Відповідь: Свекруха-бабуся (2) я також раніше себе не дуже спокійно почувала коли свекруха з малою бавилась, не могла я повністю відключитись. Потім настав якийсь такий момент, я зрозуміла що всім добре(і малій, і свекрусі, і мені) і стала тим користатись. Роблю свої справи по дому або йду кудись. Свекруха сама каже, йди кудись, в магазин, перукарню, бо ті діти тебе замучать скоро. То не правда що замучать, але йду, бо другий раз може не запропонувати більше. Так що моя порада:Користайте момент!!!
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) У нас така ситуація, що у мене 2 свекрухи ( рідна мама чоловіка та мачуха). З рідною свекрухою бачимось дуже рідко, хоч живемо не так далеко, довірити малого їй взагалі нереально, бо вона не до того ( прожила все життя сама, віддавши сина на виховання своїм батькам, часами зловживає спиртним), навіть, коли вона приходить в гості, чоловік сам наполягає, щоб саму з дитиною в кімнаті її не залишати. З мачухою бачимось частіше, їздимо в гості, іноді залишаємо там дитину або ж вона приходить бавитись до нас чи гуляють. Я знаю, що дитина буде нагодована, набавлена і припильнована. Але совість не дозволяє частіше залишати ( все-таки не рідна вона бабуся, не хочу зайвий раз напрягати своїми потребами), лиш в необхідних випадках.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Останнім часом моя свекруха доводить мене до сказу. Добре, що я вмію тримати все в собі і не показувати своє ФЕ, хоча хто знає чи це на краще. Тільки десь пересікаємся, або приходить до нас, то зразу намагається малого розбудити, і це при тому, що бавиться відсили пів годинки, і втікає...а малий коли не виспаний то такий капризний, що вложити його ще раз майже нереально. Сьогодні знову. Йшли з чоловіком на закупи, пересіклися з секрухою, яка йшла з коліжанкою, і типу ненароком треба малого розбудити, щоб коліжанці показати який в неї внук. І це нічого, що я ледве його заколисала, і спав він тільки 15 хв. Як результат малий все таки проснувся і по магазинах ми вже не пройшлися,а пробіглися, і всю дорогу додому мусили нести малого на руках приспівуючи і пританцьовуючи. Як мене то нервує. Ну чесно, знає сама, що творить, і все рівно кожен раз маємо аналогічну ситуацію. Сама ж стоїть радіє: "Ой та баба нечемна, розбудила Сашка". Чоловік при тому говорить робудили то бавте! "А ні...я ще додому йду, пізніше зайду" Щось накипіло чесно
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Я в шоці. Ми живемо далеко як від моїх так і від чоловікових батьків. Коли були вдома і дитина спала, то ходили всі по хаті навшпиньки і дихали через раз бо якщо мені хто-небудь будив дитину, то я виказувала своє невдоволення, малий теж починав за кілька хвилин вередувати. Я сама не можу навмисне розбудити свою дитину, не кажучи вже дозволити то робити комусь іншому.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) такі речі треба присікати на корню. Чітко сказати бабусі, що у вас режим і він важливий для нормального самопочуття дитини. Бо насправді у малючків фізичне здоров я особливо тісно пов язано із станом нервової системи. Відповідно, порушення режиму, нервозність, яка з цим пов язана, діє негативно на формування імунної системи. Тому спокійно , але чітко сказати свекрусі, що у вас - режим, і порушувати його недозволено
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) вона не має собі такого дозволяти.. а якщо вона собі дозволяє, тоді Ви не дозволяйте! скажіть свекрусі, що педіатр категорично заборонила дитину будити під час сну.. Що Ви якось їй обмовились, а вона заборонила і все.. Бо це не придумка, це справді шкідливо для маленької дитини.. Та й для великої, але для маленької - особливо.. В мене досі для родичів є аргумент "Мені педіатр так сказала" І всі питання, аргументи, суперечки припиняються.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Якась, вибачте, пришиблена тьотка! Я б їй тицьнула дитину разок і нехай заколисує, якщо мозгів нема.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Насправді вчора я була трохи в шоці коли вона прийшла до нас вечером і вибачалась за те, що розбудила. Навіть подумала чи вона на форумі часом не сидить Можливо по моїй міміці чи по підвищеному тону чоловіка було зрозуміло, що ми дуже злі. Тож надіюсь вона зробила для себе висновки, і тепер такого більше не буде. Все вирішилось саме по собі, і так навіть краще, ні я з нею не сварюсь, ні вона не ображається
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) А я дівчата зрозуміла, від добра виникає добро, а від негативного налаштування-негатив...теж свого часу грішила на свекруху...рівно доти доки не потрапила в лікарню ...моя свекруха в Новорічну ніч підняла на ноги чи не всіх найкращих лікарів Львова, плакала разом зі мною...перед святами шукала голуба світського щоб зварити мені бо гемоглобін в мене впав, а лікар сказав, голубине м"ясо його підіймає...казав коханий цілісіньку ніч молилась і казала краще б то сталось з нею...одним словом глянула я на свої попередні дурні бзіки і претензії і подумала яка ж вона мудра жінка а я ще таке мале і зелене...все ж в житті по-моєму не може бути, вона мені точно поганого не хоче і якщо й говорить щось чи навіть робить точно не зі зла а з великої любові.
Відповідь: Перші дні життя дитини Напевно в мене починаються проблеми. І моя Деметра набирає все більших обертів. От подзвонила свекруха.....мала заплака в той момент, вона питає чого вона плаче? Я кажу бо прокинулась. А вона каже ну то коли я приїду то вже побавлю її щоб не плакала......а мене аж нерви взяли і зла ще досі. Як то хтось буде бавити мою дитину?! Крім чоловіка більше нікому не довіряю. Що робити? Я знаю що то смішно, але я ні з ким не хочу її ділити.....капєц якийсь. Мене всі злять хто підходить до малої на метр ближче. Чую зі всіма пересварюсь.
Відповідь: Перші дні життя дитини Я зі старшим така була, не хтіла щоб на мою дитину навіть дивилися. Зараз спокійна, хоча теж на руки не охоче даю.
Відповідь: Перші дні життя дитини В мене такого нема. Не люблю щоб сюсюкали, але просто то не дуже сприймаю.
Відповідь: Перші дні життя дитини В мене так було і з малою і з малим. то малого і в три тижні примотала слінгом і усьо нема чого руки пхати)
Відповідь: Перші дні життя дитини сашу до 9 місяців певно ніхто не переодягав - дурна якась була а юрка я відпустила зразу, ну як відпустила, беріть, носіть, переодягайте. недьоргалась коли до саші сюсюкали - БДИЩ - взривалась з юрком - спокійно дзен відріс до колін, угу
Відповідь: Перші дні життя дитини О, то я так робила, коли були в Україні. Дуже дієво - ніхто більше не пхався. Але то я робила лише коли знала що хтось, кому я не довіряю захоче "потримати". Казала - нам пора заспокоїтись і поспати, примотувала, і мала спокій (малий засинає в слінгу зразу)
Відповідь: Перші дні життя дитини один в один. І взагалі я з малим странна якась була - малий спав зрання до обіду, а я чогось зривалась. Тепер сплю з малою разом То, певно, був стрес від самого факту першої дитини.