Судові справи при розлученні, права чи безправність жінки

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем popelushka, 17 Грудень 2008.

1. popelushka

popelushka Well-Known Member

Відповідь: Судові справи при розлученні, права чи безправність жінки

Дякую Вам, дівчата! Розлучення справді було не легким, а прийняття рішення про нього ще важчим. Але я звільнилася від цього страху, хвилювання, переживання. Надіюсь тепер дійсно на мене чекає нове життя.

• Подобається Подобається x 7
  2. kateruna

kateruna New Member

Я пішла від чоловіка. Після чергової сварки він підняв на мене руку і я забрала дитину, і переїхала до батьків. А він дзвонив і наполягав на зусрічі з сином, Андрію 1,5 року. Я не мала бажання з ним бачитись і відмовила йому у зустріч з сином. Коли мій батько в розмові з ним запропонував зустрітися і обговорити ситуацію, яка виникла, то він сказав, що не хоче ні про що говорити, не хоче нас бачити, але він має право на зустріч з сином, і що ми не маємо права йому перешкоджати. Грошей для дитини він сказав, що не дасть. Каже якщо ми будемо перешкоджати зустрічам, то буде звертатись в суд і там лише обговорювати дану ситуацію. В міліцію я не зверталась, заяви на нього не писала, побої не знімала і свідків не було. Лише моє слово проти його. Ніколи не думала, що так буде і навідь не знаю, що робити, тому прошу вашої поради і відповіді на мої запитання.
    Я наважилась на розвід і він також за, з чого починати; де розводять в РАГСі чи в суді; чи розведуть, якщо дитині 1,5 року?
    Як зробити, щоб він не мав права підходити до дитини і чи можу я зараз заборонити йому бачити дитину, і при наявності якого документа, я буду змушена дозволити цю зустріч?
    Як подати на еліменти і який їх розмір? Також він каже, якщо він буде платити елементи, то я буду повинна звітувати чеками кожен місяць, чи то так?
    Якщо буде суд, щодо розлучення, з ким залишиться дитина, еліменти, скільки це займе часу і грошей?
    Підскажіть де знайти юриста, адвоката доброго і не дорогого?
    Де знаходиться Центр соціальних служб для дітей,сімї і молоді?
    Як звернутись в комісію з опікунської ради, щоб отримати заключення про умови проживання дитини?
    Де отримати рішення опікунської ради на мою користь?
    Чи прописано в законодавстві скільки часу батькові виділяється на зустріч з дитиною і хто це вирішує, і чи можна йому взагалі бачити сина. Також, як відбуватимуться їхні зустрічі в моїй присутності, чи без мене?
    І на скільки часу він зможе забрати в мене дитину?
    А якщо подати на позбавлення його батьківських прав на дитину, які шанси в мене виграти цю справу?
    Чи може бути рішення про опіку над дитиною на користь чоловіка?
    Скільки часу суд дає на роздуми перед тим, як дати розвід?
    Не знаю що робити, щоб було якнайкраще для дитини.
    Отож питань багато, а я навідь не знаю з чого починати, прошу вашої поради. Буду дуже вдячна за швидкі відповіді. Дякую.

• Подобається Подобається x 3
  3. Єва

Єва Well-Known Member

Катерино, якщо є діти і спільне майно. то такі справи про розлучення розглядаються виключно в суді. В тому ж позові потрібно писати про стягнення аліментів. Суд їх потім призначає з моменту звернення до суду з позовом про розлучення і стягнення аліментів. Розмір залежить від фінансового стану, доходів кожного з подружжя. Суд зобовяже чоловіка надати відповідні довідки. Опікунська рада є при районній адміністрації, рішення приймаються колегіально, на засіданнях цього органу і мають для суду рекомендаційне значення. Щоб вони були "на вашу користь", вам потрібно довести, що спілкування дитини з батьком матиме негативний вплив на її подальший розвиток як особистості, це дуууже непросто. Час, умови зустрічей дитини з батьком буде встановлено рішенням суду. Дуже важко позбавити батька прав на таку зустріч взагалі. На рахунок того, з ким залишиться дитина, практика показує, що в основному залишають з матірю. Позбавлення батьківських прав також повинно мати підстави. І ваше розлучення та неприязні стосунки - для суду не аргумент.
    На рахунок юридичної допомоги - юристи з досвідом і звязками коштують дорого.
    Можу запропонувати безкоштовний варіант (консультації, допомога при написанні заяв), пишіть в приват, але відразу попереджаю, в суд з вами ходити люди не мають можливості. Тому ніяких гарантій.
    І ще заспокійтесь, добре подумайте, чи вами не керує просто гнів і образа на чоловіка. Розлучення-розлученням. То ваші з ним стосунки. А чи справді його неучасть у вихованні дитини буде краще для дитини? Вирішувати Вам!

• Подобається Подобається x 10
  4. kateruna

kateruna New Member

Прошу надати контактну інформацію інформацію, як зв"язатись з адвокатами з сімейних справ?
    Якщо позов на розлучення поступить від чоловіка,то як я зрозуміла, мені паралельно треба подавати позовна елементи?
    Чи можу я подати позов на елементи без позову на розлучення?
    Якщо я проживаю у Львові в Залізничному районі, то в який суд мені потрібно звертатись і які документи необхідно мати при собі для позова на розлучення?
    А також, які документи необхідно подати в опікунську раду?
    Коли вирішується з ким залишиться, паралельно з процесом розлучення, чи після розлучення?
    Також цікавить коли визначає суд час і умови зустрічі з дитиною, вже після того, як буде рішення на користь одного з подружжя?
    Чи можу я зараз перешкоджатизустрічам батька з дитиною, і чи не буде це використано проти мене під час суду?
    Прошу відповісти, дані питання для мене дуже важливі. Дякую.

5. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Єва абсолютно права, таке рішення приймається виключно судом!
    Заспокойтесь, ще жоден суддя не позбавив материнських прав нормальну (адекватну) маму.
    Щодо "Як зробити, щоб він не мав права підходити до дитини і чи можу я зараз заборонити йому бачити дитину, і при наявності якого документа, я буду змушена дозволити цю зустріч?" - заборонити підходити до дитини не можете, нажаль ми не в Америці. Зараз, до рішення суду, можете забороняти бачитись з дитиною, але він це може використати проти Вас у суді. Після набрання законної сили рішення суду, який дозволить батьку бачитись з сином, Ви немаєте права заборонити зустрічі. Єдине Ви можете наполягати в суді, щоб зважаючи на вік дитини такі зустрічі проходили у присутності матері.
    Заключення про умови проживання дитини може дати відділ у справах неповнолітніх при районній адміністрації Вашого району. Там же засідає і опікунська рада.
    Щодо позбавлення батька батьківських прав - то Вам необхідно буде довести, що спілкування з батьком буде шкодити або загрожувати дитині (тато алкоголік, наркоман і т.д.) Як показує практика, судді дуже неохоче позбавляють батьківських прав, якщо батьки не є неблагополучними.
    Зараз Вам необхідно почати збирати будь-які документи, що ви займаєтесь і утримуєте дитину (чеки при оплаті садка, мед. заб. та ін) а також довідку про Ваші доходи для представлення в суді, від цього буде залежати розмір аліментів.
    Час, місце, тривалість зустрічей батька з дитиною вирішує суд, можете просити у вашій присутносі.
    Час на роздуми приблизно місяць, сама справа може тагнутись довгенько.
    Щодо адвоката - можете звернутись до адвокатів Вашого району, їх послуги порівняно з приватними дешевші. Якщо це Залізничний район можу порадити хорошого.
    Можу допомогти порадами, бо я держслужбовець і неможу нікого представляти у суді.
    І на майбутнє - при будь-якому рукоприкладстві обовязково звертайтесь до лікаря про зняття побоїв або пишіть заяву у райвідділ. І неважно чи пригодиться чи ні, краще перестрахуватись.
    А ще неюридична порада. Зараз, коли чоловік хоче зробити прикро Вам, він буде сперечатись за право бачитиь з дитино докінця, але з часом це все стихне, оскільки дитина це відповідальність. А коли у Вашого чоловіка зявиться якесь особисте життя, він самоусунеться від зустрічей з дитиною. Так що не особливо переймайтесь позбавленням батьківських прав тата, та ще й дитинка, коли підросте, може Вас у цьому не зрозуміти.
    Подружжям перестанете бути Ви,а ось татом тато залишиться назавжди.

Якщо позов на розлучення поступить від чоловіка,то як я зрозуміла, мені паралельно треба подавати позов на елементи? - про аліменти можна висунути зустрічні позовні вимоги у тому ж процесі - ст.123 Цивільно-процес. Кодексу до розгляду справи або під-час попереднього судового розгляду. Можна подавати окремо після розлучення.
    Чи можу я подати позов на елементи без позову на розлучення? - Можете ст.181 Сімейного кодексу - За рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу батька і (або) у твердій грошовій сумі.
    Якщо я проживаю у Львові в Залізничному районі, то в який суд мені потрібно звертатись і які документи необхідно мати при собі для позова на розлучення? - за заг. підставами позови до фіз. особи(ваш чоловік) подаються в суд за місцем її проживання. ст.109. позови про стягнення аліментів можуть також предявлятись за місцем проживання позивача, тобто у залізничний суд.
    А також, які документи необхідно подати в опікунську раду? - це вам скажутьв опікунській раді Залізнич. адміністрації
    Коли вирішується з ким залишиться, паралельно з процесом розлучення, чи після розлучення? - рішенням суду про розлучення.
    Також цікавить коли визначає суд час і умови зустрічі з дитиною, вже після того, як буде рішення на користь одного з подружжя? - також рішеннмя суду про розлучення, якщо в позові будуть поставлені такі вимоги.
    Чи можу я зараз перешкоджатизустрічам батька з дитиною, і чи не буде це використано проти мене під час суду? - це я вже написала.
    Щдо розмірів аліментів ст 182-184 Сімейного кодексу - При визначенні розміру аліментів суд враховує:
    1) стан здоров'я та матеріальне становище дитини;
    2) стан здоров'я та матеріальне становище платника аліментів;
    3) наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина;
    4) інші обставини, що мають істотне значення.
    2. Мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.
    Частка заробітку (доходу) батька, яка буде стягуватися як аліменти на дитину, визначається судом.
    Якщо платник аліментів має нерегулярний, мінливий дохід, частину доходу одержує в натурі, а також за наявності інших обставин, що мають істотне значення, суд за заявою платника або одержувача може визначити розмір аліментів у твердій грошовій сумі.
    Розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі, підлягає індексації відповідно до закону.
    Якщо розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі, менше мінімального розміру, передбаченого частиною другою статті 182 цього Кодексу, то дитині призначається відповідно до закону державна допомога в розмірі різниці між визначеним розміром аліментів і 30 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Останнє редагування модератором: 11 Червень 2009
    • Подобається Подобається x 5
  6. kateruna

kateruna New Member

Підскажіть будь-ласка контакти адвоката, щоб займався моєю справою. Дякую.

7. ola-lyola

Написала в приват

8. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Дівчатка, перечитала усю цю тему і аж сльози на вернулись на очі, як нам жінкам все таки важко. Колись і я через щось подібне пройшла, але тепер розумію що у мене все було легше. У мене двоє синів, яким зараз 8 і 7 років. Коли менший тільки народився я вирішила з чоловіком розійтися і відгородити його від дітей. Залишилась без грошей, так як колишній не допомагав. Знайшла няню, тоді вони ще були досить по кишені і сама пішла працювати. Він і його "люба матуся" погрожували мені що мають право бачити дітей і приймати участь у вихованні. Я сказала добре, тільки нехай колишній оплачує поливину того, що я трачу на дітей. Після того я про них не чула ... аж 6 років. Появилась колишня свекруха, плачучи що хоче бачитись з внуками бо в неї їх більше нема і не буде і що вона перепише на них свою квартиру. Мені стало шкода її і я дозволила їй бачитись з дітьми (при умові що колишній не буде знати про це, тим більше він за стільки років ніразу! не поцікавився ними). Спочатку все було добре, а потім я дізналась що вона все таки їх познайомила. Як же я пошкодувала про свою доброту. Про нього скажу, щоб було більш зрозуміло - людина опустилася до самого низу, 35 років,алкоголік конч... ніде не працює. Зовсім я не хотіла, щоб діти знали такого тата. а родичі мої кажуть, нічого зате діти квартиру будуть мати. І я ось думаю, чи варто це все. Чи душевний спокій цініший? Чи якщо я поставлю всі остаточні крапки, щоб потім діти не згадували мені цю квартиру? Як ви думаєте? Вибачайте може не в цій темі.

9. Mokka

Mokka Well-Known Member

Катрінко, як то кажуть - респект вам і уважуха :girl_smile: я би теж так робила :girl_smile:

Взагалі, читаю дописи і жах мене бере, які ж ті мужики бувають козли!
    Я так бачу, що коли я розлучалась зі своїм першим чоловіком, то ще "обдєлалась льогкім іспугом"! Ми один раз прийшли в районний РАГС, понаписували заяви, дівчинка запитала про дітей і матеріальні претензії, ми чемно похитали головами, вона каже: через місяць, як не передумаєте, ваш брак буде автоматично анульований. Усьо.:girl_spruce_up:

Те, що в того красавца вже потім до мене виявились матеріальні претензії :girl_crazy: - це вже інша історія

• Подобається Подобається x 3
  10. ola-lyola

А як щодо зустрічей з бабусею на Вашій території або у Вашій присутності??? Бабуся ж до Вас тата не приведе?
    А щодо того чи варто, запитайте у дітей, чи хочуть вони зустрічатись з бабусею.

• Подобається Подобається x 2
  11. OxankaF

Останнім часом так і зробила, бачимся тільки у мене дома. Особливим ентузіазмом мої діти не горять, коли вона приходить, то вони так собі, ну побавляться собі з нею 20 хв., подивляться подарунки, а потім питають, ну можна вже на вулицю...

12. marika28

marika28 Well-Known Member

добрий день. Допоможіть порадою. Чи буде чоловік мати притензії на майно якщо я його купляла за 6 років до одруження, чоловік не приписаний у мене ні я у нього, прожили ми у шлюбі 9 днів офіційно а потім чоловік поїхав на роботу. Дітей у нас немає.

13. popelushka

popelushka Well-Known Member

Ви знаєте, в мене дещо подібна історія, тільки Ви вже через це все пройшли, а я ще проходжу:girl_smile: Якби я була на Вашому місці, то б напевне б не хотіла ніякої квартири. Таку бабусю і тата просто навсього покарав Бог, за те, що залишили дітей. Тепер тато-алкоголік, а бабуся просто хоче компенсувати все те, що заподіяла. І не факт, що потім такий тато і та ж сама бабуся, не пред'являтимуть дітям своїх претензій через подаровану квартиру. Хоча це Ваш має бути вибір і Ваших дітей.

14. OxankaF

І я так думаю, тим більше що в такого "татка" полюбе потім будуть притензії до дітей, бо я так думаю, що сам себе утримувати він не зможе ніколи. А от порадитись з дітьми я ще на жаль не можу, замалі ще, а може і не на жаль, нехай мають своє дитинство і не думають про це

15. ola-lyola

А Ви хочете розлучатись? Це буде складно за відсутності чоловіка.
    Щодо майна, тільки майно придбане під час шлюбу є спільною сумісною власністю подружжя! Але це треба довести (чеки про купівлю, свідчення свідків).
    Щодо прописки - вона немає значення, оскільки власником є та особа на яку квартира приватизована або оформлене свідоцтво про право власності, незалежно від того, хто у квартирі прописаний (вийняток неповнолітні діти)

• Подобається Подобається x 4
  16. irrka13

irrka13 Well-Known Member

Відповідь: Мистецтво бути дружиною

:tanksmile::tanksmile::tanksmile::tanksmile::tanksmile::tanksmile
    я в шоці! кілька разів чула про побне. не перестаю дивуватись людській підлості! знаєте, в моєї коліжанки колишній чоловік приходив до неї додому, ламав двері, верещав, що дитина, яку вона народила в другому шлюбі - його, його рідна дитина після тих відвідин боялась у вікно подивитись. але коліжанка добилась того, що це опудало зустрічається з дочкою 1 в тиждень і то з наглядачем з опікунської ради. правда, велика заслуга теперішнього чоловіка. а чи б дала сама раду? бажаю успіху і... повір в себе!

17. katrinka

katrinka Well-Known Member

мені прийшла відмова про апеляцію.... напевно моє подружнє життя вже закінчилось

18. OxankaF

Подивіться на це з іншого боку, не подружнє життя вже закінчилось, а починається нове життя

• Подобається Подобається x 1
  19. irrka13

irrka13 Well-Known Member

[QUOTE. А саме гірше, що вони оту допомогу (8,5 тис) на нього оформили, то він із карточки десь знімає її. В міліцію не подають - сорому бояться (Сім"я живе в селі).[/QUOTE] а не легше "загубити" документи? оформити нову карточку
    :girl_cool:

20. katrinka

katrinka Well-Known Member

я це так і сприймаю:girl_curtsey:, але сам факт:girl_in_dreams: