співбесіда при прийомі на роботу

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Гелена, 10 Вересень 2008.

1. enigma

enigma Well-Known Member

Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

Як на мене, таке некоректне питання (тим більше з такою метою) свідчить про абсолютну некомпетентність роботодавця, адже 1) сімейний стан на професійні якості не впливає, 2) специфіка роботи обговорюється при прийомі на роботу і у випадку, скажімо, відряджень, роботодавець має попередити про це, а пошукач відповідно зважати своє "особисте життя" і вирішувати йти/не йти на цю роботу, тож до роботодавця це мало що має, 3) жінка може піти в декрет у будь-який час
    І якщо "кандидатів на ймовірний декрет" на певну роботу не хочуть брати, то варто це зазначати в описі вакансії, аби пошукачі марно час не витрачали :)

2. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Через оце
    в певний момент в мене відпало будь-яке бажання ходити на співбесіди і шукати таким чином роботу. Який зміст питати, скільки часу одружена і чи планую я "в найближчому майбутньому" дітей? По-моєму, відповідати "так, планую, хочу попрацювати в вас пів року і втекти в декрет" ніхто не буде. А якщо, можливо, в людини з тим проблеми і питання такого типу їй болючі і неприємні? Словом, повністю згідна з Левицькою.
    Набридли ті питання. Працюю вдома і нікому про штампи в своєму паспорті не звітую.
    До речі, єдину нормальну співбесіду мала з чоловіком. Теж спитав про сімейний стан, але відразу почав переконувати, що сім'я, діти - то дуже класно і зовсім не мінус:) Трохи шкода, що не вийшло з тією роботою(

3. Левицька

Левицька New Member

існують такі поняття, як стимулювання та мотивація, які також беруться до уваги при прийомі на роботу. Мотивація річ дуже складна) добре, коли людина чітко знає чого хоче, але частіше буває навпаки. Потреби людей різняться і це нормально, часто їх формує сім`я, що теж нормально (наприклад, необхідність платити за навчання дітей, сплачувати кредит за житло, годувати та одягати дітей матері-одиначці тощо). Тому питання про сімейний стан може розгядатися в контексті мотивації, але не з метою прогнозу потомства). Як правило, це є одним із стандартних питань анкети і особливого обговорення не потребує. Відверто кажучи, небажання вказувати сімейний стан я не розумію - це інша крайність.
    Адекватний роботодавець ніколи не буде копирсатися у вашій білизні - нема на то часу і потреби. Але наявність дітей, наприклад, необхідно знати, щоб купувати їм подарунки на Миколая чи запрошувати на корпоративні свята для дітей.

4. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

5. enigma

enigma Well-Known Member

Направду складна :) Але про мотивації, то інша пісня. В будь якому разі, не буде работодавець питатися про кредити і таке інше, бо це недоречно. І сімейний стан я теж відношу до тих недоречних питань.
    Пи.Си. Скажімо в Штатах анкета з таким пунктом певно би вже десь в суді валялась, але то їхні реалії...

6. Левицька

Левицька New Member

Останнє редагування: 20 Жовтень 2010
  7. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

чому? якщо особа приймається на посаду яка має безпосереднє відношення до коштів на підприємстві то однозначно що буде.

8. Левицька

Левицька New Member

чому інша? ми ж про співбесіду говоримо.
    Рішення про прийом того чи іншого працівника формується на основі багатьох факторів, в тому числі і мотивації.

9. meri5

meri5 Well-Known Member

В дописі №147 я розказувала про тести на співбесіді і що ви думаєте я вже була на 2 етапі (професійній). Все ніби мені дуже сподобалось але коли почала взнавати відгуки про організацію, розчарувалась.

10. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

11. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Пам'ятаю, як на одній співбесіді мені влаштували допит з психологічними наїздами типу "а чого то ви батьків стидаєтесь" чи "а що ви приховуєте", коли я в анкеті не заповнила графи про рідню, їх місце роботи і т.д., але то вже "політика партії" і іде від керівництва компанії.

12. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Я в житті проходила три рази співбесіду, три рази успішно.

Першу можна не згадувати, це було ще на Україні, але як мені потім сказали "по секрету" вирішуючим фактором в мене був голос.

Друга була вже тут, якихось особливих вимог не було, прийшла, пооцінювали, поговорили про погоду, дали матеріали і сказали вивчити. Наступної зустрічі я мала провести сама власний малий маршрут по замку. Цікаво, що і тут, крім мов, вирішуючим був голос.

Третя співбесіда була недавно, перед нею була дуже довга розмова по телефону, на співбесіді мені першим ділом дали текст англійською і попросили перекласти. А далі ми говорили ніби ні про що - про Україну, про людей ітд. Але говорили мабуть з півтори години.

Про сім'ю мене ніхто не розпитував, але я нічого не приховувала.

Думаю, суттєвим у їхньому позитивному рішенні щодо мене зіграло роль те, що я багато вже знала про компанію. Також персоналісти звертають увагу на вміння і бажання вчитись.

13. Delfy

Delfy Well-Known Member

Так. Особливо, якщо компанія себе вже зарекомендувала на ринку, вони дуже люблять, коли людина, яка приходить на співбесіду знає достатньо про їх компанію.

14. Левицька

Левицька New Member

15. Христя

Христя Well-Known Member

завтра зранку йду на співбесіду, в РДА, трохи переживаю, але вже як буде, бо сказали що буде іспит, 30 питань про конституцію, закон про державну службу і закон пр корупцію,я декілька разів їх перечитала, дещо запам"ятала дещо ні, наразі в голові каша

16. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Не можу знайти відповідної теми, тому напишу сюди.Завтра маю співбесіду,дівчата писали колись про "лохотрони"типу Тянь-Ші (так здається),писали адреси на які не варто ходити,тикніть мені де то.

17. Golgy

Golgy Member

Я думаю Вам краще написати текст оголошення, як на мене воно більше дає зрозуміти про такі кантори. Адреси Вам нічого не дадуть бо такі роботодавці дуже часто змінюють прописку свою. А й то навіть неправдиву вказують - раз була справа по просуванню інтернет сайту одної пані, яка торгувала бадами і шукала партнерів, то адреса в неї була неправдива.

18. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

19. La esposa

La esposa Moderator

ще на Валовій вони були. Але дійсно дайте текст оголошення, чи хоча б адресу, за якою йдете, може хтось вже там був :)

20. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Адреса Богдана Хмельницького 172 б.Їм потрібен працівник в офіс,точніше на співбесіді.