співбесіда при прийомі на роботу

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Гелена, 10 Вересень 2008.

1. Siania

Siania Love Life

Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

тверезо оцінити себе та свої можливості

2. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Ви знаєте ці всі питання можна обговорити на співбесіді - для того існують робочі графіки і обєм виконаних робіт, а також можливість частину роботи виконувати вдома. До всього можна знайти підхід - і зробити так що ваша перша чи чергова вагітність буде дуже навіть на руку керівнику.
    Я влаштовувалась на роботу і не планувала ні дітей ні весілля, хоча на співбесіді питання постало - так і сказала, що поки не планую, але як складеться ніяких гарантій не даю. Тим не менше мене на роботу узяли. Коли виходила у декрет - ніяких проблем не було, коли переоформляла на другий теж. Далі продовжую допомагати рідній компанії, але як кажуть в онлайн форматі. Тут уже залежить від рівня керівництва - якщо вони зацікавлені у результаті та якості, а ви зможете їм їх забезпечити то і проблем із вагітностями та лікарняними теж не буде. Але ці всі питання повинні поставати на співбесіді і ви повинні про них говорити і нема чого їх боятись. А то буває й так - на роботу влаштувались, але важливих моментів не вияснили - оплачувані лікарняні, можливість вільно взяти відпустку, піти в декрет і подібні речі. А потім самі ж будете й розгрібатись - і бути в становищі "просящого". Співбесіда вона ж не тільки для працівника, але й для роботодавця. Ви теж маєте право бути незадоволеним і мати певні умови та критерії.

3. popelushka

popelushka Well-Known Member

Дівчата, порадьте, що можуть питати на співбесіді для роботи бухгалтером? Сьогодні до мене подзвонили, щоб я в понеділок прийшла на співбесіду, а я ніколи не проходила чогось подібного... Прочитавши ваші розповіді, так і не зрозуміла, теорію чи закони наприклад питають, чи ні? Якою програмою вмію користуватись, досвід, і т.д.?

4. Редвумен

Редвумен Active Member

може то ви до нас в компанію ідете на співбесіду :) бо ми шукаємо бухгалтерів.
    Питання на співбесідах є 2-х типів: 1-ші щодо особистості (тобто чи підходите ви під колектив), 2-гі щодо професіоналізму. В нас в компанії питання 1-го типу визначає HR. Якщо проходите перший тур, то питання, які я задаю щодо компетенцій стосуються тієї ділянки на яку претендує кандидат. Тобто описую якусь ситуацію і питаю людину що і як би вона зробила в тому випадку. Н-д, якщо ви йдете касиром, то питання такі: чи потрібно пробивати на к/а отримані гроші як послуга за оренду або чи відомо які штафні санкції у випадку переліміту каси ітд.

5. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Головне, не хвилюйтесь і не накручуйте себе заздалегідь. Рекрутер виявлятиме ваші особисті якості, якийсь головбух, напевно, перевірятиме ваші навички. Усе просто як двері :)

6. AilataN

AilataN жива

Себе не накручую,не несплю ночами перед спiвбесiдою,але трухати починае конкретно саме перед нею.я вирiшила,що це моя фобiя-спiвбесiди.але виходить так,що якщо я на початок розмови заспокоююсь,зацiкавлююсь то значить це моя вакансiя,все в мене на цiй роботi складеться добре,без нюансiв.Якщо нервую пiд час всiеi спiвбесiди-результат невтiшний завжди,або прикриють дiяльнiсть,або з зар/платою проблеми.....iнтуiцiя?

7. meri5

meri5 Well-Known Member

Вчора була на співбесіді там вона проходить в 2 етапи. От вчора був перший навіть неможу описати моє здивування коли побачила питання отже:
    1 Намалюйте неіснуючу тваринку (крім чебурашки) назвіть її одни словом яке найбільше її підходить на вашу думку і опишіть її 10-15 речень.
    2 Намалюйте неіснуючу агресивну тваринку назвіть її і опишіть її 10-15 речень.
    3 Намалюйте свою сім'ю у формі дерев. Підпішіть хто є хто і породу дерева.
    4 Намалюйте одне дерево, опишіть сорт, вік де воно росте хто його посадив
    5 Намалюйте людину вкажіть вік і стать
    6 Розписана розповідь про двох закоханих які проходили практику в дуже гарній фірмі але фірма пропонує 1 місце. От дівчині потрібно зробити вибір. Я повина описати що вона відчуває, що вирішить як це скажиться на її професійному рості, сімейних і відносинах....
    А по спеціальносі я інженер будівельник от сижу і думаю як це відноситься до моєї роботи, тим більше що малювати я неблю і невмію з дитинства.

8. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Хм, якби мене таке запитали і заставили малювати, встала б і пішла шукати нову роботу.Брєд якийсь. Несерйозно

---------- Додано в 11:55 ---------- Попередній допис був написаний в 11:51 ----------

Раніше теж морочилась тим питанням, а потім вирішила для себе - хочу таку то зарплату. Не даєте - гуд бай!

9. meri5

meri5 Well-Known Member

Чесно кажучи я теж так хотіла зробити тим більше, що зарас я працюю але просто моя цікавіть перемогла так як хочу побачити їхній 2 етап.
    І зарплату питали також сказала напевно завелику.
    І ще дуже несподобалась дуже настирно випитували про сім'ю, чоловіка. І ще так давили на мозги чи не шкода дитину залишати а самій працювати. Дитині 2,7роки при тому що в такому віці багато мам залишають своїх дітей.

Останнє редагування: 20 Жовтень 2010
  10. Mazerati

От таких питань теж не розумію. Як наявність сім"ї, чоловіка, дитини може впливати на ваші знання і професійні здібності?...цікаво просто...і ще думаю, що чоловіків такого на співбесідах не питають..

11. Delfy

Delfy Well-Known Member

я проходила дуже багато різних співбесід. Лише за останній місяць - 6.
    раніше, як тільки перші рази шукала роботу, мені після співбесіди майже ніколи 2 раз не дзвонили. Потім я вирішила навчитись правильно їх проходити і начитувалась дуже багато з і-нету як правильно їх проходити. Після чого відразу знайшла собі добреоплачувану і хорошу роботу.
    Тепер хочу поміняти роботу і знову ходжу на співбесіди. Щодо сімейного стану - за 6 співбесід запитали тільки 1 раз (при тому, що там пропозиція була аж ніяк не приваблива + з/п неофіційна.). На решту вакансій можна було йти, але з/п я хотіла трохи більшу.
    До речі, всім шукачам роботи - є багато вакансій в Сільпо, Метро (відкривається нове), Ашані. На сайтах останніх 2-х можна почитати.

12. Mazerati

13. popelushka

popelushka Well-Known Member

Можете декілька слів написати, як правильно проходити співбесіду? На що слід звернути увагу і т.д..?

14. Barbie

Barbie Well-Known Member

Здається на Батальній

15. Delfy

Delfy Well-Known Member

хіба скину в пп ссилки на сайти, де я читала, боюсь, модератори напишуть, що реклама.
    А Метро ніби відкривається в районі Зеленої, точніше не знаю.

16. Левицька

Левицька New Member

Як я люблю горе-психологів!
    Нє, ну їм цікаво)), можливо, вони навіть зможуть зрозуміти вашу суть))) Але насправді, то вже вчорашній день і існують більш адекватні методи визначити професійні та особисті якості кандидата і не зіпсувати імідж компанії такими методами підбору.
    Стрес-інтерв`ю потихеньку також стає "правилом поганого тону" та рекомендується лише як виключення, наприклад, якщо майбутня робота передбачає постійне перебування у стресі або ж зі "складним" керівником.

17. KNadya

KNadya New Member

Я багато раз проводила співбесіди (робота офіційна, офісна). До речі, завжди запитую сімейний стан, також зажди передзвонюю і кажу результат - позитивний чи негативний. Під час розмови, крім питань, що стосуються роботи, питаю захоплення, позитивні та негативні риси. І коли людина нормально спілкується, забуває про свої переживання - ось тоді відразу видно що за людина і чи вона для мене цікава.

18. enigma

enigma Well-Known Member

з якою метою? :scratch_one-s_head:

19. bioland7

bioland7 Well-Known Member

Не важко здогадатися:))Якщо одружені, то при специфіці постійних відряджень цей "стан" -переважно "мінус", і ще відносно ймовірності декрету,якщо це жінка відіграє для роботодавців неабияку роль,тому й питають .:)

20. Левицька

Левицька New Member

якщо жінка кваліфікований і впливовий спеціаліст у своїй сфері - то вона цікава, незалежно від того, чи збирається вона в декрет, чи ні... тим паче, що це передбачити неможливо і запитувати просто тупо, адже часто вона сама не знає відповіді, як складеться її доля. Якщо одружена і має дітей -де є гарантія, що не завігітніє втретє, вчетверте? так само незаміжня - за місяць може зустріти хлопця і завагітніти... так що ті всі прогнози і завіряння не мають змісту, вже перевірено неодноразово!
    Головне - професіоналізм і відповідність вимогам компанії.
    ну, тут простіше прямо запитати про ставлення до відряджень. Та і коли жінка подає резюме на (до прикладу) посаду аудитора чи регіонального менеджера, мабуть знає, що це за робота і про її специфіку теж мала би здогадуватися.