Сурогатна мати і донорство яйцеклітин. Добре чи погано?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Bree van deKamp, 10 Березень 2013.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Сурогатна мати і донорство яйцеклітин. Добре чи погано?

Ви хочете сказати, що гріх перестає бути гріхом, якщо людина його вчинила?
    Не треба вбивати людину, аби знати, що це погано. А щоби говорити про відчуття людини, яка це зробила, вистачить почути про досвід тих, хто покаявся, а хто ні.
    І Петро, і Юда зрадили Христа, і бачимо, куди цей гріх привів кожного з них. Невже, аби зрозуміти Юду, треба повіситися?
    І чим то вам Святе Письмо таке немиле, що нарікаєте на посилання до нього?
    Назва теми не говорить "який ваш досвід", а питає "добре чи погано", от і розмова в темі відповідна.

2. yulop

yulop New Member

Багато Ви зустрічали жінок, які покаялись, що зачали дітей штучними методами? Мені навпаки здається, що вони дали більше життя, аніж би сиділи і чекали склавши руки...

---------- Додано в 17:48 ---------- Попередній допис був написаний в 17:42 ----------

А я такого не говорила, сама часто звертаюсь до Бога за допомогою, але і не забуваю, що все залежить і від Мене також...
    І є випадки, коли боротись за життя потрібно лікарям і самому з Божою поміччю...А не чекати, поки Бог допоможе і все вирішить...Чи Ви завжди чекаєте допомогу, а натомість самі нічого не робите?

3. Liliyah Romanova

Я не розпитую жінок, як були зачаті їхні діти. То є справа совісті кожної окремої людини, чи кається вона в поганих вчинках чи ні. Ми тому тут говоримо загально про проблему.
    Ви впевнені, що ВСЕ від вас залежить?
    Я недаремно написала про непрощенні гріхи. Безнадія на Боже милосердя - це коли людина не вірить, що Бог їй допоможе й часто навіть не просить про це. Надмірна надія - це коли людина чекає, що Бог зробить усе, а сама не робить нічого. А Бог діє й через інших людей, лікарів також.
    Однак є величезна різниця між тим, коли людина йде до лікарів, лікується й, скажімо, чекає на орган, який їй необхідний для пересадки, а коли вбиває людину, аби отримати необхідний орган таким чином. Чи не так?

4. Lanasweety

Lanasweety New Member

Дівчата, я ніяк не можу зрозуміти чому ЕКЗ прирівняли до вбивства?! так, існує така методика вибору ембріонів, як ПГД при яку писала одна форумчанка, але її проводять у рідких випадках і лише 1 чи 2 клініки у Києві, а у інших випадках усі ембріончики переносяться у матку матері, а якщо їх є більша кількість, то заморожуються і можуть бути перенесені пізніше. А ще щодо думки церкви з приводу шз, то неодноразову чула, що різні конфесії мають різний погляд на шз і є священники, які, навіть, дають благословіння, я наприклад, вірю у те, що якщо я завагітнію за допомогою ЕКЗ, то це буде теж тільки із Божою поміччю і ласкою!

5. Liliyah Romanova

Lanasweety, прирівнюється не ЕКЗ до вбивства, а вбивство є частиною процедури, на жаль.
    По-перше, коли серед запліднених на лабораторному столі, грубо кажучи, діток обирають тих, яких будуть підсаджувати в жінку, а решту або вбивають (викидають або ж беруть як матеріял для досліджень), або заморожують (і банк заморожених дітей сьогодні є величезним!), або і вбивають, і заморожують.
    По-друге, коли в жінці приживається забагато діток, тоді в утробі мами вбивають кілька з них, залишаючи бажану кількість.
    Оминути вбивство дітей можна, але це суттєво зменшує ефективність процедури.
    І можу вас запевнити, що всі Церкви мають однакову думку про ЕКЗ, до того ж засудили присудження Нобеля винахідникові ЕКЗ. Благословення священики дають, але саме на той процес ЕКЗ, де не буде заморожування та вбивства. Нема іншої думки. Тому не треба писати такі перекручення. І якщо ви уважно почитаєте тему, то побачите різницю. Тільки треба хотіти слухати й читати неупереджено.
    Я тому й навела випадок про пересадку органа. Можна чекати, коли він прийде за Божим посередництвом, а можна піти на чорний ринок. Вибір робить людина сама і їй з тим жити, яким би той вибір не був.

6. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

То все так, але чому обирають? Бо не всі яйцеклітини вдало запліднюються. Власне дивляться, котрі яйцеклітини не розвиваються, а значить процес не пішов. Ось їх і викидають. То хіба то діток викидають, якщо там нічого не відбулося?
    І щоби ніхто не думав, ця тема мене цікавить просто так. Давно вже, просто багато бачила пар, котрим та дорога не так легко далася і давно вже мене мучить те, чому церква так проти цього.

7. Liliyah Romanova

Церква проти вбивства. То вас дивує??
    Церква дивиться глобально, а не на одну клініку в Києві.
    Викидають або заморожують дітей також, не лише те, де "нічого не відбулося".
    Про що ми взагалі говоримо? Вже ж ніби все прояснили.
    Є вбивство - зле, нема - просто лишається моральна сторона питання, бо дитина не зачата в любові та поєднанні, що є між парою під час статевого акту (тільки не треба наводити приклади про алкоголіків, будь ласка).

Останнє редагування: 30 Березень 2013
  8. yulop

yulop New Member

Так Ви вважаєте що любов та поєднання в парі проявляється тільки під час статевого акту? А те , що подружжя, яке проходить цей шлях турбується, підтримує і звичайно ж любить один одного, і єднається спільним бажанням мати дитину -по вашому це є низька моральна сторона.

9. KAM LYUBA

KAM LYUBA New Member

А якщо була лиш одна яйцеклітина і один ембріон і він не прижився це також вважається вбивством?

10. nattsol

nattsol Well-Known Member

тут більше ідеться не про те, що дитину "з пробірки" менше люблять чи менше чекають, а про те, що зачинається вона не внаслідок любові під час статевого акту, а в скляній посудині за відсутності батьків.
    є навіть теорії, що людина все життя, глибоко в підсвідомості, пам'ятає мить власного зародження (а особливо, які почуття були між батьками), і що це потім дуже суттєво впливає на її особистість.
    а як гадаєте, природний викидень і штучний аборт однаково вважаються вбивством?

11. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а що любов тільки під час статевого акту є? Чи ви думаєте у пар, що роблять ЕКЗ менше любові ніж в тих, у кого то вийшло природньо??? Мені здається, що Бог ітак все бачить і відчуває.

---------- Додано в 08:59 ---------- Попередній допис був написаний в 08:57 ----------

а до чого це? Якщо яйцеклітина не прижилася , то це вже природньо. У процес там всередині ніхто не може повпливати. Чи ви то хочете назвати штучним абортом? Чесно, дивуюся жорстокості людей, у моєї сестри було ЕКЗ з одною яйцеклітиною, яка власне не прижилася, то ви думаєте вона менше страждала ніж та, у котрої це в природньому циклі сталося?

12. KAM LYUBA

KAM LYUBA New Member

nattsol, я здається чітко задала питання і прошу чіткої відповіді! А не Вашої дотепності.

13. robik

robik Member

14. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

ні, це не вбивство - це викидень.
    Про який аборт йде мова. Запліднену яйцеклітину підсадили, нажаль вона не прижилася - це викидень.
    Але це просто теорії і насправді ніхто цього не знає.
    Тут моя думка така - аби ту дитинку виховували в любові, до Бога, до людей, в розумінні одне до одного - це найважливіше.
    Ніхто не знає в якйі атмосфері зачиналися дітки, яких зараз стільки в дитбудинках. Але коли їх бере пара на усиновлення і любить їх і виховує в любові - то яке ж то щестя. І яка різниця, які в них були біологічні батьки.

15. nattsol

nattsol Well-Known Member

я мала на увазі сам момент зачаття, я не стверджую, що хтось любить дітей менше.

це не дотепність, а риторичне запитання.
    якщо бажаєте, можу розшифрувати: якщо ембріон не прижився, то, на превеликий жаль, не прижився; тобто дитину ніхто не вбивав. а коли іде "відбір" серед ембріонів "найживучішого" - це абсолютно інше.
    теорії, я не заперечую :)

зрештою, я не є на 100% категоричною проти ЕКЗ (я вже про це писала), просто знаю, що особисто для себе я б обирала інший шлях.
    можливо, зі сторони виглядає, що я когось засуджую - ні, це не так; я часто кажу: все залежить від людини, у кожного свій вибір

16. Liliyah Romanova

Ні, це лише ваше додумування та перекручення. Писалося виключно про мить зачаття - на шкельці в лабораторії. Само собою, що пара все робить у любові, в тому й проблема, що дитина зачинається поза ними. І до чого тут аморальність? Це не гріх, це просто сумна сторона питання, яку й сама пара, мабуть, розуміє.
    От нащо придумувати щось, чого взагалі не говорилося і навіть у думках не було, аби сказати? Не можна спілкуватися без емоцій та на підвищених тонах?

НЕ Є. То цілковито від початку й до кінця ваша вигадка.
    Ні, насправді судять ті, хто придумав те, чого не написано, перекрутив і засуджує, то Церкву, то авторів дописів, де просто подана інформація.
    Ну нема розуміння інформації, гаразд. Але нащо тоді обсуджувати, ніж написати відверто: поясніть, бо не розумію.

Хотіла ще пару пересмикувань та перекручень зацитувати, та не буду. Хто не читає, той і далі не буде читати, а лише писатиме. Навіть знаків питання не бачити й сприймати питання за твердження - як можна далі вести розмову, якщо нема елементарної уважності?

17. KAM LYUBA

KAM LYUBA New Member

Liliyah Romanova , я лиш хотіла -так чи ні , чи це важче, ніж писати великі дописи?

18. Seferi

Seferi Well-Known Member

Не хочу вас образити, але почитайте інформацію про еко в загальному.Як відбувається саме процедура і підготовка до еко. саме там і є відповідь.Жоден лікар не дасть вам гарантії, що буде одна яйцеклітина і лише один ембріон.

19. Liliyah Romanova

Маєте рацію, з одного боку, а з іншого, двома дописами вище я написала

Гарно написала Зануда щодо вашого питання.
    Спеціяльно для вас цитую.
    І ще один момент.
    Церква в цьому питанні не є тираном, чи просто отаким собі злим ментором, що придумує, як би то людям позаважати на їхній дорозі до щастя. Ні, Церква дивиться на людей із любов'ю й хоче допомогти парі знайти шлях до Бога, який буде для самої ж пари приємним і найменш або й зовсім не болючим. Церква прагне не допустити, щоби подружжю чи їхній дитині/дітям сталася кривда. У тому і є суть позиції Церкви. І якщо в чомусь страждає або пара, або дитина, то тут страждає Бог із ними разом, і Церква також.
    Бог не поставив заборони (заповіді) для людини, бо Йому просто не було що робити, Він створив заповіді із любові до людини, аби їй допомогти жити легко, аби не завдавати болю собі та іншим. Любов нікого не вбиває й не осуджує!

20. KAM LYUBA

KAM LYUBA New Member

Seferi, я з цією темою знайома більше ніж загально, тому що безпосередньо стикнулася з нею. І якраз в моєму випадку була 1 яйцеклітина, тому і поставила запитання, а не просто так. А Ви тільки із загальною інформацією стосовно ЕКЗ (а не ЕКО) ознайомились ?