Спокій, тільки спокій. Я б тихо сказала (знаю, це дуже важко..): "Я то вже все чула - і про себе, і про маму, для мене нічого нового. Я не хочу з тобою гавкатись, і до сліз ти мене не доведеш. Чого ще ти добиваєшся тим криком і такими словами, я не розумію. Заспокійся, тоді поговоримо. Якщо ти дійсно хочеш поговорити і щось з"ясувати, а не просто посваритися." Розворот і в іншу кімнату. Повний ігнор до його заспокоєння. В мене вже абстрагування до подібних цирків за роки практики виробилося суперове, то тільки спочатку все до серця брала (та й порідшали вони, ттт). Він перегорає і ви собі спокійно розмовляєте. Або просто проїжджаєте, якщо він так і не знайде "проблеми до обговорення". А може, ще й вибачиться, що вів себе як вар"ят До речі, а як його батьки ставляться до такої ситуації? Чи вони взагалі не в курсі?
в нього лише мама є,(тато помер)вкурсі була раніше, коли я думала що їй пожаліюся і вона угомонить свого сина, тепер думає що все в нас добре. Нехочу їй тепер кожен раз говорити, бо і толку як я і побачила НІЯКОГО!! а ще він любить повторювати - повагу до нього треба заробити від мами моєї - так як б його страшно образили - і тут в мене ступор я й незнаю що відповісти, бо по логіці це невкладається в моїй голові, чого мама моя а не він в мами???
От такого вагітній жінці не повинен він говорити, точно дорослий мужик, а такий інфантильний чи розбалуваний, навіть пояснення не маю. Спробуйте м"яко згладжувати ту тему, є надіє що все внормується. Бо як тут писали - алтернативма для нього хіба йти і забезпечувати вас (тобто власну сім"ю) жітлом, або щоб його дорогоцінні батьки вам із тим допомогли, раз теща йому "не така".
Що він змушений??? Його, дружину і дитину теща там прикувала??? Та хай йде і живе на іншу квартиру. Теща йому реально полегшила життя, бо не мусить харити на трьох роботах і платити за найм житла, то ше й теща і дружина має подбати про його чоловіче его??? А бути просто ввічливим і вдячним мужчинам не належиться?? --- дописи об"єднано, Dec 7, 2015 --- Так то його проблеми і заморочки. Його стосунки з вашою мамою. У вас вашій мамі вже нічого не тре заробляти, бо вона заслужила ту повагу вже тим, що вас народила і виростила. От і поясніть чоловікові, хай розділяє своє і ваше. Відділить т.с. мухи від котлет - ваші котлети з мамою хай не псує своїми мухами, ага Просто тему ваших стосунків з мамою не піднімайте і не розвивайте. Так і скажіть, тебе, чоловіче, люблю, але з мамою спілкувалася, спілкуюся і буду спілкуватися. І стійте на своєму. З часом попустить, 100 %. А не попустить, тоді ой(((((((((
одні не носяться, а інші нажаль носяться( ну і зовсім інша справа, коли діти є... багато жінок вважають, що хоч який тато, але є... мені подруга розказувала, що як мала була, то і пив тато багато, і воював трохи, але вона лиш переживала, би не розлучилися батьки, то для неї була найбільша проблема, і найбільша причина для комплексів, може тому що в їх оточенні така поведінка мужчини не була аж такою рідкістю, нажаль.. ну і вибирається менше зло, хамів в основному терплять, рукоприкладчиків то вже інакше, бо травми від того більші, як від відсутності батька зрештою, то вже відхилення від теми пішло) тут не тільки планки, в людини є субєктивне бачення себе, свої комплекси, а ще оточення.. в мене хороший знайомий людина досить заможна, але в його оточенні з нього глузують, що він халявщик, ще заможніші))) у випадку про який я розповідала, мали місце і сумлінна праця і мудра дружина, хами ж то різні, але в кожній людині є хороша сторона))) бо насправді причин багато, але все ж вважаю ,не від хорошого життя така поведінка, або травма з минулого/нюанси з вихованням в сімї, або наявні проблеми, чи таки чоловіча енергія в тупику
йдіть гуляти надовго або в іншу кімнату горня холодної води не допомагає (я раніше пробувала, коли була молода і гаряча), це було як шмата для бика він тут вам розказує, що його повагу треба заслужити, а його, крутого перця, ще й водою обливають!!! моя думка (не дуже популярна): все втрясеться з часом (якщо між вами є любов!) не вступайте в словесні бої! це не значить, що ви "попустите таку поведінку" або "не вступитесь за свою маму", але саме в той момент, коли чоловік "на такій хвилі" ви йому нічого не доведете, це 100% потім поговорите, він - жива людина, і якісь важелі впливу на нього теж є, просто ви їх ЩЕ не знайшли пробуйте говорити різне щоразу, побачите, на які слова буде хоч якась реакція "мені боляче таке чути", "мені страшно", "мені сумно і хочеться плакати", "боюсь, що дитина так само буде поводитися в майбутньому", "боюсь, що дитина/діти матимуть скалічену психіку", "дитинка, яку ми чекаємо, відчуває те ж саме, що і я, не роби їй боляче" у мене дуже схожий за характером (принаймні такий же "легкозаймистий" і вміючий наламати дров) чоловік і дуже схожа ситуація з житлом ми у шлюбі 5 років, за цей час я вже навчилася у 75% випадків обходити теми, на яких його "несе" щоправда, хамство мого чоловіка спрямоване не на моїх батьків, а на його рідного батька але це не менш неприємно, особливо в присутності сторонніх людей, і особливо, коли він перестає добирати слова щойно я вперше зіткнулася з такою його поведінкою - в мене був шок але змінити щось нереально, бо він має мовчазну підтримку своєї мами (вона сама з повагою ставиться до чоловіка, але коли сперечаються її Син та чоловік, то вона закриває рота чоловікові...) ми зійшлися на тому, що він максимально намагається стримуватись у моїй присутності і не хамити татові, я пояснювала, що мені боляче на таке дивитись, і в такі моменти хочеться бігти від нього на край світу з донею разом, і в такі моменти я не до кінця розумію, чи він - та людина, за яку я виходила заміж, чи хтось інший, мені незнайомий і неприємний десь на початку сімейного життя він теж не міг второпати, як то: жити у тещиній квартирі... і щось там теж ніби пробував зробити мою маму в чомусь винною, але я присікла це зразу і жорстко у них хороші зараз стосунки, не скажу, що "чудові", чи "вона йому як рідна мама стала", але хороші стосунки двох дорослих людей, що мають спільні інтереси і намагаються одне одному допомогти (або не заважати) тему житла ми не зачіпаємо взагалі хіба що часом мені треба, щоб він щось прикрутив чи поремонтував - то я кажу: "ти ж господар, ти і ремонтуй, чи проси когось"
Дубль два. От бідненький, має готовенький дах над головою і так важко мучиться. Хто ж його примушує так "страждати"? Хай бере дружину, дитину і шурує в "легке" життя, а не виховує тещу. Чи може тещі ще на його ім"я дарчу наваяти, щоб мужчині савсєм харашо стало? Капець((((
Я теж цього панькання не розумію, як з маленькою дитинкою, треба акуратно, аби часом не образити. Але ображати, звісно, не варто, а направляти у розвитку цілі для купівлі свого власног житла, щоб Ви мали рідне гніздечко. Звичайно, не треба казати "Ти скотиняко, живеш в хаті моєї мами, маєш їй ноги за це цілувати". Можна простіше: "Коханий, я дуже хочу щоб ми ні від кого не залежали, давай будемо планувати якусь будову і т.п. щоб всі жили в мирі і спокої, і ти був господарем свого житла".
та звичайно, а що його ще й жаліти, чого бідолаха змушений там жити? не хоче жити, такий крутий, ніхто йому не заважає купити квартиру для сім"ї чи зняти житло. Але то завжди нервує, що би не робив чоловік, - винна жінка, не так сказала, не так сіла, не так себе поводить, бо в хлопів, вибачте, травми. Маєш проблеми- лічись, і нікому не псуй життя. Форумлянці бажаю зберігати спокій і берегти себе. Думаю мусять знайтися важелі впливу на нього, які змінять ставлення до вашої мами.
Я от думаю над тезою, що повагу чоловіка теща ще має заслужити.. Цікаво, які "заслуги" потрібні для того, щоб до тебе відносились нормально? Хати, машини, триразове ресторанне меню, і при тому зникати, як тінь, поки знов не дістала? Мені здається, що і зять, і невістка в першу чергу мали би хотіти мати довіру і підтримку з боку батьків своєї половинки, щоб якось спокійно співіснувати з родичами коханої людини (хіба би теща зятя просила-припрошувала взяти її доньку, ще й доплатила ). І то не мусять, звісно, але вибачте, такі наїзди...
ну бо мужчини теж люди, і теж мають слабкі місця, зумовлені чоловічою природою.. я теж не розумію чому жінки так вразливо реагують, коли їм намікають, що є лишні кг і варто щось з тим робити (за умови що то не через проблеми зі здоровям)... при тому, що і сама схильна поправлятися, от зараз в багато речей своїх невлажу)) але не прикидаюся, що проблеми не існує, а для когось таке чути дуже важко так само і чоловіки не розуміють чому жінці рве дах в дні ПМС.. деякі жінки теж не розуміють, якщо не стикалися)) старатись зрозуміти, то взагалі дуже по-людськи.. але вразливі теми, то відокремлено від хамства, його треба звичайно і присікати і викорінювати, але без давки на якісь теми приведу приклад, от чоловіку не подобається щось у спілкуванні з жінкою, так от прям кров з носа гарно буде як він скаже: "знаєш що, ти спілкуйся зі мною так і так, змінюй поведінку, бо ти ітак от потовстішала і целюлітом заплила і зупа твоя не така смачна як в моєї мами" прикольно?
судячи з того, що ви пишете, на чоловіка все пагубно впливає, від прожиття в тещиній квартирі, до жаління його.
Я теж за адекватне спілкування. Але перепрошую, зі сторони чоловіка його нема. Коли тобі кажуть матюки в сторону рідної мами, яка йому ще й допомогла, то це варто присікати одразу. А він і говорить так, тільки тема не про лишню вагу - а про маму.
мені зразу закортіло дізнатися "як"? ну бо якщо є така вимога, то має бути і алгоритм.. ну тобто стелитися по землі має чи віддати останню сорочку? чи якісь спеціальні слова говорити ну дуже любопитно то все нажаль 100% виховання, таке доволі недалеке насправді поваги заслуговують всі апріорі, за правилами етики/моралі є презумпція поваги до всіх, поки людина навпаки не викличе зневагу конкретними аморальними вчинками, десь читала але такі мужчини то на словах навряд чи зрозуміють, прийде зі зрілістю я ще розкажу, що бачила дуже схожу ситуацію в подруги, чоловік теж вимагав від неї згоди, що її батьки такі сякі, їй теж було капець важко, вона ще така чутлива, ніжна, мяка жінка ну і він звик що у сварках зі всіма, наприклад з іншими її родичами, братами/сестрами вона завжди була на його стороні, а тут то вже було занадто для неї, бо то батьки вспокоїлося все, коли таки переїхали на зйомну хату, до того жили з батьками а суперсько все стало, коли виїхали жити закордон, почали все з чистого листка і відкрили бізнес до душі+ ще час пройшов, подорослішав з її слів, зараз він просто не має часу обговорювати дрібниці)
тут власне чоловік так і ставиться до форумлянки, вірніше її мами. Ти йому про пироги, він тобі про свої необгрунтовані образи кількарічної давності. погоджуюся, що , але все має свої межі. Тому прояви хамства, обзивання тещі, при тому проживання в її квартирі, вважаю недопустимими.