Відповідь: Свекруха-бабуся (2) А в мене вічно якісь пригоди як їздимо вгості: то в мене невідо мо що з животом твориться, то дитині під цілим памперсом суцільна рана (малій 1 рочок)... Прошу завжди: мийти руки як приходити до хати (особняк, собака, котики)... то тільки хляпнулося капельку водички на руки, шморгнулось першим-ліпшим рушником руки - і до дитини.... А свекор - то той мені вже місяць при кожній зустрічі язвить: я маю право до вас до хати зайти? Я помив (помию) руки, чи то взагалі душ прийму.... Ну і не скажеш валіть звідси ... 140 км приїхали.... А про цілування окрема розмова: я поставила табу: не облизувати дитину (пальці, носик і тд), і не цілувати В ГУБИ!!! Це просто пи..ць якийсь!!! Дитину пообсипає, рани роздряпає... а це ж дівчинка! Навіть, якби й хлопчик, ну хіба ж так можна??? Я сама зайвий раз стараюся малої ложечку не облизати, а тут таке... Ой наболіло...
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) О, то в мене свекруха любить в такому дусі відповідати коли я прошу помити руки як додому заходять. Ще каже що може і спиртом протерти. Я в таких випадках відповідаю що і кипьятком обдати не завадить. А могла би просто піти і помити, і не починати про тотальну дезинфіекцію...
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) от, мені б так навчитися відповідати, може б тоді прикусували язика. а то корчу з себе "львівську інтіліґєнцію"... лінієчка в дописі[/B] http://lines.lvivport.com/children/][IM G]http://lines.lvivport.com/children/m4958.gif[/IMG][/UR L]
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Мій знайомий перестав пускати дитину до родичів з цієї причини. Дійшло. Пару місяців показували ґонОри, а тоді перепросилися й прислухалися. А далеко живе? Бо люди забувають. І зовсім не навмисне. Ми з чоловіком жахливі щодо дат, наприклад, то певно, колись і за нас так будуть невістки писати. :xaxa: Ну, тобто ви ще гірші за неї, виходить?
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Мене просто телепає, коли свекруха при кожній можливості питає доню "А батьки тобі братика не купили???". Це відбувається кожного разу, коли ми приїжаєм в гості, можуть бути присутні її коліжанки, які одразу підтакують, що пора. Раніше мордувала нас, то я одного разу сказала, що ми самі вирішимо, коли друге дитя народжувати, тепер Янусю мордує. Доня дивиться і не знає, що відповісти. При тому, що я просила не розповідати легенд, що дітей купують.
Уже в котрому дописі про то миття рук. Дівчата, а скільки дітям? Місяць? Ми таку стерильність хіба перші кілька місяців тримали, а далі така стерильність тільки шкодить. Дитину в скафандр - "і всьо чотко". То скажіть, що ні, не доробилися ще, грошей нема. Чекаємо, поки розпродаж буде, аби дешевше взяти. І при кожному наступному питанні: "а не було розпродажу ще".
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) у мене є знайома сім"я, тобто там чоловік лишень на стерильності помішаний, навіть не дозволяє дитині траву навулиці рвати. я мовчу про пісочниці, і взагалі "просте дитяче щастя". підлоги миються лише з доместосом, ой, то моє наболіле, бо шкода мені і маму і дитину, яка, доречі, не розмовляє ще, а їй у вересні 5 рочків буде. щодо облизувань ложок - свою нікому облизувати не даю, та й чужу не оближу
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Ні-ні-ні!!! В мене дитина зовсім не стерильна... але бігає вівчарка як кінь, яка підбирає надворі все підряд, коти, які їдять щурів (з труткою... самі не раз травилися) А на рахунок облизування і цілування... була ситуація: останній раз вже перед виїздом - цілує Ганусю в губи. На моє питання "для чого в губи" відповідь "та я збоку, біля губ, в щічку" (мені ще не повилазило)... а на питання чий Герпевір на столі лежить відповідь НЕЗНАЮ. Живуть в хаті двоє... В мене дитина з підлоги може підбирати і облизувати... так як всі діти. Ну але ж не вірусне, яке не виліковується!!!
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) А ми з дитиною одною ложкою переважно їмо - облизую вздовж і впоперек як тре)))) І цілуємося ну прям по-французьки. Але, звісно, бабцям-цьоцям такого не дозволю, але тато-мама...
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Ми між собою можемо запросто їсти ложкою-виделкою один одного. Малий з моєї чи з Романової їсть майже постійно (педагогічне догодовування у нас). У мене на роботі народ взагалі був без комплексів. Просили один в одного попробувати їхній обід, і по свою ложку-виделку не ходили. То вже перебільшення, певною мірою, але в межах однієї сім'ї, як на мене, не варто робити з того проблему. Щодо непомитих рук, то Дарка ніяк не навчу мити руки, коли додому прийде. Брудними часто їсть. І ніц, не хворіє. І глистів ніколи не мав, а їв колись і каміння, і пісок, і листя з дерев... А Натусик, оскільки часом без штанців, навіть свої каки скуштував. І ніяких наслідків страшних не було.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) 120км. за тиждень отримала від онука запрошення ... мабудь. я не ангел. там багато є ньюнсів про які тут розповідати нема смислу...
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Ну, щодо цілування, то тут я розумію. Теж, між собою кордонів не ставимо, але от якщо дідусі й бабусі, то тут можна зрозуміти. Наш малий не дуже любить (ні один, ні другий), як чужі його тискають чи виціловують. Ну, але сперечатися щодо цього було марною справою, тому я просто виходила, аби не нервуватися й чогось не сказати, а потому дитину мила. Не від поцілунків, ні, від надміру перфумів, що в нього на шкірі лишалися, бо дитина мала потому реакцію на шкірі. Чоловік ніби пробував домовитися, щоби йдучи до нас не душилися, але якось не пригадую навіть, чи то вдалося. Дитина потому підросла й шкіра перестала так реагувати на перфуми. Не має значення, що є "там", має значення те, що ви показуєте своєю поведінкою своїй дитині. "не побачать нас" - це вже мстивість. А люди буває забувають, навіть пам'ятаючи за тиждень до того. Як на мене, то така дрібниця, через яку взагалі не варто жодні відносини псувати. Не привітали, не подарували - то й що? Світ не завалився й не завалиться. Треба до Днів народження простіше ставитися.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) про облизування ложок і цілування в губи... карієс - хвороба заразна - поки ці мікроби не занести дитині до рота (зі своєю слиною), то у неї карієсу не буде. тому я таки хотіла б поберегти зубки своєї дитини якомога довше. і так само не дозволятиму цілувати в губи і облизувати ложку (і сама не робитиму)
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) А де таке вичитали? Кажуть, що Африці майже нема карієсу. Певно того, що ложками й виделками не користуються.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) мабудь, але коли місяць тому був в неї ДН і ми подзвонили аж( по її словам ) о 10год ранку недільного, то така обіда була і наїзди як то ми посміли так пізно їй дзвонити, бо вона відітелі ще із 8год не спить чекає дзвінка і т.д. і т.п... ( ніби я екстрасенс і знаю, що їй не спиться..) Подарунок їй передали в суботу перед тим через родича, бо немали як їхати самі ( чоловік на роботі внеділю був)... і багато всякого безпідставного... я це списую на поважний вік, але якщо вона ігнорує внука, то я ігноруватиму її, хоча розумію, що це не правильно, але при цьому чоловіка в це не впутую, бо це ж його рідна мати і моє ставлення до неї аж ніяк не повинно якось вливати на їхні стосунки.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Ото написала про свекруху, а вона мені налисників з мяском принесла Правда ми не зустрілися, бо певно думає, що ми завжди дома сидимо. Скільки вже раз приходила, а дома нікого, але наперід подзвонити то нереально навчити. Добре що чоловік дома був. А вчора ми на день народження зібрались, а свекруха прийшла і каже, що піде погуляє з Мійкою, а потім каже то я її ввечері приведу. Чоловік сказав їй, що ми ж на святкування ідемо, а вона йому - то може без малої сходіть. Короче пояснив, що так нє пойдьот, то вона троха обідилась нібито, бо дуже вже багато раз казала як їй шкода, що не може з дитиною день провести. Ну мені довелось нагадати, що вона на пенсії і може з дитиною і в будній день побути. Ну з дитиною сьогодні не побула зато налисники - супер
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) ну наприклад тут або тут. справа в тому, що солодке сприяє розмноженню цих бактерій, але якщо їх зовсім в роті нема, то буде з чого розмножуватися.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Пришпильно так. :xaxa: Як на мене способи попередження карієсу в дітей набагато складніші. Here are nine pieces of good advice that parents would do well to follow to keep their children from getting cavities: - Mothers should reduce their own oral bacterial infection through dental care and effective oral home care during prenatal and postnatal periods. - Avoid propping a bottle in the crib. - Avoid excessive nighttime bottle. - Try comforting the child with a pacifier or favorite toy or blanket instead of using the bottle as a pacifier. - If water is unfloridated, discuss fluoride drops or tablets with the dentist. Fluoride can be obtained with a prescription. - Clean a child's teeth as soon as they erupt. Parents should use a damp cloth or a toothbrush to clean the teeth. Cleaning a child's teeth remains the parent's responsibility into the preschool years. - Check teeth regularly for any chalky white or brown spots that could be the beginning of decay. - Bring the child to the dentist whenever a dental problem is suspected. - A child's first visit to the dentist should be made by the first birthday or six months after the first tooth erupts. Хоча мені ці всі методи не подобаються, за винятком того, щоби пильнувати самих зубів, чистити їх, як тільки з'являться, і до стоматолога ходити.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) У нас обидві бабусі дуже люблять внука, на рахунок свекрухи,- вона мені реально багато допомає.