Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Моя свекруха мені на вихідних наполегливо радила ОБОВ'ЯЗКОВО чіпляти малій червону нитку, коли йдемо десь у людні місця. Бо, розказує, недавно були на базарі і бачили, як малий хлопчик ні з того ні з сього зайшовся в істериці, що ні тато, ні мама не могли його заспокоїти. Висновок геніальний - бо врекли! А те, що дитина банально могла злякатися натовпу чи захотіти циці (а мама на базарі йому її не дала) чи ще з якоїсь причини розплакатися, то нічого. Коли я сказала, що в таке не вірю і вдягати не буду, то відповіла напів-ображеним тоном : "Ну як собі знаєте, але дивіться, щоб потім не шкодували!" Гррр...
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) мені родичі теж часто пропонують зав'язати нитку червону малому, на що я відповідаю - він хрещений, тому не потрібно. Одразу аргументів стає менше.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Ну в діток таке є. Вони навіть як неголодні але як бачать що інші дітки щось їдять то і собі хочеться. То ж малі мавпенятка - вони все повторяють один за одним. Можна дати дитині з собою печиво (власного виробництва) або щось таке, що ви дозволяєте і попити. Ну і вологі серветки обовязково.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Напишу не про свою свекруху, а про подруги...Ми разом гуляємо....У нас аналогічна ситуція, вчора йдемо додому з малою на обід, я збираю іграшки, обертаюсь, а свекруха сусідки дає моїй доні печиво. І хоч я кричала, і забороняла давати печиво перед обідом і вже пояснювала, що руки брудні у дитини вона всерівно дала....А перед тим день, показала моїй доні перед обідом шоколадну цукерку і довела дитину до сліз.....І головне що з своєю онучкою робить те саме....також їй дає все у брудні руки та перед обідом...Ну що то за дама така???? невже не доганяє, що діти потім погано їдять, а ще можуть гостриків нахапатись?
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) На рахунок Вормілу то порада дійсно гарна. Для профілактити малим діткам вона дається.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Не сказала б. В мене подруга, фармацефт , казала що препарати проти глистів дуже токсичні, особливо Воміл. Можна підібрати інший, більш пощадливий для дитячого організму, але то тоді, коли глисти вже є. а нашо травити дитину без причини?
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Дівчата, прочитала останні кілька сторінок, впевнена, що на попередніх така ж ситуація. Чому більшість дописів про свекруху негативні? Ви не замислювались про це? Невже вони настільки погані, чи чому бачите лише якісь негативні якості? Я думаю це залежть від нашого упередженого ставлення до них, а може ревнощі Та всі ми не ідеальні, а вони ще з старшого покоління. Свекрухи - це ж мами наших коханих, чоловіків. Багато рис характеру є схожі до рис тих людей в яких ми закохалися. Та й не думаю, що вашим чоловікам подобаєтьсяя те, як ви ставитесь, хоча б подумки, до їхніх рідних мам. Це ж одна з головних жінок в їхньому "світі". А ви, мами синочків? - ви ж теж будете свекрухами. І не кажіть, що я точно така не буду. Будете, можливо інакшими, але теж не ідеальними. Чи хочете, щоб потім якась жінка одружилася з вашим синочком та потім говорила про вас таке? Кожна людина має право на свої "бзіки" - просто потрібно правильно поставити позицію вашої сім"ї (вас та вашого чоловіка ) щодо виховання дитини - найбільший камінь спотикання, пояснити без образ - якщо людина адекватна, а пояснення будуть без образ - то людина зрозуміє. Спробуйте з пошаною відноситися до вашої другої мами - в мене виходить - це теж певно мистецтво, якому потрібно вчитися.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Я думаю що це тут багато в кого "крик душі". От ви не задумувались чому так багато анегдотів про тещ і свекрух... Тому що багато(не скажу що всі) мають схожі манери поведінки. Типу свекруха:от я старша, а ти мале-зелене, нічо в світі не тямиш і без моїх порад-настанов нікуди не зайдеш. Або : А чого то вона мене шось вчити буде, як я маю внуків доглядати? Я трьох свої виховала, а вона мені ше сміє казати що я маю робити!. Невістка : Я сама всьо вмію, я сама всьо знаю, в інтернеті всьо пише, і не потребую я порад.То мої діти і я взагалі супер-мама! Про тещ і зятів я сюди писати не буду(бо то не по темі) Є звичайно вийнятки, але на то й вони вийнятки, бо їх мало
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Ворміл- це не засіб для профілактики глистів для малих діток. Цей препарат чинить токсичну дію на печінку, тому використовується лише за призначенням лікаря. Крім того, застосовуючи будь-які протиглисні синтетичні препарати, одночасно має проводитись цілий ряд заходів:зокрема, при цьому приймаються протиаларгічні та обов язково сорбенти ( в результаті розпаду паразитів утворюються токсини).Тому лікарські протиглисні препарати призначаються лише за показами.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Я згодна, що вони як мавпенята Але... Я кожного дня гуляю з малою. І чомусь Я не бачу, щоб інші діти щось їли в пісочниці . І мала не просить мене щось їй дати бо вона голодна. А з бабусею щоразу як гуляли, постійно ВСІ діти їли, пили, а моя дитина дивилась голодними очима.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) ще додам реальні побічні ефекти, які спостерігала моя знайома під час прийому протиглистих препаратів: безсоння, спутаність свідомості , нервові розлади і навіть ГАЛЮЦИНАЦІЇ.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) ой важко бути хорошою свекрухою. От уявіть собі, що ваша невістка каже (для прикладу), що вона не молочна (будь-що з теми про перли при ГВ). Важко промовчати, бо це не якесь чуже дитятко, а почнеш розповідати - сприйметься в штики (молоді - горді). Вже уявляю себе свекрухою, напевне це найважче виростити, а потім відпустити, щоб робили собі що хочуть (хоча тут в темі і таким свекрухам дісталось - не помагають, не люблять, не цікавляться).
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Тепер можу проголосувати в шапці теми. Тільки не свекрусі. Були в гостях Свекруха вже давно скоса питає, що дитина нічого не їсть? Гв не рахується. Так, вот в черговий раз запитала, я в черговий раз пояснила чому догодовують з 6 місяців. За хвилин десять вийшла за телефоном в іншу кімнату, повертаюсь а вона пхає малій до рота твердий магазинний голандський сир. Як вам? Бо я в шоці, яка в мене нагла і нерозумна свекруха. Про те, який в неї був хитрий вираз обличчя вже і писати не буду.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Болюча темка. Про відносини зі свекрухою: не хороша, не погана! Дітей не довіряю. З першою дитинкою, при реакції на вакцину у 6міс. у дитини почалась істерика, так свекруха, буквально, видирала в мене малу з рук, кажучи, мол діти в різних руках можуть заспокоюватись, а можуть навпаки! Не віддала, більше того сказала зразу прямо - МОЯ і в таких ситуаціях нікому, а тим паче, з ким сама невладах! З меншою уже ніхто і не пхався, допомоги нуль, хоча я тільки "ЗА"! Єдине, коли "прибігють" - коли чуть плач, але тепер я зачиняю двері на ключ і просто не впускаю. Можливо, хтось скаже "Погано", але все стерпіти і списати на повагу, як до мами свого коханого чоловіка,- нереально, принаймні для мене.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) яка знайома ситуція))) В мене ще дуже часто проскакують фрази: от як би я його пильнувала то він би не вдарився, не обпісявся,і т д... я розумію що треба потішити своє марнославство, але по-моєму такі фрази при мамі дитини мають бути неприпустимі. жодна мама при розумі, спеціально не зробить своїй дитині нічого поганого ---------- Додано в 18:11 ---------- Попередній допис був написаний в 18:05 ---------- В мене так малому в 6 місяців дали маринований огірочок. бо як то так, дитина за столом і нічого не їсть, а бачте, маринований огірок саме то для піврічної дитини)))
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) то є якась така прикмета-забобон. Бо ще колись моя свекруха теж казала, що як дитина дуже плаче і не можна її заспокоїти- треба "змінити руку"
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) А то моя не геніальна огірок,то теж смачно Ну, от чого ми не добре ставимось до свекрух, га? Чесно, спокійно пояснюю/розказую, чому прикорм з 6 міс, чого дурак не давати. А потім невістки стають злі.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) моя свекруха- бабуся, згодувала 1,5 річному синові пів пачки вафель Артек, на мої зауваження переконувала мене що дитина всього має спробувати і та хімія тепер всюди є. Просто нема слів...
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) що дитина всього має спробувати і та хімія тепер всюди є. Я на таке кажу: "то ще й сто грам налийте і дайте чіпсів закусити"