співбесіда при прийомі на роботу

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Гелена, 10 Вересень 2008.

1. Hruska

Hruska Well-Known Member

Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

Підтримую.....
    Я ось, коли проходила співбесіду...так само дуже переживала....одночасно 4-ро людей мене співбесідували, був великий конкурс (приблизно 50 людей)....але не знаю, якимсь чудом мене взяли на випробувальний термін....тепер тут працюю. Так, що хочу сказати, що перед тим, як іти на співбесіду потрібно набратися впевненості з запасом!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Подобається Подобається x 3
  2. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

А я вже стільки співбесід мала, що просто голова йде обертом. А толку ніякого. Нічого знайти не можу, кругом одні шарлатани :sad: Аж плакати хочеться....а так прагну працювати!!!

• Подобається Подобається x 4
  3. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Панадолочко, а що саме ви шукаєте, і як?
    Бо якщо весь час попадаєте на якихось шарлатанів, то шось тут не так

• Подобається Подобається x 1
  4. Panadolka

Подала своє резюме на різних сайтах, також відправляю своє резюме коли бачу вакансію яка мене цікавить.
    Я шукаю для початку офіс-менеджер (секретар), а мені пропонують різних фінансових аналітиків у вище згаданій "Міжнародній компанії". Аж гидко коли в очі так нагло брешуть...

• Подобається Подобається x 2
  5. Chortenia

Нє, ну на тих аналітиків, а особливо "міжнародні фінансові компанії" можете одразу ставити хрест і навіть не читати.
    Маленька порада: щоб не витрачати свій час і нерви, коли вам дзвонять і запрошують на співбесіду, просіть, щоб трохи детальніше розповіли про роботу. Без фанатизму, звичайно, але обовязки і саму компанію точно.
    Бо так на всі співбесіди не набігаєшся.

6. kristina

kristina Well-Known Member

А вчома полягає "розаод" таких компаній, бо я шось того не чула і роботу не міняю, хіба дуже вже багато тих оголошень бачила з ДУЖе велики перспективами, відносилась скептично, ну а вчому той весь прикол ?Розкажіть

7. Panadolka

Так от я спочатку і бігала, потім почала конкретно розпитувати, що вони мені пропонують і чим вони займаються. Починали гарно співати в телефон, а коли приходиш до них, то розповідають зовсім інакше. Зараз кожен заробляє як може, будь-як навіть брехнею....але я б так не змогла...
    В людей зараз стільки проблем, стільки безробітніх, кожен хапається за що може, а вони ще й грошенят хочуть здерти за місце...фу

8. Pinacolada

Pinacolada Well-Known Member

Гм дуже цікава тема, зразу згадала свою співбесіду і захіхікала
    То правда було вже трошки раніше але розкажу, моя подруга-знайома, не важно, працювала брокером на той час, а я байдики била, але роботи наполегливо не шукала я взагалі тоді її чесно кажучи не шукала, ну вот вона мені і говорить є місце в страховій компаніі, хочеш? Я погодилась, але не очікувала що співбесіда мене чекає через 20 хвилин, ну звісно одягнута я на той час зовсім не була до співбесіди :) (на мені прозора кофточка, коротка спідниця, одне пальто спочатку спасало) І коли ми вже зайшли до директора, він нам запропонував каву ну і звичайно роздягнутись, на що я перші 20 хвилин (відносно зняти верхній одяг) не згоджувалась, але спустя 20 хв з гарячою кавою мені ставало досить жарко, і коли я роздягнулась він був трошки шокований моїм виглядом, але до цього ми вже побачили що спрацюємся. Так і сталось . І питання дійсно задавалися такого характеру з ким проживаєте, скількі кімнат, про хлопця, про батьків, де працюють. Потім це пояснювалось тим що треба взнати наприклад кількістю кімнат, чи ви відпочиваєте вдома, та й взагалі цими питаннями хочуть вияснити статус сім"ї і відповідно ваш статус

• Подобається Подобається x 2
  9. nattsol

nattsol Well-Known Member

чесно кажучи, страшно не люблю питань, які стосуються родини, кількості дітей... Розумію, що це відіграє певну роль для роботодавця, але вважаю, що на такі питання можна не відповідати взагалі (хай роботодавець мене цінує за якості працівника, а не за те, що я найближчим часом не втечу в декрет)

10. Annette

Annette Well-Known Member

З цим дійсно смішно виходить. На моїй минулій роботі директор тааааак мучився з вибором секретаря:
    * нііі, ця не підходить - незаміжня, молода, зараз вискочить заміж і піде в декрет
    * ця з маленькою дитиною, буде постійно відпрошуватись
    * оооо, а ця точно нє - нам в приймальну молодша потрібна:girl_crazy:

І, до-речі, якщо в оголошенні стояла "договірна оплата", я завжди намагалася дізнатися хоча б діапазон, мотивуючи "Щоб дарма не витрачати ні мій, ні Ваш час" - багато пропозицій так відразу відкидались.

А один кадровик мені якось порадив не залишати свого резюме на сайтах, а краще відправляти прямо на оголошення. Або якщо тобі хочеться працювати в якійсь компанії, прямо піти в офіс, сказати про своє бажання і залишити резюме в кадровому відділі!!!

Останнє редагування: 28 Серпень 2009
    • Подобається Подобається x 6
  11. Chortenia

Розвод полягає в тому, що в кращому випадку це просто мережевий маркетинг.
    Ще бувають випадки, що проводять попереднє навчання, за ваші ж гроші. А потім - ви нам не підходите. Або тре ще одне навчання пройти і т.д. і т.п. Або попрацюєте 2 місяці в якомусь "метелику", який за 2 місяці зникне і з вашими в тому числі грошима.

Памятаю ще давно, коли шукала роботу, дзвонив мені один з такої "міжнародної і фінансової". типу приходьте на співбесіду на вакансію фінансового аналітика. Питаю - що робити. Ну як що? аналіз :girl_crazy:

Кажу - а то нічо, що я фінансової освіти не маю і нічого в тому не петраю. Нє, каже, ми вас навчимо :girl_crazy:

Ну от я його дуже виховано і послала з такими пропозиціями :girl_devil:

• Подобається Подобається x 9
  12. Panadolka

Ще додам що потім вони Вам влаштовують конкурс між тими хто заплатив за навчання.... А тоді тю-тю, або не підходите, або була підставна особа, яка типу пройшла конкурс. За рахунок тих грошей і живуть

13. nattsol

nattsol Well-Known Member

ооооо, а ця має вже 3-х дітей, а раптом схоче ще 4-го? :)

ще часом в оголошенні пишуть "зарплата така-то", а на співбесіді питають: "Яку б ви хотіли мати зарплату?", мій тато на таке в анкетах колись понаписував: "некоректно поставлене питання", "несерйозний підхід до даного питання":girl_crazy: (казав "якщо я вже прийшов, отже я вже погодився на вказану суму"). А хіба ні? Бо загалом виходить так:
    * називаєш меншу суму - роботодавець думає: "хм, щось замало хоче, певно бреше, брехливих на роботу не беру"
    * називаєш точну суму - "я в оголошенні вказав трохи завищену оплату, сподівався платити менше"
    * називаєш більшу суму - "забагато хоче - не беру":girl_crazy:

то часом не ті курси де людям, що зібралися, часом промивають мізки фразами на зразок "якщо ви зараз підете звідси, це означає, що ви слабка людина і швидко здаєтеся"? Двоє моїх знайомих на таке попали, як шукали роботу, то вони після тих слів на ті курси більше не ходили. Як виявилося потім, ще якійсь їх знайомій після "завершення" навчання (здається ті курси називали якимось там тренінгом) дали роботу... розклеювати оголошення :8:

Останнє редагування: 28 Серпень 2009
    • Подобається Подобається x 7
  14. Chortenia

nattsol, тут трохи не так.
    Звичайно, зазвичай компанія знає, скільки готова заплатити за послуги того чи іншого спеціаліста, але люфт є завжди.
    Тому часто і запитують ціну, за яку спеціаліст продає свої послуги

15. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

Стосовно міжнародних фінансових компаній - теж мала досвід спілкування: Провели кілька безкоштовних лекцій (Forex), за практичні заняття потрібно було платити.
    Насторожило мене чомусь не це, а 2 інші моменти: те, що розповідали про близький переїзд в "більший офіс в центрі", але відмовлялися назвати нову адресу (за старою адресою цієї компанії вже немає) і те, що хлопець, який розказував про свої великі прибутки мав, перепрошую за подробиці, по дві дірки в кожному зубі.

• Подобається Подобається x 8
  16. Аліса

Аліса Well-Known Member

А з другого боку, з боку директора - взяв одну, поки навчилася, поки в роботу вїхала, в декрет втекла, взяв другу- поки вчилася, то вже 3 рази на лікрняному була чи відпрошувалася 10 р дитину з садочка забрати. А роботу то хтось виконувати має? Нічого поганого в тому не бачу, що роботодавець обирає собі працівників за своїми вимогами. Як кажуть, хто платить, той і заказує музику.

Це в компанії, де людина пропрацювала вже роками, зарекомендувала себе як відданий працівник, будуть лояльно ставитися до декретів і відпррошувань, а зразу брати на роботу людину, в якій є сумніви. Для чого? Не в образу нікому, але так воно є.

Тут ще раніше писали про мегавпевненість. Не погоджуюсь. За мегавпевненістю може стояти проста людська наглість, яку директора ніяк на дух не переносять. Для них першим і важливим є визнання його авторитету, він тут господар. Тому важливо, щоб працівник був адекватним. Що стосується його професійних якостей - то вже які є, хваліть і нахвалюйте, але на самій співбесіді важливо поводити себе досить коректно.

А ще директора обожнюють таких працівників, які самі хочуть працювати. Які, ( як правильно писали в попередньому дописі) самі прийшли, самі своє резюме принесли. вам будуть дзвонити першим, коли виникне потреба в працівниках вашого профілю! І взагалі на співбесіді бажано по-всякому показувати своє велике зацікавленя і готовність до будь-яких труднощів на роботі. Таким працівникам нададуть більшу перевагу, ніж модним і впевненим фахівцям. Яким ризикуєш не догодити, або весь час сперечатися з його власною думкою.

Був у мене досвід проведення співбесід.

• Подобається Подобається x 11
  17. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Це ви про Україну пишете?
    В нас роботодавці до декретів ніколи лояльно ставитися не будуть, чи відпрацюєш 6 місяців чи 6 років.Навіщо їм зайві витрати.

18. Natalka

Natalka Well-Known Member

Про які витрати мова?:confused: Лікарняні платить- соцстрах, а допомогу на дитину - соцзабез.

19. Nery

Nery Well-Known Member

Мегавпевненість тому і назвали тут мегавпевненістю, що мали на увазі не наглість. В іншому випадку писали б - поводьте себе чим нагліше, тим краще! :)
    Розумний роботодавець такі речі завжди зможе відрізнити ;)
    А про коректність поведінки, думаю, і вказувати не варто - всі ж дорослі люди і повинні розуміти, що можна говорити, а що ні, що можна вдягти і який макіяж-зачіску на співбесіду зробити.
    Якщо ж хтось такого не розуміє - то й роботу знайти буде дуууже важко, будь він хоч 100 разів професіоналом! а якщо шось і знайдеться - то ще питання на ній втриматися...

20. Nadinka

Nadinka Well-Known Member

Мені не подобається запитання "а яку З/П ви хочете?"........хочуть типу мої амбіції зрозуміти...сказала на одній такій співбесіді, хочу таку то З/П, сказали забагато, тоді я сказала відповідно до середньостатистичних З/П відповідно до такої посади, сказали нема високих амбіцій, зле)))))))) і шо робить в такому випадку?! :)