Суші

Discussion in 'На кухні' started by Fanny, Feb 7, 2007.

  1. Улянка

    Улянка Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    Є спеціальний майонез для суші. Навіть в якомусь відео бачила в які роли його додають
     
  2. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Суші

    Не дуже знаю як там що до суші, але японці роблять свій особливий майонез. це правда.
     
  3. Solomi

    Solomi New Member

    Відповідь: Суші

    робила вчора суші з рибкою і помідором - такий прикіл

    рекомендую спробувати
     
  4. Golgy

    Golgy Member

    Відповідь: Суші

    а яку саме рибку брали?
     
  5. Solomi

    Solomi New Member

    Відповідь: Суші

     
  6. Moonlight

    Moonlight Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    А у нас сьогодні були суші на вечерю:girl_smile:
    [​IMG]
    До речі, дуже смачно з ними йде домашнє солодке вино:girl_yes:
     
  7. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Суші

    До речі, про рибу до суші - раджу прочитати оце обговорення. Для особливо лінивих дам цитату тут, але все одно раджу перечитати коментарі до статті.

    п.с. зі мною теж ЦЕ було...



     
  8. Oneal

    Oneal New Member

    Відповідь: Суші

    ото смакота. апетиту нагнали
     
  9. MakarOnka

    MakarOnka хлопчача мама :)

    Відповідь: Суші

     
  10. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Суші

    ото ж то..! бо є ще і справжня масляна, але вона виглядає приблизно як невеликий короп або досить великий карась, і то зовсім інша риба :girl_mad:
     
  11. cydulkina

    cydulkina Member

    Відповідь: Суші

    такий майонез, спеціально для суші можна купити в МЕТРО.
     
  12. мамочка

    мамочка Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    задумала я приготувати місо-суп
    купила місо -пасту, водорості, кунжут
    але не наважуюсь приготувати. потрібно поради
    де купити або як приготувати бульйон даші?
    можливо хтось готував суп місо і поділиться секретами
     
  13. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    Я місо-суп готую дуже часто його люблять усі в сім'ї крім Соні, бульйон даші готую з сухого рибного бульйону хондаші, зараз є в сільпо, соєвий сир тофу замовляла через нет. Мисо-суп я готую так,замочую комбу пару штучок на 20-30хв, потім доводжу до кипіння і проварюю хвилин 20, даю хондаші(десь менше столової ложки), пробую на смак, далі кидаю водорослі вакаме, скручую газ до мінімуму і даю місо-пасту( я люблю темну вона більш насичена), пасту краще попередньо розвести в склянці гарячого бульйону, а вже потім виливати до каструлі, зразу пілся пасти кидаю порізаний на кубики тофу, прогріваю дві-три хвилини, і виключаю, перед подачею посипаю підсмаженим кунжутом.Ще люблю дпапти до місо-супу підсмажені печериці, креветки, лосось посипати зеленою цибулькою, то вже на ваш розсуд. На півтори літри мисо-супу в мене йде пів пачки (120гр) тофу, менше столовою ложки сухого хондаші, два-три кусочки комбу,столова ложка вакаме, 3-4 ст.ложки мисо-пасти світлої, або 2-3ст.л темної, ви як буде готувати то не треба зразу всі інгредієнти додавати, варто додати половину порції наприклад мимо-пасти і попробувати як на ваш смак, я люблю насичений смак.
     
  14. chichika

    chichika Member

    Відповідь: Суші

    Ось кілька рецептів приготування місо-супів:
    1. Місо з лососем (на 1 порцію - приблизно 400г)
    Інгредієнти:
    Вода - 400мл
    Місо паста світла - 10г
    Місо паста темна - 5г
    Хондаші (рибний бульйон) - 5г
    Хіяши вакаме (сушені водорості) - 5г
    Сир тофу (соєвий сир) - 20г
    Лосось - 40-45г (можна більше)
    Соєвий соус - 2ч. ложки (концентрований)
    Кунжут - за смаком
    Приготування: водорості розмочи у воді, нарізати шматочками тофу і лосось. Воду довести до кипіння, вкинути хондаші і місо-пасту. Пасту треба розтерти, щоб не було комочків (можна двома ложками то зробити). Варити, помішуючи, 3-4хв. Потім на 1-2хв. вкинути лосось, щоб трішки проварився і бульйон мав більш насичений смак, долити соєвий соус. В тарілочку викласти тофу, водорості і залити приготованим бульйоном. В кінці посипати кунжутом за смаком. Все місо-суп готовий! Смачного)
    Пам'ятайте: чим довше Ви варите бульйон (хондаші з місо-пастою), тим солоніший він буде. Який саме він вийде, вибирати Вам.

    Так само можна зварити Місо Унагі, вкинувши замість лосося вугор)
     
  15. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    Я планую на наступні вихідні робити вдома суші-вечірку. Натрапила і неті на цілу купа цікавих рецептів. Скину пару картинок, може комусь прийде натхнення теж таке вдома "замутити"
    роли "інь-янь" [​IMG]
    трійна пелюстка [​IMG]
    Веселка [​IMG]
    Кадзари-суші з огірком [​IMG]
    Мій улюблений Дракон [​IMG]
     
  16. chichika

    chichika Member

    Відповідь: Суші

    Якщо щось потрібно буде для суші, або ж виникнуть будь-які питання в процесі приготування - звертайтеся. Буду рада допомогти)
     
  17. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    у львові десь можна купити ікру корюшки? крім і-нет магазинів?
     
  18. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    Відповідь: Суші

    здається в Новому Цумі є. Маленький магазинчик біля Оптики на нульовому поверсі
     
  19. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    Дівчата, а ви , коли вдома робите суші, то даєте до рису заправку з рисового оцту? я ніколи раніше не давала, а тут прочитала в рецептах, що правильно давати заправку..
     
  20. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    я давала, але десь писали дівчата, що можна і яблучний оцет використати.