Старі речі

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Olma, 17 Липень 2009.

1. zhabusya

zhabusya New Member

Відповідь: Старі речі

У мене деколи нерви беруть що старі речі в яких вже ніхто "5"років не ходить висять у шафі на вішаках а мої нові всі поскладені на полках. І все під одну руку, що викидаю, що відаю головне довго не думати вирішила і все. А потім так добре є де нові речі поскладати але потім з часом знов нагромаджується.

2. simona

simona Well-Known Member

Я перебираю раз в квартал свої речі. Ті що не ношу довгий час віддаю до церкви або в притулок. Звісно, що шкода, але вони мені не потрібні, а комусь може і пригодяться. Вважаю, що варто чистки робити, особливо для мене це стимул думати перед тим як купляти речі і замітила за собою що менше трачу на різні "лашки".

3. SuperRhino

SuperRhino Active Member

simona а скажіть мені будь ласка, куди саме, в який притулок або яку церкву ви віддаєте старі речі? бо я також маю багато старих речей з яких повиростала давно але які жаль викинути бо вони гарної якості, тобто як нові, бо я акуратно їх носила.

4. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

І мені прошу сказати - теж хочу допомогти речима малозабезпеченим людям.:girl_in_dreams:

5. TOlka

TOlka New Member

У мене є проблема: жалкую викидати старе, коли думаю, що може ще пригодитися, що ще послужить... Краще викинути геть, віддати кудись, не робити склад, тоді появиться стимул купити щось нове)). тож з одягом останнім часом прощаюсь без зайвого клопоту.

А от старі листи, відкриточки - то моя слабість. Окремо маю для ших шухляду. Тільки її вже не вистачає)).

Чоловік так колекціонує диски - навіть старі та зачухані не викидає! Ну, я й привчилася з них різні підставочки робити і декори.))

Головне не складувати все так, як дід чоловіка. Весь гараж завалений штрубочками, шинами проколотими, гаєчками, шматками дротів, металу і таким мотлохом, що не знати кому й потрібен буде. От недавно викинула я стару сушку для волосся - так дід витяк його, розібрав, повідбирав собі якісь дротики і детальки, відрізав шнур - і кинув усе це в той же гараж....((((

6. IKA

IKA New Member

Я теж ніяк не можу наважитись викинути відкриточки...Все інше летить в смітник...

7. Gee

Gee New Member

ммм, обожнюю збирати різні дрібниці, або просто гарні речі, ну і звичайно те, що було кимось подаровано. можливо дещо непогано було б уже викинути, але поки що немає на те потреби (є вільне місце), тому бережу. також маю якусь дивну тягу до старих книжок чи ба навіть журналів, коли сторінки вже пожовтіли, кінчики погнулись і де-не-де проскакують чиїсь "писульки". коли таке тримаєш в руках так і хочеться погортати))

8. Korona

Korona New Member

Старі речі завжди шкода викинути, можливо ще пригодяться... Але коли все вивалюєть з шафи, то віддаю тим ,які ці речі підходять, а решта ріжу,рву і на смітник.

9. Kecan

Kecan New Member

Дайте будь-ласка, хоч якісь координати, а то лахів повно в нормальній якості, а ніхто не ходить по пару років і діти нема куда, а просто викинути шкода.

10. Maryasik

Maryasik Well-Known Member

В мене мама теж все складає, але я перед ремонтом напакувала повно мішків,тих речей, які вже по пару років неходжу і вивезли все в село непотрібне на горище.

11. Vendy

Vendy Active Member

я часто перескладую одяг, думаю повикидаю дещо, а потім подивлюся , думаю може ще якось одягну і складаю назад, але деколи і викидаю коли вже заважаю,
    маю цілу купу, жіночих журналів, конспекти зі спецпредметів теж шкода викинути:confused:, але моя сестра мене "переплюнула" в цьому плані )))

12. suhajka

suhajka New Member

А я все викидаю нічого не шкодуючи,викидаю або відвожу до бабусі на село,а потім в один прекрасний день все спалюється, це в разі якщо бабуся не пригледіла з того всього мотлоху собі якусь обновку:girl_haha:.Часто потім чоловік мене пиляє, типу де мій улюблений гольфик, який я ще в інституті купляв, хоча останніх років 5 його вже не носить, а то побачив на фото і згадав.Старі журнали , банки, склянки - все в смітник.Ненавиджу тримати речі якими не користуюсь.Мене це гнітить.

13. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

Ой, як я обожнюю перебрати шафу і повикидати старі (а деколи й ні разу не вдівані) речі... просто на сміття, правда в кульочки все поскладаю... та ще видивляюсь машину, яка забирає сміття, щоб зразу отак і безболісно, бо терпіти не можу, коли мої лахи після бомжів на смітнику красуються, або ж біля нього...

14. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Регулярно звільняю квартиру від непотрібних речей - і мені полегшення, і комусь користь. Речі, з яких виросла мала, віддаю мамі двох дівчаток, яка цього потребує. Свої речі і чоловіка віддаю родичам або виношу на смітник і акуратно вішаю на контейнери - для бомжиків. Нещодавно величезну торбу одягу відвезла до церкви для потребуючих. Після того аж легше дихати. Після того йду на секонд і поповнюю наш гардероб. А от тепер як буде з тими можливими закриттями секондів - нє вєдаю...((( Для нашої сім"ї то був справжній порятунок. Вось.:connie_pull-pigtail

15. Solodkojishka

Solodkojishka New Member

Викидаю тільки те, що найбільше мені неподобається, наприклад якась невдала покупка, чи щось уже зовсім старе і порване. Улюблені старі речі не викидую, навіть які не ношу. Гарні за кольорами теж не викидую.

16. mamatu

mamatu Well-Known Member

Раніше я була справжнім плюшкіним. А тепер, коли надходить бойовий настрій, збираю усе, що погано лежить і - у смітник. Особливо дратують мене іграшки, бо мушу збирати їх по 5 разів на день. Тож регулярно роблю ревізію і усе, що хоч трохи поламане також викидаю.

17. mamulja

mamulja Member

А я справжній плюшкін, мені всього шкода, і перекладаю речі з місця на місце, з однієї шафи в іншу. Хоч і розую, що вони не потрібні, але рука не піднімається викинути, завжди думаю "авось пригодиться"
    Заздрю тим, хто може позбутися, без угризіння совісті, старих речей.

18. mamatu

mamatu Well-Known Member

Я вас розумію, сама така була. Потім читала різну літ-ру, яка переконує, що коли ми не відпускаємо не потрібні нам речі, ми не "даємо дороги" новим гарним і потрібним речам в наше життя.
    З цієї точки зору значно простіше стає позбуватись від зайвого. Тим більше, коли я викидаю речі, які ще можуть комусь знадобитись, я кладу їх у чистий пакет і лишаю трохи далі від смітників. Таким чином я себе переконую, що ще й роблю добру справу комусь.
    Це питання довіри собі та Богу, що він не лишить вас і вам завжди буде усього вистачати.

19. Kecan

Kecan New Member

Якби тільки вони вас дратували.:girl_wink: Але я знайшла інший вихід - збираю все чуть поломане в коробку і виношу на площадку для всіх дітей. В мене стає менше мотлоху, а діти мають чим в пісочку бавитися

20. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

гарний вихід... та не для моєї малої... вона б побачила, таку сцену приватної власності влаштувала...