Свекруха-бабуся (2)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

293 голосів
    56,2%
  2. свекрусі

27 голосів
    5,2%
  3. обом

109 голосів
    20,9%
  4. нікому

81 голосів
    15,5%
  5. сусідці

11 голосів
    2,1%
  1. Galya

Galya Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся (2)

Я б теж більше працювала з дитиною, бо бабу вчити вже запізно...
    Коли я була маленькою, родичі з села весь час лізли цілувати мене в губи (ну так в них прийнято), мамі моїй то звісно не подобалось, то вона навчила мене, шо коли лізуть цілувати в губи - плювати. Дуже швидко перестали пробувати в губи цілувати:) Причому навряд чи хтось запідозрив таке "навчання", певно подумали шо просто дитина дурачиться, але їм то було неприємно і тому цілували від тоді хіба в щоку.

2. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

ключове слово - чоловіка. Нехай він усвідомить, що то небезпечно для дитини і полагодить це питання зі своїми батьками.

3. dasha

dasha Well-Known Member

В мене сусідка так малу встигла за ногу зловити. Зайшла в кімнату, як та вивалювалась з вікна. Взагалі вперше чую, щоб здоровомисляча людина показувала дитині, як то вилазити на підвіконник.
    В мене в мами так само висить велике дзеркало в коридорі, то ми як приїжджаємо просто знімаємо його на час перебування малого, потім мама чіпляє назад.

4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Так, Уко, Ви праві безперечно. Біда лише в тому що якщо свекруха не бачить в чомусь доцільності, то і міняти нічого не буде. А без її відома і дозволу там нічого не міняється. В дзеркалах вона явно не бачить, бо вчепила їх маючи на той час двох маленьких онуків, Юлька третя.
    Дзеркала дещо фігурні під які рами не поставиш, да і не сенс в рамах, а втому що їх треба просто зняти, або намертво закріпити. Ні того, ні іншого вона не робитиме, бо там ремонт, зайві дирки в стіні не хоче від шурупів, да і висять же вони і не падають і т.д.

Якби чоловік їй сказав - що або дзеркала нафіг і жодного разу дитину до вікна не підносити, або дитину не побачить в себе в гостях - от тоді можливо був би результат. Але він саме так і з потрібною інтонацією не скаже, бо всі там дружно бережуть мамині нерви....

Але про то вже говорено-переговорено, і без результату, і то я вже тут плачусь просто.... накопилось якось...

5. Яруська

Яруська Well-Known Member

Ну я не знаю....При моїй фобії до висоти, читаю останні дві сторінки і мурашки йдуть по тілу:girl_cray:
    Якби я таке побачила, то та свекруха б точно останній раз бачила б і внуків і мене за компанію. Та й чоловікові скандальчик не завадить в такому випадку, якщо сам не розуміє:girl_mad:

6. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Попри мої бажання мати добрі стосунки з дорогою родиною включно свекрухи - плювала б я у такому випадку на них, якщо не доходить.

Бо хороші стосунки мені дітей не замінять, а серцевий напад свекруху від насильницької смерті б не спас, якби щось з дітьми сталось. Летіла б з шостого поверху слідом.

7. Уляна

Уляна Well-Known Member

Не чекайте на чоловіка, своїй мамі він точно не відрубає.
    Я свою свекруху поставила на місце раз і на завжди. Звичайно з боку то було не дуже гарно, але в той момент я про це не думала. Нічого говорить зі мною, але й на мою дитину більше руки не піднімає.

8. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

моя бабця так вміє
    я одного разу за її ж правилами зіграла: як вона за серце, то я зразу за телефон і ніби-то швидку викликаю і знаєте, їй зразу стало краще. Видно, уколів боїться ))

9. Fast

Fast Well-Known Member

А з тими підвіконниками, то певно хвороба свекрух. Моя любитель поставити, але в мене перший поверх і грати, хоча суті не міняє. Були в гостях, то знайома свекруха, мою малу тримала на руках і понесла на вікно ставити, бо свою внучку завжди на вікні годує:dntknw: і ще одна на роботі розповідала, що коли внучка капризує, то вони зразу на вікно.

10. Yarmila

Yarmila New Member

Моя свекрухха "знайщла" а дитини молочницю в роті! і вже щоб дитині рот содою протирати.... а мені соски зеленкою мастити! капець просто... (в мене дитині місяць і ніяких трішинок Слава Богу! нема, а зеленка сушить і призводить до трішин на сосках) я сказала що піду до лікаря і він мені скаже чи є в дитини якісь проблеми чи ні. Так от вчора були в лікаря і дитина здорова і молочниці ніякої нема! і то треба дитині хвороби шукати???

11. VERO

VERO Well-Known Member

А моя видала такий ПЕРЛ на сам Великдень. Вся родина снідала за святковим столом і якось мова зайшла за групи крові. Я сказала, що в мене і чоловіка 3-тя, а в малого 1-ша. На що свекруха видала чоловіку:"Та то не може бути твоя дитина!!!" Хоча малий копія чоловіка і всі свекрусі кажуть, що на неї схожий. Я (вагітна на 7-му місяці) просто промовчала. Оправдовуватися не бачу потреби і сенсу. Тим більше, що вини за собою не бачу і мій чоловік, на щастя, теж. І пояснювати шкільну програму про А і а жінці, старшій за мене майже на 40р. не збираюся. Чоловік просто опустив очі. Бачила, як йому соромно і боляче за її слова. Намагаюся не дорікати йому тими перлами, бо підозрюю, що її слова ранять його серце глибше, як моє. Бо це ЙОГО мама.

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

жесть! у вас з чоловіком залізне терпіння! повезло вашій свекрусі.

13. VERO

VERO Well-Known Member

По-перше, до тих перлів я вже звикла. Можна книжку видавати.
    По-друге, тішуся, що живемо окремо, бо ті "висловлювання" тільки би створювали привід для сварки
    По-третє, мене значно більше цікавить думка чоловіка і те, що поважає і цінить мене, бо я вище цього
    По-четверте, моє виховання не дозволяє мені хамити до жінки, старшої на майже 40р. Просто не можу...
    По-п'яте, вдячна їй за те, що дала життя і виховала мого чоловіка. Не уявляю когось іншого поряд

14. Leila

Leila Well-Known Member

Дівчата, я вже не витримую свою свекруху, що вона собі тільки не позволяє, я вже теж у відповідь не стримуюся. От не так давно, коли я говорю що для моїх дітей краще лягати спати до 22 години, вона так авторитетно "Я такого навіть слухати не хочу". І не тільки не хоче слухати, а й все робить навпаки, щоб не класти спати. Вона може не слухати, а ми з чоловіком так і намагаємося робити тоді їх сон спокійніший.
    І взагалі кожен раз в різних ситуаціях, заявляє що те що роблю, то погано, при дітях не стидається обзивати і т.д. Мама в них дурна виявляється і маму слухати не треба, мама не авторитет, боюся думати, що буде далі. Чоловік правда на те все мовчить, йому так легше.
    Чесно чому я не можу робити і встановлювати свої правила, як розумію, що я ще не все знаю, але можна щось порадити, а то тільки чую, "роби як знаєш, як хочеш, як вмієш" як роблю собі як хочу то виходить, що не так як вона б хотіла чи собі уявляла. А взагалі дивно як я майже в 29 років можу мати власну думку?

Останнє редагування: 12 Червень 2011
  15. Fast

Fast Well-Known Member

І знову я на роботі, а свекруха в мене дома... В сотий раз кажу, що ведмедик-покривало лежить на підлозі, бо мала попу туди сажає, уже на спинці дивана, нащо хліб витягувати з паперового пекета і класти біля хлібнички на тарілку з печенням, перемила мені всю клубніку з холодильника (ну ж вона так швидко зіпсується), взуття моє перескладала на свій лад. Я ж в її хаті цього не роблю

16. tasha

tasha New Member

а ви зробіть, раз другий, допоможе.

17. Siania

Siania Love Life

А поговорити? Пояснити по-доброму, що ви любите коли речі лежать так як ви поклали, дякуєте за допомогу, але не варто це робити і т.д.

18. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Коли це говориш - дивиться в очі, киває з таким дурнуватим виразом лиця, типу, я ж не навмисно, і чого вона хоче, швидко каже що зрозуміла, ще шось бурмотить і наступного разу все те саме, тільки пробуєш щось сказати-вже починає огризатись і скандалити :)

19. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А не треба було мовчати, треба було так сказати щоб вона сіла. Я б їй сказала - ой! як ви точно зауважили! А тоді б обняла свого чоловіка і сказала, - не той тато що тато, а той на кого документи показують! І далі розсміялась і запропонувала всім щось з’їсти.
    Ну що поробиш, я хамка ось така. Але мені помогло, кілька раз при всіх посадити таких мудрих так само як мене садять то помаленько вони заспокоюються і більше не показують всім яка в них дочка НЕ така.

Йому не легше, але він себе обманює що якщо змовчить то так буде краще. Нажаль ні, поки він її не пошле далеко, тобто до себе додому, доти вона буде чутись панею в твоїй хаті.

Ти будеш їй відгаркувати і завжди будеш погана, але поки чоловік не стане на твою сторону, хоч частково вона не закриється. Доречі, а ти не пробувала її ігнорувати? Просто з нею не говорити і нічого їй не пояснювати. А як вона щось до тебе скаче просто стань як вкопана і дивись на неї «в упор»! Але МОВЧИ! Просто стій і дивись на неї. Побачиш вона відступить. Тільки треба направду зібрати себе в кулачок аби не відгаркнути, бо знаю що хочеться.

Ну ложки-вилки то ще куда не йшло, але ваші мешти? То вже трошки забагато! Якщо спокійно не доходить, то може варто сказати, знаєте я вас поважаю і шаную! Ви доросла і розумна жінка, але прошу мені нічого не перескладувати бо це моє особисте і прошу мене поважати. Всеж не в комуні живемо де все загальне, є ще щось моє особисте. АЛЕ!!! (можна не казати) Дуже вам дякую, ви нам так гарно помагаєте. Як у вас пройшов день?

Мені здається що так краще дійде, ніж якщо визбирувати її в очі і вона буде дивитись на вас без розуміння того що її проситься. Похвалити, врізати по число по перше, і знову похвалити і перевести розмову в інше русло так щоб вона навіть не мала можливості скандалити.

Я розумію що збоку легше казати, але мені чомусь здається що з свекрухою легше поговорити в такому тоні ніж з мамою. Я особисто від своєї мами чекаю більше ніж від свекрухи. Хоча часами буває навпаки і свекруха більше розуміє ніж рідна мама. :sad:

20. Leila

Leila Well-Known Member

Саме так не пробувала, але частенько мовчала, мене на тиждень вичтачає, далі не можу втриматися, бо дістає. І вона щось не відступає, а наступає. А чоловік і далі мовчить. Він не розуміє, що то мені треба мовчати, а йому послати її додому.
    Малого вона страшенно залякує, він до неї прив"язався, а вона частенько як він щось не слухає каже я від тебе піду чи поїду в селе без тебе, хоча перед тим обіцяла взяти. я кажу не мучте його або йдіть і не приходьте, він без вас буде добре себе чути, але не чіпайте вже його. Він каже баба, а чого ти нас так не любиш. Я вже їй сказала, що як далі буде йому таке говорити і вести себе так, то до дітей не пущу.