Стрижемо дитину

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Лія, 25 Березень 2010.

1. Андріана

Андріана Well-Known Member

Відповідь: Стрижка дитини в рочок

Ага, мене дуже цікавить, що то за забобон?..

2. Fast

Fast Well-Known Member

3. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

..але густішим,ніж воно має бути - воно не буде...

Факт. Все залежить від спадковості. Ми доню перший раз постригли десь у місяців 10 - волосячко в очі лізло. В перукарні - в 1,6 року, бо кучері так відросли, що "лізли" всюди, де тільки можна було:) Я переживала, як вона на то відреагує. Але все пройшло нормально (стриглись в Антошці): Діану посадили в крісло-машину і вона мала, чим зайнятись (крутила руль):) Вже 3 рази так стриглись.

4. Fast

Fast Well-Known Member

Сьогодні малу постригли налисо!
    Верталися до дому я Мійка і чоловік і тут дивимося у вікно перукарні, а там хлопчика підстригають ну і тут вирішили зайти, авось підстрижуть :) Мала сиділа в мене на колінках, а персонал біля нас скакав - хто забавки показував, хто бусами її забавляв. Бо як тільки сіли в крісло то мабуть всім стало страшно крім Мійки. Вона в мене така умнічка, так чемно сиділа:girl_tender:
    Результат мені сподобався - вона таака прикольна :)))
    Завтра виставлю дві фотки: до і після
    Ну втрачати нам явно не було що!

5. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А для чого стригли?

6. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Я малу підстригла перший раз, коли їй було 4 роки і пару місяців, на слізне прохання її самої. Таке гарне довге волоссячко було! Цілий місяць відговорювала - толку нуль. Ну, то пішли і підстриглися під каре. Косичку зберігаю)

Свекруха казала, що в рік дитину обов"язково треба налисо підстригти.
    Чому? Бо так треба. Крапка.:girl_emo:

Ми з Янькою тоді ся не піддали на таке)))

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

це конешно справа ваша.... але як на мене, якщо навіть на голові три пюрка і здається що немає що втрачати, це полюбому краще аніж лиса дитина.
    і якщо вже на то пішло то що вам тоді стригли і для чого?

8. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

I я б дитину нiколи в життi б на лисой не пiдстригла. Вже давно-предавно доказано що це все мiфи про стриження наголо I густину волосся.

9. Юстина

Юстина Well-Known Member

Я до двох рочків була майже лиса, а вже в школі мала густу шевелюру.
    На донині ніжні кучерики мені рука не підніметься, хоч вже багато разів чула щире здивування від знайомих про те річне підстригання. Жахливий забобон, хоч би вже швидше викоренився.

10. solomka

solomka Active Member

підтримую 200%!!!
    Моїй малій вже в 6 місяців волоссячко почало лізти в очі, то я зашпиляла його маленькими шпильками. А врочок я її просто акуратно підстригла. Свекруха мені не давала спокою, казала, що потрібно налисо підстригти "шоб волосся росло рівне і густе". А я їй доказувало, шо то не від того залежить - яке має бути таке буде, я тому приклад (мені в 4 місяці обрізали вололсся, бо лізло в очі, і ніхто в рік не стриг налисо). Добре, що чоловік мене підтримав в цьому питанні.

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Мені якраз навпаки подобається коли в малої волосся природньо росте "каскадом" тобто як воно біло від народження так собі і росте, рівненька в нас хіба чолочка бо регулярно підстригаєм, а все інше - віхрасте, підкручене, нижні пасма довші верхні дещо коротші......свекруха кілька разів вже намагалась уболтать і підстригти рівненько, навіть не налисо а просто рівненько, а не хочу я, і строго-настрого заборонила взагалі колись їй чіпати волосся дитини з наміром обстригти. Бо лише батькам вирішувати чи стригти дитину і коли саме це робити, і вже точно нема чого слухати всіх радників на тему як зробити з трьох пюрок густе-прегусте волосся.

12. Іруня

Іруня Well-Known Member

Ага. А тим більше, дівчинку...
    Сусідчина мала з народження має дуже довге волосся. Літом їй те все лізло в очі, бо заколочки з голови зривала. Кажу мамі, щоб підстригла їй ту гривочку, бо ж зір собі дитина псує, ще й нервується, бо їй то мішає. Та де там, дитині ж ще рочку нема. От на день народження і підстрижуть...

13. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

Не знаю,як кому,а мені шкода доці....:girl_sad:,хоч в нас в 1р.1м.,не дужеее багато волоссячка,але я навіть не думаю щоб її обстригати,густота волосся абсолютно не залежить від цього процесу,читала в одній розумній книжці,що волосяні цибулини зароджуються ще в утробі матері....тому,ми ждемо того дня коли почнемо плести косички і прикрашати волоссячко заколочками:girl_in_dreams:....

14. карапуз

карапуз Well-Known Member

Юстинку налисо ніколи не стригли ,і до трьох років виросло густе і рівне.

15. Fast

Fast Well-Known Member

Ну а раптом обзаведеться волосячком в півтора, чи навіть в два рочки, а не лиса буде до трьох як я :xaxa:
    Це швидше з серії ну була лиса з переду, а взаді закомканий пушок, а тепер - одинаково лиса. Що так казали лисий хлопчик і коли його підстригли, що так - після стрижки - хлопчик і все!
    Ну і що скажете, що не дотримувались забобонів? Чого ж до року не підрівняли, раз була потреба?
    Були б в моєї хоч якісь волосики б не сригла. Якби почала боятись машинку і плакати, теж б не стригла. Ну а щкодувати за тим чого не було? І малій подобається :) бере ручками голову і тішиться, що таке колюче:girl_haha:

16. oreol

oreol New Member

Я першу дитину в рочок не стригла(як і другу), в неї від мене густер волосся.Я навіть в дитинстві і не кожен день її причісувала. А моя знайома стригла з рочку 3 рази, і нічого не допомогло, рідке волосся, як в мами.

17. Fast

Fast Well-Known Member

Але спробувала! І я спробувала. А тепер покажу, що обстригали :haha:
    [​IMG] [​IMG]

18. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

Оооооо,в нас трошки більше волосся,ніж у доці Fast,і хочу спитати:Fast чи дало якийсь ефект те,що ви обстригли донечку на лисо?????

19. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

І у нас останнім часом це питання все частіше обговорюється.
    Я особисто проти стрижки в рік. По-перше, то не має абсолютно ніякого значення, а по-друге, у неї такі милі "закрунцяшки" ззаді, що просто гріх стригти:girl_in_dreams:
    А чоловік так легенько починає настоювати: "нє, - каже, - напевно треба підстригти, бо дивися яке ріденьке, може після стрижки густіше стане?"
    Але ж у мене тоненьке і багато, у нього теж таке саме, а він хоче, щоб у доні копиця була...Та ж не буде ніяк, коли нема звідки!
    От і назріває конфлікт. А ще перукаша, що до нас приходить, теж підтакує - що треба пістригти. Ну я ж чолку підстрига - та й досить, ну так?

---------- Додано в 22:14 ---------- Попередній допис був написаний в 22:11 ----------

Е, то все дурні забобони! І справджуються вони в тих, хто в них вірить!
    А цивілізовані люди вже давно мали би відкинути отой не потрібний багаж!

20. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Думаю як би там не було то питання ще не актуальне))) стрижка ж тільки вчора робилась:girl_crazy::girl_cool: