Стосунки з родичами((

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Bree van deKamp, 31 Жовтень 2013.

1. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Попросіть чоловіка бути розумнішим. Типу, мама старенька, вперта, а ти - розумний, виважений, сильний, будь розумнішим, мур-мур-мур. Включіть жіночу хитрість :)
    А свекрусі "Мамо, та будьте ж розумнішою, не дратуйте сина перед святом, він хоче бути Господарем/Хазяїном, а не вічним маленьким сином, за якого все роблять". І доручіть їй приготувати зо 2-3 страви :)
    І в обох випадках найрозумнішою будете саме ВИ!

• Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  2. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

І я тут трохи всунусь)) Добре розумію і бачу, що справа не в наїдках, а в тому, що молоду сім'ю вважають ні на що не здатною. З особистого досвіду, скажу, що сім'ю без дитини сприймають якось трохи не серйозно, типу "самі ще діти", особливо батьки. З появою дитини таке ставлення потроху змінюється. Взагалі, для батьків ми і залишаємося несамостійними і нічого-не-знаючими. Але, деякі батьки це розуміють і стримують себе у цій допомозі, дають дітям самим вирішувати своє життя. А деякі завжди буть пхатись, вирішувати за вас. Особливо, це буває, коли свекруха чи теща і вдома такий собі "передовик виробництва". Але, Ви заспокійтесь. Помалу Ви будете самі ставити якісь межі дозволеного впливу на Вашу сім'ю. І ще мега плюс, що Ви живете окремо і, як я розумію, фінансово незалежні. Скандалів робити не потрібно, це хіба зіпсує відносини і образить свекруху, яка правда щиро, без задніх думок, хоче допомогти, бо "діти не справляться". Для того, щоб до нас почали серйозніше ставитись ( при спільному проживанні) в нас пішло 5 років, повна фінансова незалежність, поява дитини і купа скандалів !непотрібних!. В мені грали гормони вагітності і післяпологові і стриматись не могла, як і Ви. Зате, зараз з нами радяться, довіряють. Ну, звичайно, проскакує деколи, але, стараюсь, скандалів не робити і спокійно пояснити чи взагалі промовчати.

• Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

10000%!!!! Я те саме вічно втолковую. Позитивні результати почали аж тепер появлятись)

• Подобається Подобається x 1
  4. Almariel

Almariel Well-Known Member

якщо ви згідні з дівчатами, що позапихаєте все в морозилку, то спробуйте ненав’язливо показати і чоловіку переваги того, що свекруха понапривозить всього))) запасайтеся лотками, кульками і звільняйте місце в морозилці))

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Чоловік сказав батькам, що на столі буде те, що ми приготували. Все решта поїмо іншим разом. Зважаючи на те, що батьки в нас ночуватимуть, то так і буде.

• Подобається Подобається x 2
  6. Samhayne

От і розрулилось, а тепер ще одна підказка, щоб свекруха не дуже надулась: Як тільки побачите що привезли свекри, зразу кажіть, "Охохонюшки, щось мені так захотілось (відбивнушечки чи що там свекруха привезла), аж слинки течуть, ти ж коханий не проти?" І бах тарілку на стіл. І Ви знову в плюсі: довольна свекруха, і чоловік, який вгодив дружині і з мамою не посварився. ;)

• Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  7. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

А я проти таких підходів - ото буде Virchuk між ними "лавірувати", а потім буде обом недогода, і вона зі своєю "мудрістю" буде винна. То ще звичайно, залежить від характеру чоловіка, але виглядає, що не дуже поступливий, інакше би він на етапі планування міг би погодитись на мамині страви, а так - ну нашо підривати довіру чоловіка до себе, домовились, то вже домовились. Єдине, що порадила б - щоб чоловік сам сказав мамі, що і чому ви плануєте робити з її стравами.

8. Samhayne

Я то говорила напівжартома :). А ще кажуть "Покірне телятко дві мамки ссе". Я думаю форумлянці видніше де і як лавірувати, щоб обоє були задовольоні. А я лише висловила свою думку...
    Як чоловік надується, то він вдома, і вночі йому можна буде все добре пояснити. А свекруха далеко, і вона не тільки свекруха, а і чоловікова мама, тому - дипломатія наше все. Як свекруха надується, то буде надовго і відвезе вона свою обіду до себе додому і буде довго її там передумувати, пережовувати. І надумає казна що. А потім вийде "чоловікові батьки не любляять внука/внучку"

9. iragonzales

iragonzales В декреті

@Virchuk я свої 5 копійок вставлю, я би робила все точ точ як каже чоловік, йому видніше на яку безпечну дистанію віддаляти маму, щоб вона не могла псувати життя сім'ї свого сина, бо приготовлені хрестини можуть бути першим кроком повномаштабнтого наступу на молоду родину....

Останнє редагування: 22 Січень 2016
  10. shparynka

shparynka Well-Known Member

ой, тут договорилися вже до наступу повномасштабного)))) Я от читала-читала, і , чесно, не розумію, в чому проблема. Хоче готувати, хай собі, вона ж не жити до вас перебирається. То ж добре, пару днів не треба буде щось вигадувати поїсти, халява)))) Ви ж не маєте їй гроші віддавати за продукти? Дайте собі спокій.

• Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  11. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Там вже певно і дитину похрестили, і все з'іли, а ми тут і далі зі своїми порадами)))). Ще одна від мене. Жінка - то берегиня сім'ї. І саме вона повинна проявити мудрість. Я б радила не бути категоричною. І зі всіх сил спробувати поставити себе на місце свекрухи. Глянути на ситуацію і під іншим кутом.
    Колись почула одну мудру річ про те, що у сімейних конфліктах ми вибираємо чи бути нам правими, чи щасливими. Якось так. Я за щасливу, якщо що))).

• Подобається Подобається x 11
  12. shparynka

ага. Я в майбутньому свекруха, і я б теж готувала б. Хоч так долучилась би до хрестин. Вона ж не зі зла, не спеціально.

13. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

То вже, звісно, буде суцільний оффтоп... Але чи реально бути щиро щасливою, коли в конфліктах постійно "неправа", постійно згладжувати кути, поступатися, бути "мудрою"? А внутрішній комфорт? Я б не змогла.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  14. iragonzales

iragonzales В декреті

@shparynka, Ви висмикуєте мої слова, можливо Вам і дуже смішно, проте хто хотів той зрозумів....Позиція чоловіка форумчанки мені дуже подобається, він все правильно робить, він захищає свободу своєї сім'ї, думаю наступним кроком свекрухи и було би переїзд до дітей, бо вони ні на що не здатні. Син дуже добре знає в що то все може перерости, тому категоричний....Коли би було навпаки повірте, форумчанка писала в тему мамусин синок...
    Так, і я себе поставила на місце свекрухи, коли би мені сказали не треба, я би не лізла награнду зі своєю допомогою, хай діти самі живуть своє життя, то ж не до пенсії їх вчити....

15. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

До уваги ще треба взяти такий момент, якщо страви на хрестини готує сам чоловік, або разом,ну то так він може бути категоричним, а якщо то не так, то треба таки радитися з дружиною питати чи зможеш ти щробити то і то, або взагалі дати ій відпочити і прийняти допомогу мами.
    І знаєте, мені теж смішно з впших повномаштабних наступів, а тепер ще й переізд до молодих. Ну у вас і фантазія ))). Це всього-,навсьго страви на хрестини і вони не варті сімейних конфліктів.

• Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  16. iragonzales

iragonzales В декреті

А де було написано, що форумчанка не встигає, їй важко і їй конче потрібна допомога свекрухи, і чоловік егоїст такий вперся, каже ніфіга роби сама....

17. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

А я ніде такого не написала, а просто кажу, що такі речі теж треба до уваги брати.
    І що значить встигає, не встигає? Так питання взагалі не має стояти. Молода мама має по можливості побільше відпочивати. Тому в цій ситуаціі я просто не розумію принциповості чоловіка. Хоча може і справді він все приготував сам ну або , принаймні, більшу частину. То тоді так. Можна бути принциповим.
    --- дописи об"єднано, 24 Січень 2016 ---
    А вам було б легко з малесенькою дитиною наготувати гостину чоловік так на десять?

18. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Дитину похрестили, а от все з'їсти просто не можливо)))
    Купу всього заморозила і ще купа недоїденого в холодильнику. Я власне проти такого підходу, щоб все залишалось і столи ломились. Всі були б спокійніші і щасливіші, якби готувалось менше.
    ні, свекруха в мене зовсім не така. Вона дуже добра і працьовита і не хоче, щоб щось пропадало. Торт її справді був дуже смачний, але мені не було б важко такий самий спекти ;)
    Може мене багато хто не розуміє. Хоче собі готувати - хай готує - воно то так, але й трішки не так :girl_crazy: Мені важко пояснити, щось близьке до цієї думки
    Навіть якщо ми з чоловіком були не праві, але ми дорослі люди і якщо просимо нам не допомагати з готуванням, то батьки могли б таки не допомагати. Ми ж не діти, які ще нічого не розуміють, і тому батьки роблять по своєму...

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. shparynka

я таке теж терпіти не можу, але я суджу з свого досвіду, коли я була одна з малим, він постійно на руках, а мама приходила з роботи і сварила, чого я їсти не зготувала, бо чоловік з роботи прийде. Ну було таке пару разів. Тому Ваша ситуація мені виглядає, як можливість полегшити собі життя натрошки))) Звичайно, якби батьки вказували, які шпалери обирати, чи щось таке, то була б інша розмова.

20. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Сімейні конфлікти - не завжди через важливі принципові питання, коли дійсно не можна йти на компроміс з собою. Але 95 відсотків - то битовуха. Чи вартує це зіпсутих нервів, часу тощо? Вибирати кожному))).