співбесіда при прийомі на роботу

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Гелена, 10 Вересень 2008.

1. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

В Галнафтогазі насправді дуже помішані на психології, і вона не завжди доречна. Колись агенція, в якій я працювала, виконувала їх замовлення. Після того мали довгу бесіду з їх відділом персоналу.

До речі я вам скажу так, не потрібно відповідати на запитання, які, на вашу думку, уже перетинають межу особистого. Тут і рекрутер порушує етику.

• Подобається Подобається x 2
  2. Галя_у_стразах

Галя_у_стразах Well-Known Member

а работа в этом Галнафтогазі стоит таких собеседований? там что зарплаты высокие?

3. Smerfetka

Smerfetka Well-Known Member

Але ж як не відповідати на поставлене запиттання? Сидіти мовчати, чи впертись рогом, я вам цього не казатиму, бо ви перегнули палку? Одразу думатимуть, що ви або замкнені, або нещирі, або вперті..:girl_sad:

Мене на співбесіді теж запитували, чи маю хлопця, чи серйозні стосунки, коли я планую виходити заміж, а коли я б хотіла родити дітей,.. ким я себе бачу через рік, і яким бачу майбутнє через п"ять років.:girl_crazy:

• Подобається Подобається x 1
  4. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Це вони намагались вияснити ваші наміри щодо декрету, але так прямо й не запитаєш, то почали здалека.
    Як не прикро, але тримати декретчитсь нікому не хочеться, от і намагаються щось тай дізнатись.

5. Nery

Nery Well-Known Member

Як казав мій хороший знайомий, директор крупної компанії - проблема, куди тих декретчиць потім дівати...Ну от прийшла на її місце людина ВО, працює успішно, а тут виходить декретчиця - "зелена", все забула, та ще й компанія зробила кілька кроків вперед, ну а роботою її забезпечити мусиш, а ще й буває керівною посадою ( це мене таке чекає при виході на роботу, але й не знаю, що буде, бо компанію мою купили, керівництво помінялось:girl_sad:...)
    А якщо по темі... Я співбесід пройшла багато. З першої роботи пішла, бо дістали, а інші роботи вже самі собою знаходилися, а в мене є кредо " нет предела совершенству" , яке стосується і роботи також:girl_smile:
    Так от, знаю одне точно - потрібно бути максимально впевненим в собі, максимально професіоналом, і не показувати, що ця робота вам необхідна( навіть в наші скрутні часи), а навпаки- як вони потребують саме вас!
    І ще, будьте дуже спокійні - ну як після студентської п"янки зранку на екзамені, коли море по коліна ;)

• Подобається Подобається x 7
  6. Chortenia

Ну чому ж? Вихід можна знайти з будь-якої ситуації.
    Тут праавильно сказали - це намагалися зрозуміти, коли ви підете в декрет.
    Можна відповідсти настільки нейтрально, що ніхто ніякого висновку і не буде робити.:girl_crazy:

7. Bride

Bride Well-Known Member

Я досі влаштовуюсь на роботу у Львові, і нічого хорошого про цей процес розказати не можу. В першій компанії мене обіцяли взяти на роботу, коли ще була практиканткою. А потім мені "нєвзначай" кажуть що на моє місце вже когось знайшли!
    В другій компанії так само обіцяли, причому ніяких співбесід не було, вони просто взяли мене, сказали покажи , що вмієш, а ми подумаєм. от уже місяць пройшов, а я все ще показую.
    Притому всьому мені робота потрібна тільки для корочки в університет: я згодна на невелику оплату, бо маю стабільний прибуток деінде, і готова все зробити, аби тільки підписали ту кляту справку в деканат. От вже 3 місяці шукаю ( розумію що це ще не срок, але в мене такі умови), і нічого хорошо...

На співбесідах або розумнічають, типу що я ще мала і нічого не знаю ( а те що неофіційного досвіду 2 роки то нікого не хвилює), або просто відморожуються ( бо самі не знають чи можуть вони дозволити собі такого працівника, який скоро зможе підняти бізнес і зайняти їх посаду), або вимагають безкінечного перероблення виданих завдань, бо відітєлі у них інший рівень і профіль.

І ще: за панібратство - готова на гільотину людей послати! Особливо, коли HR-ники або просто контактні особи самі розказують, як важко отримати роботу, і як у Львові всьо сложно без родини і друзів.
    Якщо на сайті є такі люди, які готов взяти подругу сестри куми тещі вуйка замість нормального, обізнаного працівника свого профілю - то впірьод! розоряйте свої компанії тупими, не бажаючими працювати кадрами....фухххххх виговорилась

п.с: доречі про роботу в інеті - пишіть в приват, може комусь шось підкажу, пораджу.

• Подобається Подобається x 4
  8. Nery

Nery Well-Known Member

А може тому вас нікуди і не беруть, що ви всім показуєте, або навіть розказуєте, що вам робота насправді не потрібна? Жоден розумний роботодавець вас на роботу не візьме...
    У вашому випадку простіше дійсно влаштуватись через когось зі знайомих на кілька місяців, так, "для корочки", і мати чистий спокій, і заробляти собі "деінде" :girl_smile:

9. Bride

Bride Well-Known Member

я на кожну співбесіду притягаю цілу папку з матеріалами і ледь не плачу щоби взяли! а не беруть, бо їх всіх лякає що в мене в резюме дві адреси написані. починаються запитання, приходиться жеж пояснювати, що хочу індивідуальний графік і т.д...я ж нікого не хочу обманювати і розказувати небилиці, так як мені розказували в парочці редакцій. але загалом все налагоджується. видно я ще мала і ангели охоронці мене не покинули.

10. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

Щось не второпаю? для якої корочки в університет вам потрібна робота? мож довідка про проходження практики?

11. Marianka

Marianka Well-Known Member

Справді, я вчилася теж в університеті, і мені теж на одному з курсів потрібна була довідка про проходження практики..якщо ви це маєте на увазі, і шукаєте виключно для справки в диканат, думаю простіше буде купити таку довідку..ніж тратити свій час на проходження співбесід, і в результаті робота вам і так буде не потрібною..

12. Bride

Bride Well-Known Member

Та господи, дівчата.....:girl_cray:
    є така штука, індивідуальний графік навчання( коли дають справочку з деканату а ти йдеш і домовляєшся з викладачами коли будеш присилати контрольні, а потім приїжжаєшна сесію і всьо) дозвіл на нього видають:

а) якщо виходиш заміж
    б) якщо їдеш вчитись закордон
    в) якщо вагітнієш
    г) якщо маєш роботу за спеціальністю, але ОФІЦІЙНУ ( зтрудовою книжкою і т.п...!!!!

мені 19 років тільки, заміж ще трохи рано ( тим паче що я хочу не просто розписатися), дитину так взагалі ( роботи офіційної не маю, неодружена ще поки...)

може тепер зрозумієте в яких я пошуках.
    я хочу працювати і буду, аби тільки була вакансія і я підійшла.
    я ж казала, що коли дивляться в резюме - там пише навчаюсь в запоріжжі і починаються питання - опа, а як це ви будете вчитися в запоріжжі, а тут жити, а чи ви не москалиха????:girl_devil:, а що такоє, а може ви на заочному? на ті пише ж денне відділення... Особливо чим старша людина тим більше "тупить"....:girl_haha: ото загадка)))) уже образливо що це єдина зачіпка, така собі величезна перепона через яку багато роботодавців прейти ніяк власними мізками не можуть...

для кого така тема не актуальна вибачте за офтоп...

і практика та робота то різні речі! за роботу платять! а за практику тіки в щоденнику розписуються і інколи звертають на тебе увагу і запамятовують ту дєвочку, що купу статей принесла, а ми не взяли бо вона москалиха...
    таке в мене вже 6 раз в житті. я звикла.. а от робота то інше. ох і тяжко:girl_crazy:

Останнє редагування модератором: 23 Липень 2009
  13. Chortenia

Чесно кажучи, якби ви прийшли до мене на співбесіду з таким же настроєм і манерою висловлювання, то я б вас теж на роботу не взяла.

Ніхто ж вам нічого не винен!!! І роботодавець в першу чергу. І якщо ви не взмозі спокійно і докладно пояснити на співбесіді що і до чого, то як ви збираєтесь працювати?

Я розумію, юнацький максималізм і все таке, але і компанії хочуть адекватних працівників.

• Подобається Подобається x 7
  14. Bride

Bride Well-Known Member

Дякую за пораду, дуже допомагає, чесно
    пс. хто придумав кидатися помідорами?
    может нінада?

Останнє редагування: 23 Липень 2009
  15. Marianka

Marianka Well-Known Member

Дивно якось то ви пишите одне, що робота потрбна виключно для корочки, то зовсім інше..ви спочатку на 100% визначтесь з думками і бажаннями. :girl_smile: Про максималізм виперидила мене Чортеня і вона теж права.
    Ну якщо ви вважаєте, що ви профі в своїй справі ви повинні доказати це роботодавцю, прийти з хорошим настроєм, багажем своїх знань і зробити це. А ви себе ставили інколи на місце роботодавця? Подумайте якби ви наймали на роботу дівчину такого ж віку як ви, на таку ж посаду, щоб ви від неї вимагали? Щодо перероблення завдань, це цілком нормальне явище, на мою думку вам треба трохи спуститися на землю, кожен роботодавець хоче знайти найкращого робітника, відповідно до своїх вимог.
    Щодо панібратства, ой знаєте я не вірю що в 100% люди знаходять роботу завдяки знайомствам, серед великої кількості моїх знайомих різного віку, немає жодної людини яка б влаштувалася на роботу через брата, свата, кума і т.д..по-моєму це більш видуманий своєрідний стереотип вже. Хто шукає і перш за все має величезне бажання працювати, той і роботу знайде і успіху досягне.
    Порада - не думайте що у вас кидають помідорами при мінімальній критиці. Спустіться на землю, візьміть себе в руки, постарайтеся прийти на співбесіду з хорошим настроєм, впевненістю і докажіть що ви вартуєте чогось, повірте якщо ви дійсно вартуєте ви знайдете роботу рано чи пізно, роботодавці і HR теж люди не дурні, вони вміють відрізнити розумну людину від халявщика.

16. Bride

Bride Well-Known Member

Дякую, Марянко!

Можливо я почала троха злитися, бо побачила як люди ставляться до чужаків, і мені то дуже неприємно - бо таке ставлення для мене дууууууууууже незвичне. В моєму рідному місті дівчата працюють ще з меншого віку:girl_in_dreams:, в нас не менше приїзжих з різних куточків україни, проте проблем з їхнім місцем проживання ніколи не було, роботодавці на це не звертають у ваги:girl_smile:, сама не раз приймала на роботу і радила людей в організації. це раз.

А через те, що у Львові зявилася мода на ранні вагітності, одразу після одруження :connie:, то зрозуміло, знаючи що я маю нареченого, прицьому ще і живу (прописана) далеко, ніякий роботодавець не ризикне мене просто так брати на роботу. Від цього страждаю не тільки я (і це видно по попереднім дописам, неправда ж ?) Я буду старатися, звичайно, цього ніхто не відміняв.
    І можливо мені просто бракує нормальної критики, не образ, а саме критики, не зважаючи на те, хто я і звідки я, уваги до моїх здібностей а не до того, з ким і де я живу. Такого хоче будь-яка нормальна людина, байдуже, чи страждає вона на максималізм чи ні.

Вік - це недолік, який з часом проходить.:ninja:

п.с: якщо тут є вже такі досвітчені роботодавці, або принаймні люди, які можуть поставити себе на їх місце підкажіть: чи нормально це, коли я приходжу на співбесіду, все йде гладко і директор або приймаюча людина в захваті від мене, вона радіє моєму резюме і данним, роздає на право на ліво купу солодких обіцянок, вже віддає документи в бухгалтерію...а потім не дзвонить...Чи доречно в такому випадку дзвонити самій і нагадувати про себе і як часто? :girl_sad:

17. Chortenia

Тобто віддає докмуенти в бухгалтерію? На оформлення?
    Трудову давали? Тоді дзвоніть обов'язково.
    Та і у будь-якому разі дзвоніть.

А обіцянки тре фільтрувати завжди, навіть якщо людина, яка їх дає, щиро у них вірить.

• Подобається Подобається x 3
  18. Nery

Nery Well-Known Member

Доречно взагалі дзвонити, якщо вам потрібна робота! Не бійтеся здатись смішною або занадто настирною! На будь-яку роботу потрібні впевнені в собі люди, які прагнуть досягти своїх цілей будь-якою метою
    Можливо робоотдавець вже вирішив вас брати, бо ви ідеально підходите, а тут з"явилась не менш підходяща кандидатура, спогад про яку свіжіший.
    В такому випадку, якщо ви нагадаєте про себе - це буде великий плюс для вас.
    Одним словом, дзвоніть, пишіть, приходьте - ви доб"єтесь того, що вас запам"ятають! І навіть якщо візьмуть не зараз, то будуть мати на увазі ( особливо якщо це відділ HR), або ж комусь порекомендують.
    Успіхів!

• Подобається Подобається x 3
  19. Bride

Bride Well-Known Member

Вже подзвонила, сказали що бухгалтера наразі немає, (мабуть у відпустці)а тому він порадиться з нею (ТІЛЬКИ ПОРАДИТЬСЯ(((((!!!)), а потім пізніше передзвонить.
    я так переживаю...в мене аж затримка була....:girl_mad:

20. Chortenia

Гмммм. Ви які документи здавали?

Ще м не бачила, щоб рішення по людині не було прийнято, а документи на оформлення вже брали :confused: