Свекруха-бабуся (2)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

293 голосів
    56,2%
  2. свекрусі

27 голосів
    5,2%
  3. обом

109 голосів
    20,9%
  4. нікому

81 голосів
    15,5%
  5. сусідці

11 голосів
    2,1%
  1. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся (2)

А чому 50 мл несерйозно?:)

2. Monopoliya

Monopoliya Well-Known Member

і я хотіла запитати але постидалась :) а якщо до цього додати улюблені цукерки/квіти/шоколад і шампанське/вино - ?
    ну або новорічне щось додати - зараз купа гарного, нє?

3. kristina

kristina Well-Known Member

не те що би 50 мл то серйозно чи не серйозно, але на ювілей пасувало би щось таке пам"ятне. Може щось з камню (сережки, намисто) до костюмів, таке строге раз ділова леді (якшо носить такі речі звичайно)

4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Тому що 50 мл це якось маловато...
    А ще тому що в свекрухи ті парфуми завжди в 100 мл флакончиках. І відповідно меньше дарувати, боюсь що вона не сприйме.
    а в цьому вона не перебірлива, чогось улюбленого немає.
    ну, коліжанці на 30 років я б так і додала. А тут людина, яка в свому житті досягла всього можливого, я про матеріальні блага, має по суті все, і якщо чогось не має, так це тому що не бачить у цьому потреби.

намиста не носить, златая цепь на всі випадки життя....
    сережки носить, але я не помічала за нею страсті до періодичної зміни кульчиків. Як взує одні, так може і ходити в них рівк. Але чи потрібно жінці нові прикраси якщо вона ще пару років і буде конкретно на пенсії? Хоча жінкам з іншого боку прикраси завжди подобаються.

Всякі картини, вази, композиції з чогось, побутова техніка, і т.д. не потрібна, бо і так того є валом.

Ще подумала, а чи можна на ту златую цепь подарувати якись медальончик? Бо цепочку носить без нічого. Але там цепочка не делікатна, а такий конкретний бісмарк... що прям не знаю скільки має бути грамм медальончик, щоб він там гарно дивився.

5. Dobra

Dobra Well-Known Member

А може духи + ще щось невелике, типу практичне плюс памятне.
    Я дуже багато вязала раніше таких хустин мохерових на подарунок, дуже рекомендую
    Тішились і молоді і немолоді дівчата (за 70 років)- всім інколи хочеться загорнутись у щось тепле, можна стильно виглядати і на роботі, і вдома пригодиться. Але ті, кому я подарувала, були цінителями ручної роботи...А люди різні...

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ми їй подарували кілька років тому такий широкий шарф-палантін довгий, дуже гарний, В нього можна і загортатись коли прохолодно, і голову прикрити замість шапки, і просто накинути чи обмотати якось шию. І по кольорах їй ідеально підійшов. Не носила жодного разу. Їй простіше вузлом на шиї косинку завьязати аніж бавитись в палантінчики.

7. Monopoliya

Monopoliya Well-Known Member

не думаю, що він буде коштувати вам менше ніж 100 мл її парфумів... а як щодо подарункових сертифікатів - у Деко, Брокард чи ще кудись? ми бувало навіть домовлялись із закладом, де їх не видають, сертифікат робили самі у типографії, а в магазині про нього знали (мали ксерокопію) і він був "дійсним". І в ресторани на двох ми таке робили.. до того як варіант може бути щось сваровскі - якщо прикраси не підходять - є різні статуетки.. хоча, написала і зрозуміла, що статуетки, мабуть, теж ні... а ручка? вона ж керівник, таке може пригодитись? але таке вже певно теж їй дарували... постіль, посуд?

8. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Цитата:
    Можете подарувати іменну ікону з бурштину (янтар), розміром трохи менше за формат А4 - в межах 200 грн.
    Або з того ж бурштину - ікону "Тайна вечеря" - ця дорожча, в межах 600 грн.
    Або набір лляна скатертина + серветки на 12 персон
    Або вишиванку
    Кулончик може бути не важким, аби був об’ємним ;)

9. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

А що це за ікони, де їх можна побачити, особливо цікавить іменна - на ній імья того кому дарують? ( питаю оскільки дуже далека від ікон), свекруха впринципі також наскільки я памьятаю в хаті ікон не має, але може як сувенір дійсно буде непогано.

10. tasha

tasha New Member

А не думали подарувати квитки на якийсь концерт чи виставу? Можливо не у Львові, а в Києві, от і організувати культурну програму.
    Або поїздку на вихідні в Карпати, оплатити проживання в готельчику на дві ночі, чи в Буковелі, поки ціни там не шалені. Це все звичайно залежить від смаків вашої свекрухи, ну і бажанням кудись їхати. Але такий подарунок вона точно запам"ятає.

11. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

а кульчики золоті?
    або абонемент в басейн чи зал, на масаж...

12. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

У Львові такі бачила на базарчику біля Оперного, де усілякі вишиванки продаються, картини продаються. Бачила в ювелірних крамницях.
    Виглядають отак: (посилання з е-маркету)

Іменна - то ікона тої святої, ім’я якої носить людина. Я кумі Світлані дарувала ікону святої Фотінії (теж саме що і Світлана)

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

кульчики є, і не одні, але вона не фанат прикрас, що взує те й носить роками.
    массаж не зрозуміє ))) плавати не вміє )))

свекор щойно сказав що всі їх вже замучиили питаннями що дарувати, тому нам сказав щоб подарували парфуми, але наголосив аби не трапилась підробка, бо вони самі колись на таке попались.

Вот буде прікол як половина гостей подарує той самий подарунок.... буде мати ванну з шанеля ))))

14. Delfy

Delfy Well-Known Member

Галя балувана :) а срібні ложки-виделки-чашки? набір не срібних в чемодані якомусь можному? в цептері щось подивитись?
    годинник певно теж не пойме за таку ціну?
    а подарувати їй "себе"??

Останнє редагування: 6 Грудень 2011
  15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

В общєм, дівчата, дякую всім за пропозиції подарунку, зійшлись на парфумах.
    Ще як варіант був - подарувати гарний годинник, як от наприклад Апеллу, так свекруха заверещала аби в жодному разі ніхто їй годинника не подарував.
    Полізла в нет, з питанням а чому ж, а то виявляється прикмета якась
    Брєд сивої кобили..
    Вот що значить старческий маразм )))
    я в шоці )))

16. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

17. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

18. Holly

Holly Moderator

Я думала, що знаю чого від свекрухи чекати... Виявилось ні :sad: Так не гарно вчинила, що навіть згадувати не хочеться. Думаю про це вже другий день, шукаю пояснення і не знаходжу. Моє ставлення до неї змінилось остаточно. Сваритись з нею не буду, але і мило посміхатись теж. Ще якби визнала, що негарно зробила.... а так шукає собі виправдання, по всякому хоче нам догодити, підкупити. Але нічо не вдієш, сумно.... Отак стараєшся для людини, переступаєш через себе, аби лишній раз не сперечатись, а людина це сприймає як належне. Більше такою не буду, в мене теж є повага до себе

19. domino

domino Well-Known Member

за 9 місяців - скільки живу зі свекрухою, і за весь час, скільки знаю мого чоловіка вчора перший раз з нею посварилася.....набридло, шоб на мені їздили і
    роздавали прикази...моя свекруха не найгірша, є звичайно варіанти "хуже", але блін, через мою надмірну доброту, надмірне мовчання і потакання вона вилізла мені на голову. Справляла своє 50- річчя, а ми з чоловіком як він каже"обслуговуючий персонал"! нас треба тільки тоді, коли шось зробити(фотографувати, знімати, пекти, готувати, прибирати, подавати, налива....і т.д.) На ДН трохи вона собі " дала" і почала на мене кричати ні за шо...я змовчала, думаю:"най там..."зі столів зібрала, руку вона викрутила - я їй забинтувала, пішла спати( на мене надута). на наступний день як ні в чому не бувало: їсти подавай!!! а "й.п.р.с.т". Я кажу : ні, я не прислуга і спитала чого вона на мене кричала? а вона на мене - чого рот взагалі розкрила. ах ти така сяка! чоловік звичайно, як завжди на моїй стороні, бо знає яка його мама.
    Коротше. мені аж легше стало. на мене вона дується.а мені по барабану:girl_spruce_up:
    в неї такий характер, шо вона не вибачиться,а через деякий час буде говорити "як ні в чом не бувало")))

20. vernata

vernata New Member

У мене виникла проблема: кожного разу свекруха просить мого чоловіка прийти до них в гості з малим, про мене не згадує, ніби мене не існує. Накупили для малого купу іграшок, до нас не дають, залишили в себе з поясненням, щоб Сашко мав чим гратися, коли до них приходить. Мене це трохи дивує, бо така подія, як прихід внука в гості, стається не частіше одного разу на місяць. Свекруха постійно ниє, щоб їй дали малого. Я пояснюю, що в дитини є мама, тато, сестричка, ми - сім"я, ми не розлучаємося й в гості теж ходимо разом. Свекруха мене не чує, кожного разу такі розмови закінчуються словами: "От Настя підросте, тобі стане важче, будеш віддавати малого мені" або: "От захочеш вийти на роботу, то куди дінешся, віддаш малого мені". Навіщо робити з дитини об"єкт для маніпуляцій - не розумію.