Свекруха-бабуся (2)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

293 голосів
    56,2%
  2. свекрусі

27 голосів
    5,2%
  3. обом

109 голосів
    20,9%
  4. нікому

81 голосів
    15,5%
  5. сусідці

11 голосів
    2,1%
  1. Nana11

Nana11 аспіранточка

Відповідь: Свекруха-бабуся (2)

Або навпаки, відчує слабкість і буде собі дозволяти все більше і більше...Вилізе на голову і ноги спустить.

Сказала б шось їдке, важко судити про ситуацію, в якій не був, але б закинула шось в дусі "Ой, мамо та то Ви ше совдепівськими еталонами краси мислете, зараз чим ніжки худіші тим гарніше" і мило усміхнулася. Ну точно би не змовчала.
    А взагалі хваліть себе сама більше і дитину свою вголос. Ну тобто, ой, я приготувала курку а вона ТАКА добра получилася...ммммм...а чоловік як хвалив. Або ой, наша мала на вулиці шось там зробила (нехай навіть не значне), така молодець, і мамусі на площадці всі охали і ахали....Є такі люди, без своєї думки, їм шо в голову вкладеш, так вони і мислять. Вкладайте свекрусі в голову шо ви найкраща невістка і дитина Ваша найкраща, і взагалі рівню Вам ше треба пошукати. Звичайно то все усміхаючись і так ніби не спеціально зовсім, і без агресії.

Про дитину то так би в лоб і сказала, шо всі діти різні і нема чого їх рівняти. Без скандалу але жостко, шо бажання їх рівняти відпало назавжди.

2. Britney

Britney Домашня посиденька :)

А наша свекруха, ще коли був маленький, то часто приходила. Але як приходила, то все йому позволяла робити. Коли я звернула на то увагу, то страшно образилася на мене. Аж потім я мусіла йти просити пробачення, бо чоловік дуже злився. А тепер вже не приходить. хіба тільки на дні народження, чи свята які. Та я не сильно переживаю, як на мене то так спокійніше)))

3. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

я її мама не кличу:)) на то теж була окрема розмова.
    А на її закидони завжди відповідаю, може не надто жорстко. Ну тоді я їй сказала, що в мене гарні ноги, і і в кожного свої ідеали. Їй може і подобаються круглонькі, а мені ні.
    Стосовно порівняння, то не помагає нічого, постійно каже, що я розбалувала малу. Як тільки кажу, о наша Муся вже вміє таке, то замість того, щоб похвалити, каже а Оленка взагалі вже таке вміє))) Одним словом.

Хвалити, так я хвалю дитину, при ній чи не при ній.

4. Nana11

Nana11 аспіранточка

Та я свою теж не кличу:girl_wink:

А Ви шо? Ну от чесно мене б таке тоже зачіпало, не переношу коли дітйе рівняють між собою. А деякі чоловіки мільйонери в 30 років, то було б їй приємно якби Ви її сина все до когось так рівняли?То риторичне.
    І хоча дівчата часто в нас радять на те не звертати увагу, але оте а Оленка, а Іринка, а сусідська Іванка..грррр.
    В нас була колись подібна ситуація, але я на те відповідала шось в дусі "Оленка то Оленка, а Муся то Муся" і все. Чітко,жостко, без жодних коментарів. Поверталася до малої і хвалила дальше. Чи то в мене вид грозний, чи то голос, але разів за 5 все закінчилося.
    Розумієте, мені здається шо ризик такої ситуації в тому, шо мала буде ставати більша і через такі фразочки в неї можуть зявлятися якісь комплекси, тобто якшо Ваша свекруха скаже їй шось в дусі "в тебе ноги криві, тому спідниці не носи, а в Оленки рівні, вона може". Самі розумієте, шо може бути біда, якшо така невідфільтрована фраза буде до дівчинки-підлітка. Тому я б боролася з цим вже, бо на Вашій дитині це буде відображатися.

5. KrystynaM

надіюся їй то перейде.
    А стосовно порівняння, може вона то робить тому, що Маруся моя все рівно навіть в молодшому віці була інша, швидше кольори вивчила, швидше почала говорити, вже знає трохи букв.
    Не знаю. в них то ше з дітей почалося, завжди до мого чоловіка якісь претензії, а до доньки все ок., щоб не зробила, от і на підсвідомому рівні вона на дітях відіграється.

6. DarkNess

DarkNess New Member

Неоднократно спостерігала. Діти доньки - то внуки, СВОЇ (рідненькі), а ті, що від сина, - то діти невістки. Є таке, шо хоште говоріть.

7. KrystynaM

та я теж то спостерігаю з народження.
    Як народилася доньки мала, то всьо на виписку баба купила, поїхала на ту виписку, якогось фотографа наймала і т.д.
    А як наша мацьопа, то нічого на виписку, взагалі.
    Але мені все рівно, ми з ними не живемо, то основне.

8. Holly

Holly Moderator

Я думаю відношення свекрухи щодо внуків не залежить від того чи то доньчині діти чи синові. Все залежить як людина відноситься до своїх власних дітей, чи робить між ними різницю. Якщо мама серед дітей має котрогось "любимчика", то його діти "автоматом" стануть улюблені. Я таке досить часто спостерігаю. А щодо порівняння дітей, моя теж то полюбляє. Ну і мої діти програють відповідно оте порівняння. Мене то не зачіпає, особливо, якщо то стосується навиків. Оленка практично до 2 років не говорила. То свекруха казала, що он інші діти вже так гарно говорять, видно, що з ними займаються. То я спокійно відповідала, що в неї ще все життя попереду, навчиться ;)

9. Fast

Fast Well-Known Member

Ще такого не чула :) Само не перейде. Мені здається, що то в лоб треба сказати, Щось типу - я б дуже просила при дитині не порівнювати її з будь ким, бо то є недоречно і не тактовно.

---------- Додано в 12:02 ---------- Попередній допис був написаний в 12:01 ----------

Ну це головне!

10. KrystynaM

ми не так, ми робимо ось так:))
    я питаю доці яка ти ?
    а вона каже, я найгарніша, найрозумніша і найфігуровіша.
    І усьо, більше в них питань нема:)))

11. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

А якщо вона "з найкращими намірами"?! Пам'ятаю в школі тьотя любила порінювати мене (і не тільки мене:connie_pull-pigtail) з іншими: типу "ти руку не піднімаєш, як знаш, а хтось нічо не знає і руку тягне, лізе вперед всюди", чи ще там щось, типу "тре все здавати на п'ять, бо такий-то відмінник по блату а ти не гірша", потім про весілля: "така-то й така вже одружились, в тих-то дитина, а ти що собі думаєш?" Чи про роботу: "я в тому віці (студентському) вже підпрацьоувала, а ти"? Деякі люди так можуть казати щоб "підстьогнути" до успіхів, та не завжди таке всі сприймають. Свекруха не повинна малу дитину аж так муштрувати, а вас от хай навчить якихось своїх рецептів, зробите щось разом, може й похвались ваші пляцки чи ще щось (раз поки ще не хвалила), а ви скажете, що класний рецептик вам розказала :girl_wink:

12. KrystynaM

вона пляцків не пече.
    А я вже тим не переймаюся, то що моя мама?

13. Veselka alj

Veselka alj New Member

І в мене така сама ситуація, ніколи за сім років непочула доброго слова в свою сторону, а от якщо щось зле то зразу докори, а якщо треба з малим побути з малим то це рідкісні випадки, і то тільки до них везти треба, до нас не прийіде ніколи щоб побавити. І в гості теж треба запрошувати, стіл накривати так просто неприїдуть разом свекором ніколи. Але добре що неживем разом, а то б було просто як ядерна бомба.

14. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

Два місяці тому померла моя матуся і я автоматично вважаю, що в мого синочка нажаль немає жодної бабусі ..
    Хоча ніби-то і є - чоловіка мама, АЛЕ:
    1. за чотири роки вона бачила свого найменшого внука лише раз - минулого року як ми самі до них приїхали.
    2. Перші два роки від народження стандартно передавала 100грн на миколая та 200грн на ДН через родичів , потім вже мабудь забула що має внука)))
    3. дзвонить лише до свого сина і ніколи не каже йому дати трубку до розмови зі мною чи внуком.. Ми ніколи не сварилися, тому причин для ігнору немає)))
    4. Не приїхала ані на похорон до моєї мами, ані посидіти з малим, щоб чоловік мені міг допомогти-підтримати в цей важкий період. Навіть не подзвонила не висловила співчуття...
    5. тиждень назад в синочка був ДН і коли я його ввечері забирала з садочку, то він спочатку весело розказував про те як він усіх пригощав, а його вітали в групі. а потім зупинився посеред дороги і так серйозно мене питає: " Мама, а чому всіх дітки мають бабу-діда а я ні?? Юра ( садочковий друг) питав що мені баба-дідо подарували на ДН ? а я не знаю що казати .." - вірите - я ледве стрималася, щоб не розривітися посеред вулиці...
    Цього року чоловік хоче їхати на два-три дні до батьків під час відпустки за 120км і хоче взяти із собою малюка, бо я на роботі, але я категорично проти! Вони живі-здорові, на пенсії, мають купа часу для себе, але не для внуків ( всі четверо окуків від трьох синів живуть у Львові - не потрібно їздити по різних містах, щоб провідати хоча б раз в рік! ), то навіщо їх турбувати присутністю дитини, яка їм байдужа і яку вони ніколи не запрошують до себе вгості ??
    Коли тільки одружилися, то старші невістки натякали, що чоловікові батьки ніколи ні в чому не допомагають і ніким не цікавляться, але я тоді не вірила, бо в моїй сім"ї все було по іншому, але тепер бачу, що таки правда))))

15. Smiwna

Smiwna Мама непосиди

Всім привіт! В мене це важка тема..... Моя свекруха мене не чує, я кажу : дякую! Але не потрібно нам того і того, ми маєм, і це не давайте бо ніхто не їсть. Нащо викидати, якщо Ви з'їсьте?! На що вона : добре! Добре! Коли розраковую сумку все що казала не давати, все є((( Дитини їй довірити не можу, оскільки знаю що вона до дітей ставиться халатно... її син в віці 1 року впав в півницю, бо вона не дивилась за ним, а говорила з сусідкою... і по всій голові тепер хлопчина має шрами. Іце тільки один випадок! Слухає вона тільки кохану донечку! А синів чути навіть не хоче. Свекор кадр рідкісний, малого може в шкарпеточках водити по дорозі де валяється бите шкло і цвяхи, в 8 місяців він намагався дати моїй дитині першу клубніку і черешню. Короче караул........

16. byzja

byzja New Member

Відповідь: Відкрита велика жилєтка (4)

і я мушу виговоритись бо мною аж підкидає!!!! дівки, ну скажіть, як бабуся може прийти до маленької внучки, яка вже тиждень хворіє після лікарні і отруєння з пустими руками??? ще й знає як нам зараз тяжко,собаку ставимо на ноги уколи дорогущі, малій уколи і ліки купити теж грошей вже пішло купа,при тому що резервних, бо все самі, а їм то в носі,мої помагають,значить то нормально, а вони самі вумні, прийшла на морозі і пішла, а я тут думу думаю чи то люди такі дурні що не розуміють чи не хочуть розуміти, чи то я якась затягнута??????????? так маю охоту мужу то сьогодні висказати, аж язик свербить, не можу то все в собі носити(((((((((((

17. Siania

Siania Love Life

Ну чого ж ви не скажете, не попросите допомоги?((((

Сьогодні дізналась про смерть колишнього колеги по роботі. Ми товаришували, а потім в нього народився син, змінив роботу, та й загубились звязки.
    Повідомили що помер в Одесі, більше ніякої інформації. Молодий хлопець, двоє малесеньких дітей....

18. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Смію припустити, що може не знала що нести? Але то так, швидше відмазка. Можна було і у вас запитати. Для нас тема бабусиних відвідин теж болюча. Добре, що дідусь і інша бабуся компенсовує.

19. byzja

byzja New Member

скільки раз кажу, що важко, ледве дотягуєм до зарплати, і що думаєте? реакція нульова!!!!!! так-так тяжко,ось і вся відповідь, там ніколи нема, чужим гроші позичили і ті не віддають, то нічо,легше ж чужому ніж свому!

20. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member