Відповідь: Свекруха-бабуся (2) з моменту женячки тому що можуть і/або хочуть. Не "мають". Це по-хорошому. по-поганому - женився/вийшла заміж і всьо ти вже дорослий (-а), знати не знаємо, помагати не мусимо. ну власне. Зрештою навіть одружившись свідомо і з базою можна (не приведи Господи) втратити роботу, тяжко захворіти, та й просто потребувати звичайної людської помочі. Це так погано просити про допомогу батьків? ---------- Додано в 19:51 ---------- Попередній допис був написаний в 19:48 ---------- нє ну це інфантильно, хто би спорив...
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) попросити - ні, не погано, а от вимагати і обурюватися що не дають це огидно.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Я думаю так, ніхто, нічого і нікому не зобовязаний. Це лиш добра воля. От коли якась біда, хвороба чи ще що - тоді так, зобовязані, якщо вони нормальні батьки/діти і якщо мають таку можливість.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Гарно Але небажання допомогати, ба навіть запропонувати при нормальному життю, не винекне і при потребі. Такі люди просто не звикли щось комусь давати. Це прям як пошкодити щось СВОЄ цілісне в якому вони сидять. Всьо даш 100 гривень чи банку зупи - то катастрофа, то цілий їх вузький світ рухне. Тому нема чого розраховувати на допомогу в біді, потребі, коли люди в принципі не пробували і не хочуть допомоги, просто навіть для того щоб зробити приємність.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) На мою думку, перечитуючи дописи, ви на ура сприймаєте допомогу батьків-свекрів, деколи як належне. Але так і не почула конкретики, чим ви помагаєте навзайм.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) ви це хто? багато хто не так радісно і сприймає... Допомога надається безкорисливо, а навзаєм - це обмін. *нє я все розумію, але не все так просто. Так легко скотитися до того ж про що ви писали. "А я їй то і сьо, а вона мені шо?" ніхарашо*
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) читайте уважно! В мене свекруха маючи в хаті 2 зятів завжди дзвонила до чоловіка і просила щось зробити. І він завжди помагав(через що в нас були сварки). Але в один момент я сказала все досить, є свекор є 2 зяті-вперед. Фінансово планую помагати свекрусі так само як вона нам-тобто нічого!
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) ну взагалі то сина завжди легше попросити ніж зятя, так само з дочкою краще мати справу ніж з невісткою. а допомогти тоді, коли мама просить вважаю нормальним, ні, навіть не просто нормальним, а обов*язком кожної дитини. ---------- Додано в 09:22 ---------- Попередній допис був написаний в 09:17 ----------
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Дзвонить мені вчора моя мала і вся в сльозах каже, що баба вдарила Остапа туфлем по обличчі. Я в шоці, прошу пояснити докладно що й до чого, за що вона таке зробила. Мала по телефону так і не могла пояснити, бо сильно плакала, аж заходилась. Ну, думаю, чекає мене вдома серйозна розмова і розборки зі свекрухою. Але оскільки ми вчора ввечері пішли в гості, а прийшли, то свекруха вже лягла спати, то розмова відбулась зранку. Розпитала я її що ж таке вчора сталося. Вона пояснює, що малий показував їй язика і казав "бе-бе-бе" (він полюбляє так дурачитись). Я малого не виправдовую, але бити дитину туфлем по язику, то вже треба бути зовсім не при розуму. Малий розплакався, казав, що йому пісок попав в очі, мала з того всього теж почала плакати. Я намагалась спокійно свекрусі пояснити, що треба було мені сказати, чи в крайньому випадку для биття є попа, але вона вважає, що вчинила правильно; каже, що сильно його не вдарила, тільки легенько, що вона такого терпіти не буде. З того всього вона навіть трохи ображена, хоча я не озумію чого.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) А то нічого, що туфлі не стерильні, і ходить вона в них бозна-де? Ого, я не знаю, щоб я зробила. Але б точно не спокійно говорила... Як варіант, попередила б, що наступного разу я її теж тапком наверну...
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Повністю згідна. В мене теж той випадок, свекруха просить мого чоловіка приїхати допомогти в чомусь (бо не свекор, ні інший син до того не мають хисту). Спочатку мене це нервувало, але я теж мама сина і дуже хочу щоб мій Артем бачив відносини свого тата з мамою і це було для нього прикладом (допомагати батькам, поважливо ставитись) На рахунок допоги то вважаю що то є частина дружніх, люблячих відносин в родині: свекри раз в тиждень приїздять погуляти з малим - ми ж чоловіком маємо час на себе, коли приходять в гості обов"язково щось приносят ь смачненького. Ми в свою чергу теж- і не тому що вони нам приносять, а тому що нам цього хочеться. Запросити свекрів до себе на вечерю, просто так без поводу то теж в нас звична справа. Це в нас відбувається не часто, але коли в мене є бажання приготувати щось смачне і новеньке, обов"язково їх запрошую. За матеріальну допомогу не кажу. Поки ми самі себе забезпечуємо (певно що матеріальні подарунки присутні, але в нас то рахується саме подарунком а не допомогою: то вам на відпустку, Артемчику на іграшки, то вам на солодощі до свята), і потім ніколи не питають як і де ті гроші ми витратили. Ось такі в нас відносини, часом вони далеко не ідеальні, бо у всіх дуже різні характери, але я вважаю їх добрими родинними стосунками в будь-якому випадку.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) а якби ваш чоловік так вашу маму попередив ви були б горді за його вчинок? напевно, треба трохи поважати батьків один одного. ситуація, звичайно, неприпустима, але методи вирішення мають бути іншими.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Таким способом моїх дітей виховувати я не дозволю нікому! Ні своїй мамі, ні свекрусі. І крапка. Мій чоловік такого не скаже, а я можу! Якщо читали мої пости в темці "Ми і наші мами", то зрозуміли б чому. А ще я вважаю, що виховувати дитину силовими методами можуть ТІЛЬКИ батьки!!! (хоча й то - на крайній випадок)
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) значить треба шукати інші способи це пояснити, а погрожувати старшій жінці заїхати тапком, то ви вже мені вибачте. який приклад ви подасте своїм дітям?
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Я не ображаюсь. І не погрожувати, а попередити. Тапком розмахувати перед її писком я не буду! Я просто не розумію, хоч забийте, як старша і завідомо сильніша людина, може бити слабшого, тим більше дитину, яка від неї залежить... Не розумію... Да, батьки часом, можуть і не стриматись, але ж то батьки. А то майже тьотка, яка формально зветься бабусею, а веде себе як.... і слів не доберу..
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Спершу, коли я йому про це розказала по телефону, то він казав, чому я завжди звинувачую його маму, спершу запитай що сталось. А ввечері він прийшов додому швидше з мене і я навіть незнаю що він їй говорив, казав, що поговорив з мамою. Але по поведінці свекрухи я зрозуміла, що нічого хорошого вона від нього не почула.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) грошима, корисними подарунками (такі, що не просто подарунок на ДН, а дорожчі), поприбирати хату, а в селі в бабусі - робота ніколи не закінчується. п.с. я думаю, що я тут не одна така - просто мовчать. ви просили конкретики - я навела приклади.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) А мені здається тут вже не діло в прикладі. Дитина все бачить і розуміє і може на майбутнє затаїти обіди на бабу. А потім коли підросте візьме той тапок і виховає бабу тимиж методами(
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) я вже колись писала, що ніхто з батьків перед дітьми не зобов"язаний. І ніколи я від них не вимагала допомоги. Але якщо вас бабка попросила передати, то будьте ласкаві то зробити... Хоча, я трохи збрехала, написавши, що нічим абсолютно не допомагають. Дають. Закрутки 2-3 річної давнини. Ну вони мені треба? Їжте, то що ми не доїли. Це називається "на тобі небоже, що мені не гоже". я ж не вимагю грошей від них! Але навіть допомоги з внуками нема. Приїхати хоч десь-колись посидіти з внуками можна, правда? Правильно, поки діти малі. з ними важко, кому воно треба ті памперси міняти і плачі вислуховувати? Я також маю синів і дасть Бог колись буду свекрухою. Але своїм дітям я буду допомагати, якщо така можливість буде, скільки б їм років не було. І забирати щось чи вимагати взаємної допомоги натомість не буду однозначно. І різниці між дітьми у мене нема і не може бути. Чим допомагаю свекрам? Чесно - зараз нічим. Спочатку якось намагалася бути гарною невісткою, допомагати навіть матеріально, завжди торти пекла на свята, а тепер вже якось мені то перейшло. Перехотілося...... ---------- Додано в 16:38 ---------- Попередній допис був написаний в 16:24 ---------- Можливо, я просто вихована в сім"ї, де допомога не вважається чимось таким, що виходить за межі пристойного. Маминій мамі вже за 90, але вона ще тримає господарку. І вона завжди дасть якісь яблука, яйця чи курку чи ще там щось, хоч моїй мамі вже за 50, а вона їй допомагає. В тій допомозі мама не має потреби, бо може собі дозволити багато чого, має власний бізнес. Але бабка сама просить взяти, хоче бодай чимось помогти. Ви вважаєте це неправильно, що вона хоче допомогти? Робить це від щирого серця і не чекає, поки її попросять. Але, напевно, кожен судить по своїй сім"ї. Чужа сім"я - темний ліс.