Свекруха-бабуся

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 голосів
    60,2%
  2. свекрусі

14 голосів
    4,5%
  3. обом

70 голосів
    22,7%
  4. нікому

39 голосів
    12,6%
Статус теми:
Закрита.
  1. nattsol

nattsol Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся

от і я так. ми завжди відповідаємо, що у нас все добре :) просто намагаємося, щоб вона зайвий раз не переживала, тому розповідаємо в основному про щось хороше :) зрештою, я вже не раз тут писала: я свою свекруху люблю (дарма що ми зовсім різні)

2. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Та не зобов"язана ні одній, ні другій. А те, що одній помагає, а іншій ні - то вже є її особистою справою, її сумління ітд.

Говорю про сумління не з точки зору матеріальної, а з моральної. Бо завдає шкоди не те, що одній дитині дали шоколадку, а іншій плитку, а те, що дитина себе чує тою любов"ю обділеною з незрозумілих причин. І комплексує, і гірко їй через те.

Такі бабусі б мали задуматись не над власними почуттями до тих двох дітей, а над почуттями однієї з них, принаймі.

3. olerusya

olerusya sweet candy ;)

я власне те і маю на увазі! бо через те що вона допомагає одній дитині, а іншій ні,

для чого ж то таке робити...? хіба це не свідчить що ця людина не дуже добра, мяко кажучи...?

4. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

У мене є декілька варіантів відповіді. Перше - людина просто інакше не навчена , тобто це не заклалось батьками в дитинстві , або не було наглядного прикладу. Чи навпаки, був перед очима приклад що виділяється одна дитина перед іншими. Друге - людина свідомо виділяє одну дитину перед іншою через те , що хтось з них улюбленіший, бажаніший, вміє бути вдячним або підластитись. Третє- жінка вважає, що вам допомога не потрібна , чи ви просто не просите - а раз ні , то чого пхатися з своїми "п"ятьма копійками". Ну і варіантів може ще бути безліч. Мої батьки своїм дітям віддадуть останнє , а от сказати таке про свою свекруху - зі стовідсотковою гарантією - напевно не зможу.

5. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Вірний варіант! :girl_yes2:

6. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

трохи зла я... Але то треба зануритися у минуле. В нас доня народилася майже через 4 роки після одруження. То можете собі уявити, як нас забембали фразами типу: "щоб нас скоро сталобільше за святковим столом", "ну коли я вже буду бавити внучку/правнучку".
    Тепер наша пісня гарна й нова заспіваймо її знову. Позавчора була гостина в нас вдома. Христині 2 рочки. І не обійшлося без тосту :"ну і щоб Христинці не було скучно, то треба братика або сестричку". А потім мені ще й окремо чоловікова бабця побажала, щоб скоріше народити другу дитину та ще й живіт помацала (як мене то розізлило, але не хотіла псувати свята, то просто відійшла з америконською посмішкою).
    Ну як дати зрозуміти, що кількість дітей в сім"ї, час їх народження - це наша з чоловіком справа? Тим більше, мої батьки мовчать, а говорять чоловікові, які дитину бачать всередньому раз в місяць, та й то зазвичай на родинних забавах. Зате розповіді типу "випаде сніг, підемо на санки", "зійде сніг, підемо гуляти" вже втомлюють.
    Виговорилася.

7. allusya

allusya Well-Known Member

Ну це мабуть багатьом знайомо. Ми також одружені більше 4 років і тільки зараз чекаємо на малятко, але ми не афішуємо серед родичів, знають мої батьки і бабця чоловіка, яка його виховала. От ця бабця зараз живе в тітки, то тітка останнім часом все більше її питає за мене чи не вагітна часом, бо зараз є дуже багато можливостей завагітніти штучно і т.д.. Я то як почула, була мяко кажучи в шоці. Вона до нас відношення немає взагалі, наші діти для неї як зайцю стоп-сигнал, а от такі розмови заводити - це її слабість. Добре, шо бабуля знає, шо все ок і вона стане прабабцьою. Я для себе зробила висновок - головне не нервуватись і не звертати уваги на різних не дуже розумних людей :)

8. Златка

Златка Well-Known Member

Ага, от якраз такі і хочуть побільше внуків :girl_cool:

А в мене свекруха видала новий перл: в останній телефонній розмові каже мені "ми от собі вирішили, що забираємо Златусю до нас, як в тебе народиться друга дитина" :girl_devil: На таке змовчати я не змогла, сказала, що в мене дитина не сирота, що я сама знаю, що перший період мені буде важко, але нікуди Злату я не збираюсь віддавати :girl_mad: В результаті - образилась, сказала, що я дуже різко з нею говорила, а вона ж мені хотіла допомогти :girl_cool: І ото ніби вона думає про Златку... я собі уявляю, яким би то шоком було для дитини - родилась сестричка, її від мами забирають, везуть кудись за 200 км до баби і діда, яких вона за півтора року бачила певно 4-5 разів :girl_impossible:

9. Nata

Nata Well-Known Member

Та... ми он якось сиділи за столом і я десь обережно сказала щоб дуже на внучку не сподівалися, бо всяке буває і може там Михасик живе, свекор бідний засмутився і перепитав: "то скільки ще на ту дівчинку чекати?" :)
    Але ми тільки посміялися, свекор добрий у мене, хороший, я його щиро татом називаю...

10. Бурулька

Та у мене ніби також свекор та свекруха добрі, але посміятися можна, якщо це десь там раз проскочило, а не декілька разів за вечір. І чомусь мені здається, що це лише початок і тепер такі побажання буду чути все частіше. Але якщо скажу, що це наша справа, або що нам буде важко з дитиною, то образяться і пообіцяють допомагати. А що з того вийде... І найгірше, що ми з чоловіком недавно підняли тему,що в Христинки ще буде братик/сестричка, але може трохи пізніше. Але це наша справа і я не хочу.Щоб за нас хтось планував наше життя

Правильно сказали. Всім дітям потрібні батьки і бабусі їх замінити не можуть. Народження ще однієї дитини це зміни в житті старшої, і відривати в такий час дитину від мами - робити лише гірше.

11. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Мене такими фразами , але трошки іншого змісту - "Віточка, коли ж Ви підете в декрет ?" , і загляданням на мій живіт задовбували перший рік після одруження клієнти на роботі. І співробітники косо споглядали , але я пояснила , що не виходжу заміж "в положенні".
    А з родичів ніхто не напрягав на рахунок дітей. Якісь вони в нас "розуміючі".

Маю подругу , яку батьки віддали бабці на виховання , бо народилась ще одна донечка. Так та дівчина до сих пір має жаль на батьків, але з сестрою спілкується нормально. І ще там так вийшло , що та старша дитина для мами стала не дуже потрібна , тобто пестили все життя меншу , а старша була як нерідна.

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Наталь, я тобі скажу що для мене це також дико, і я б також не віддала дитину, хоча свекруха живе практично через дорогу.....
    Але маю коліжанку, в неї донечка на місяць стараша за мою Юлю. І колажінка має родити другу дитину в той самий час як ти, так вона вже тиждень як відвезла свою дочку до свекрів, вони живуть набагато дальше ніж твої і дитина їх бачила також кілька разів в житті, і збирається там дочку лишити аж поки не народить...... але я підозрюю що і потім одразу за дитиною не поїде.
    Я не кажу що то для мене нормально, але бачу що подібне практикується. Мол мамі треба відпочити перед народженням дитини і потім часу на все не вистачатиме а за дитиною приглянуть інші.
    Мабуть твоя свекруха також вважає правильним так вчинити. Хоча якби моя мені таке запропонувала..... я б тоже різко їй відповіла, бо такий варант допомоги для мене не варіант.

До речі та дитина в свекрів, зі слів коліжанки про маму навіть не згадує, чудово там себе почуває, за мамою не плаче, бавиться, цілком щаслива і задоволена. Але то мабуть від дитини ще залежить, бо моя Юлькосік напевно вже всі очі виплакала би за мною, і ні спати спокійно, ні бавитись не змогла би.

13. Бурулька

Правда, потім чомусь виникає проблема спілкування дитини і матері. Мене в рік і до трьох віддали до бабці, батьків я бачила на вихідні, бо треба було виходити на роботу. Якби ж я хотіла, щоб мої стосунки з мамою були кращими. Але я ніколи не могла відкритися перед нею, поділитися почуттями, переживаннями...
    Тут є ще один момент: що дитина буде почувати до молодшого братика/сестричку, через народження якого її відірвали від батьків?

14. Златка

Златка Well-Known Member

Залежно, що вважати відпочинком - якби дома не було Златки, то я типу б лежала на дивані-читала книжку-дивилась ТВ-гуляла-робила купу домашніх справ, які і так за мною. То в результаті із Златкою мені не виходить тільки лежати на дивані :girl_crazy:

Златуся, як я на роботі, за мною не плаче, але якщо я не встигаю повернутись до її пробудження, то її перше слово, як прокинеться, "мама" і то запитальним тоном. Може, б в свекрухи вона і не плакала, і бавилась би, бо там є її братик на місяць старший... але радісною і щасливою дитиною вона б теж не була. І добре б розуміла, що вона тут, а я з її сестричкою десь далеко! І точно, якби плакала, то у відповідь чула б "та в мами тепер є маленька ляля, а ти велика, поживеш трошки в нас" :girl_cool: Це про її емоції і відчуття, я не кажу вже про те, що я собі свого життя тут не уявляю без неї. І може з тих мам, хто є весь час дома з малечею, комусь і хочеться трошки відпочити, але я і так через роботу багато часу гублю у спілкуванні з дитиною, тому такий варіант мені взагалі психологічно недопустимий.

А от від фрази "ми собі вирішили", я взагалі в шоці. Що ВИ можете вирішувати про мою дитину без мене?!

15. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Я погоджуюсь з цими словами.
    Не завжди дитина, як би там не було показує, що вона насправді відчуває. І це насправді потім може вилізти у дорослих стосунках мама-дитина. Моя старша сестра провела рік у бабусі, бо мамі треба було працювати, а дитині все-таки краще на свіжому повітрі ніж в садочку. Зараз бабуся для неї, як мама. Зате з мамою жахливі стосунки. Вони роками можуть не розмовляти, сестра боїться сказати їй щось, поділитись, а та в свою чергу не розуміє її. Тобто, я не хочу сказати, що от, вона провела рік в селі, і тепер мамі то нагадує. То забулось відразу, і мама не перестала бути мамою, вони жили далі і любились. Але не виключаю, що ця вся ситуація також відіграла роль в тому, що зараз між ними така от прірва.

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Як на мене, то є звірство й страшна кривда для дитини. Можна зразу в дитбудинок здати, бо шкода від такого буде виправлятися роками! :girl_impossible:
    Про відчуття мами взагалі мовчу... То ж треба серце та емоції "вимкнути" наніц.

17. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

18. tasha

tasha New Member

а в мене золота свекруха, знає, що маю проблеми зі здоров"ям, то таких питань, як коли ви нас внуками порадуєте взагалі нема. Зато бабця недавно запитала, чи є надія, що в неї буде правнук, от і як на таке відповідати.

19. Nata

Nata Well-Known Member

Маю знайому, котра трирічну дитину тижнями не бачить, бо народилася молодша і їй важко з двома. А внук у свекрів. Йому там не є погано, його люблять, леліють, купу уваги приділяють та все ж...

20. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

трохи перебільшили,во з мене людина виросла)))),теж виховувалась бабцею до 1 класу(правда не маминою свекрухою бо тоді б точно виросла з викривленою психікою) і себе прекрасно почувала і почуваю,маму про почуття правда ніколи не питала,а тепер запитаю,а з мамою ми найкращі подруги,все говорила і розказувала мамі,радилась з нею.Просто бабця навчила,що найкраща подружка то мама і подушка))))
    Хоча тепер коли маю вже свою дитину і народжену не 20р. сама не знаю чи віддала б,свекрусі точно ні,а мамі на літо так(коли трошки підросте)

Останнє редагування: 7 Липень 2010
Статус теми:
Закрита.