Сурогатна мати і донорство яйцеклітин. Добре чи погано?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Bree van deKamp, 10 Березень 2013.

1. Nana11

Nana11 аспіранточка

Відповідь: Сурогатна мати і донорство яйцеклітин. Добре чи погано?

Ну думка Церкви зрозуміла, я думаю всі, хто є християнами її прекрасно знають.

2. Orman

Orman Модератор-бомба

3. Nana11

Nana11 аспіранточка

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Дуже в тому сумніваюся. Хіба, що ви дійсно маєте на увазі, що всі, хто Є християнами, а не ДУМАЮТЬ, що є.
    Якби я знайшла відповідь конкретно на те питання, яке вам поставила, я би його не писала. Було би дуже цікаво почути саме вашу відповідь. Ми з чоловіком над тим думали п'ять хвилин, може, менше й чітко вирішили, що це не для нас, і не лише тому, що Церква проти методу, а тому, що є дітки, які ВЖЕ потребують любові.
    Всі аспекти чи лише, що Церква проти?
    Я от якраз читаю документ із роз'ясненням позиції Церкви щодо тих речей, то мені дуже сподобалося, що починається він із того, що підкреслюють, що дітки зачаті методом ЕКЗ вважаються повноправними особами, вони є такими ж дітьми, як і діти зачаті природнім способом, вони є такими ж дітьми Божими. Мені чомусь видається, що не всі свідомі такого підходу Церкви до цього питання.
    Для мене це не є лише "аби поговорити". У мене історія вагітностей така, що я не знаю, що буде з наступною вагітністю. Я не маю ані найменшої певності, що наступна дитинка народиться і я її не втрачу, як інших двох. А ми хочемо ще діток. Може, одного, може, двох. От тільки невідомо, як воно піде в мене, бо пояснити причини того, чому в мене були дві позаматкові, якщо інші вагітності та пологи були ідеальними, лікарі не можуть. Тому для мене це точно не просто "аби поговорити".

5. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

.

6. Nana11

Nana11 аспіранточка

Я не можу писати відповідь конкретну на питання, якщо я з цим в житті не стикалася, я можу писати думку свою, якби було так, то що я б зробила і в моєму дописі 101 цієї теми, це конкретно написано.

Я багато читаю взагалі і про ЕКЗ я теж багато читала, коли познайомилася особисто із жінкою, яка стала мамою таким шляхом, плюс аспект церкви детально розглядався на дошлюбних науках. Я знаю достатньо, щоб у мене склалася моя суб'єктивна думка по даному питанню.

7. Seferi

Seferi Well-Known Member

Довго розмірковувала про те, чи писати .Ще місяць тому рішуче була налаштована на штучне запліднення. У мене безпліддя, з яким ми боримося вже більше 15 років. Довго думали про штучне. Але моя впевненність і шалене бажання мати дитину будь-якою ціною розлетілися на маленькі шматочки після бесіди з моїм духовним отцем.Ні,він не заборонив штучного. Але спитав чи буду я здатна дати дозвіл на вбивство моїх же дітей, якщо приживеться декілька ембріонів. Я не змогла дати відповіді. По дорозі додому ревіла в машині.Але зрозуміла, що не зважусь на штучне.Ми з чоловіком кожного дня в молитвах просимо Бога про дітей, але й кожного дня ми дякуємо Йому за все, що відбувається. І я щиро вірю, що Бог чує мене.

8. Liliyah Romanova

Отець Ігор Бойко: Через репродуктивні технології люди втратили розуміння дитини як дару

Сьогодні Україна перетворюється на "Мекку сурогатного материнства". Якщо у багатьох європейських країнах, і у світі загалом, сурогатне материнство забороняє законодавство, то в Україні це явище доволі популярне: жінкам за немалі гроші пропонують вдатися до технології штучного запліднення або ж сурогатного материнства. Мені здається, що з розвитком репродуктивних технологій, який відбувся за останні роки, люди втратили розуміння дитини як дару.

Таку думку висловив керівник Школи біоетики УКУ, член-кореспондент Папської академії Pro Vita, декан філософсько-богословського факультету УКУ о. д-р Ігор Бойко в інтерв'ю УНІАНу.
    Експерт зазначив, що часто сурогатне материнство представляють як певний метод лікування безпліддя: "Я з цим абсолютно не погоджуюсь, бо вважаю, що лікують безпліддя за умови виявлення фізіологічних показників безпліддя у чоловіка чи жінки в подружжі. В Україні ж сурогатне материнство – це непоганий бізнес. Послуги сурогатної матері в окремих клініках коштують від 130 тис. гривень і вище. Питання, чи це дійсно бажання допомогти комусь, чи, радше, заробити, на перший погляд, легкі, однак такі брудні гроші? Люди, які мають проблеми з безпліддям, у відчаї готові йти на цей крок і віддавати все, аби мати свою дитину за будь-яку ціну".
    Варто зазначити, що у багатьох європейських країнах, і у світі загалом, сурогатне материнство забороняє закон, бо така практика, як зазначає о. Ігор Бойко, порушує право дитини народитися в сім'ї, порушує єдність подружньої пари, вірність подругів, нерозривність шлюбу. У Німеччині за це можна сісти до в"язниці на три роки. В Італії за намагання рекламувати комерціалізацію гамет, ембріонів чи організувати сурогатне материнство можна відбути покарання від 3 місяців до 2 років позбавлення волі та заплатити штраф від 600 тис. євро до 1 млн. євро.
    Керівник Школи біоетики УКУ вважає, що сьогодні світ втрачає усвідомлення цінності людського життя, зокрема, у момент його зачаття та розвитку на ранніх стадіях. "З 1978 року, коли народилася перша дитина "з пробірки", на світ з'явилося уже 4, 3 млн. таких малюків. Але статистика свідчить, що 120 млн. дітей через цю практику знищили".
    Як альтернативу штучному заплідненню та сурогатному материнству Церква пропонує насамперед лікувати безпліддя. Сьогодні існує багато нових технологій, які дозволяють спостерігати за природними циклами жінки, лікувати безпліддя, допомагають завагітніти, але при цьому не створювати і не знищувати людське життя. "Ще одна альтернатива – це усиновлення. У світі є багато дітей, які потребують батьківської опіки. Якщо ви хочете ділитися подружньою любов'ю, то можна усиновити дитину чи ж стати прийомними батьками. Адже з цими дітьми вже вчинили несправедливо – хтось їх залишив, відмовився від них. Вони потребують сімей, котрі були би гостинними і повними любові. У вас немає дітей, а у них батьків – у кожного може з'явитися шанс та надія!" – підсумував о. д-р Ігор Бойко.
    звідси

9. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Маю ще такі запитання (я трошеи заплуталась)
    1 Церква проти будь якого втручання в створення нового життя?
    2 Гріх здавати яйцеклітини, користуватись послугами сурогатної матері і надавати їх?
    3 А якщо жінка зголощується стати сурогатною мамою безвоздмєздно? Тоже гріх?
    Може трохи дурнуваті питання але я чесно заплуталась

10. Liliyah Romanova

1. Не зовсім, тут залежить.
    2. Так.
    3. Так.

11. Lanasweety

Lanasweety New Member

Seferi, перш за все хочу скзати, що поважаю ваше рішення і не намагаюся вас в чомусь переконати, але я зараз також готуюся до ЕКЗ і багато читала на цю тему, а також задавала усі питання, які у мене були лікарю, бо повірте мені теж не легко було не це зважитися і не розумію про вбивсто яких діток йде мова?! ми плануємо переносити 2 ембріони і якщо обидва з них приживуться, то ми будемо безмежно раді стати батьками двійні, а якщо у нас ще залишаться заморожені ембріончики, то ми незалежно від того, чи вдасться нам завагітніти з першої спроби- обов'язково за ними повернемося, а ще є така можливість, як ЕКЗ у природньому циклі- це коли запліднюють лише 1 яйцеклітинку, зараз існує багато міфів щодо шз і багато людей насправді достаменно не знають як відбувається процедура, тому раджу вам більше поцікавитися цією процедурою до того, як приймати таке важливе рішення і яким б воно не було бажаю вас якнайшвидше стати мамою!!!

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

є, але ж за це не дуже беруться, бо ефективність не велика.
    а скільки їх залишиться?
    знаючи українську медицину і лікарів, їхню не-відповідальність, я би не вірила лікарю, який має робити ЕКЗ і стверджує, що запліднює лише 1 яйцеклітину. може навішати макаронів, аби тільки до нього йшли і грошики приносили. жінки у такому стані (коли роки витрачені, щоб мати дитину) дуже піддаються впливу і вірять у те, що хочуть почути.

13. Lanasweety

Lanasweety New Member

Almariel, не розумію чому ви так скептично налаштовані і намагаєтися побачити лише негативні моменти у тому що я написала, напевно, ви незнали, що таке чекати роками на вагітність, я не хочу оффтопити, чи комусь щось доводити, але ви, напевно, теж не так добре знаєте, як проходить процедура- а де лікар у природньому циклі візьме більше яйцеклітие, якщо без стимуляції дозріває лише 1 фолікул?!

14. Almariel

це я в курсі.
    справді, не знаю.

15. Seferi

Seferi Well-Known Member

При зачатті «в пробірці» можна вплинути на здоров'я майбутньої дитини, контролювати стать плоду і виключати деякі генетичні (спадкові) захворювання. Лікарі обстежують ембріон до того, як перенести його в матку. Ембріони, що несуть ген спадкового захворювання, наприклад, хвороби Дауна, «відбраковуються.Ось про що йде мова.Коли запліднюють декілька яйцеклітин,тоді і відбувається "відбір". Сподіваюся, що зрозуміло пояснила

---------- Додано в 22:17 ---------- Попередній допис був написаний в 22:13 ----------

Запліднення яйцеклітини сперматозоїдами відбувається в пробірці: яйцеклітини і сперматозоїди спільно знаходяться в інкубаторі протягом декількох діб. У цей час проводиться спостереження за їх розподілом і вибір найбільш життєздатних ембріонів.

16. Almariel

як можна визначити, чи матиме дитина с.Дауна? а ви (не Сефері особисто) би зробили аборт, якби вам сказали, що дитина матиме с.Дауна?
    скільки декілька? ні, справді, скільки 5 чи 20? а якщо багато залишиться ембріонів, які здорові, на думку лікарів?

17. Seferi

Seferi Well-Known Member

Ще нещодавно до пересадки ембріона до матері важко було передбачити, буде чи здоровим малюк. Тепер і це не є проблемою. Процедура генетичної діагностики преимплантационной допоможе уникнути багатьох ризиків і для мами, і для її потомства.

Що же є ПГД? По суті, це дослідження ембріонів ще на «пробірному» етапі їх розвитку.
    Фахівці з допомогою лазера проводять біопсію і по узятому зразку виявляють можливі генетичні аномалії, які можуть вплинути на розвиток малюка. Це дозволяє вибрати для пересадки в утробу матері здоровий ембріон.

---------- Додано в 22:24 ---------- Попередній допис був написаний в 22:21 ----------

Аборт, особисто я, не змогла зробити. Бо чітко знаю, що не робила би при вагітності аналізу на вади.

18. Женічка

Женічка Well-Known Member

Сефері, читаю Вас і стае мені страшно, до чого людство дійшло. Я не готова сказати, чи визначити для себе, що б робила, якби не могла завагітніти. Але, направду, люди йдуть крок за кроком самі до своэі гибелі, відбирати дітей, переливати іх з пробірки в пробірку, а бракований матеріал викидати - стае страшно. Я ні в якому разі не осуджую нікого, просто аж мороз по шкірі йде.

19. Liliyah Romanova

А чому не осудити? Наприклад, дії науковців, які допроваджують до такого маразму. І ще й Нобеля присуджують за подібні "досягнення". :sad: Невже не можна залишити процес людяним, а не робити з того продукування роботів, бо коли йде такий "відбір" - це вже щось зовсім нелюдське і точно не Боже.

Останнє редагування: 28 Березень 2013
  20. Talibamina

Talibamina Member

Можете кидати у мене тапками, але я нічого проти ЕКЗ немаю.
    Еволюція,НТП прогресує. Людина винайшла вогонь, електрику і багато інших засобів, так само і медицина не стоїть на місці. Мені дуже шкода тих жінок,які роками намагаються завагітніти, перепробували десятки і сотні препаратів,методів, пройшли не одні руки лікарів, різних цілителів і бабусь-шептух і нарешті погодились на ЕКЗ. Якщо є можливість передбачити захворювання та не дати йому хід на початковому етапі - то я обома руками за. Мені шкода мам і їх дітей,що народились із вадами, бо дивитись на свою крихітку і знати,що їй боляче,погано,її не сприймають інші,тицяють пальцем на вулиці - а ти нічого не можеш зробити,ти безсилий,а думки закрадаються - я ж могла це попередити

---------- Додано в 00:35 ---------- Попередній допис був написаний в 00:28 ----------

продукувати життя!Дарувати радість щастя і материнства!

Мені ця тема дуже близька, уже протягом 7 років брат з дружиною планують дітей, а остання спроба ЕКЗ була невдалою.