Свекруха-бабуся (2)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

293 голосів
    56,2%
  2. свекрусі

27 голосів
    5,2%
  3. обом

109 голосів
    20,9%
  4. нікому

81 голосів
    15,5%
  5. сусідці

11 голосів
    2,1%
  1. SoLana

SoLana Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся (2)

2. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Та-ак, моя і справді просто ангел у порівнянні.. Може, тому, що не живемо разом :). І минули ті часи, коли свекруха так між іншим намагалася давати мені оригінальні Цінні Поради щодо харчування малого, (мабуть, переконалася, що дитя росте здорове, та й заспокоїлася). Правда, зараз її насторожує те, що Павлик влітку ходить по хаті босий, а шкарпетки ми одягаємо тільки з настанням осінніх холодів. Ну такі ми морозостійкі :). Загалом, вона тепер більше часу проводить з другим онуком. І всі щасливі :).

3. Nyny

Nyny New Member

я більше своїй мамі довіряю , і тільки тому шо :
    це моя мама , я її добре знаю ,
    вона мені допомагала вже не раз з малюком і вже знає що і до чого

а от свекруха , постійно на роботі , і немає можливості часто до нас приїжджати , і тому вона добре не знає малого а він її ,
    в них в сім'ї давно не було маленьких дітей і всі ці навички забулись і тим більше що зараз вже стільки всього нового як і у вихованні так і у всьому іншому що стосується малюка )

4. Balu

Balu Member

Я свою дитину довіряю тільки чоловікові, моїй мамі або моєму брату (він в мене крутий нянь :girl_cool: там ТАКА взаємна любофф)
    А свекруха любить, щоб разів так один-два на місяць, їй привезли малого, звісно, із супроводом, нагодованого, помитого, вдітого, і головне, щоб не плакав. Як починає капризувати, то вже з ним щось не так і вона дууже хвилюється. І головне, щоб все дійство спілкування з онуком не відбувалось довше, ніж годинки дві. Каже, що він ще маленький. Як трошки підросте, то буде брати до себе (ггг, хто ж їй дасть :girl_in_dreams:)

5. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

а я саме з цієї причини їй довіряю дітей досить обережно :)

6. oksanusyk

oksanusyk Well-Known Member

і я такої думки. Свекруха готує дуже смачно, все як книжка пише, але трошки пересолює і переперчує і перецукровує. Для дорослих то не страшно, а своїй Мацьопі я такого не хочу. Лишаю Тарасика з бабою, приходжу, а він їсть те, що всі, бо "він дуже того хотів". Потім, те, що приготовлене для нього він не їсть, бо ж то не має такий насичений смак. А доказати нічого не можу, бо ж їжа має бути смачна:girl_cray:

7. zabawa

zabawa Member

Ой, а ця "проблема", напевне, у всіх бабусь. В мене мама так може говорити (і робити).Каже - ну попробуй, ти би їла таке? та воно ніяке! І не докажеш, шо дитина ще не знає смаків. А от свекруха - якраз любить не досолити......

8. Donner

Donner Member

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дарма узагальнюєте. Не всі такі щоб "вперто дарувати", чи "наполегливо діставати...".

10. Nata

Nata Well-Known Member

Не факт. Власний гіркий досвід вберігає від багатьох помилок у майбутньому.

11. Donner

Donner Member

А Ви думаєте, у ваших свекрух не було такого досвіду? Вони ж теж були (чи є) невістками. Але часто влавне отой досвід "невісткування" штовхає "відігратися" на вже своїй невістці, мовляв, най вона попробує, як то - мати свекруху.

Ну, мій допис - більше як футурологічний жарт:)

Ну, а то дасться чути років за двайцять:)

12. zetta

zetta Well-Known Member

дурниці.... зрештою така "мстя" робить лише зле відносинам....
    моя свекруха навпаки каже шо вона теж була невісткою, теж мала дітей , знає як то важко .. не дістає мене, помагає як може.

13. kljysochka

kljysochka New Member

а навіть якщо і так?;) проблема свекруха- невістка вічна! але поговорити, пожалітись і випустити пару- це ж святе діло!!! от жаль сама неможу ніц написати, бо моя свекрушенція "тіше води, ніже трави" :) ніц не радить, дзвонить рідко і то тіко до мужа, запрошує ше рідше, і ні в шо не влазить і не пхаєтся. мєчта:girl_dance:

14. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Вчора мій Мартин прорюмсав півдня, коли взнав, що ніколи не зможе одружитись на мені. Трохи заспокоївся, коли ми йому пообіцяли мініатюрну блондинку Алінку з далекої родини, вона йому подобається давно.

Але сказав, що імена його дітям буду вибирати я. Отак.

І хоча мій авторитет у сина мене потішив, чого приховувати, відразу подумала - бідна моя невісточка, я буду старатись, аби твої бажання видавались за мої. Хоча, сподіваюсь, до того часу я йому втовкмачу в голову, що його дружина має право голосу.

А якщо не втовкмачу і залишиться мені тільки перший варіант?

Оцінить невістка мої старання?

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дописами в тему свекруха-бабуся :girl_haha:

---------- Додано в 12:25 ---------- Попередній допис був написаний в 12:23 ----------

Моя така сама, але я її ніколи свекрушенцією не називаю. То в нас баба Юля.

Просто якщо б ще моя свекруха до мене пхалась і давала цінні поради, то я б вже напевне давно повісилась. Так вже маю досить тої доброї родини.:girl_cray:

16. solomka

solomka Active Member

Знову буду жалітись на свою свекруху. Попрала я постіль і повішала сушити, а вона в цей час запалила на городі вогонь (вогку траву) і задиміла все подвір'я. Нікого цілими днями немає вдома - пали собі скільки хочеш, так ні, треба палити в суботу коли я попрала, діти гуляють. І що собливо - то вже не перший раз. Мало того, що таке взагалі не можна палити, то ще я і діти маєм цим димом травитися. Я змушена була загнати дітей до хати і позакривати всі вікна.

17. oksanusyk

oksanusyk Well-Known Member

Точно!!! Він ж відчуває, що воно (те що робиться для дитини) несмачне, того і не їсть:girl_devil::girl_devil::girl_devil:
    Але ж їв, поки не попробував супер солоне. І ще тішиться: йому сподобалася моя зупка....

18. Leila

Leila Well-Known Member

Може хто поділиться досвідом як то впросити бабцю-свекруху, щоб деколи підміняла мене, бо треба на роботу, діти в садочку, але ж хворіють там. Дехто радив що вийти на роботу, а там як треба буде то бабця й посидить з дитиною, бо на роботі не будуть терпіти частих лікарняних.

19. Alma

Alma New Member

На щастя, у мене з свекрухою хороші стосунки. Дуже мені допомагала свого часу, підтримувала як ніхто інший. Про онучку дбає, шиє для неї різноманітні сукні, панамочки...Особливо мені подобається те, що вона завжди радиться у всіх питаннях що стосуються онучки, враховує усі мої прохання : те давати їсти-те не давати, тоді-то покласти спати.....навіть сам процес приготування їжі для доні уточнює в мене( а це для мене важливо, бо донечка має алергію). На свекруху завжди можу покластися... Звичайно, є свої нюанси, але загалом вона дуже хороша бабуся.

20. byrymm

byrymm New Member

В мене нормальні відносини зі свекрухою по тій причині мабуть, що живе в іншій області)). Ну а якщо здибаємось, то ніяких проблем немає. Вона завжди бавить нормально малого, єдине що мене непокоїть, що вона не чує моїх порад щодо того:що малий любить, а що ні, що йому можна, а що ні. Вважає, що краще знає і всеодно робить так як хоче сама, а я завжди змовчу і чекаю кінця її діям, щоб сказати потім "А я вам казала?". Було вже декілька таких неприємних випадків. Мій хлопчик дуже ласий до будь-якої їди. Він завжди відкриває рота, незалежно від того хоче він їсти чи ні. Я завжди контролюю цей процес. А мама чоловіка напхає його всім чим може, а дитина потім вибльовує. Але так - я задоволена моєю свекрухою, вона людина гарна))