Суші

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Fanny, 7 Лютий 2007.

1. Iwka

Iwka Well-Known Member

Відповідь: Суші

з додаванням маринованого огірка.
    Сало було ну дуже м'яке, здається проварене

2. napoleona

napoleona Well-Known Member

дівчата, а що порадите, якісь люксстрави у Пантао або Пекіні.
    Не знаєм куди піти, напишіть відгуки.

3. shoelover

shoelover New Member

оооо, давно я там не була, але з того, що памятаю, то там дуууже смачна качка в кисло-солодкому соусі :girl_in_love:

А ми з коліжанками також собі в неділеньку святу поїли сушиків халявних: подруга на фейсбуці виграла продукти в конкурсі от ми і накрутили!!! Причому, менше півпачки рису зварили і складники теж не всі пішли, але ми наїлися до відвалу!:biggrin:

4. mexx

mexx New Member

А я вже втомився переплачувати за суші, в наших суші барах, та й чесно кажучи якість продуктів там не фонтан, тому замовив собі рис для суші і копчений вугор ось тут http://spam. Вийшло дуже смачно і наївся досхочу, в суші барі таке задоволення обійшлось би у гривень 400, а тут вклався в 150. То ж вчіться готувати, це суттєво економить сімейний бюджет.

5. AilataN

AilataN жива

Давайте рецептики, хваліться! )))
    тільки розповідати як смачно і дешевше всі швидкі, давайте майстер-кляси))!!

6. mexx

mexx New Member

Рецепт я брав з того самого сайту де й замовляв інгредієнти для суші. Там все описано в деталях з картинками.

7. FlySkyJulia

FlySkyJulia New Member

Приєднуюсь до вас. І ми з чоловіком підсіли на суші. Робили вже багато разів, експерементували з інгрідієнтами.
    Наразі найулюбленіші: огірок, крабові палички, авокадо, морква, помідор, лосось слабосолений, крем-сир Президент (замінник філадельфії), паста ікри мойви, кунжут. Пробували з вугрем (трохи дорогувато виходить), маю ще ікру летючої риби, але мені шось паста ікри мойви більше подобається.
    Ще сподобався соус до вугря, то ним просто поливаю зверху, смачно виходить. Від майонезу японського взагалі не в захваті.

Більшість інгредієнтів замовляла на відомому тут інтернет магазині.

Ось фото найбільшої партій

8. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

А скільки готовий замовлений рис можна зберігати? Хочу спробувати, але 900г точно не піде за раз. І ще, чи норі для ролів потрібно чимось змочувати, щоб не були тверді і тягучі? Бо кілька разів в ЯПІ чи Японіхаті їх неможливо було пожувати.

9. FlySkyJulia

FlySkyJulia New Member

Коли листи піддаються впливу вологи (в умовах зберігання) вони під час приготування та споживання стають тягучі і жорсткі. Тому потрібно зберігати їх в належних умоваю. Зазвичай в пачку кладуть сорбент, що втягує зайву вологу.

Норі не потрібно нічим змочувати. Вони повинні натянути воголу від рису. Саме тому так важливо навчитися правильно готувати рис для суші. Коли суші надто довго лежать, листи натягують забагато вологи, і від того стають жорсткими і нежувальними.

На рахунок того, як довго можна берігати рис - не знаю. Але думаю не довго, щоб волога не вийшла.

10. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

я вже знайшла, що 1-2 дні тільки :sad:

11. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

там дуже смачний салат Шовковий шлях, телятина з бамбуком, рис Янчджоу,баклажани в кисло-солодкому соусі, японський курячий суп з грибами і список можна продовжувати до безкінечності...

12. NeAliona

NeAliona New Member

Привіт всім!!! я тут новачок, але сьогодні вирішила поділитись тим, що сама тут шукала і не знайшла. а саме йдеться про конкретні ціни на продукти для приготування суші!
    ми з хлопцем з недавніх пір дуже ними захопились і вирішили приготувати їх самі, але як виявилось, недешеве задоволення :girl_sad:
    зацікавилась спочатку відомим для нас всіх інтернет-магазином, але і там порівняно дорого.
    сьогодні була в Ашані,тому записала собі на майбутнє ціни необхідних продуктів там, кому цікаво - прошу:

- рис для суші (400 г) - 16
    - рис для суші (1 кг) - 31
    - норі (10 листів) - 20.12
    - рисовий оцет (200 мл) - 13.79
    - соєвий соус (є дуже великий вибір), але в основному хороший - 250 мл - 13, 500 мл- 25.59
    - васабі готова (не порошок) - 14.37
    - імбир маринований 360 г - 19, 230 г - 12.93
    - коврик - 28.74

крім того там є вже готовий набір на 4 людей за гривень 70. там все основне ніби є. але думаю все-таки на 4ох там буде недостатньо, але на 2ох якраз.

хочу ще піти в Арсен подивитись, але там точно дешевше, ніж в Ашані, не буде!

---------- Додано в 00:42 ---------- Попередній допис був написаний в 00:36 ----------

можливо хтось знає, яким рисом можна замінити спеціальний рис для суші? бо він не з дешевих.
    десь читала про рис камоліно, і рис від фірм Хуторок і Жменька. але який саме???

13. Hexe

Hexe Well-Known Member

В Сільпо є норі за 8 чи 9 грн 6шт(виходить 1.5грн за лист,це дешевше ніж в Ашані)
    Жменька має рис для суші,пачка здається десь 28грн за 1 кг(точно не пам"ятаю, можу помилятися), він мені набагато більше подобається ніж рис для суші фірми Катана.
    Васабі ми теж брали в Сільпо, там тюбик на 65г коштував близько 10 грн, але його вистачає на довго:)

Набір ми той теж якось купляли, то в принципі рису і норі на 4 нормально, а от соусу соєвого і імбиру там було малувато(принаймі для нас було мало)

14. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

В "Жменьки" є рис для суші. Брала і дорожчий, і цей - різниці майже нема. Головне мати правильний рецепт приготування того рису. Звичайний брати не рекомендую, бо з того ніц подібного на суші не вийде. Смачного Вам результату!

15. Hexe

Hexe Well-Known Member

Головне багато не лити води, бо рис буде занадто мокрий і тоді буде рол важко різати бо норі розмокне. Я завжди все на око додаю і варю теж так само:haha:

16. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

По консистенції такий рис ніби і непоганий, але присмак не той, я зазвичай беру "Жменьку", ніби непоганий. А щодо васабі - я беру завжди сухе, розвести його легко, можна самому зробити ту густину, яку хочеться, можна наліпити з васабі сердечок чи листочків :) виходить багато і так, мені здається, вигідніше, до того ж порошкове васабі зазвичай нічого крім власне порошку хрону не містить, а готове - ще й стабілізатори, ароматизатори і т.д.

17. Марточка

Марточка Well-Known Member

Рецепт рису беру звідси http://sushidoma.lviv.ua/rus.html
    Завжди смачно виходить, тільки інгредієнтів беру вдвічі менше.

18. NeAliona

NeAliona New Member

ше загляну тоді в Сільпо!
    я спочатку дивилась на ціни в інтернет-магазині, але там таки не найдешевше, хоча можливо там і є те, чого в звичайних супермаркетах не знайдеш. і плюс доставка безкоштовна тільки коли замовляєш мінімум на 150 грн.

а меші ще цікаво, як ви ставитесь до вже готових суші, які можна знайти в супермакетах?
    бо виглядає ніби апетитно, але так як там може бути сира риба, то страшно, бо вони можуть там лежати тижнями.

---------- Додано в 19:26 ---------- Попередній допис був написаний в 19:15 ----------

я просто обожнюю посуду для суші, квадратну, чорну, червону, з сакурою або ієрогліфами... ммм (в мене і день народження скоро, можна когось нагрузити:girl_blum:)
    а в вас вона є?
    дуже цікаво подивитись, похваліться, покидайте фотки!:girl_wink:

19. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Вкрай негативно.. Суші це ж не борщ, щоб настоюватися..Вакуумна упаковка, декілька видів одне біля одного, 100% не найсвіжіша рибка....:nea:
    Або в ресторані, або в себе на кухні. Щоб не мати неприємних вражень і сумних наслідків:girl_wink:

Нема..і ДН не скоро..а так хочееееться:girl_blush2:

20. Hexe

Hexe Well-Known Member

я один раз купувала від Катани, то якесь воно таке вийшло фееее:sad: не знаю, може ми щось не так зробили, але на смак було якесь гірке, хоча термін придатності був в нормі:)

---------- Додано в 20:45 ---------- Попередній допис був написаний в 20:42 ----------

я теж би з обережністю їх купувала.невідомо в яких умовах їх перевозили і зберігали.

:lol: погоджуюсь з Вами на 100%