Стіна плачу про ПБ

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем DrValdemar, 23 Січень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Стіна плачу про ПБ

Але нормально - ось так:
    http://www.youtube.com/watch?v=dZJE-3BvlF0

2. napoleona

napoleona Well-Known Member

ага
    якось заікнулася до одного лікаря чи зможу робити то що мені буде зручно і легше(тобто вертикально крісло, ходити) ага щас ;:"будеш робити так як зручно мен, може тобі ще ванну зробити!"
    нормально правда?

3. levandivka

levandivka З яйцями...

Прикро, але стало нормою у наших (?) ПБ

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я чомусь вірю, що таки прогрес дійде й до України. У пологових заходу є ванни й можливість якщо не народити в них, то принаймні перебути перейми. Називають ванни "аквадуралами", бо жінки у воді легше переносять біль й ніхто навіть не думає про знеболююче.
    Правда, то не така вже й інновація, якщо враховувати, що перші "водні" пологи були проведені у Європі 200 років тому. А в Єгипті та інших куточках землі це була доволі звична практика.

До речі, читала одну розповідь про пологи, то подумала собі, що дієвішими за будь-які скарги, є знання процесу та впевненість у собі самої породіллі. І якщо лікар каже "Умная?" й не пресує, то навравду варто таки бути озброєним інформацією, бо тоді можна керувати процесом хоч частково, хоч настільки, наскільки вийде. І такі, що "мудрі, бо начиталися інтернету" (теж неодноразова цитата на ДП), зможуть краще вплинути на совкові стандарти, ніж папірці-скарги.

Останнє редагування: 3 Лютий 2012
  5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я думала, що я вже доросла жінка і можу такі речі читати (сама ж 4-х народила), але після прочитаного просто реву, як мала дитина. То ж гірше, як над скотиною знущаються.

6. levandivka

levandivka З яйцями...

Та ж у Вас вже ранок. :)
    Тут не плакати варто. А "...добре вигострить сокиру..." (с)

7. Маруся-мама

Прально. Тут он всі міліонери чухають з США геть, бо правітєльство суперове.
    Відкладу нині першого цента, до мілійона, аби чухнути в Австралію. І завострю сокиру! для родіни:girl_wink:

8. natorella

natorella Well-Known Member

згідна абсолютно
    свою щасливу істрою вважаю лише наслідком шаленого везіння:
    - ПБ тільки відкрили після мийки, людей не було взагалі, тому мною не кидали і не штурмували
    - пішла на чергову зміну, яка перекинуцла мене далі, а ті не хотіли бавитись і т.д.
    - виписалась сама, бо приїхала комісія з києва, тому нікому не було до нас діла (могла ше парочку дітей забрати - не помітили б)

9. Just me

Just me Member

Ваша історія видається не везінням, а радше закономірністю, бо навряд чи Вам із Вашим характером у ПБ могли б вилізти на голову і звісити ноги.

10. Маруся-мама

Та власне. До тих скарг таке відношення, що це просто «бумажка» якою можна скористатись в туалеті (певно навіть кращий папір, а ніж пересічний туалетний :girl_crazy:)

Я завше була бунтарем. Мої родичі і сьогодні крутять пальцем мені коло виска і кажуть, що я ідеалістка. Мене не розуміють, але і я не розумію, що такого страшного в тому якщо ти будеш привітним до людини яку обслуговуєш. Тебе що убуде? Це ж тобі повернеться сторицею!

11. natorella

natorella Well-Known Member

от так мені і заканало з черговою зміною)))
    хочеш довго і сама - впірьооооод

---------- Додано в 16:12 ---------- Попередній допис був написаний в 16:04 ----------

є моменти під час пологів коли елементарно таке можна зробити, якшо жінка сама
    в процесі ти відходиш в себе, заглиблюєшся і якшо не знати всьо процесу, не бути такою мудрою, то можуть творити шохош
    приклад - моніторили серце. прибор барахлить, але і проміжках сносної роботи бачу - 145. норм. а акушерка - ой, шось не дуже добре, може хай лікар вколить укол. лікар на мене глянув, я такими очима - я_не_тупа_знаю_шо_всьо_в_порядку- на нього глянула, він каже - не треба, всьо добре
    якби не знала шо 145 ударів - не критична межа, і шо то не кінець світу - молила б сама - робіть шось

12. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Аналогічно) Міряють серцебиття, лікар стоїть в коридорі, акушерка тіпа сама досебе,"о, тут би укольчик не завадив!" - я їй дружелюбним тоном "ще кажу, зараз будете жартувати, що не падає перед потугами, що 160 то замало, і я перестану зі сміху перейми передихувати" - і тема, о чудо, закрилась.

13. Merry

Merry Well-Known Member

А в автора теми хотіла б запитати- що Ви можете змінити, маючи цю всю інформацію написану тут? Чи без конкретної офіційної скарги (письмової) управлінню ПБ Ви не в силі щось поміняти? На що у Вашій компетентності вплинути без паперів?
    А щодо скарг та пропозицій, то хотілось би покращити якість прибирання в палатах та вбиральнях. Це думаю зробити не дуже складно. Бо з проходу між ліжками клубки пилюки та сміття заганяються під ліжка і там твориться таке...

Останнє редагування: 3 Лютий 2012
  14. levandivka

levandivka З яйцями...

Ви чо? :)
    Для ПБ гроші "мимо каси" - чудова зброя. Гроші ж втікають.

15. erene

erene Well-Known Member

А моя чудо-акешерка при тиску 150-90, поки лікар вийшла кричала що треба готувати операційну, бо при такому тиску, цитую- " Можеш бути сліпою а може і паралізувати, чекати б не радила", після того як я попросила її свої здогадки тримати при собі, питання операційної відпало якось само собою. Доречі народила з тиском 180\130, не сліпа, не паралізована.

16. Tsokotukha

Tsokotukha Well-Known Member

Таки бачу нам цього разу просто пощастило. Бо потрапила я в ПБ не лише з твердим переконанням, що це карцер в якому щей розпеченим залізом тавруватимуть, але й із сильною кровотечею серед ночі. Шок був ще той. Та все ж мене не катували, не зупиняли початку пологів (хоч ті й почались у перший день 37 тиждня), не стимулювали, не підколювали, не підрізали, в кишеню не заглядали, не залякували (неонатолог чи інший мед.персонал). Виписали на третій день. Виписались ми без проходження усіляких шоу. Поклала я малечу в слінг, одягнула куртку і вийшла. Ніхто не заперечував і на гроші навіть не натякав. Чоловік ще й піджартовував, що усі батьки виходять з малючками лише він із торбами.
    Читаю про всі можливі "коломийки" і не можу зрозуміти чи настільки вплинула на такий вислід моя обізнаність чи банальне везіння.

17. levandivka

levandivka З яйцями...

Та йой... :)
    Навіщо Вам того? Так сталося. Теж буває...

18. zetta

zetta Well-Known Member

воно. і все таки хочеться вірити шо не всі такі лікарі.. тай усе.
    Я про перші пологи нічого аж на надто такого поганого сказати не можу.. крім епізіотомії, і окситоцину вже після народження дитини.
    Але поторюсь, тут люди такі гроші видають....... не в касу, а особисто домовляються.. і хіба тішуться шо лікар бу уважний.. але гроші ті в більшлсті випадків не забеспечують ні індиідуальності, ні природньості.....

Останнє редагування: 4 Лютий 2012
  19. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

з виписною кімнатою - точно пощастило :)

---------- Додано в 13:57 ---------- Попередній допис був написаний в 13:52 ----------

так і зі мною було цього разу :) аж приємно було, що на мене зважають. Ще на допологовому після кожного огляду лікар брав папір і ручку і окрім словесних пояснень ще й малював, що і як відбувається.
    До слова, зі мною в палаті не було нікого з ДП. І нікому більше лікар нічого не малював і детально не пояснював :)

20. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

аналогічно:)
    ну йшли ми через ту виписну кімнату, бо тудою ведуть:) і тут починаються вітання, я сказала, що театру не треба і фуфлового відео теж, у відповідь з обуренням : "ви що не хочете щоб вас привітали з народженням первістка, а фото-відео на пам"ять?", я ще раз чітко сказала, що театру не потребую, дякую за вітання, але вдома чекають рідні чиї вітання мені важливіші, обернулась і ми з чоловіком з синочком вийшли:) в очах тієї компашки було "нєпаніманіє" , але мене то мало цікавило. Не розумію чому наші люди роблять з того проблему? хтось хоче тих вітань-пеліканів хтось ні, ну то скажіть внятно або приймаєте вітання,платите гроші, або просто виходите, хіба когось насильно в тій кімнаті тримають? :dntknw:

Статус теми:
Закрита.