Сурогатне материнство

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем sofcja, 23 Листопад 2009.

1. kitty

kitty Well-Known Member

Відповідь: Сурогатне материнство

Якщо людина може принести комусь щастя і радість материнства то чому б і ні? Зараз просто безмежна кількість пар, які готові піти на будь що заради того, щоб відчути себе батьками.

2. Зануда

Зануда Well-Known Member

Як це сумно. Є такий фільм "Свої діти" і головна героїня, мотивуючи бажання удочерити дівчинку каже: "Будь-яка дитина, яку ти любиш - своя." Тому я притримуюсь думки, що краще взяти на виховання сироту, ніж проходити через всі ті маніпуляції пов"язані з сурогатним материнством і ЕКЗ. Тому, що я не хочу йти на будь-що заради ДНК тотожного з моїм, бо не це головне у стосунках батьки-діти.

Ну, я взагалі про це і написала. Хоча не думаю, що на донорстві крові хтось доробився, бо то не є великі суми. Та й саме донорство не є небезпечним для життя, якщо все робиться у лаборатоії, але то і так відомо, правда? А от щодо торгування власними органами чи чужими, то зло полягає не у пересадці органів, а у методах отримання цих органів і наживі на людському нещасті. Розумієте різницю?

Наразі не чула такого, щоб хтось з чистого альтруїзму і співчуття, не взявши ані копійки, пішов на такий крок.

Будь-які крайнощі шкідливі. Не варто перегинати палицю, бо ви маєте розуміти, що такі твердження абсурдні. Людське життя є найбільшою цінністю і стан нашого здоров"я має безпосередній вплив на якість нашого життя, тому обов"язком людини є дбати про своє здоров"я, лікуватись при хворобі. Лікування безпліддя також входить сюди, але люди лікуються від безпліддя, щоб народити дитину. А ЕКЗ чи сурогатне материнство не є методом лікування, а способом за великі і дуже великі гроші отримати бажаний результат.
    А чому не ділити? Так є. Є погане, є добре, є правильне і неправильне, таке життя загалом, не тільки медицина. Нам завжди доводиться спершу вибирати, а потім нести наслідки нашого вибору. Тому не ділити не виде.

3. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Я бачила передачу колись, коли мама для своєї дочки стала сурогатною матір"ю, бо та не могла мати дітей.

4. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Дивно, люди зважуються на сурогатне материнство з якихось своїх накрутів щодо ДНК, типу за генами це буде їхня дитина...Але ж та дитина так само матиме гени сурогатної мами, до того ж, всі 9 місяців між дитиною та сурогатною мамою формуватиметься зв"язок, який не так вже й легко подолати, і навряд чи та дитина буде дуже близька зі "своїми" батьками. І ті батьки навіть не задумуються, що вони втрачають, йдучи на такий крок!

5. Neverland

Neverland Well-Known Member

В переважній більшості вітається саме такий спосіб сурогатного материнства, адже це найнадійніший так сказати спосіб. Таких варіантів коли хтось з родичів народив дитину знаю досить багато. Тому мені чомусь питання заробляння грошей і сурогатного материнства зовсім не в"яжеться. Хіба хтось дійсно дуже не шкодує себе щоб на такому гроші заробляти.
    Взагалі голодний ситого не зрозуміє :) Ті в кого з дітородною функцією все гаразд можуть засуджувати такий метод, бо ніколи не були в ситуації жінки яка ніколи не матиме природнім шляхом дитину. Є варіанти коли жінка не має матки і це єдиний спосіб мати власну дитину. Не дай Бог звісно таке відчути. Але я вважаю що поки людина не опиниться в такій шкурі то це просто пусті балачки, за і проти. Бо в критичній ситуації мало хто може похвалитися тим, що слідує своїм принципам. Якби я зустріла людину яка навіть в такій ситуації була проти сурогатного материнства/екз, я б з няла перед нею капелюха, чесне слово. Але таких ще не зустрічала. вживу.

Є жінки яким нема що втрачати вже. А усиновлення тоді як? У батьків теж немає того "9-ти місячного зв"язку" з дитиною.
    Я вважаю що батьки це ті, хто виховав, а не народив чи воносив, і не чиї там гени.

Останнє редагування модератором: 24 Листопад 2009
  6. Зануда

Зануда Well-Known Member

Це похвально? Нормально? Здорова ситуація на вашу думку? Коли бабуся стає фізіологічною матір"ю онучки?
    Повірте, є такі і їх немало.
    Не обов"язково бути в тій чи іншій шкурі, якщо в людини є певні моральні принципи, через які вона не переступить. Маючи власних дітей, я всеодно переконана, що якби мала протилежну ситуацію, то пішла б на усиновлення і мій чоловік мене б у цьому підтримав, бо то є наша життєва позиція продиктована християнською мораллю у якій нас виховали.

Так воно і є. Але люди, які за всяку ціну хочуть мати генетично свою дитину готові на все, а десь вже є сирітка, яка хоче мами-тата, любові, сім"ї, безпеки, то чому ж не ощасливити когось, хто вже є?

7. OxankaF

Я не знаю, чи це нормально і похвально, давно думала про це, і поки що не маю твордої позицію на цю проблему, але

добре, що ви так впевнені, а я в собі, нажаль, так не впевнена. Якщо б я не могла мати дитину, то я б варіант суротного дитинства можливо розглядала б. Тому що все таки це ж твоя кров, а не чужа. Багато людей, які не можуть завагітніти, все таки лікуються роками, а деколи десятками років, щоб мати "своє" маля і рідко беруть усиновлених саме тому, що хочуть "свого".
    А ось на рахунок матеріальної сторони - то повний жах. Дико все таки за гроші бути комусь "контейнером". Це те саме, що, будучи живою, продати нирку, бо треба гроші. Нирку можна віддати, наприклад, дитині, щоб врятувати життя, або після смерті - беріть, спасайте комусь життя.
    Тобто, розумію тільки "сурогатство" з погляду доброчиності, щоб допомогти близькому. А я - бути сурогатною матір"ю не змогла б.

А давайте не будемо більше народжувати, є багато дітей вже народжених, які хочуть мами-тати, от і будемо їх ощасливлювати.
    Але чомусь всі народжують...........
    Поки що мій погляд на цю ситуацію такий:
    сурогатну маму, яка робить це за гроші, я б не зрозуміла,
    жінку, яка може мати дітей, але не хочи спортити фігуру, чи втратити кар"єру - не зрозуміла,
    а от жінку, яка не може мати дитину, але хоче мати дитину зі свою ДНК - я б зрозуміла

8. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

ви чули, щоб це робили безкоштовно?

9. Зануда

Зануда Well-Known Member

Якщо маєте бажання, то так і зробіть. Я особисто писала про такий варіант, як вихід для бездітного подружжя. Люди лікувались, чекали, але це їм не допомогло, авзявши дитинку і полюбивши її, вони мають шанс відчути радість батьківства.

Навіть у нас на ДП писали про сім"ю, яка маючи рідну дитинку усиновила ще одну з дитячого будинку і можливо, що всиновлять ще одну.

10. viltis

viltis Well-Known Member

Колись десь була тема про найбільші страхи. Так от, в мене чомусь найбільшим страхом всього життя було не мати дітей...і до того в мене був такий страх, що зустрічаючись з моїм коханим, я в нього питала, як би він на те реагував.....і тоді ми вирішили, що взяли б з дит.будинку, але маленьке дитятко....

Слава Богу, я народила своє сонечко, але думаю, якщо все буде ок в нашому житті, то народимо ще і візьмемо на виховання....Сурогатною матір"ю ніколи б не змогла бути....бо просто потім не змогла б відірвати від себе ту крихітку... Дивитись, як інша жінка носить "твою" дитини, теж...

Але, наприклад знаю жінку, яка стала донором яйцеклітин ( має своїх 3 дітей ), не знаю, чи робила це заради грошей, але в житті досить обезпечена особа

11. OxankaF

Я тільки за усиновлення, мала б змогу, сама б усиновила. Без сліз на тих дітей дивитись не можу. Але розумію тих, хто хоче мати своїх дітей. І якщо в них є така можливість тільки через сурогатство, то чому б і ні?

12. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Я нічого страшного не бачу в донорстві яйцеклітини чи сперми.
    Скоріше, навіть, навпаки.

13. OxankaF

тобто десь там буде ходити хлопчик/дівчинка, схожі на вас і ви про це не будете думати?

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ви порівнюєте дитину з кров*ю та нирками? Вибачте, але таке порівняння мені в голові не вкладається.
    З моральної точки зору, врятувати життя, пожертвувавши собою - це цілком інше, як народити й віддати дитину.

15. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я особисто теж ніколи не була проти усиновлення. Але це "за усиновлення" дуже таки гарно звучить поки це тільки перспектива, страхи. А коли реально людина опинається перед вибором: своє сурогатне чи від екз, чи усиновлене, то світоглди, принципи дуже можуть змінитися. Я не хочу нікого образити, але всі що говорять що твердо не зробили чи зробили б, опинившись в ситуації перед вибором могли б змінити думку. Я знаю лише одне: ніколи не кажи ніколи. В екстремальних ситуаціях люди змінюються. Я знала жінку яка до 30 років була проти ЕКЗ, і взагалі приймала участь в різних заходах проти нього. Але коли їй поставили діагноз безпліддя, якось зовсім інакше почала сприймати жінок які ідуть на це, і саме ЕКЗ.
    Стосовно усиновлених дітей, це дуже благородний вчинок, дуже. Але ми не знаєм генів тої дитинки, які були її батьки, хвороби. Якщо раптом така дитина стане наркоманом чи вбивцею. Звісно і своя може стати наркоманом, але якщо себе ми знаємо, то батьків усиновленої ні. Я не кажу що всі такі, але відсоток вищий. Знаю одну пару в якої єдина дитина усиновлена, наркоман і забив мало не до смерті маму.
    Якби я мала змогу думаю я б всиновила або давала гроші дітям з притулків, але СВОЮ дитину я хочу мати, а потім вже дарувати тепло інишим.

З мої точки зору пожертвувати тілом во благо іншим (сурогатне материнство) і пожертвувати тілом (віддати орган) з точки зору здійснення морального акту - це одне і те ж. Я не прирівнюю дитину ні до нирки ні до крові, я розглядаю сам факт донорства матері - вона дає своє тіло так би мовити. Дитинка тут нідочого. Якщо жінка хоче пожертвувати своїм тілом для чийогось блага - будь-ласка. Ніхто ж нікого не силує, і не відбирає нічию дитинку.

16. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Я ніби й проти такого методу народження дитини.Виносити навіть цілком чужу дитину 9 місяців, народити її і не відчути до неї материнського потягу неможливо. Це просто заробляння грошей. Але якщо брати з іншого боку-пари, які не можуть народити і виносити дитини. А кожному ж хочеться, щоб дитинка була схожа на тебе, щоб це була твоя кровиночка. І якщо для них це єдиний варіант... не знаю...

17. Liliyah Romanova

Ви НЕ ТЕ тіло порівнюєте, тому у вас так і виглядає однаково. Орган і дитина - це те саме? Я ж чітко написала: ви порівнюєте дитину з кров*ю та нирками? Я не можу тут не дивитися на те, що, а властиво ХТО віддається.

18. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

не буду, бо для мене яйцеклітина - то не дитина.
    Так само, як і сперма - не дитина.

19. OxankaF

Але з тої айцеклітини/сперми виросте ваша дитина

20. Liliyah Romanova

Якби зі самої яйцеклітини виростала дитини, то би сперматозоїдів не було треба. Більше генетичної інформації несуть саме вони, по ідеї.