Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Відносини власне, що напружені, чим менше спілкуємось, тим краще для обох. Але я як завжди в такому випадку промовчу, а потім злюсь втіхаря. От і захотілось почути ще думку збоку, чи то може і я якось різко відповіла, от і наштовхнулась на такий комент про "пискування". Але вважаю, що раз ти дала дитині ту крейду, то значить сядь з нею і дивись, щоб він "збитків не наробив" , а не сісти збоку і заглядати, що невістка буде робити і коментувати.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Не бачу тут ніякого "пискування". Ніяких грубих слів не прозвучало. Можливо, трохи по-дитячому. Судячи з того, що дітки у Вас ще маленькі, ви не маєте дуже великого стажу як невістка, і ще не змогли встановити якусь дистанцію у стосунках зі свекрухою, якусь межу, яку їх не можна переходити. Наштовхує на цю думку слова про те, що ви мовчите, а потім злитесь. "Знаем, плавали". Погіршує ситуацію і та обставина, що вона у себе вдома, а ви у невістках, і, мабуть, демонструє це своєю поведінкою.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Гм, але то вже ті свекрухи. За своїми словами ніц не слідкують, а невістці не дай Боже криво дихнути, чи бува якусь фразу не ту для їхнього вуха сказати, зразу піймають і знайдуть собі причину поговорити (чит. "наїхати"). Сто процентів. Ой, як я вас розумію...
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Пискування це не грубість, це різке висловлювання, обрубування. Саме воно в словах "раз читаю, значить треба" і звучить. Доволі різка відповідь. Не має значення, що і як говорить свекруха. Треба завжди себе пильнувати. Чиясь погана поведінка не причина до такої ж нашої.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Свекруха в мене жіночка темпераментна,тому часто себе так поводить. Але висновок свій вже зробила, буду працювати в першу чергу над собою, бо "свекрухи також колись були у невістках". Старатимусь згладжувати такі ситуації і переводити на жарт. Бо нема на то ради бо
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Цілком погоджуюся. Але коли живеш з людиною постійно, то трохи важко. І чим довше, тим важче Особливо, якщо що свекруха на своїй території, і всіляко це підкреслює, а невістці виділяється роль: "сиди тихенько, не в себе вдома". І якщо постійно доходить до розмов позаочі, а то й в очі типу: "вона не так готує, прибирає, дитину доглядає". Я таку поведінку не виправдовую, але зрозуміти можу.. До речі, часто буває, що свекруха і невістка разом живуть, як кіт із собакою, а як роз"їдуться - то найкращі подруги.. Таки краще кожній сім"ї жити окремо..
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) а буває і так зле, і так не добре Ми 2 роки жили окремо від свекрухи, тепер 3 роки живем разом. І все я була поганою.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) моя свекрушка файнезна, але пригадалось мені, як було з Настею, коли та народилась. Чулось якесь нерозуміння того, як я доглядаю за дитиною. от цікаво, як з"явиться ще одна невістка, чи ставитиме мене у приклад по догляду за дитиною? відповідь однозначна - ні. про те її пеленання я чую кожний раз. що потрібно наніч пеленати однозначно, як солдатика, вона своїх так пеленала і вони спали міцно. а без того дитинка будить себе руками, ну і про хребет і тому подібне. і стало мені так неприємно чомусь. все одно невістка недогодила добре, що хоч Ромко мене у всіх тих питаннях підтримує, і про щеплення, і про пеленання, і про годування, і про дурачок (правда про дурачок він сказав, що мені вирішувати ), і про догляд вцілому.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) а я не розумію такого. за півроку нам ще жодного слова не було сказано ні від кого про догляд. були , звичайно, всякі там "добрі поради" від різних знайомих/родичів, але пропускались нами, мимо вуха. в мене чітка і непохитна позиція - я мама, я своїй дитині бажаю лиш найкращого, наша сім"я готувалась до батьківства, і будь-яке наше рішення не підлягає обговоренню . можливо, тому ніхто з бабців/дідів навіть не намагається вставити своїх 5 коп. на рахунок доглядання/виховання дитини , але мені таке дуже підходить. а повинна догоджати? чому не навпаки ?
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Треба звичайно, але я мала на увазі ситуацію, коли свекруха навмисне спонукає, тобто виводить невістку, щоб та щось ну ніби не так сказала, а потім починається типу "людоньки, та вона мені, у власній хаті...", або ж чує в невістчиних словах те що хоче почути, щоб так сказати. Було б не правильно зі сторони невістки, якщо б вона сама дала бавитись дітям крейдою і сіла собі вибирати рецепти для свята, а ті за той час розмалювали коврик, а так... не знаю... не знаю...Хоча напевно було б правильніше якби вона насварила свекруху для чого вона ту крейду дітям бавитись дала, якщо так важливо аби ні коврик, ні стіни не були розмальвані.)) Загалом тяжко жити коли
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Ну, не факт.. Мені так непрямо :o ставлять у приклад ту другу невістку Не у всьому, що стосується догляду, та все ж.. Але так було не завжди. Поки вони жили разом, то друга невістка іменувалася "жінкою з важким характером" Коротше, в такій ситуації варто зберігати олімпійський спокій. Ви - батьки, і ви краще знаєте свою дитину і її потреби. Крапка.
Ну, то вам її явно не змінити. Можете дійсно змінити тільки своє до неї ставлення й свою поведінку. Ми теж із чоловіком нераз чули, що "мама книжку читає, тато в компутер втупився, ніхто тобою, біднятко, не займається". Чоловік один раз відпалив, що "можемо дати на 24 години (дитині пару місяців було) позайматися". Тим паче приходили на півгодинки зазвичай або трошки довше. Помогло його огризання? Ні. Ну, то ми просто навчилися то ігнорувати. І стало жити спокійніше й нервів менше. Я розумію, що кожному його ситуація видається винятковою, тому сприйняття таке емоційне, але я завжди дивлюся з перспективи здоров'я і життя. Мого здоров'я і нервів то не вартує (хіба дійсно дитині шкоди завдають, тоді треба діяти рішуче), а вічним ніхто не є, тому вступати в конфлікти не бачу сенсу. А що, як я чи та людина живемо свій останній день? Тратити його на такі дурниці? Нащо? У всіх є свої мінуси. Чужі сприймати важче, звичайно, але можна навчитися. Крім того, зовсім не від легкого життя люди стають такими прикрими. І отут власне треба подивитися в минуле тої людини. Подивитися, що в її житті було чи сталося, що вона так намагається реабілітувати себе. Так, є елемент ревнощів до жінки, яка "забрала" сина, але завжди є щось глибше, щось сховане в минулому, нелегкому минулому. Може, її завжди затуркували, не признавали того, що робила, от вона й додає собі певності за рахунок невістки. І останній тут треба не ображатися чи конфліктувати, а спробувати допомогти знайти певність у собі. Похвалити, розпитати, а як краще зробити... Війна в таких випадках тільки загострює конфлікти, при тому без потреби. Знаю випадки, коли таку невістку таки перепросили, хоч і на смертному ложі, а все-таки. Перепросили, бо сама невістка ніколи ні криво не подивилася, ні слова поганого не сказала. Моєму Даркові давали цукром бавитися, а потому сварилися, що насмітив дуже й треба прибирати. :xaxa: А цукор такий є, якщо ним бавитися, то потому буде багато прибирання. )))
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) мене таке точно не чекає Було баааагато випадків коли свекруха доказувала своє, а потім виявлялось, що вона була не права, навіть оком не моргнула. Ну і з свіженького. Прийшла і розказувала за свою знайому. котрої внук загримів в лікарню із нетравленням. Дитині 11 міс., годували всім підряд, і копченим, і смаженим, і т.д. Вона таке харчування срашенно засуджувала. Зате Олені дала копченої смаженої ковбаси, бо дитині треба їсти все.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Щось мене вже лякає, що я після кожного приходу до нас свекрухи пишу в цю гїлочку... І все ж... Прийшли вчора батьки побачити малого, побавились з ним вдома, пішли на прогулянку, я тим часом мужа підстригла, плов зробила, стою доварюю борщ, вони повернулись з прогулянки, чоловік малого перевдягнув, сидить з ним бавиться, свекруха попросила фотки малого за останній місяць їй показати (малий й далі з чоловіком), заходжу я до кімнати, хочу малого поцілувати (все ж таки скільки не бачила), беру на ручки, через хвилину свекруха кидає дивитись фотки, підбігає до мене і мало на вириває в мене Артема, я ій кажу, що так не гарно робити, бо дуже неприємно коли в тебе дитину виривають з рук... Мої слова залишились без відповіді, тільки свекор на кухню підійшов і вибачився за її поведінку. Може я б і не писала про це але таке не перший раз сталось, а постійно така ситуація, малий на руках в чоловіка, вона сидить розмовляє з ним, Артем в мене на руках - зразу підходить і забирає, деколи він тільки цицю встигає відпустити як вону вже тут як тут. Не розумію того...... Неприємно дуже....
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Ревність - неприємна штука. А Ви тим користуйтеся, будете вільного часу мати більше.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) а мене лякає поведінка свекрухи ((( Поки ми ходили з чоловіком по справах, вона Ярині дала ліки від кашлю і Оленці за компанію, хоч та на той момент не була хворою. Я не розумію, чим вона керувалась в той момент. Тих ліків Яринці не давала, той сироп взагалі був ще не розпечатаний. Та й перед виходом я дала ліки. Ну і звісно я не просила давати ліки.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Ой я б з задоволенням, але зайнятися чимось своїм не виходить, бо треба хоча б чайочком напоїти, до чаю щось спекти, так і виходить пів дня готуюсь до приходу свекрів, потім пів дня відходжу... Ви її спитали, чим вона керувалася в такому рішенні? Яка була відповідь? Аж цікаво....
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) сказала, що її діти банками випивали ці ліки (то був пертусін). А ще радила давати протиалергічні при кашлі і збивати температуру (навіть 38 не було). Тішить, що вона не знає як виглядають ці ліки.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) В нас таке спочатку траплялося, особливо в перший місяць.. Можете собі уявити мій стан - післяпологова депресія, з ГВ казна-що коїться, розбита і невиспана, а ще й дитину на руки не дають Але постараюся Вас заспокоїти - все так не буде. Це зараз свекрусі здається, що малий в безпеці на руках тільки в неї або її сина. "Воно ж таке манюнє.." А як трохи підросте, то бабуся заспокоїться. Це треба просто пережити. А чи мусите щоразу щось пекти і півдня спеціально готуватися? Я Зараз такий вибір пляцків-тортів-печива.. Чи для свекрухи принципово має бути домашня випічка? Маленька дитинка і хатні клопоти і так займають увесь час.. Мені здається, краще з дитиною прогулятися, заодно й самі розслабитеся і заспокоїтеся перед черговим раундом .