статеве виховання

Discussion in 'Маленькі бешкетники' started by Nata, Dec 3, 2008.

1. Ірена

Ірена Well-Known Member

Відповідь: статеве виховання

та він і сам так думає... думав би інакше, то б не бився (його спровокувати до бійки складно)
    вирішили просто відгородити його від спілкування з тою компанією.

• Подобається Подобається x 2
  2. mamatu

mamatu Well-Known Member

Ми звісно голяка не ходимо по хаті, але нормою є, що малий забігає до ванної, коли там миюсь я або чоловік. Перевдягаюсь я не соромлячись дітей (хоча чоловік ходить вбраний). Тож він знає та бачив усі відмінності і абсолютно не комплексує з того приводу.
    Правда із донькою так не було...
    Згадала смішний випадок: якось мала підходить до мене із запитанням, чим різняться чоловіки від жінок. Вона тоді вже вчилась у школі, але в молодших класах. Я подумала, що можна показати в анатомічній енциклопедії, але вирішила дочекатись чоловіка, щоб порадитись, чи добре так буде. Маргаринчику якось так і пояснила, що почекаємо татка.
    Приходить чоловік додому, я йому кажу, чи він не проти показати статеву різницю (і як виглядає це у чоловіків) і тут він починає білішати і тремтячим голосом каже: "може в анатомії краще покажемо?". Я кажу, що так і хотіла, а він, виявляється, подумав, що зараз доведеться штани спускати, щоб продемонструвати наживо. :girl_crazy:

3. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Штефко наразі відмінності між статями бачить на сестричці, оскільки вона у нас постійно голопопа. Спочатку казав "у Диньки пісі ма" (у Магдаленки пісюна нема), ми все пояснили, то він на тому задовільнився і більше ніяких питань не виникає.

4. SPRING

SPRING New Member

Я своїй дочці потроху розповідаю,все як є, їй 9,5років. Вона знає як народжуються дітки, дивились разом всілякі програми, де вона бачила процес народження, звичайно, різницю між дівчатками і хлопчиками, а от як дитина з"являється в животику, я не знаю як пояснити:girl_in_dreams: може ще зарано,незнаю:girl_in_dreams:

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

У нас є темка "як пояснити дитині", може, там щось знайдете? ;)

6. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Ну то таке...

Я не бачу нічого поганого в моментальній татовій наготі, тобто в такій, що триває декілька хвилин, необхідних для переодягання, купання ітп. Дитина б мала зрозуміти, що все, що приховуємо під одягом - частина тіла, така, як і всі інші, нічого її наявності соромитись.

Інша річ - поняття інтимного. Тобто, статеві органи - органи, але все-таки, не руки-ноги, не виставляються на огляд. І навчити поважати інтимність інших - от татко зніме штани, коли це буде необхідно, але хотіти цього від нього ти не можеш, як і від інших.

7. yasna

yasna Well-Known Member

Звернувся до мене письменник, який готує книгу для дітей із сексуального виховання.
    Опитавши своїх знайомих він стикнувся з тим, що статеві органи діток часто називають просто ОТЕ :blush:
    Пригадалося, що у братика був "перчик" на тому і закінчилося.
    А як ви називаєте ?

8. MaryF

MaryF Well-Known Member

В мене мама така і чоловік. Коли я була мала, то мама не дозволяла нам навіть в трусах похаті ходити (у мене було два брати). Я йшла в туалет вночі і вдівалася в штани і сведер. Біля братів я не мала права навіть вдень на дивані лягти, бо це дуже погано. А потім взагалі заборонила при ній передіватися, та й сама при мені навіть до бюстгальтера не роздівалася. В класі 7-8 я з двома подружками пішли до однієї з них помінятися деякими речима, для мене був шок коли вони при мені розділися і почали приміряти різну одежу, а я стояла і не знала, шо я маю робити, мені тоді так було встидно...Завдяки їм я все таки стала нормальною людиною і в суспільному душі себе абсолютно нормально почуваю.
    А мій чоловік і досі мене встидається, виключає світло, ховається коли труси передіває....дуже смішно...правда? Відмовляється зі мною в сауну ходити. Про виховання нічого не можу сказати, бо мама його померла, коли йому було 9 років і хто його виховував так і не зрозуміло...

---------- Додано в 10:46 ---------- Попередній допис був написаний в 10:43 ----------

Пісюнчиком, а якби була дівчинка, то б пісею називали. В моїй сімЇ це ніяк не називали, було заборонено..

9. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ми називаєм "пісюшка". Вважаю це нормальна назва для цього органу, особливо в розумінні дитини.

10. Oddly

Oddly Well-Known Member

мого молодшого брата вчили казати "когутик"
    якось так склалося
    з донею своєю ми так не фантазуємо - називаємо, як є. без образності.

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Ми також називаємо, як є.
    І дитина звикла, що є "піська" (ну і "дупа" чи "дупця").

12. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

А в нас пісюн і пісюня, без вуалі. )

13. Provizor

Provizor Well-Known Member

І я дитині кажу, що в неї є піся, а навіщо ускладнювати?

14. yasna

yasna Well-Known Member

У давнину назви статевих органів були табуйовані, тому в народі існують евфемізми, слова, які замінюють прямі назви.
    Виявилася цікава річ, що багато хто думає, що ці назви суто сімейні, але одні і тіж поширені на східній і західній Україні, та і часовий проміжок теж не маленький близько 100 років ці назви використовуються з покоління в покоління.

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

як на мене це цілком нормально, бо хоч часи змінюються, статтеві органи лишаються такими ж..... на сході і на заході також все в дітей однакове :)...... і якщо все життя дитина називали це піся, пісюшка, краник, хвостик і т.д. то ставши дорослим і народивши своїх дітей вона не почне називати ці органи ну наприклад "Нєфрітовий стержень і бутон страсті" :girl_haha: це я колись в романі жіночому вичитала, а буде так само називати їх піся, краник, хвостик, чи придумає подібну назву але нормальну для розумання дитини і пристойну в розумінні лексики і моралі.

16. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

З хлопцями так і називаємо "пісюн", а в малої "піся". Мені здається, вже звичні для вживання назви.
    А щодо статевого виховання, то зі старшим спочатку якось викручувалась, а в 7 років купила дитячу книгу "Відверто про це...". спочатку сама переглянула, зробила висновок, що для дитини хороша книга (не надто відверто, але трохи по-доролому, а також багато відповідей на питання, які дитина деколи стидаєтья задати мамі чи татові). Тепер маю відносно спокій на рахунок питань щодо статевого виховання, а менші ще таких питань не задають.

17. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Подивіться, як проводять уроки статевого виховання у Дніпропетровських школах. Хотіла б я побачити авторів цих підручників...

18. Яруська

Яруська Well-Known Member

Жах якийсь...
    Цікаво в нас ще нема таких "уроків":girl_devil:

19. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Скажіть, а як можна ще донести до дитини що ранній незахищений секс це перший крок в могилу. Як що хлопчики в 12 років вже мають секс з дорослими кубітами а дівчата в 13 і не завжди з дорослими хлопами. Краще їм популярно і не коректно пояснити але вчасно, ніж потім думати як лікувати.

---------- Додано в 13:16 ---------- Попередній допис був написаний в 13:13 ----------

На вихідних мусила своїй дворічній донечці пояснювати, що так буває коли дядя дядю любить, коли на трамвайній зупинці дядя дядю цілував серед білого дня.

20. Orman

Orman Модератор-бомба

Тобто треба пояснити, що як колешся, то треба колотися одноразовим шприцом? Може краще пояснити, що колотися не треба?

П.С. яв 12 років ще в пісочниці гралась, в 13 в резинки скакала. Починати треба спочатку, а не з наслідками боротись.

я б пояснила, що дяді неправильно робляь і так робити не можна , а не що "так буває", бо дитина подумає, що це нормально.