Відповідь: Свекруха-бабуся (2) А у наших явно позитивний прогрес. 29 червня в свекра був ювілей - 55 років. То мені хоч не хоч прийшлось їхати. Не хотілось, але чоловік попросив заради нього. Перед цим я сказала чоловіку, що не поїду, бо меншого внука не навідували і одного разу(а отже не цікаво їм бачити Матвійчика) , з таких гостин і крім них, мені уже наказали "добрих слів". Кіря самостійний - хай їде. А ми лишимось. Чоловік сказав по телефону, що того то не поїде Роза з меншим. На що вона сказала: так ви приїдьте до нас - раз не їздим, а ще сказала чоловіку, що то я не вибачилась перед нею... Бо я на на неї (Тикаю) - ти -кажу. Чоловік сказав щоб мама не придумувала, бо навіть коли ми з чоловіком познайомились, то на нього навіть Ви казала спочатку. І, правда, я на людей Ви кажу - хоч це молода людина чи похилого віку. Мене це знову зачепило. Взагалі в свекрухи є така особливість - придумувати те, чого не було. Бувають у неї "ложні" спогади про мене, які не може ніхто підтвердити. Що я там сказала їй те то , те то. Або як уміє перекрутити! Я сказала їй, що ,Ви знаєте, що не тільки Ваш син пише і талановитий, а і я теж. А потім вона переповіла сину, що я сказала, що Ваш син пише? От я! І все в тому ж дусі. Я чоловіку кажу, що твоїй матері нічого поганого не сказала і, тим більше, не набрехала на неї. Чоловік сказав, що бачить це і цінує. Він бачить, що я права, але я повинна їхати, бо це важливо. Свекр - це окрема розмова. Він погоджується з кожним словом жінки і мякохарактерний. Я навіть не знаю ЙОГО думки про мене. (Через сварку. Але так, як і любимо один одного, так і сваримось,що аж іскри летять!). Це саме гірше коли ми так не сваримось, як за його маму. Потім поборола свою гордість і образи заради чоловіка, і поїхала. І Ви знаєте - непогано погостювали. Свекруха не наганяла атмосфери, не казала поза спиною чоловіку про мене. Як це я їй вгодила? Незнаю. Скоріше вона трохи дозрілішою в стосунках стала свекруха - невістка. Правда збоку у відношенні до внуків виглядало все комічно. Кірі дала газетки щоб посидів , порвав. Навіть Кіря так сміявся... Бо він газетки любив рвати, коли йому було трохи за рік))) Або посадіть каже його - хай посидить почекає, ... Але мене чогось "уміляє", бо бабуся не встигає за ростом онуків... Або виходить з хати і каже: "Кіря хай іде з нами, бо ти не справишся з двома". З одного боку вона хотіла краще , а з другого, хто ж зними "справляється", як нема чолjвіка вдома? Був і неприємний інциндент. Я вийшла на хвилинку. А потім забігаю в хату. Маленький же плаче розриваєтьмся. Я на руки його. Свекруха каже - та впав. А думаю ходив тримаючись за диван і впав. А воно - вона його посадила на край дивану щоб посидів. Як дитина уже повзає і навіть ходить тримаючись за опору. Застрелитись. Він у нас не падав з дивану... І ще й ніс подряпаний ще ідосі красується. Бідний мій хлопчик((( Ну нічого ж уже, що зробиш-зійде. В підсумку можна сказати, що свекруха почала"розумнішати". Хоч "Давай я тебе обніму, бо ти наш рідний" - сказала сину, коли поцілувала всіх нас. А ми хто? . Ну нічого. Уже є прогрес. Може ж ми ще станем гарними невісткою і свекрухою.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Відсвяткували чловікові уродини. Я два дні стояла біля плити, мала на руках, чоловік, як завжди, вночі додому приходть, відповідно помочі жодної, а врезультаті "дякую тобі, синулю, все було дуже смачно". Абзац.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) А зі мною крім свекрухи, вже й чоловікова сестра не розмовляє. І тепер думаю-гадаю що такого сказала-зробила??? ох і дістали вони мене всі. Але то нічого, я ж жила без них досі, проживу і далі. Хоча осад неприємний. Бо ж мій прийшов на все готове, і попрано і зварено, але хіба то хтось оцінить чи скаже "дякую"?
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Що зробили? Нічогісінького, просто мама накапала доці, яка ви "паскудна і невдячна невістка".: Замішання:: Girl_sad:
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Сьогодні сестра в гості приходила і от жаліється на свекруху (вони живуть разом). Каже, що та придирається на кожному кроці-не так посуда помита, а там хляпнуло, типу "ой яка ти неуважна!!!". Причому критикує її перед малим-9 років, або взагалі коли її нема, то малому наговорює, типу"В твоєї мами вічно все розкидане, брудне...і т.д.". І найгірше те, що малий тепер почав її також критикувати. Каже "Ну так мама, ти от така завжди неуважна, в тебе вічно щось стається і все в тому роді". Сестра ніби бореться, як може. Правда характером дуже м"яка. І чоловіку пожалітись не може, бо він за мамою горою. Піти від нього не може. А в нього принцип- Мама-свята, а жінка то так, робоча сила. Слухала її...Так мені її шкода і так вже 10 років.... І думаю певно в мене сама ліпша свекруха, приїжджає лише на свята.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Не беріть дурного до голови, а тяжкого в руки. Вона Вам тре, ви заміжні з чоловіком, а не його сестрою, не хоче з Вами спілкуватися - її проблеми. Я он з чоловіковими двоюрідними не спілкуюся, хоч в нього ближчої рідні нема, а його сестра взагалі відмовилася до нас на весілля прийти. Тут варіант: коні з воза - баба в курсі.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Але Ви смішні) Треба було торт спекти і чай зробити) Хто сказав, що на уродини має бути перше друге, та ще й десерт? А то жінки сма і себе запряжуть щось робити, а потім ще й жаліються. У Вас мала дитина, я думаю, ніхто не осудив би, що немає на столі 5 видів салатів) ---------- Додано в 11:37 ---------- Попередній допис був написаний в 11:35 ---------- А чоловіки взагалі неблагодарні, що тут дивуватися.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Але якби то мама зробила, то святе, так само як писала Христуся. Чогось дуже рідко зустрічаю слова від жінок до чоловіків: А мій тато так не робить, а робить так і так, і краще, смачніше, чистіше і т.д."
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Ми теж помаленьку на такий варіант переходимо. Ну ще піцу чи канапки. Але якщо якесь велике святкування - то в кафе. Пригадую на всі забави мама завжди готувала 2 дні, потім на забаві подавала, і не мала часу навіть сісти за стіл, вже не кажу привести себе до ладу. Але тоді часи інші були, та і грошей на кафе не було. А найбільше мене вразило як в родички на весіллі в селі вся близька родина ціле весілля просиділа на кухні, а потім половину викинули бо не з'їли.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Видно Ваша сестра - точно м"яка людина. Мій малий би в чоло два раза дістав і пішов би прибрати і мити те на що бабуся кохана вказала. М"яким людям в тому плані важко.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Я сама дивуюсь, бо маю зовсім інший характер. Але ніби бачу, що вона і свариться і часом пробує влупити малого за те, що хамить. Він прийде скаже "мама вибач" а потім далі те саме...
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Діти прекрасні психологи, вони відчувають внутрішній стержень людини і чудово визначають авторитетів. Важко вашій сестрі буде...
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Я думаю, що 9 років, то вік, коли вже можна пояснити дитині специфіку стосунків. В мене важкі стосунки з моєю мамою, але старшим (9 і 10 років) я все пояснюю, і за рахунок цього вони на моїй стороні. Але пояснюю, не наїжджаючи на бабусю, а пояснюючи її вчинки. Для прикладу: "мама вас вічно простуджує, вона про вас не дбає" пояснюю: ми з вуйком в дитинстві сильно хворіли, і бабуся дуже з тим напереживалася. Тому вона зараз "дує на холодне". Коли ви в бабусі, то слухайте її. Від зайвої камізельки і шкарпеток ви не спаритеся, а всі збережуть нерви. "мама тратить гроші на дурниці, а потім ночами працює, щоб заробити. І взагалі в неї робота на першому місці, а ви побоку" - пояснюю специфіку радянського побуту і життя "від зарплати до зарплати". Крім того різницю між державною роботою, де треба відсидіти від години до години (моя мама все життя так пропрацювала), і роботою на себе, відповідальністю перед замовниками тощо. Звісно, діти далеко не все розуміють, але такі розмови вбивають одночасно кілька зайців: йде зближення і відвертість з дітьми, сильний виховний момент, уникається зневаги і негативізму як до бабусі, так і до мами, вчу уникати категоричності, йти на поступки, входити в становище тощо. п.с. у відповідь на карму: я не молодець. просто після купи побитих горщиків і добрячих проблем, коли побачила що зовнішні прояви мого ставлення до мами (а не навпаки, як в сестри Христусі) починають копіюватися дітьми, довелося шукати вихід. Перша розмова сталася сама собою, коли дитина прийшла мене жаліти після сильного телефонного скандалу. а вже потім пост-фактум я проаналізувала і побачила що це вихід. до речі, саме завдяки цьому і стосунки з мамою почали вирівнюватися, бо я разом з дітьми і сама вчуся уникати категоричності і конфронтації.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Маю такий грішок за собою, хоч знаю шо я не права і так не можна. А от відносини з ріднею чоловіка треба в іншу тему писати, там де про братів/сестер: свекрухи нема, а от брат з братовою - гірше, ніж Санта-Барбара.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Я теж не уникнула "апогею" стосунків з свекрухою. Справа в тому, що коли я жива - здорова і т.д. - то я ставлю рамки і щасливо від неї відбиваюся )). А тут після народження другої дитинки не було сил - і свекруха насіла "по повній". Ще і чоловік зайняв несподівано нейтральну позицію і не міг ніяк зрозуміти (почути), що я від нього хочу. Отак потерпіла я тиждень після пологів і послала її чим подалі. Тепер маю відносний спокій на деякий час, надіюся за цей час оговтатись і знову встановити певну, не загрожуючу нам обом, дистанцію ))
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) ну вот апять пішов муж з сашкою гуляти з 21:00 бабуся несе яйця, бігає між вікном в спальні (воно на вулицю виходить) і балконом. виглядає я подзвонила до хлопців - йдемо, все ок. саша не дуже змучився питаю - чого ви кіпішуєте, дивіться свій футбол каже - от прийдуть, я тьомі вичитаю. я - шо вичитаєте? він - тато, я - мама. ви чого маєте вичитувати??? і шо людині нейметься? ---------- Додано в 23:04 ---------- Попередній допис був написаний в 21:32 ---------- прийшли був пікнік в друзів. дитина їла куіцу і абуз бабуся успакоілась
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Наша свекруха-бабуся вже відмічається. Відмовили її від купувлі крісла для годування та ходунків, а вона вже захопилась купівлею ліжечка. Щойно дзвонила, що вже купила ліжечко з цілою купою можливих прибамбасів та ще й по кольору до меблів нам має пасувати. І матрасик по висоті регулюється, і повивальний прибамбас є, і музичка з мобілем є і навіть вібруюче дно. А от чоловік піджартовує: "Раз нема вай-фаю то нашо маляткові таке ліжечко" Добре, що вона ще зо два роки буде далеченько. Надмір опіки це також зле.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Ой, нема проблеми: ліжечко то дуже файна штука, бо в нього можна скласти гору випраних, але непрасованих речей, накрити зверху покривалом і в хаті чистота і порядок Ще й по кольору до меблів пасуватиме А вібруючим дном і музикою дитина буде дуже тішитись, коли трохи підросте