Відповідь: Суші Як на мене суші не є дорогим задоволенням, якщо їх робити вдома. Я купую звичайний круглий рис за 11 грн в Арсені, Норі (12 грн), Васабі(15 грн), соєвий соус (десь 10 грн) також там. Начинку роблю на свій смак. Переважно це нарізна копчена риба 100 гр (десь 12 грн), крабові паличики, сир (інколи твердий, а інколи Фету, чи навіть Янтар), перець, огірок. Якщо на двох, то виходить приблизно по 35 грн. з людини. Готуємо 6 великих ролів. Рису, соєвого соусу і васабі мені хватає на 2 рази. Тому для наступного разу купую лише начинку і норі)
Відповідь: Суші В відділі суші. Там, звичайно, є норі і по 30 грн, де їх 10 шт., але мені цілком і 6 шт. за 12 грн. хватає. І соєвий соус беру 250 мл. в відділі з кетчупами.
Відповідь: Суші Була вчора в Сільпо, тепер там норі 6 шт коштують 10 з копійками а ще до речі, пробувала робити суші з яблучним оцтом замість рисового, цілком смачно вийшло, якоїсь сильної різниці я не відчула. ну і оцет яблучний 7 грн коштує)
Відповідь: Суші мені тоже здається, що то не вплине, просто всі хочуть зробити всьо так, як має бути, і тратять гроші на дорожче, при тому, що особливої потреби нема. я так само чула, що різниці особливої нема який оцет, думаю що про той оцет придумали ті, хто рекламує японську родукцію, як от наприклад наш всіма любимий інернет магазин))) так само з макісою, можна купити бамбуковий коврик і за 10 грн, але ж нє, всі купляють той, на якому пише "спеціально для суші", і який коштує 30 грн, а то і 45, як в Арсені))) так само можна підібрати відповідний сорт рису, але ми вибираємо рис з тим самим надписом. ми всі жертви реклами)))
Відповідь: Суші На рис направду краще не пожаліти грошей. Він спец. сорту, клейкий. А щодо , то цілком погоджуюсь!
Відповідь: Суші Якщо звичайний круглий рис дуже довго промивати (я беру найдрібніший, дешевий), хвилин 20 вимочувати, далі хитромудро зварити (дати закипіти на сильному вогні, потім 20 хв парити на мінімальному, потім вимкнути вогонь і залишити на 20 хв, кришки ні в якому разі не знімати!!!), вийде абсолютно такий самий клейкий рис, як і той, спеціальний, я перевіряла. До речі, колись не мала васабі, то змішала імбирний порошок з якоюсь "козацькою" чи "домашньою" гірчицею, на смак вийшло практично те ж саме. Тим більше, що в тих зелених пакетиках, які продаються в супермаркетах, васабі також не з натурального порошку, а сурогат на основі гірчиці, там десь дрібненькими буквами склад написано.
Відповідь: Суші підписуюсь під кожним словом. сама постійно так роблю. і рис беру звичайний. головне справді добре промити і витримати процедуру варіння.
Відповідь: Суші я новачок, тому технологія варіння простого рису для суші, поки шо не для мене точно))) краще почну з рису для суші, шоб побачити як то всьо має виглядати, а тоді вже почну експерименти)) до речі, я таки наважилась робити суші на день народження. завтра на закупи і в пятницю попробую шо з того получиться, шоб в суботу, як буду робити на стіл, не опозоритись. то звичайно, трохи дорожче вийде, ніж просту забаву організувати, але впевнена, що воно того варте.вже собі уявляю лиця гостей, коли я їм палички роздам)))))
Відповідь: Суші Я беру пропорції 200 г рису - 250 г води. Рис я перепробувала найрізноманітніший, Жменька і Хуторок круглий цілком достойна заміна спеціалізованому. Оцет подобається винний і яблучний (тільки натуральні, не за 7 грн.) Ще підкажіть, куда перенесли відділ "Суші" в Новому Цумі чи зовсім забрали ?
Відповідь: Суші а де ви їх купуєте? бо мені десь далеко з візком плестися важко, а в найближчих супермаркетах тільки ті дешеві й продаються.
Відповідь: Суші першу покупку зроблено))) купили щось подібне на макісу за 5 гривень в магазині "все по 3 грн"))) а в сусідньому такому ж магазині,такий самий коврик коштував вже 8 грн)))) мене дивує наша країна))))
Відповідь: Суші я щаслива нарешті)))) таки вдалось купили все, що планувала. тільки з соєвим соусом може трошки прогадала. бо якийсь він не такий на смак. але нічо, думаю під 100 грам піде))))) і хотіла запитатись чи потрібно лист норі розривати наполовину? бо бачила так в деяких мастер-класах. але чомусь мені здається, що воно ітак маленьке(
Відповідь: Суші Я розрізаю чуть більше, ніж на половину. Не подобається, коли з цілого листка, а в середині виглядає, як равлик. З залишків норі готую гункани або темакі суші. Ну і полоски маленькі для нігірі підуть.
Відповідь: Суші я раніше сама робила ролы, суші, але одного (останнього) разу як накрутили з коханим їх - їли 3 дні. І знаєте, угрохала десь 300 си 400 грн, майже всі однотипні...та ну, краще заплачу стільки ж у Япі, з"їм менше, але то буде "у смак" і всі різні.