Свекруха-бабуся (2)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

293 голосів
    56,2%
  2. свекрусі

27 голосів
    5,2%
  3. обом

109 голосів
    20,9%
  4. нікому

81 голосів
    15,5%
  5. сусідці

11 голосів
    2,1%
  1. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся (2)

А Ви дочитали мій допис про те, що вона дуже хотіла замість мене йти в декрет, як на мене, то зовсім не нормально. Просто і в мене, і в чоловіка в родині були випадки, коли бабусі повністю брали на себе виховання дітей і ставали для них, по суті, мамами.
    Ну і ще була ситуація, коли ми майже не пішли на орендоване житло, звичайно, не від доброго життя...
    Але я стала дорослішою, розумнішою, і дуже багато на що закриваю очі, стараюсь бути хорошою невісткою. Так вдається не допустити скандалів, хоч мені, часами, тяжко.

2. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

3. Іруня

Іруня Well-Known Member

4. Semiramis

Semiramis Горда галичанка

5. Isa

Isa Well-Known Member

і от я не довіряю, тому що знаю, що як попрошу свою маму те вдягнути, те нагодувати і т.д., то так і зробить мама..а свекруха не зробить, а зробить все на свій розсуд(а вона постійно каже, що я перестужаю, вже б догодовувати і т.д.), вона сама каже, що буде робити все на свій розсуд, от так(

6. bobryha

bobryha Well-Known Member

а чоловікова баба всіх синочками називає))) і свого внука (тобто мого чоловіка), і свого правнука (мого сина)... навіть цьому значення не надавала.
    мене моя цьоця (мами рідна сестра),донечкою завжди називала. в неї самі хлопці, а вона дуже дочку хотіла... моя мама теж не реагувала ніяк на то

7. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Моя бабця синусями-доцями взагалі всіх називала, починаючи від ровесників мого тата і молодших, навіть чужих.

8. silvia

silvia Well-Known Member

мушу виговоритись...у мене 2 свекрухи. Рідна мама чоловіка живе своїм життям, мачуха часто приходить з татом до нас у гості, к-ка раз залишалась з малим,як була потреба. Малий любить її ))) Зараз вони переїхали у наш будинок поверхом нижче. Всі запевняли, що ото мені буде добре вже. Будуть допомагати..ага....
    Сьогодні був якраз той день, коли потрібна була допомога. Треба було піти зі мною у дит. поліклініку і або посидіти у черзі ( зайняти місце) або побути з малим на вулиці, покататись на качельках, поки стоятиму я. Черга до лікаря чимала завжди, вже перевірено не один раз. Сьогодні ми прийшли за 40 хв. до початку прийому і були вже 4-ті....
    Вчора зустріла їх на прогулянці і попросила допомогти...свекруха сказала, що в неї щось там болить, то одне, то інше і взагалі мігрень... свекор послухав і сказав, що допоможе сам, при тому, що вона на пенсії, а він працює.....я подякувала і сказала, що справимось самі....так мені було неприємно....я розумію, що вона нам ніхто і нічого нам не винна))) але просто посидіти під дверима і таким чином допомогти.... чоловік відпросився з роботи і допоміг. Вкотре зрозуміла, що сподіватись можна лише на самих себе......

• Подобається Подобається x 4
  9. happylady

happylady Well-Known Member

хм...почитала дописи про свекрух. виходить мені крупно повезло.
    Живемо втрьох окремо, в іншому місті. Свекор приїжджає частенько, гуляє з малим, питає що купити, біжить в магазин чи на базар. Свекруха дзвонить з роботи в обідню перерву, щоб запитати чи треба нам м'яска, може рибку купити чи щось приготувати ? Як ти там бідненька,сама ?*..

Спочатку було дууже важко, більше морально ніж фізично, емоційно просто не витримувала часами, допомоги зі сторони своєї мами в мене практично нема, так самі як зі сторони свекрухи. Обидві працюють ще.
    Все сама, і було так обідно, що сльози самі котились, думаю десь іншим приїжджають, допомагають, готують, з дітьми сидять, а тут постійно все на тобі. Цілими днями з малим, бо чоловік теж на роботі. Якось він вже навіть питав чи не взяти нам няньку.

Але пройшло трохи часу і я зрозуміла, що це щастя, що я сама собі хазяйка! І треба радіти, а не плакати, що ніхто тобі мозги не довбе**, як і що робити.
    Навчилась підлаштовуватись під малого, встигаю все, і прибрати, і зготувати і погуляти.. Коли приїжджає підмога - я тільки за, але ненадовго і не часто)))

А загалом стосунки з свекрухою добрі, зідзвонюємось, розказуємо одна одній , я про наші справи, вона питає за малого. Допомагають більше покупками,ніж присутністю.

Було і таке,що ми залишали малого в батьків чоловіка на кілька годин, то свекруха виконувала все строго по моїм вказівкам, як чогось не знала-перепитувала по тел.
    Ось так ми і живемо):girl_wink:

• Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

ой та багато так живуть самі. Я он свою маму маю за тисячу кілометрів, свекруху за 600 км і нічого. До мене взагалі ніхто не приїжджає, а як свекруха приїде на три дні, то чесно кажучи я трохи тішуся, коли вже їде. бо вона собі приїде вгості, а я і їсти зготувати, і посуду помити, замахує. Мені легше коли ми самі. Ну без чоловіка то так, трохи часом напряжно, бо дитина не все дає поїсти, коли хочеться, чи елементарно відпочити. Але ж зрештою ніхто і не казав, що буде легко :)

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  11. happylady

от і в мене точно так. правда не на три дні, на пару год., але суть не міняється.

12. Hruska

Hruska Well-Known Member

Я в шоці.....я б взагалі обмежила спілкування з такою бабусею....Може, виглядає жорстко але тільки так.
    В мене також були деякі проблеми зі своєю бабусею-свекрухою, з її занадто перебільшеною самостійністю, я декілька разів дала їй зрозуміти, що як буде не по-моєму, то дітей бачити не буде....тепер, як лишаю їй малих, (і то, лишаю в більшості випадках, з її ініціативи побути з внуками) то впевнена, що буде все так, як має бути.
    Я сама виховую двох дітей, ніхто мені ніколи не помагав з тим...чоловік від ранку до ночі на роботі....і діти привикли до порядку, і коли приходить бабуся, то хай трохи пробує "йти за течією" тією, що вже до неї сформувалася, а не встановлює свої порядки.
    П.С.: хоча, може в мене така свекруха, що піддається моїм правилам.....якихось конкретних дискусій з цього приводу, дякувати Богу, не було.

13. Retaret

Retaret Well-Known Member

і я хочу так спробувати. Хоча мама моя якось так по замовчуванню сама собі настроїлася, що з народженням дитини переїдемоо до неї, бо в них квартира більша, а в нас одна кімнатка, і помагати буде, але я чогось дуже хочу спробувати сама. Боюся, що як будемо жити в неї, то вона надто всім буде керувати, і чоловік також не відчує як воно помагати. Хоча підозрюю що то мені геть непросто буде самій, але думаю, що це і на стосунки чоловік-дружина матиме добрий вплив.

А от зі свекрухою незнаю як буде. Вона в мене дуже вже старша і все теж знає. Дуже чекає внуків вже. Але я і зараз не дуже з нею можу спілкуватися, така напориста зі своїми порадами-повчаннями, що ліпше або мовчати або дуже негарно відгавкуватися щоб дала спокій.

• Подобається Подобається x 1
  14. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

А з кимось буде ще складніше. В мене такі мама/свекруха, що ще їх треба бавити. В мене було КР, на тиждень чоловік взяв відпустку, щоб побути з нами, звикнутись, допомогти трохи, документи пооформляти. А далі я все сама... часу не вистачало на поїсти вдень. Зранку сніданок готував чоловік, обід - канапки, ввечері приходив муж, я готувала вечерю, їли по черзі. Потім купили шезлонг і стало легше. Я ні на чиї поради вельми не зважала, прала, коли вийде, гуляли постійно, каляску поперед себе совала, прасувати перестала в місяць. Важко було, але, озираючись зараз назад, я б не хотіла, щоб було інакше.

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 2
  15. Hruska

Hruska Well-Known Member

Пробуйте :), а до батьків завжди встигнете....а від батьків - їм буде дуже важко, що ви від них "тікаєте"....
    Я от з двома дітьми, в яких між собою 1,5р різниця змогла сама, я Вам не ставлю себе в приклад, просто хочу доказати, що з одною дитиною мамі просто впоратися зі всім...:girl_dance:

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
  16. raspberry

raspberry Well-Known Member

Це вірне рішення. У Вас в сім'ї відбуваються зміни, Ваш маленький світ стає більшим. І це треба перейти самим, без посторонніх, щоб всім було комфортно і затишно. А мама, як захоче допомогти, чи Ви будете потребувати допомоги, може прийти підлогу помити чи борщу зварити, поки Ви будете з малючком. І для цього переїжджати до неї зовсім не потрібно.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  17. Hruska

Hruska Well-Known Member

18. happylady

повністю підтримую, я коли знаю,що хтось їде *на допомогу* , то вже не відпочинок,а подвійна робота (
    інше діло,якщо взяли коляску чи візочок і пішли з дитинкою гуляти по вулиці, а не сидіти вдома годинами. оце справді допомога.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  19. Hruska

Hruska Well-Known Member

ага....а потім, півдня треба пилюку прибирати після того "сидіння вдома". Мої з бабусею-свекрухою гонять, як коні по хаті.....Скільки прошу - краще почитайте з Катьою, щось помалюйте, та де там - краще гонити.

Останнє редагування: 5 Лютий 2015
  20. Retaret

Retaret Well-Known Member

оце точно. Та думаю, що і радості тої на перших порах не надовго би їм вистачило, бо якби мали з тиждень поганого сну , то було б їм важко, бо ще обоє працюють. Та і поміч та була би хіба вечорами, то теж думаю, що як мама схоче то хай вечорами приїздить після роботи до нас і допомагає.
    А взагалі класно, що тут стільки "самостійних" матусь - надихає ;)

• Погоджуюся Погоджуюся x 3