Ти + Він

Стосунки на відстані

Posted by ГаЛоЧкА on 7 Листопад 2008 відповідей - 442
  1. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

Відповідь: Стосунки на відстані

Не видумляйте!!!
    Все у Вас буде добре і це ДОБРЕ залежить лише від Вас обох!
    Будете думати про хороше - так і станеться)))

2. robik

robik Member

Стосунки на відстані. То так сумно і навіть страшно, якщо мова йде про сім"ю. Як згадаю, то мороз по шкірі. Але так живе зараз багато сімей. Моя думка - це не сімейні, і навіть не дружні стосунки. Якісь, може приятельські. Незнаю. Якісь два різні життя, а не одне спільне, одне на двох, як би мало бути. Кожний думає, що от я бідний/бідна нещасний, а моїй другій половинці ліпше. І реально, кожний живе своїм життям, і з великим здивуванням реагує на то, чому його позицію не розуміють/поділяють. Це з досвіду, так би мовити.
    В моєму житті були такі періоди, коли я бачила чоловіка по 2 тижні двічі на рік. І інет мені тільки снився. Тільки телефонні розмови. Він в тридесятому царстві, а я тут з дітьми. Якось не наважувалася розказувати ВСЕ, тільки позитив, щоб не засмучувати. І він також. Діти хворіють, якісь проблеми, а я сиджу і пишу вручну листи в нікуди. Пачками. Бо реально він нічим нам тут допомогти не може, і я йому там. Зломав там ногу, 2 міс в гіпсі, "-Як справи? - нормально, не хвилюйся", робили малому операцію "-Ну як все пройшло? - нормально, не переживай". І в кожного своя біль. А об"єднавшись, так і не навчились бути відвертими в своїх турботах. Розійшлись. Щось так мені то нагадалося про листи Х-річної давності, знайшла. Читала, і ридала, чуть дітей не перелякала. Там моє життя, мої тривоги, мої боліі переживання. Ніколи і нікому того не покажу, хіба коли боліти перестане. І то хто-зна коли.
    Не стверджую, що такого формату стосунків нема, є, звичайно. Але в мене вони ось такі вийшли. Хто має вибір, хай вибере бути разом.

3. sunset

sunset Active Member

о на маєш))) не судьба)))
    кожен сам вільний в виборі- доля це чи не доля! з власного досвіду- за час навчання в Універі їздила за кордон на літо, там зустріла чарівнішого хлопця- милий, добрий, симпатичний,спортсмен, який за 3 місяці знайомства запропонував мені руку і серце(ну люблять українок іноземці - ніц не поробиш:girl_cool:), але на той момент для мене важливішим було навчання вдома і батьки, яких не могла залишити! от і пообіцяла наступного літа приїхати до нього і все вже детально вирішити
    і потягнулись місяці очікувань,чесно- мене вистачило на 3 місяці, до нього я так і не поїхала, а причин було багато! але це була аж ніяк не доля ЯкаНасРозлучила- це був мій свідомий вибір- а йому міняти Гамерику на Україну аж ніяк не хотілось)
    і ні на секунду не жалію про те)

4. Mirabellka

Mirabellka New Member

В листопаді писала я, що чекають мене стосунки на відстані...так от з грудня вони і почались...
    Таке дивне відчуття, ніби в тебе з життя щось забрали і нічим не замінили...
    Катаюсь в Київ раз на 2 тижні на вихідні, поїзди...вокзали...
    А ще я точно зрозуміла, що переїзджати в Київ не хочу. Чесно кажучи в мене таке відчуття, чисто моє субєктивне, вперше коли я провела там вихідні, що потрапила я з Парижа в напр. Турку. Не хочу нічим образити Турку, це просто порівняння.
    Але...стосунки з чоловіком просто чудові, ніколи таким романтичним і сентиментальним, яким став зараз, він не був за 9 років спільного життя.
    І що саме цікаве, не я переживаю за майбутнє наших стосунків, а саме він і намагається зробити все, щоб я не почувалась в чомусь обділеною.
    От так поки що пройшли 4 перші місяці стосунків на відстані...
    Сподіваюсь і надалі все буде добре:)

5. LiliyaGal

LiliyaGal Active Member

Це дуже добре, що Ви можете їздити один до одного! І міста не так далеко. В нас ситуація трішки інакша. І, я, яка завжди позитивно і без паніки сприймала відстань між нами (колись таке було вже, але між різними містами в Україні), зараз починаю хвилюватись,і щось стає тривожно на душі. Чоловік по роботі вже 3-й місяць (з запланованих 5ти) знаходиться на іншому краю землі. Мені туди поїхати ну ніяк не можливо було, так як маю вже великий пузік, і візу мені б не дали. Ми спілкуємось по скайпу, кожен день. Та йому, не так хочеться спілкуватись зі мною, як мені з ним. Чому? - тому що, я сиджу вдома, розваг майже ніяких, крім походів в пологовий)) і прогулянок. А в нього там, чесно, парк розваг на вихідних)) нові місця, міста, боулінги, картінги, музеї, водопади, + особистий розвиток на роботі, вивчення англійської мови, нові друзі(((... А в мене тут майбутня ляля і дискотеки в животі :girl_dance: Не вистачає його дуже. І хочеться бути в позитиві, та останнім часом щось не дуже виходить. І як бути сильною?

6. gladiolys

gladiolys Member

Пишу з власного досвіду: їздила на море, познайомилася з хлопцем з Донецька, погуляли 4 дні, обмінялися телефонами і роз'їхались. Сподобався і він мені і я йому, але думала що більше ніколи не побачимось,бо всежтаки де Львів а де Донецьк. Але почали зізвонюватись, він приїжав до мене потім я до нього.Ми закохались але зустрічались отак по телефону і з тими зустрічами по пару днів 2 роки. Було дуже важко але я не могла кинути навчання а в нього була робота. А зараз він переїхав сюди і в нас весілля через три місяці :girl_claping: і я сама щаслива:girl_in_love:))))))))))))))))
    Так що стосунки на відстані це важко але можливо бо кохання може все :girl_blush2:)))))

7. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Стосунки на відстані при вже довготривалих відносинах є чудовою можливістю відпочити від спільних побутових проблем, дають можливість спілкуватись і думати про головне! а не про шкарпетки, які він не там кинув:connie_pull-pigtail я деколи дуже рада коли мій чоловік їде на тиждень-два! Хоча на початку відносин його поїздка хоч на день була для мене глобальним горем!! :khomyak: головне розслабитись і зі всього отримувати позитив! :)

8. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Мій друг зараз одружуватиметься. То стосунки трьох з половиною років. Майже два з них на відстані. Відстань дуже по-різному відбивалась на тих стосунках за період часу 2х років. І добре, що все добре закінчується, бо все ж ще не закінчилось:)
    Не думаю, що це приносить користь. Ми це мали можливість спостерігати весь цей час, було по-різному.

9. maryshunka

maryshunka Well-Known Member

Чоловікові підвернулася перспективна робота в Києві. Вирішили переїжджати сім"єю туди. Але поки він не знайде і не звиє там наше нове гніздечко, живемо з доцею в його батьків. Щотижня приїжджає на 1 день, а на наступний-знову в дорогу. першого разу плакала як дитина, а тепер .... якось звиклася з його відсутністю! і це почало мене насторожувати... тому як тільки вирішиться житлове питання-до нього! хоч на нерозпакованих коробках жити! відстань-вона нестерпна, хочеться притулитися і муркати, щоб хтось вислухав і обійняв, щоб передати іншому оту ніжність і тепло, яке він викликає...
    І добре, коли є знання того, що ваша розлука тимчасова. Куди гірше кохати і не знати, на що надіятися...

10. Bobas

Bobas New Member

І я вважаю, що відстань все одно своє бере.
    Я прихильник фрази, що відстань кохання по-трішки з'їдає, тому швиденько після весілля спакувалася і переїхала в інше місто з чоловіком (де він на даний момент працював). Тепер живемо окремо і далеко від родичів, зате стосунки в нас щоденні, а не на відстані- так мені легше і спокійніше.

11. Bursukanja

Bursukanja Well-Known Member

Зловила себе на думці, що ще віднедавна думала, що темка про "Стосунки на відстані" не про мене. Думалось, що то про тих, хто живе у різних країнах, перебуває на заробітках чи у довготермінових відрядженнях, приміром, у Антарктиді:girl_sad: А нині до мене дійшло, шо я також належу до тих нещасних, які з дня на день виглядають коханих, рахують години до їх повернення і сидять перед моніторами, чекаючи "скайпового" дзвоника.
    Коли на попередній чоловіковій роботі склалась паршива ситуація, порозуміння з біг босами стало примарною справою, "замаячила" перспектива нового місця праці. Все класно - гроші, посада, перспективи, відрядження у Штати та Європу...і один "маленький" мінус - не у Львові і навіть не біля нього. Наче і недалеко до "файного міста Тернополя", але для мене ці 120 км - як прірва. Спершу я подумала звичне "якось воно буде", і ми матимемо "аж" два вихідні разом. Про переїзд не йшлося, оскільки старший наш парєнь ходить в школу і на гуртки тут, малий - до дитсадка.
    А тепер мене це так дістало!!:girl_cray: Стільки ж часу з нашого життя, якого фіг зна скільки зосталось, ми не поруч ! Він не бачить, як росте дитина, а ті короткі два дні минають у вирішенні справ, шопінгу, хатніх клопотах. Відчуття, що ми втрачаємо набагато більше, ніж здобуваємо, не полишає мене. На мої нарікання чую відповідь :"А чого тобі бракує? Все маєш, їсти-пити...нудно? Бери машину, їдь кудись...хочеш, аби я тут сидів, біля тебе, прибутків не було б таких, ти була б щаслива?" Певне, шо таки нє...
    І змінився він. Посада-підлеглі-відповідальність зробили з нього "красного командіра", який так багато часу вариться у своїй роботі, що просто не вже вміє переключитись на доброго, домашнього татка і чоловіка, яким він був ще недавно. З’являються непорозуміння і заявочки на кшталт "Чого ти мене виховуєш як пацана?! В сім’ї має бути один лідер, і це я" тощо.
    Вотакі діла. Смутно, загалом...

12. Bonita

Bonita Member

А чому Ви не хочете переїхати до нього, невже в Тернополі немає шкіл-садків-гуртків??? Самі написали, що до того файного міста не так і далеко, то що втрачати? А так будете з чоловіком, з нормальною повноцінною сім'єю і конфліктів стане менше і спільного часу більше.

13. maryshunka

maryshunka Well-Known Member

Насиджене і обжите місце (тим паче, коли є власне житло), певно, ой як не просто полишити... В іншому місті треба починати все з нової сторінки-заводити нові знайомства, міняти звичні точки (салони краси/магазини/ринки/школи-садочки і т.ін.)... Та й дітям спробуй пояснити, чому забираєш їх від друзів і звичного їм способу життя ... В такій ситуації головне - правильно розставити пріоритети, адже житло можна продати чи здати в оренду, інфраструктура-вона і в Африці інфраструктура, а діти з легкістю знаходять нових товаришів... Незмінною залишається лише СІМ"Я!!! І те, якою вона буде, залежить більшою мірою від нас, жінок... :girl_cool:

Останнє редагування: 29 Березень 2011
  14. Натуся

Натуся Well-Known Member

Сумно...Не можу радити вам що ви маєте робити,але я б, напевно,таки спробувала переїхати,спробувала врятувати сім'ю,і не варто боятися зміни для дітей,бо школа,садок всюди є і всюди можна знайти хороші...Я б більше переживала власне за сім'ю в розумінні - я,діти і чоловік,- бо така зміна в його поведінці не дуже налаштовує на позитивні думки...Але,спершу, я б напевне поговорила з чоловіком,що хочу, і ми з дітьми потребуємо переїхати до нього, а вже по його реакції на ці думки вирішувала б що робити далі...

І по темі- в мене до чоловіка було зустрічання на відстані з хлопцем,який жив і навчався на той час у Відні.Зараз я розумію,що ті стосунки були приречені,бо він не готовий був нічого для них зробити.
    з чоловіком моїм ми теж почали зі стосунків на відстані,але він 8 місяців терпів зустрічі раз в місяць і круглодобові розмови по телефону,а тоді приїхав зі сватами,і я не змогла сказати ні саме тому,що хотіла того ж,що і він:)Він переїхав сюди,кинув все,що мав у іншому місті,залишив там батьків,роботу,друзів, і це заради того,щоб ми були разом.Скоро вже 5 років як офіційно:) І 6 як просто разом:)Тому,маючи невеличкий досвід стосунків на відстані можу зробити такий же невеличкиий висновок-кожні стосунки неповторні, і узагальнювати,що раз вони на відстані-значить приречені теж не можна,бо, насправді все залежить лише від нас.

15. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

16. Tanjywka

Tanjywka New Member

Bursukanja
    Я на вашому місці все таки подумала про переїзд до чоловіка, хоча ви напевно вже звикли жити без нього. Вирішувати проблеми свої і дітей (обходитись без нього в самий необхідний момент).
    Це дуже сумно:-(
    Я думаю, що кожній жінці хочеться щоб хтось завжди був поряд:d25:

17. Lamara

Lamara Well-Known Member

Bursukanja
    я б на вашому місці все таки переїхала до чоловіка, оскільки ви через деякий час вже будете чужі. В нього робота,інші клопоти, навіть ввечері після роботи він має відпочивати, тому з'являються якісь нові інтереси, в яких ви участі не приймаєте. А ці два дні вихідних - це як відпочинок на курорті, а не сімейне життя. Кажу з власного досвіду, бо я теж таке пройшла. Я рішилась на переїзд, бо дуже кохала і кохаю свого чоловіка. Вже пройшло 5 років як я в чужому місті, та так склалось що в мене ні друзів, ні поки що роботи. Але ми сім'я,і для мене це головне.

Десь я читала на іншому форумі подібну до вашої ситуації . Дівчина так само описувала - робота, відрядження, приїзд на 2 дні в тиждень, та через деякий час її чоловік знайшов собі іншу-і вони розійшлися. Хоча в них 2 дітей, менший мав всього пару місяців, та це вже для нього була не сім'я, а стаття розходів.

18. Bursukanja

Bursukanja Well-Known Member

Дівчатка, всім дуже вдячна за розуміння і поради!
    Почну з того, що у нас тут справді

, батьки та родичі, інша нерухомість, крім тієї квартири, де мешкаємо. Садки та школу все ж можна змінити, але...я не хочу до Тернополя! Чоловік там мешкає у захламленій, старій квартирі наших родичів, які йому практично подарували проживання там, а фірма ще й гроші платить ніби а оренду (теж копійчина):girl_smile: Живе аскетично, та й трудоголік він неймовірний...на роботі вже о восьмій, та й ше о восьмій також там. Тобто, я б і так його бачила мало.

Та із сім’єю ше все нормально, рятувати поки шо не доводиться:girl_yes2: Мене просто на даний момент насторожує тенденція зміни чоловікового характеру під впливом тої роботи. Став жорсткішим і авторитарним. Мені також палець до рота не клади...от і находить коса на камінь!:girl_devil:
    Коли ми розглядали питання нової роботи і можливого життя окремо впродовж тих п’яти днів, питання переїзду, звісно, поставало. Але! Ця робота поки що у Тернополі, а з часом, може, скоро, буде у Чернівцях, та й то не в самому місті, а десь в районі. Тому вичікую...чомусь маю враження, що ше будуть якісь зміни...аби вони хоч хорошими були!
    Думала, шо звикну. Ан нєт...вже в середу стає сумно, в четвер зранку - ше сумніше, а в п’ятницю вже веселішаю в передчутті зустрічі. Такий графік дурацький...:girl_crazy:

19. Lamara

Lamara Well-Known Member

І в мене так було, тому що він дбав тільки про себе, не відволікався на мене, дітей. В нас розмова зводилась до того, що він нехотячи мене ображав своєю черствістю та байдужістю, бо він так звик ( тільки він та робота ). І скажу що цей період згадую з жахом

20. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Bursukanja, якщо ваш чоловік збирається таки лишатися на постійно там на роботі, вам слід їхати до нього. В Тернополі є все те ж саме, що й тут-школи,садки, магазини. Буде важко, але звикнете. Моя сестра двоюрідна минулого року переїхала до Києва, бо так було їм зручніше з чоловіком обом знайти роботу. Син пішов у школу, навіть почав краще вчитися. Усі зміни в нашому житті на краще. Моя сестра також довгий час жила отак з чоловіком на два міста, тільки в Польщі.Тільки було так по іншій причині, у неї робота хороша у Вроцлаві, у нього в Єлєній гурі. У Вроцлаві йому було би важко знайти роботу, у неї в тій Єлєній Гурі ніяких взагалі перспектив. І то був момент, коли сестра казала, що кине все і поїде до нього , бо то не життя, бачитися по вихідних. Їм було з одного боку легше-нема дітей, з другого боку важче-чужа країна, треба триматися за ту роботу, яка є. В результаті їм дуже повезло, бо випала можливість поїхати на роботу в Гданськ, де вони обоє пройшли конкурс в оперний театр і зараз лиш згадують ті тяжкі часи. Мій чоловік також часто в роз'їздах, але я тверезо розумію, що це не нормально. І поки що думаю, як це можна змінити. І я не буду триматися місця мого життя, все-таки воно у нас одне(життя), варто часом щось міняти, шукати нове, бачити нове.