Стіна плачу про ПБ

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем DrValdemar, 23 Січень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. DrValdemar

DrValdemar Active Member

Відповідь: дошка скарг та пропозицій Rel.001

Амінь !

Я вдруге прошу модератора закрити тему, тому що, на будь який аргумент миттєво знаходиться 10 контраргументів та на одну відповідь 20 заперечень.
    Ваші запитання, пропозиції та скарги читати буду, відповідати по можливості також буду. Вступати в дискусії не буду.
    Для себе я зрозумів що живе спілкування є цілком іншим від того, що спостерігаю на форумі (дещо просто бридко читати). Нехай усім Вам пощастить знайти свого лікаря, якому Ви зможете цілком довіритись.

2. Пеппі

Пеппі Well-Known Member

Відповідь: Запитання, скарги та пропозиції (конкретика)

Пропоную в пологових будинках запровадити анкетування - наприклад, при оформленні документів на виписку, додавати ще анкету з запитаннями про рівень задоволення наданими медичними послугами, побутовими умовами тощо.Перелік запитань може бути широким))) Думаю, це дозволило б виявляти недоліки і при бажанні вирішувати їх))

3. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Запитання, скарги та пропозиції (конкретика)

Ви чо?! Не випишуть! Ще на пару днів карцеру задраять.

А кому і що заважає виявляти недоліки вже? :)

4. Пеппі

Пеппі Well-Known Member

Ну я не про такий варіант, де анкету віддають медсестрі ,і вона вирішує "бути анкеті чи не бути" .Можна зробити броньовану :) скриньку для анкет, і ключик щоб був лише у великого начальства))))І щоб лише велике неупереджене начальство анкети опрацьовувало і приймало строгі міри :)

5. VERO

VERO Well-Known Member

Ну не можу я зрозуміти одну штуку на ДП: для чого робити з ПБ подобу карцера/в'язниці... де дорізають/доколюють... і м'ясники/нелюди... працюють!!! Практично, всі ми мусимо через них перейти. Народжують дома не те, що одиниці, а на пальцях можна перерахувати скільки форумлянок. Всі прекрасно розуміють, які є переваги ДП, але мало хто на них наважується і вважає себе готовим нести відповідальність за своє життя/здоров'я та дитинки. А решта 99,9% все рівно ідуть народжувати в ПБ, щоб ту відповідальність на когось перекласти. Питання тільки, на кого? З якими думками? Для чого свідомо настроювати породіль наперід, що там все ну просто жахливо? Для чого створювати таке жахливе враження жінкам, яким і так частенько важко фізично (бо виношують дитинку, різні болячки), морально (гормональні перепади, зміни настрою), що в кінці- взагалі карцер/лазарет з різниками/м'ясниками?.. Інформації про ПБ і лікарів є купа. Побутові умови щороку покращують. Є платні окремі палати, врешті-решт... Є сучасні сімейні окремі родзали. Визначальним всюди і завжди був і буде людський фактор. Можна познайомитись навіть з десятком лікарів і вибрати того, який найбільше імпонує. При зустрічі обговорити важливі деталі. Є багато лікарів, які не будуть диктувати свої умови і тиснути авторитетом, а прислухаються до думки породіллі. Відгуків про лікарів є багато. Завжди можна знайти "свого".
    Я не можу сказати, що в ПБ все ідеально, але настроювати породіль, як на кінець світу, теж не можна. Інформувати, попереджати треба, але не залякувати. Їм потрібні позитивні думки, хороший настрій, а не суцільний стрес від однієї думки про пологи.
    Для прикладу, пишуть, що не показали, як дитинку прикладати. Але ж вперше це робиться в родзалі, де потім мамочка з дитям лежать 2 год. і акушерки, і лікар поряд. Чому не попросити, щоб допомогли? Чергова акушерка в палату теж приходить кілька разів (до мене і всіх мамочок в палаті)- теж не відмовить в допомозі.
    Пишуть, що немає інформації про ГВ. Мені брушурку в ПБ з основними правилами моментами давали кожного разу. Там все коротко і доступно. Але ж і мамочка має 9міс., щоб підготуватись до народження дитини. Невже питання з ГВ не мало би її цікавити? В палату щодня приходила лактолог. Мала одне питання, то задала їй після завченої скоромовки, яку вона щодня повторює. При виписці роблять відмітку, що лекція по ГВ проведена. То нагадайте (коли просять благодіний внесок), щоб її провели. Є медсестри, акушерки... не можуть відмовити. Вони щодня міняються. Ну не можуть бути всі однаково байдужими.
    Вважаю, що якщо платити, то вимагати за свої гроші те, що належиться. З різними питаннями чи проблемами можна до свого лікаря звернутися. Він за маму ще 40 днів після пологів несе відповідальність.
    Шукайте "свого" лікаря, якому можете довірити здоров'я своє ї дитинки. Не даремно список лікарів яких "раджу" значно довший за тих, що "не раджу". Домовтеся, що будете звертатися, якщо будуть витникати проблеми чи питання. Готуйтеся до пологів та материнства не лише купуючи речі, одяг, але потрібною інформацією та знаннями. Вірте, що все буде добре і Ваші думки матеріалізуються.
    Бажаю здоров'ячка і позитивних думок мамочкам та діткам. А головне повернутися додому з дитям і написати, що не такий чорт, як його малюють. Для мене, ПБ не карцер чи в'язниця, а лікарі і мед. працівники є різні, часто досить людяні і порядні. Ну було літом жарко і ПБ був переповнений... Але для мене це просто священне місце, бо там народилися найдорожчі для мене людинки і там були люди, які ДОПОМОГЛИ нам у цьому. За це я їм вдячна. І коли проїзджаю біля ПБ, мене переповнюють лише позитивні і дуже приємні відчуття.

6. levandivka

levandivka З яйцями...

Що-що?
    Де Ви бачили носіння відповідальності у нашій медицині? Коли/кого посадили/звільнили з ПБ?
    Уся відповідальність за наше (і наших дітей) здоров'я, як і наслідки коновальства частини медиків, лежить і ще довго лежатиме тільки на наших плечах/сумлінні. Не варто себе і людей дурити надією на відповідальність персоналу у нинішніх умовах.

Можна! Але і це не є гарантією від...

Вас познайомити з людьми, для яких ПБ - прокляте місце, і не знайшлося там у потрібний момент людини, яка б допомогла?
    Вам пощастило! Тішимося за Вас! :)
    Але варто розуміти, що так буває не завжди, і БУТИ ДО ТОГО ГОТОВИМ.

Останнє редагування: 30 Січень 2012
  7. Just me

Just me Member

"Гарантувати" в цьому житті можна тільки 1 - те, що всі помремо. Всі інші речі гіпотетичні. З цього й виходьмо.

8. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

У нас, в Ужгороді, садили гол. лікаря, за хабарництво. Відпустили, звичайно на посаду ГЛ не повернувся, в мерію подався :bazar:

Я наш пологовий немаю скарг, тільку нудно було, в окремій палаті, додому хотіла.... і ота кімната з лелекою, неприємний осад залишає....

9. levandivka

levandivka З яйцями...

Ну, давайте ще Луцьк згадаємо, з його зразковим ПБ...
    Мова ж про Львів, де зажралися і обнагліли...

А в ОДА не пройшов?

10. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

11. Dolche

Dolche Well-Known Member

Знаєте VERO, погоджуюся з вашим таким великим дописом, окрім одного
    От чого не було, того не було. Не приходив до мене жоден лактолог, ніхто не показав як прикладати дитину (малий не вмів брати груди). Я просила мало не всіх акушерок і медсестер, які приходили до мене, то аж під кінець мого перебування в пб показала це одна дит. медсестра. Можливо це через те, що була в окремій сімейній палаті. Але, як на мене, це не виправдання.

аналогічно))

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Пропонуєте витерти 80% історій у темі "розповіді про пологи"?
    Нещодавно одна файна дівчина мені сказала, що як переїде до Львова жити, то все одно народжувати поїде деінде. Є зразкові пологові, але вони явно не львівські...
    Те, що совісних лікарів на руках носять (бо вони не є правилом) - теж суттєвий, хоч і доволі сумний показник.
    До речі, домашні пологи - не для всіх. Однозначно не для всіх. І на цьому безліч разів наголошується. Тільки читають це так, як хочуть. А потому власні перекручення й виписують у дописах а-ля "аби посваритися".

І то ж треба. Свідома сліпота не дивує. Навпаки, нею пишаються. :sad:

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

от що дивно: як можна судити про той чи інший пологовий, самому у ньому зараз не побувавши?

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А конче треба? Мало розповідей, аби скласти свою думку? Треба конче на своїй шкірі випробувати?

15. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

я була в звичайній 2-місній палаті, але теж до нас не заходив ніхто. коли було в мене якесь питання щодо ГВ, то палатна сказала "ці плакати тут для кого повісили? читайте!"

16. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

якщо брати за основу виключно суб єктивну думку, то якраз об єктивного у тому мало. Якщо людина націлена на негатив стосовно певної речі, вона вишуковує його у будь-чому. Направду, якби років 8 тому оце я брала за основу лише негативні розповіді, то боялася б не те,що до народжувати у пологовому, а вагітніти. За останні три роки у мене народилося 4 племінники - у трьох різних львівських пологових- жодна мама не повернулася з нього "розпатраною", а дитина-скаліченою.

17. VERO

VERO Well-Known Member

Мене попереджали, що в окремі палати ніхто не заходить. Вважається, що з мамочкою хтось є з родичів і надасть допомогу, якщо треба. Всі пишуть, що добре, бо ніхто не заважає, не надає послуг, за які треба віддячуватись.

18. smilee

smilee New Member

Прочитала всю "перепалку" між форумлянками, і таки дозріла до свого допису:значить народжувала на Джамбула, пройшло не гладко,але терпимо. Перебуванням в ПБ задоволена, як прикласти дитину показали і розказали без проблем, навіть раціон сказали який має бути під час годування. Єдине, що дратувало то те як санітарки "небрєжно" мили підлогу в палаті))))
    І ще переконуюсь що на форум дуже часто виносять на обговорення тільки негативне, до чого прикріплюються ВСІ... не такі вже й страшні пологові у Львові. Страшний настрой, з яким ідуть народжувати(((

19. levandivka

levandivka З яйцями...

Аха, я теж помітив:

20. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Люди добрі, яка тема получилась.. дійсно, п.Надіжко хотів як краще, а получилось як завжди..

Статус теми:
Закрита.