співбесіда при прийомі на роботу

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Гелена, 10 Вересень 2008.

1. bora

bora Well-Known Member

Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

А в нас - проси-непроси - один результат. Якщо вакансія у твоєму відділі - можеш рекомендувати знайомих. Як нема у власному - то ніхто не дасть і слова сказати, з відповідних відділів родичів знайдуть точно на ту посаду. Якщо посада пару днів все ж не зайнята - керівництво приводить своїх знайомих. Ще відділ кадрів трохи має вплив. Це такий собі доступ до певних преференцій, на які забагато охочих і перемагає хто ближче до вакансії працює.

• Подобається Подобається x 3
  2. zetta

zetta Well-Known Member

я маркетолог... та багато років займала керівні посади... після декрету випала з життя, хоча і працювала не легально... але не знаю як тепер назад вернутись в роботу,таке враження шо моя трудова книжка то мій ворог.Як бачуть її то і на продавця брати не хочуть.Пів року микаюся і без толку.Часом такий відчай пробирає.Бо ж я одна з дитиною.Шодо співбесід я їх вже просто боюсь,точніше я не вірю в той фарс.Бо і так візьмуть своїх...

• Подобається Подобається x 5
  3. Zolotse

Zolotse Well-Known Member

Розкажіть, будь-ласка, детальніше про роботу перекладачів-фрілансерів в інтернеті...Як шукати? Де? На яких сайтах? Мене дуже цікавить цей напрямок! Буду дуже вдячна за інфо.....

4. Галя_у_стразах

Галя_у_стразах Well-Known Member

поведінка на співбесіді часто залежить від того, з якою метою людина приходить на цю співбесіду. просто подивитися на компанію чи їй конче потрібна ця посада :). і якщо людина дійсно спеціаліст - нікому нічого доводити не потрібно - це видно одразу

5. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

Ой не кажіть.... деколи порсто влаштовують конкурс, а в результаті беруть знайомих... :xaxa:от яка спеціальність ціниться найбільше! родич чи знайомий! :xaxa:
    скільки разів я проходила співбесіду, а на роботу так і не брали....
    але саме більше мене шокувало коли мені запропонували написати розписку що я не буду виходити заміж і народжувати протягом року

• Подобається Подобається x 1
  6. Галя_у_стразах

може, але в моїй індустрії все ж таки знання ще цінять

• Подобається Подобається x 2
  7. Viola

Viola Well-Known Member

Розписка, як я розумію, не може мати НІЯКОЇ юридичної сили — просто папірець. А от мене при прийомі на мою роботу попросили написати заяву на звільнення без дати... Пояснили — на випадок вашої вагітності. Отак. Відчувала себе, вибачте, оббльованою:girl_mad:

8. Inka Blond

Inka Blond Well-Known Member

А скільки ж в мене було співбесід при прийомі на одну і ту ж роботу! Це було просто смішно. Я місяць вже простажувалася, а мене тільки тоді почали тягати на співбесіди. Починалося все з самих банальних запитань, а закінчувалося такими допитами... Наприклад, питалися про попереднє місце праці, про адресу за якою знаходилося, а коли я не згадала номеру будинку, сказали, що АГА значить ти там і не була:ninja:Вже на співбесіді вищого рівня, влаштовувалим просто напросто екзамен, який, ніби я зпершого разу не пройшла (там так легко нікого не пропустять, хочуть трошки помучити), але запам"ятала питання і потім знайшла правильні відповіді, а на наступний раз, коли мені задали ті ж запитання, і я відповіла правильно, то сказали, що відповідь не вірна:ninja:Мучили дуже довго!

9. Галя_у_стразах

возникает вопрос - а где вы работаете?

10. Анута

Анута Well-Known Member

а якби не написали? а якби натякнути на неправомірність вимог?

11. Галя_у_стразах

я так понимаю сейчас не то время, чтобы перебирать работой. это год назад можно было с ноги дверь открывать и выбирать место работы по цвету зановесок :)

12. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

це неправда. Тобто, частково не зовсім так, оскільки на співбесідах доволі часто людина може розгубитись, або не достатньо себе розкрити з тих чи інших причин, і знаю я це з власного досвіду, бо приймала на роботу у відділ, де була керівником кілька раз людей. Такщо, не завжди на співбесіді все одразу видно. Я прийняла у відділ раз хлопчину, котрий на співбесіді себе взагалі ніяк не показав, але внутрішньо, сугубо інстинктивно, я вирішила дати йому шанс, і не помилилась. По сьогодні задоволена, і в друге б працювала з тим хлопцем.

Основне, як на мене при проходженні співбесіди на роботу - це впевненість в собі, внутрішній спокій, і чітка увага (спостереження за місцем, куди я прийшла, з метою оцінки для себе компанії), рівно ж як і налаштованість на те, що, якщо я прийшла, щоб отримати роботу, бо це та робота, котру я хочу, то я її отримаю.

І ще важливо для мене особисто - обов'язково бути виспаною:):)

13. Галя_у_стразах

могу сделать вывод что все-таки он себя показал :). хотя в этом искусство рекрутера - определить подойдет человек или нет :)

14. Анута

Анута Well-Known Member

дівчата, для загальної інформації щодо декрету.
    навіть якщо вас вагітну звільнили згідно ж вашої заяви, елементарне звернення в суд додасть тій фірмі стільки неприємностей... (все це я взнавала коли сама збиралась в декрет - закон на стороні декретниці, просто показів щодо заяви під примусом хватить на судову справу з поновленням вас на місці).
    не можу я зрозуміти в чому така проблема декретниця на фірмі? всі ж виплати йдуть не з кишені фірми, не з особистої кишені директора, а з соцзабезу (соцстраху), тобто з бюджету

моя точка зору, що ніколи такого часу немає. а свої права треба знати

15. Inka Blond

Inka Blond Well-Known Member

такі співбесіди були на попередньому місці праці, в держустанові

16. Галя_у_стразах

нда..., гос учреждения это круто

17. Галченя

Галченя Well-Known Member

Дівчатка, а ніхто не проходив співбесіди в "Галнафтогазі"?:girl_haha:
    Згадую, і відразу на сміх пробиває:girl_haha: Ніколи з нічим подібним не стикалась до того дня:girl_haha:: спершу малювала їм купу малюночків на різні теми:girl_cool: Потім задавали мені ну дуже особисті питання на сімейну тематику:girl_mad: Все це "задоволення" тривало більше години:8:А коли я ,виснажена, повернулась до дому, то на мене в поштовій скриньці чекали ще три тести з питаннями типу :"що для вас щастя?, що для вас успіх? чи згідні ви вночі пройти через цвинтар?" і т.п.:girl_crazy:
    Напевне,на щастя, я знайшла собі іншу роботу, де на співбесіді поцікавились моїми професійними знаннями і почали з наступного разу вводити в курс всіх справ

• Подобається Подобається x 5
  18. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

Таке буває у компаніях, де менеджери по персоналу хочуть дослідити людину з усіх боків і вже по результатах визначають, підходите ви на цю посаду, чи ні. Чесно кажучи, це не завжди є виправдано і досить багато чинників впливають на ваші відповіді в цей момент (є, правда, деякі тести зі шкалою неправди - тоді стан людини не дуже впливає на результат)

19. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

не знаю з чого так смішно, але якби в тій компанії такі Дивні з ваших слів працювали, то мабуть навряд чи Галнафтогаз була б такою успішною компанією, як є:girl_smile: Такщо смішно, це коли невідповідність... як на мене :girl_spruce_up:

20. Галченя

Галченя Well-Known Member

Смішно зараз це все згадувати. А тоді, на співбесіді, ми хоч також посміялись разом з їхнім психологом, але я вийшла звідтам вичавлена,як лимон. Бо всю цю годину моя доня разом з дідом чекали мене біля будівлі фірми. А на вулиці тоді розпочався жахливий дощ. Всі мої думки були про них:girl_sad:, а в цей час мені доводилось відповідати на (як на мій погляд) дуже особисті і навіть деякі інтимні питання зовсім стороннім людям. Яких ,перепрошую, і послати подалі не пасувало, і культорно вони не дуже розуміли що деякі з їх усних питань навіть в гінікології не задавали.:girl_devil:

Тому і пригадалась мені відразу та співбесіда відразу як я дану тему побачила. Думала чи є ще тут так звані "друзі по нещастю"...
    Але, якщо ви чи ваші рідні були саме тим психологом по персоналу, то вибачайте:girl_smile:. Але посмію дати пораду, що не завжди аж на стільки особисті питання доцільні при прийомі на роботу.

І ще. В Галнафтогазі так цікавляться психологією, бо дружина одного з власників спеціалізується саме на тій професії. От така історія.