Судові справи при розлученні, права чи безправність жінки

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем popelushka, 17 Грудень 2008.

1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Судові справи при розлученні, права чи безправність жінки

не зіграє. Звісно, що батько дитини повинен бути проінформований про зміну місцяпроживання дитини і не повинно для нього бути створено умов , які перешкоджають спілкуванню. Одним словом, чинити перешкод у спілкуванні іншому з батьків- не можна.Звісно, що вам доведеться все-рівно бути присутнім на судових засіданнях, бо це у ваших інтересах
    можете вказувати дві адреси- прописки + так і пишете- фактична адреса проживання....
    як свідчить практика, більшість батьків рішуче настроєні лише до певного моменту. Бо коли доходить справа до реальної одноосібної відповідальності- лякаються. Це скоріше спосіб маніпуляції дружиною. Хоча, звісно, бувають і вийнятки ( у мене є не одна знайома, де або сини живуть з батьками або діти "поділені". Там батьки реально були налаштовані на виховання дітей)

---------- Додано в 08:10 ---------- Попередній допис був написаний в 08:04 ----------

і тато і мама мають однакові права на виховання та утримання дітей. Тому надання пріорітету мамі- це швидше традиція. Суд оцінює все у сукупності- характеристики батьків, можливості, стан здоров я, прихильність дитини, вік дитини і ще багато чого. Ну і вже після розлучення інша строна має право проводити з дитиною рівноцінну кількість часу

---------- Додано в 08:21 ---------- Попередній допис був написаний в 08:10 ----------

прописка значення не має. Але у суді можуть витребувати довідку із ЖЕКу, де буде засвідчено, що дитина проживає з матір ю. Стосовно прописки у батька- логіки не бачу. На якій підставі?Якщо жінка просить визначити місцепроживання дитини із нею, відповідно , вона має можливість забезпечити їй належні житлові умови. Примусити батька прописати дитину на своїй житловій площі після розлучення можливо лише у тому випадку, якщо місцепроживання дитини буде визначено з ним.

2. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

до прикладу, я не тутешня, буду жити на зйомній квартирі, дитина зі мною, прописувати його на Закарпатті не бачу сенсу, жити він буде тут (садок, школа), в квартирі чоловіка він не прописаний, чи можу я вимагати прописати дитину, щоб мав повноцінну львівську прописку, а не висів у повітрі, як є зараз. Я прописана вдома у себе, виписуватись звідти не хочу.

3. сніжна

вимагати у колишнього чоловіка прописати дитину поза його згодою на його житловій площі ви не можете ( вийняток- місцепроживання дитини визначено з батьком). Це питання можна вирішити або добровільно ( тобто батько сам погоджується прописати дитину) або Ви можете прописати ( зареєструвати)дитину або за місцем свої прописки ( чи реєстрації). Так само дитина може залишатися прописаною у квартирі батька після розлучення ( якщо до цього тут була прописана). Якщо ви не хочете прописувати дитину за місцем свої реєстрації у ін. області, а у Львові зніматиматимете квартиру, можна йти іншим шляхом ще: якщо договір найму буде офіційний ( тобто зареєстрований у ЖЕКу), можна написати заяву у ЖЕК, де вам потім складуть акт, що дитина проживає з матір ю за "такою то адресою. Цей акт засвідчується підписами двох сусідів.

4. Sobko Oksana

Sobko Oksana New Member

Відповідь: Зрада чоловіка, що робити?

хто може порадити гарного адвоката по розлученнях, і хто знає що це за процедура?

5. IgorLvivM

IgorLvivM New Member

Вітаю!
    А юрист справді потрібен? У вас там багато "адвокатів" - родичі, мами тощо.

6. Sobko Oksana

Sobko Oksana New Member

справді і то дуже гарний бо чоловік мені дітей просто так не віддасть

7. IgorLvivM

IgorLvivM New Member

Погоджуйтесь! :lol:
    Побачите. То він хіба потім тещам буде казати.

8. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

просто залякування.
    Якщо ви зможете довести факт зради (скріншоти переписки із коханкою і т.д.) - нічого не зможе вдіяти, бо можна показати це як поганий приклад дітям і т.д. Якщо він працевлаштований на таку мізерну зарплату ще й, то тим більше.

9. Sobko Oksana

Sobko Oksana New Member

на даний момент він не працює, а переписку він видалив

---------- Додано в 12:39 ---------- Попередній допис був написаний в 12:37 ----------

і всеодно треба адвоката, які документи куда здавати і що в них писати я уяви немаю, в неті шукаю але толком розібратися що до чого я немаожу

10. IgorLvivM

IgorLvivM New Member

Ха-ха. І який суд йому дітей віддасть?

11. ljudviga

ljudviga Active Member

Хочу вас заспокоїти. За нашими законами дітей віддають мамі, хіба що мати - алкоголічка, наркоманка, неврастенічка (сподіваюся, ви себе не доводите до такого стану?). Окрім того, у вас є вагома підстава для розлучення - подружня зрада. Крім того, не забудьте сказати в суді, що ваш чоловік пропонував, щоби ви теж когось собі завели і так всі разом жили, звідки випливає, який приклад сім'ї він міг подати дітям і з яким світоглядом виросли би діти, а це вже важливо. Також вам треба буде заготувати для себе промову перед суддею. Не забудьте також сказати, що ваш чоловік не зирається у подальшому вести нормальний спосіб життя, а хоче жити у трьох. Не думайте його жалкувати! А то моя подруга дуже довго жаліла чоловіка-алкаша і не могла розповісти про всі обставини у суді. Суд декілька разів буде давати вам змогу помиритися - відтерміновувати розлучення (вони просто зобов'язані це робити). Якщо і надалі не будете погоджуватися, то вас розлучать.

Так що нікого він у вас не відбере, заспокойтеся.

12. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Гіпотетично, якщо він дуже добре заробляє, має високу посаду і реальні зв"язки там де треба, або повний беспредельщик-бандюган в ви - цілком асоціальна і неадекватна істота, не здатна навіть про себе подбати то таке можливо. Але в нас і в алкоголічок-наркоманок-путан дітей не забирають - все для сімейного виховання. Звісно, ймовірність такого розвитку подій сама по собі лякає, але якщо дасте себе залякати - точно програєте і в кращому випадку залишитеся там, де є (тобто в шлюбі), в гіршому - самі ж йому дітей у відчаї віддасте. Спокій, витримка і юрист.

13. Sobko Oksana

Sobko Oksana New Member

та ні щоб жити у трьох він мені не пропонував)) а коли суд дає час на примирення то треба жити разом чи ні?

14. tankapartizanka

tankapartizanka New Member

разом не треба жити, це така судова процедура і все. Оксана, я також пройшла в свому житті через розлучення, з 8-ми місячною дитиною, було тяжко, чоловік також лякав що забере дитину (ха-ха, ну то просто слова, від безвиході, просто більше не було чого сказати). Одне пораджу і побажаю вам, будьте сильною!!! ідіть до кінця, хай вас не зламають ні то "подобіє" чоловіка, ні дорога родина. Адвокат вам складе позовну заяву, направить її у суд, через деякий час прийде повістка і все. Вам дадуть час на роздуми, але це формальність.

15. ljudviga

ljudviga Active Member

Ви самі писали, що чоловік вам запропонував, щоби ви теж когось знайшли і так жили а-ля два на два. То так і скажіть в суді. Не покривайте вашого чоловіка (звісно, якщо ви хочете розлучитися, бо ви повинні приймати те чи інше рішення самостійно, це ваше життя).

16. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

здається це інша жінка писала, ви переплутали

17. bobryha

bobryha Well-Known Member

таке пропонував Наталці її чоловік

18. LadyLand Shop

LadyLand Shop Member

мда....до чого світ котиться... і він то може потім в суді проти вас використати

19. сніжна

я трішки поправлю: у нас немає переважного права на передачу дитини на виховання до когось з батьків. Обидвоє батьків мають рівні права. От лиш є рекомендації, дітей, які молодші 3 років переважно залишати з матерями ( це не аксіома, але є). Діти, які досягли 10 років вже можуть висловлювати свою думку, з ким вони хочуть залишитися і це теж враховується. Діти з 14 років мають право самостійно, з ким з батьків залишатися.
    на якій підставі він у вас може забрати дітей? він- звичайний працівник- охоронець. Не олігарх із зв язками, не крутий авторитет, який всіх " до нігтя" прижимає...Ви- не алкоголічка, асоціальна особа чи неврівноважена з перебуванням на обліку у відповідних спеціалістів. У вас маленькі діти. А тепер наведіть хоч одну підставу, на основі якої у вас можуть забрати дітей?
    якщо не можете- зверніться до юриста. Насправді, заяву на розлучення скласти просто. Є зразки в інтернеті. Потім- є сайти загальних судів, де розписано теж, що куди подається, в якій сумі і на які рахунки оплачується ( якщо ці оплати є). Адвокат реально потрібен, коли виникають майнові питання ( поділ майна ) і складні питання визначення місцяпроживання дітей.Але якщо реально самі не можете написати заяву- це може для вас зробити будь-який юрист.

---------- Додано в 14:27 ---------- Попередній допис був написаний в 14:26 ----------

а як вас розлучили, коли дитині ще року не виповнилося?

20. tankapartizanka

tankapartizanka New Member

малося на увазі, що ми розійшлися коли дитині було 8 міс. Хотіла зразу подавати на розлучення, бо були кредити на мене, які він не платив, але справді, якщо дитині нема року, то жоден суд не розведе. Мають бути якісь супер важкі обставини, злочин навіть по відношенню до дитини або дружини, або позбавлення батьківства. Якось так