якось з того всього смішно, бо коли не прийдемо з чоловіком до свекрухи, то в 90% випадків в неї маленька гора немитого посуду. Колись навіть свекор зробив їй зауваження, коли вона нам казала, що треба бути акуратнішими, то він їй сказав, щоб показала йому, що ж вона має на увазі.
    У мене свекор непогана людина, але трохи мовчазний. Часто не можу зрозуміти чи він сердиться, чи він втомлений...

• Подобається Подобається x 10
  6. Іруня

Іруня Well-Known Member

:radist: :radist: :radist: Я тільки про це хотіла написати, а ви мене випередили. Я би теж так зробила. Треба ж якось свекрух виховувати(жарт).

• Подобається Подобається x 6
  7. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Про свою свекруху нема шо написати вона в мене хороша, зато напишу яку мені сьогодні репліку кинула в поліклініці медсестра.Зашли в кабінет до лікаря і мій чоловік всюди малу роздівав лікар питає
    -а чого тато , а не мама роздіває ? я кажу
    - бо тато в нас хороший, а чому то не може робити тато? а медсестра з боку
    - о я би не хотіла таку невістку
    Нормально:ireful1: я аж о....ла. Вона з якоїсь єрунди судить про людину нє сказати та мама напевно з ночі не виспанна їй важко та й тато помагає! От скажіть шо то за свекруха буде свекрущиче, бідна та невістка яка їй попадеться.

• Подобається Подобається x 19
  8. Abraira

Я-би не змовчала, свекріусі ще можу, але чужій бабі - ні!
    А в мене чоловік захворів, вчора ще нічого, а сьогодні встав з температурою 37,2, злякався і сказав, що до мами поїде, щоб мене не заразити (а вона медик, то хай лікує). Передзвонив до неї, що приїде. За хвилину вона відзвонює і каже, що хай він візьме непрасований одяг, бо вона має купу часу і щоб я не нпружувалась - вона випрасує! Ту купу питань і зойків які виникли в мене в голові - я стримала, запиталась тільки чоловіка, чи вона думає, що я така засранка, що вже і одяг попрасувати не можу!? Ми живемо з моєю мамою... уявляю які рафіновані помиї вона б на нас вилила, якби я здуріла і дала їй якісь непрасовані речі...
    А помідори що вона мені жаліла виявилися щей "сиві", тобто підкисші... добре що всього 3 банки мала, то вибирати найгірші довго не довелося.

Господи! Хай в неї відбудеться перелом і вона виграє в лотерею будинок на Маямі і переїде туди жити... я за неї буду тішитись більше, ніж вона за себе! Бо як нє, то лишиться лише втруїти, а я не хочу гріх на душу брати.

• Подобається Подобається x 6
  9. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Я могла би з нею бесіду провести і дискусію але
    1 в кабінеті було багато народу
    2 я дійсно була замучена і вся мокра від "беготні" по тих кабінетах
    3 не хочу я їй нічо пояснювати ,якшо вона так вже думає її не переконати і мені її шкода ,а ше більше майбутню невістку
    але було прикро шо людина ше не маючи невістки так вже себе поводе вона напевно вже знає яка має бути її невістка і як вона буде нею помикати!

• Подобається Подобається x 3
  10. Abraira

Оце точно! Просто якщо хтось у мій бік позволяє собі подібні фрази, я просто мушу щось бовкнути у відповідь на зразок "... а я такої свекрухи!" Ну, маю я такий характер! Сама зачіпатися ніколи не стану, та і мене нехай не зачіпають!

11. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Я така сама

• Подобається Подобається x 1
  12. Наталя

Наталя Well-Known Member

Abraira, а нащо ви просили помідори в свукрухи, якщо так її не любите, а вона вас? :) Як на мене, то якщо людина така неприємна, то і брати від неї нічо нема бажання, принаймі з гонору.

13. Abraira

Ну, я довго думала як заполучити помідори, щоб в неї не просити (ну дуже смачні вони в неї) то попросила чоловіка взяти в неї баночку, коли він був у неї.
    А ще, я не маю на меті діяти як в приказці "на зло мамі=, змерзну в ноги". Якщо мій вагітний організм хоче саме її помідорів, то я викручуся, а помідори дістану! Правда я дійсно не думала, що вона мені помідорів пошкодує, щей кислі передасть... та я все-одно 3 штуки з"їла і душу відвела... і ще з"їм!

Та ви що! Я все беру! Навіть гребу і дякую, дякую, дякую... а вже що стається з тим, що я взяла - це моя особиста справа ;) Все-одно вона хороших речей мені не віддасть, хіба-що хтось з її оточення мені передав. Я себе поводжу так, щоб вона не мала на мене жодного компромату і не змогла ні при яких обставинах мені чимось дорікнути. Направила до лікаря - принесу цукорки і каву, взнала для мене щось - буду дякувати так, що задовбаю. Її знайомі вже побачили, яка я господиня і як вмію накривати столи, а до того, вона казала, що я готувати не вмію (ну, проскакувало це в неї а я помітила). Казала, що я нероба - то я єдина, не будучи навіть далекою родичкою, допомогла продукти після весілля її коліжанці збирати. В мене ціла тактика... і відмовляти собі у чомусь я не звикла. Повторюю, ми з свекрухою "кращі подруги", вона почала цю гру, а я її виграю!

• Подобається Подобається x 10
  14. Ірена

Ірена Well-Known Member

молодець!
    против лома не приема... если нет другого лома:radist:

• Подобається Подобається x 1
  15. Leila

Leila Well-Known Member

Добре дівчата, що є де виговоритися і порадитися як з свекрухами поводитися, бо чоловікові жалітися невдячна справа, йому і так погано з одного боку мама, а з другого жінка. Моя свекруха при чоловікові не один раз заявляла: "Мама в нього одна, а жінок може бути багато, так шо ти дивися, (мол, веди зі мною себе нормально, я тобі на голову вилізу, а ти не звертай уваги все ок.) В собі тримати теж не можна, бо нерви не залізні, та й дитині настрій той передається.

• Подобається Подобається x 5
  16. Nata

Nata Well-Known Member

А у мене свекор зате золотий. Він приходить потай від свекрухи (бо вона все намагається ним керувати) до внуків. І любить дуже обох, не те що вона тільки старшого. І допомагає. Дуже ображається, коли хоче допомогти, а йому не дають. Трохи занудний, правда і впертий, але то вже вік такий, а взагалі - просто золото. Я його татом називаю і всім розказую, що менший внук в дідуся вдався.

• Подобається Подобається x 11
  17. Натася

Натася Well-Known Member

то ше нічого - моя он сказала, що буде грядки садити - бурячок, морквочку, бо внучкові треба сочки робити :D
    в мене 18 тижнів вагітності
    то я собі прикидую, як вона буде мене тими сочками грузити - типу дитині в 1 місяць вже треба сочок давати:sad:
    то вже краще хай по гривні:)

Додано через 19 хвилин
    ну то вона взагалі погнала собі!!!!

в моєї теж були якісь такі спроби кілька разів в різних випадках, то я їй прямо і казала, що "він не мала дитина і сам розбереться" - відчепилась, але, певно, думала, що я така свиня - не хочу дбати про свого чоловіка.

а свекор кращий від неї, але теж нє падарок. вважає мене дуже "гоноровою" (так прямо і казав), бо я не хочу брати те, що вони дають (городину всяку і т.д.). а я їм пояснюю, що те, що мені потрібно, я візьму, а що не потрібно - нашо буду брати і так викину потім.

а ще вони мене вважають дуже "замудрою", бо я кожного разу як вони мене чимось грузять, пояснюю, що вони неправі.
    наприклад, з останнього: були ми у них, то свекруха намагалась мені чогось в тарілку накласти і примовляла, що "тобі треба тепер за двох їсти", а я їй кажу, що мені за двох треба не кількістю, а якістю. вона на мене так зло глянула! брррр...

• Подобається Подобається x 4
  18. bora

bora Well-Known Member

Це страшне! І немає стороннього запаху?? Я не можу і десяти хвилин дивитись на немитий посуд. Коли посуду мало можна мити його руками. А я ще всім розповідаю що тільки українки файні господині)) А тут таке Бррр.
    Я б постійно у такої свекрухи крутила б носом - а що це у Вас так тхне))))

• Подобається Подобається x 8
  19. Leila

Leila Well-Known Member

я теж в шоці до сих пір що в мене така свекруха, я тепер зрозуміла чому чоловік не хотів нас знайомити до весілля, все відкладав, а вона до весілля такою ніби й не була, бо думала що я піду до неї жити і вона буде командувати нами як маленькими дітками то роби те не роби, те їж а те не їж, і т.д. Тепер придумала що коли годуєш грудьми, то не можна розмовляти тільки слухати що говорять, і давай мене грузити по всій програмі, називається "ти мовчи - я говорю":8: ЖАХ!!!

• Подобається Подобається x 5
  20. yulichka

yulichka Well-Known Member

Моя сестра 2 роки тому вийшла заміж. Через 4 місяці розлучилася. Можливо, не дуже вдалий приклад, їй 30, йому також, він один з мамою жив без тата, без братів і сестер рідних - маменкін синок.
    Після весілля почали жити окремо, його мама залишилась одна жити, то вона їм життя не давала: видзвонювала по вечорах, випитувала чим його жінка кормить, чи він не голодний, не ображений і т.д. А він завжди витикав, що мамка його робить так, а варить таке, і т.п.
    Не життя, а мука в них була, тим більше, що обоє вже старші, сформовані особистості і переломатися один для одного, і поступатися не хотіли, а ще тут "МАМКА" його.....
    Важкий варіант як то кажуть....

• Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.