Суші

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Fanny, 7 Лютий 2007.

  1. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: Суші

     
  2. Сheerful

    Сheerful Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    Як на мене суші не є дорогим задоволенням, якщо їх робити вдома. Я купую звичайний круглий рис за 11 грн в Арсені, Норі (12 грн), Васабі(15 грн), соєвий соус (десь 10 грн) також там. Начинку роблю на свій смак. Переважно це нарізна копчена риба 100 гр (десь 12 грн), крабові паличики, сир (інколи твердий, а інколи Фету, чи навіть Янтар), перець, огірок. Якщо на двох, то виходить приблизно по 35 грн. з людини. Готуємо 6 великих ролів.
    Рису, соєвого соусу і васабі мені хватає на 2 рази. Тому для наступного разу купую лише начинку і норі)
     
  3. NeAliona

    NeAliona New Member

    Відповідь: Суші

    не можу зрозуміти де ви в Арсені такі ціни бачили?
     
  4. Сheerful

    Сheerful Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    В відділі суші. Там, звичайно, є норі і по 30 грн, де їх 10 шт., але мені цілком і 6 шт. за 12 грн. хватає. І соєвий соус беру 250 мл. в відділі з кетчупами.
     
  5. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    Була вчора в Сільпо, тепер там норі 6 шт коштують 10 з копійками:sad:

    а ще до речі, пробувала робити суші з яблучним оцтом замість рисового, цілком смачно вийшло, якоїсь сильної різниці я не відчула.:) ну і оцет яблучний 7 грн коштує:))
     
  6. NeAliona

    NeAliona New Member

    Відповідь: Суші

    мені тоже здається, що то не вплине, просто всі хочуть зробити всьо так, як має бути, і тратять гроші на дорожче, при тому, що особливої потреби нема. я так само чула, що різниці особливої нема який оцет, думаю що про той оцет придумали ті, хто рекламує японську родукцію, як от наприклад наш всіма любимий інернет магазин))) так само з макісою, можна купити бамбуковий коврик і за 10 грн, але ж нє, всі купляють той, на якому пише "спеціально для суші", і який коштує 30 грн, а то і 45, як в Арсені))) так само можна підібрати відповідний сорт рису, але ми вибираємо рис з тим самим надписом. ми всі жертви реклами)))
     
  7. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: Суші

    На рис направду краще не пожаліти грошей. Він спец. сорту, клейкий. А щодо
    , то цілком погоджуюсь!
     
  8. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    Якщо звичайний круглий рис дуже довго промивати (я беру найдрібніший, дешевий), хвилин 20 вимочувати, далі хитромудро зварити (дати закипіти на сильному вогні, потім 20 хв парити на мінімальному, потім вимкнути вогонь і залишити на 20 хв, кришки ні в якому разі не знімати!!!), вийде абсолютно такий самий клейкий рис, як і той, спеціальний, я перевіряла. :)
    До речі, колись не мала васабі, то змішала імбирний порошок з якоюсь "козацькою" чи "домашньою" гірчицею, на смак вийшло практично те ж саме. Тим більше, що в тих зелених пакетиках, які продаються в супермаркетах, васабі також не з натурального порошку, а сурогат на основі гірчиці, там десь дрібненькими буквами склад написано.
     
  9. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    підписуюсь під кожним словом. сама постійно так роблю. і рис беру звичайний. головне справді добре промити і витримати процедуру варіння.
     
  10. NeAliona

    NeAliona New Member

    Відповідь: Суші

    я новачок, тому технологія варіння простого рису для суші, поки шо не для мене точно)))
    краще почну з рису для суші, шоб побачити як то всьо має виглядати, а тоді вже почну експерименти))

    до речі, я таки наважилась робити суші на день народження. завтра на закупи і в пятницю попробую шо з того получиться, шоб в суботу, як буду робити на стіл, не опозоритись. то звичайно, трохи дорожче вийде, ніж просту забаву організувати, але впевнена, що воно того варте.вже собі уявляю лиця гостей, коли я їм палички роздам)))))
     
  11. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: Суші

    не забудьте про фотозвіт:girl_wink:
     
  12. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    Скажіть, будь ласка, а які Ви пропорції берете рису: води?
     
  13. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: Суші

    Я беру пропорції 200 г рису - 250 г води.
    Рис я перепробувала найрізноманітніший, Жменька і Хуторок круглий цілком достойна заміна спеціалізованому.
    Оцет подобається винний і яблучний (тільки натуральні, не за 7 грн.)
    Ще підкажіть, куда перенесли відділ "Суші" в Новому Цумі чи зовсім забрали ?
     
  14. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    а де ви їх купуєте? бо мені десь далеко з візком плестися важко, а в найближчих супермаркетах тільки ті дешеві й продаються.
     
  15. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: Суші

    Переважно в Ашані і Метро, буває в італійських продуктах, вистачає надовго. :girl_yes:
     
  16. NeAliona

    NeAliona New Member

    Відповідь: Суші

    першу покупку зроблено)))
    купили щось подібне на макісу за 5 гривень в магазині "все по 3 грн")))
    а в сусідньому такому ж магазині,такий самий коврик коштував вже 8 грн))))
    мене дивує наша країна))))
     
  17. NeAliona

    NeAliona New Member

    Відповідь: Суші

    я щаслива нарешті))))
    таки вдалось купили все, що планувала. тільки з соєвим соусом може трошки прогадала. бо якийсь він не такий на смак. але нічо, думаю під 100 грам піде:girl_haha:)))))

    і хотіла запитатись чи потрібно лист норі розривати наполовину? бо бачила так в деяких мастер-класах. але чомусь мені здається, що воно ітак маленьке(
     
  18. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    Я якщо роблю звичайні роли, то не розрізаю, якщо такі,що рис ззовні, тоді так:)
     
  19. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    Я розрізаю чуть більше, ніж на половину. Не подобається, коли з цілого листка, а в середині виглядає, як равлик.
    З залишків норі готую гункани або темакі суші. Ну і полоски маленькі для нігірі підуть.
     
  20. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    я раніше сама робила ролы, суші, але одного (останнього) разу як накрутили з коханим їх - їли 3 дні. І знаєте, угрохала десь 300 си 400 грн, майже всі однотипні...та ну, краще заплачу стільки ж у Япі, з"їм менше, але то буде "у смак" і всі різні.