Суші

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Fanny, 7 Лютий 2007.

  1. Solomi

    Solomi New Member

    Відповідь: Суші

    я би казала, що в Метро або Ашані дешевше
     
  2. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

  3. chichika

    chichika Member

    Відповідь: Суші

    Рожевий - то рис такий вийшов на фото після висвітлення (дизайнер з мене нікудишній). А зелене - то є норі. На тій фото, шо вище - ще огірок є. І все)
     
  4. Улянка

    Улянка Well-Known Member

    Відповідь: Суші


    Я часто купую у Новому цумі. Там на -1 є кіоск, і досить низькі ціни. пачка норі 15гривень. В той час як в супермаркетах по 25. Розфасовані невеликими порціями імбир, та вассабі. А також палички дешево там.
     
  5. Solomi

    Solomi New Member

    Відповідь: Суші

    а, дійсно про палички забула

    купила в метро біля кас ,величезну упаковку за 12 чи 15 грн.
     
  6. Delfy

    Delfy Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    накинула я вже замовлення на "суші вдома". вийшло +- 220 грн. коврик не знаю, чи потрібен, бо маю вдома схожий але кольорові палочки там. не знаю, чи він підійде на 1 раз..

    ---------- Додано в 10:19 ---------- Попередній допис був написаний в 09:37 ----------

    а яке співвідношення має бути того оцту до рису? читала, що до оцту ще труба додавати цукор й сіль. Чи треба?
     
  7. vikulyamamulya

    vikulyamamulya Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    я вчора дивилась відео Япони Хати, то там той дядько розказує скільки що треба.
    А це обов"язково робити ту запраку до рису, без неї ніяк?
     
  8. chichika

    chichika Member

    Відповідь: Суші

    Так, обов"язково. І заправку робити теж обов"язково - без неї рис буде зовсім без смаку і розпадатиметься. З такого рису важко буде скрутити суші.
    Для заправки потрібно на 500 гр сирого рису: 110мл рисового оцту, 2,5 ст.л цукру і 1 ч.л. солі (приблизно 130 мл заправки має вийти). Можна для смаку ще додати водорості комбу, але то за бажанням.
     
  9. Solomi

    Solomi New Member

    Відповідь: Суші

    я не роблю , бо дітям не бажано таке

    і + соєвий соус і васабі додають смаку
     
  10. Monopoliya

    Monopoliya Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    начиталась я цієї гілочки і теж спробувала вчора робити суші. запаслась продуктами - авокадо, червоною слабосоленою рибою, кунжутом та сиром "Філадельфія", замовила решту продуктів, що потрібні для суші у "Суші дома" (окреме дякую - все привезли додому дуже вчасно, свіже, якісне та смачне. Забула написати ще й не дорого).
    можу сміливо заявити, що вдалось з першого разу - за 25 хв. я накрутила, мабуть, з 7-9 ролів (з кожного було по 6 шматочків) головне - поменше рису та побільше смачної начинки. Я ще не експериментувала з вугрем, тунцем і т.п. (не ризикнула, щоб не зіпсувати дорогих продуктів :)), але з сьомгою було супер.
    З мінусів - в ресторан йти на суші тепер не цікаво...
     
    Останнє редагування: 30 Жовтень 2011
  11. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: Суші

    Щодо заправки - чи потрібно підігрівати оцет, цукор, сіль для кращого розчинення? Бо я пробувала не гріти (як було написано десь у рецептах), але сіль й цукор вперто не хотіли розчинятись, то я оцет нагріла трішки і так розчинила, перед вливанням в рис остудила. Як краще робити?
     
  12. chichika

    chichika Member

    Відповідь: Суші

    Так, підігрівати оцет можна, але ні в якому разі не доводити до кипіння, бо втратить смакові якості. І коли рис звариться, не потрібно чекати, поки він вистигне - заправку можна доливати в гарячий, щойно зварений рис, і помішуюючи кожні 10-15 хв. вистудити його до кімнатної температури.
     
  13. Solomi

    Solomi New Member

    Відповідь: Суші

    а мені цікаво, ще й у різні ресторани

    можна завжди якісь нові рецепти знайти і посмакувати
     
  14. WildWind

    WildWind Member

    Відповідь: Суші

    Я купую готову заправку для суші на основі оцету з цукром та прянощами, практично всюди, де є продукти для суші є така готова суміш.
     
  15. Delfy

    Delfy Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    звітуюсь.
    щойно робила я суші, точніше, кілька ролів, щоб самій попробувати, і руку потренувати, а ввечері буду чоловіка кормити.
    робляться легко і швидко і дуже багато.
    заправку для рису не підігрівала - те, що не розчинилось - не виливала в рис.
    рис липне до рук, каструлі, дошки, стільниці і всього, на чому лежить :).
    робила з сьомгою і сиром, з авокадо і креветками. вийшло дуже смачно. інгредієнти купувала в цумі на -1 пов.
     
  16. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: Суші

    я, щоб не лип до рук, щоразу змочую у воді з оцтом.

    - мені веселіше заправку самій робити, ще й кількість солі-цукру сама контролюю, бо не люблю надто солоного.
     
  17. Delfy

    Delfy Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    так, я теж, але у самій воді без оцту. просто подивившись відеоуроки я зрозуміла, що 90% успіху у приготуванні суші - правильно зварений рис. тому переживала, щоб добре склеювався.
    отож, зробила я вчора ввечері решту ролів - вийшли ще кращі (квадратні, акуратніші). на смак - як у суші-барах. наїлись ми їх вчора на півроку вперед. казав чоловік, що кількома барами. куди він тепер ходитиме стало менше...
     
  18. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    а я у воді з лимонним соком - теж помічне:girl_yes2:

    ---------- Додано в 18:54 ---------- Попередній допис був написаний в 18:46 ----------

    Суші це для мене як для справжньої господині борщ зварити!
    Кожен раз намагаюсь щось нове спробувати. Починала з простеньких класичних, потім навиворіт були, дракони, а тепер подумую про гарячі ролли :girl_in_dreams:
    От коротенький фотозвіт моїх творінь:

    [​IMG] - 11 красенів за 2,5 годинки накрутила

    [​IMG] - десь вичитала, що такий рол "арабеска" називається

    [​IMG] - суші без рису

    [​IMG]

    [​IMG] - райдужний дракон
     
  19. Лідочка

    Лідочка Well-Known Member

    Відповідь: Суші

    Вже два рази готувала суші завдяки ДП, все вийшло з першого разу, другий раз вже готувала для гостей. Основне - добре зварений рис, решта- справа техніки. І направду - смак, як в ресторані, то ж потреби ходити в суші-бари вже не бачу:)
     
  20. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: Суші

    - а як ви заповнювали огірки так, щоб вони не розламалися? Чи це дві половинки?