Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Да, а я думала вже підріс (9 міс. майже) Звісно ж ні, просто мені то подобається, а їх прихід то додатковий стимул. І в мене було, коли Артем плакав в мене на ручах бо животик болів, то вона тільки й ходила коло мене : "дай мені Артема", "дай я візьму".....а я не давала
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Повірте, це Вам зараз здається, що ваш малий уже зовсім дорослий.. В мене теж так було, а зараз навіть дворічні дітки для мене мацьопи.. Мені здається, що до року такий неадекват - часте явище.. Ну, якщо подобається пекти, то насолоджуйтеся процесом і не псуйте собі настрій думками про свекруху. Вона сама його зіпсує. Стосовно ліків - просто заховайте їх подалі, і буде Вам щастя Жодна людина без Вашого відома і згоди не повинна давати дитині ні пертусин, ні "солоденький" гематоген, ні "вітамінку з ведмедиком". А якщо в дитини алергія, чи протипокази, врештї-решт? Може, Ви собі той пертусин купили..
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Про "виривання дитини з рук" - то точно якась біда. Приїхали на село до бабці чоловіка, а Мійка цілу дорогу спала, ну і відповідно ще вся заспана, незнайома хата, купа людей, і вона розгублена в мене на ручках, і тут свекруха прибігає - її обціловує, мала відмахується - я пояснила, що щойно проснулась! Попустило рівно на хвильку. Я її роздіваю, а та вириває дитину і давай "допомагати", я уже аж гаркнула на неї. І наступна ситуація яка мене просто вбиває - це кількість їди яку вона дає її на раз і так сі тішить, що Мійка то вшьо їсть. Пояснення ульотне - та най їсть на здоровя якщо їй смакує. То байдуже, що потім по ночах мала ригає, животик болить. Я то пояснюю, а вона то по свому розуміє. Не дає того, що їй не можна, але того, що можна просто без міри.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) вкотре перечитую цю тему і тішуся що в нас не так. звичайно, бабуся-свекруха далеко не ідеальна, але я якось не зациклююсь на тому. ну і приказка про те що чим дальше живешодне від одного, тим більша любов таки дієва)) а щодо того, що бабусі-дідусі дозволяють внкам багато всього то я маю єдиний варіант поведінки на таке: якщо дозволили. то прошу пильнувати дитину, а як не впильнували і щось там розбилось, розлилось, порвалось, то самі винні! кажу то прямо і ще жодного разу не було проблем. Сашко в бабусі так половину сервізу перебив ( я не дозволяла лізти до посуду, а бабуся дозволила). моя мама теж багато чого дозволяє Сашкові. але вона вже більш стримана на рахунок різних захцянок, може і не дозволити, і насварити. просто ми живемо з моєю мамою, а до другої бабусі їздимо дуже рідко. я деколи сміюся і кажу: якби малий попросив би образ зі стіни, то Ви б зняли і дали йому))
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Стараюсь оминати цю тему, але нині наша бабуся перл видала, що мушу пару спустити Я мала зранку термінову роботу, то попросили свекруху прийти на пару годин побути з малою. От сидять вони і свекруха малій розказує: "Скоро мама народить братиків і не буде мати часу для тебе, то я тебе заберу до себе. Будеш жити в мене, а до мами будем вгості ходити". І це при тому, що людина ніде не працює, живе в пів години ходьби, але навідується до внучки раз в 1-2 місяці. А тут така ініціатива... І я на 100% переконана, що вона б ніколи на таке не пішла, бо то ж які клопоти зайві, і нащо дитині таке сплітати?
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Ха, моя на пару з татком (тобто чоловіком моїм) таке вплітають, що можна на цілу сторінку розписати. А синочок в нас уже хлопець величенький, відповідно в нього виникають запитання, побоювання і навіть упереджене ставлення до певних явищ.. І взагалі нагружають непотрібною інформацією. Якого милого, питається? Найм"якший приклад: "Ти, коли виростеш великим, вивчишся на стоматолога. Продаш цю квартиру (ги, головне, що не її), купиш собі на першому поверсі, зробиш там кабінет..." і понеслось.. П.С. Малий поки мріє бути дизайнером інтер"єру, а що буде через 10 років, то хіба Боженька знає
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) А потім думай, чому ж в дитини ревнощі неоправдані, комплекси і "моя мама не любить мене"... От ніби ж і моя, жінка з освітою, доктор, а як виплітати почне, то вуха вянуть. Добре, що це буває рідко і чоловік її вміє красіво заткнути.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) тю. я би навіть не звертала уваги на таке. хай собі лепече. Ви просто дуже загострюєте увагу на тому і самі себе накручуєте.... я от помітила що багато в яких ситуаціях дівчата дуже упереджені щодо бабусь-дідусів. мовляв, вони неправі апріорі. мені здається, що якби таке казала ваша мама, то ви б не звернули увагу, чи посміялись, чи навіть якби то вже аж так заділо, то попросили б такого більше не казати, але якось м*якше. а оскільки то свекруха, то значить вона погана і монстр. можливо, я неправа, але з багатьох дописів складається саме таке враження.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) На рахунок того бавлення і мого вільного часу. В той час, коли маю вільний час і займаюсь меншеньким(тобто в мене "вільний час" поняття відносне) старший йде до баби бавитись(баба працює,то приходить додому ввечері). Після бавлення з бабою, ледве можу дитину заспокоїти, бігає з бабою з кухні в кімнату і назад з таким ором і тупотом, що хоч беруші в вуха запихай, скаче, кричить(не розмовляє спокійно, розказує, а викрикує), розкидує все. Робиться надзвичайно збуджений. Вкласти спати наніч після такого надзвичайно важко. Мені не шкода, що баба бавиться з дитиною, але пояснити, що не варто так збуджувати дитину перед сном майже нереально, бо "він хоче".
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Ну, я ж написала, що то найм"якший приклад.. І через "..а від мами ми поїдемо.." ми пройшли, і через версії походження свята 8 Березня, і через те, що одружуватися йому треба з доброю господинею (екзамен прийматимуть ).. і ще 1001 дурня.. Діапазон думок просто вражає, але нащо все це озвучувати дитині? Можливо, я упереджена, але навіть якщо не маєш про що поговорити з дитиною (а так воно у даному випадку і є), то в будь-якому випадку можна знайти кращі теми, ніж ці постійні "змістовні розмови"
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) попросіть бабусю вкласти малого спати після таких забавок. бажання дуріти відпаде відразу
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Таки так А потім я те все від нього вислуховую. І не тільки я.. Не всі розмови однаково пасують до лавочки перед під"їздом і дитячої кімнати-майданчика-садочка, ІМХО..
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Я б взагалі не переймалась - свекруха дає установку вашій дитині на забезпечення себе в дорослому житті. От якби казала "продаш квартиру, а всі гроші принесеш бабі", то можна було б напрягатись Розумію, вас заїдає, що ніби розпоряджається вашою квартирою, але бережіть свої нерви і не звертайте на таке увагу.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Таке мені не підходить. Бо пару раз так малий засинав в баби(там з місцем тіснувато) і потім мусіла малого переносити в його ліжечко, він будився і нікому після того весело не було. Був період, що давала їм можливість вибігатись до втрати сил, коли вже і баба втомлювалась(Юрко звичайно ж ні, бо далі хотів "дуріти") і баба вже заходила до нашої кімнати з запитанням: а чого це ви малого спати не кладете?! Наразі знайшла інший вихід, приношу малому купу книжок і кажу: Юрко почитай бабі книжки. І в хаті спокій. І дитина щаслива і баба молодець, що читає внуку казки(тимбільше, що в нас принято перед сном книжки почитати). То називається "Вєк жыви, век учись".
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) в мене з точністю до навпаки. Я тверезо оцінюю ситуацію і упереджено не ставлюсь. І моя мама навіть приблизно такого б не утнула, як полюбляє зробити свекруха. І ліки без мого відома не дасть, і запитає що дати їсти і в що вдягнути дитину. І розуміє, що алергія ще не просто зовнішній прояв, і від дитячого крему не минеться, і речі мої без дозволу не візьме, і потішиться нашим успіхам, потішиться тим, що у мене золотий чоловік, і ніколи б не запитала, чого це чоловік мені подарував тільки кульчики, міг за одно і перстень купити, і ще багато чого....
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) +100. Аналогічна ситуація. Я деколи свою маму до чоловіка ревную, так вже вона його любить, я в її присутності навіть зауваження йому зробити не можу
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) чоловікові взагалі робити зауваження в будь-чиїй присутності- остання справа тіко тет-а-тет
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) А я чудово розумію дівчат. В мене старша така "переживатєльна". Їй таке хтось щось розкаже, вона ще своє додумає, перекрутить, а потім в тій голівці купа переживань, які її пригнічують. Моя свекруха ще любить поговорити про хто коли помре, про в кого що погане сталося і чому, хто там мучився і помер (в деталях, ага...), і що ВСІХ треба слухатися, а потім вже думати головою і іноді така "совдепія" з неї пре..., так малу затюкає і їй страхів наробить... Раз на рідну дочку сильно образилася, коли та попросила її малій дошколярці не співати і не вчити "Горіла сосна, палала..." коли дійшло до "прив`язали до сосни косами", типу, хіба нема їнших гарніших пісень для дитини. То така образа і скандал був! І якби то моя мама говорила, то я присікаю чи різко чи з жартом без проблем. А от свекрусі ж я зразу стаю "ворог №1", в кращому випадку я чую що "їй в цій хаті всі рота затикають" і вже вечір нам робить "вирваний", аж поки не піде, чи вона замовкає і може з місяць зі мною не спілкуватися взагалі. Так що виявляю "чудеса дипломатії".
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) хай баба спить на підлозі. я дотримуюсь такої думки, що якщо ти вже взявся до тої дитини, то доводь справу до кінця і не нарікай ні на кого. бо як товктися перед сном то ок. а потім починається: а скільки то можна ганяти, а чого ви його не вкладаєте, а чого він плаче?! наша бабуся якось вирішила піти з малим погуляти. він ще не дуже добре ходив, часто на руки просився,Ґ тому я без візочка з ним нікуди. а бабця вирішила пройтися. я кажу: не йдіть, він полізе на руки. не послухала. пішли гуляти. пройшли досить далеченько. малий втомився і попросився на руки. і всю дорогу додому вона його несла. прийшли до хати, баба ледве дише. кажу: ну що? погуляли? після того більше не просились ходити пішки. до чого я веду. в деяких випадках краще все таки уступити, нехай таки переконається що ви не просто так говорите. а що це все зі змістом.