співбесіда при прийомі на роботу

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Гелена, 10 Вересень 2008.

1. NutkaNezabudka

NutkaNezabudka Well-Known Member

Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

та сходили б для загального розвитку....а може щось путнє..
    але якщо паспорт, то може запропонують підписати договір якийсь з Вами, головне читайте до кінця те, що підписуєте.

2. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Дівчатка, дуже багато вакансій є таких, про які више писала форумлянка в вимогах - насправді чоловіки соби шукають ескорту. "Собаку на цьому з'їла живучи і працюючи 2 роки в Одесі, у нас це теж розвинено. Досить часто подаються типу таких вакансій в інтернет або Ваш магазин. Вимоги як правило "обтЄкаЄмиЄ", потім дзвониш чи дзвонять, і починається паралельне виужування "чим ти дихаєш" (чи заміжня, чи наївна чи не дуже і т.п.)..Мене так веселили такі розмови..Остання була десь півроку тому, може більше - так ,точно, я була вже в декреті - подзвонив чоловік, явно вірмен, сказав, що побачив мою вакансію, що я мала справу з нафтопродуктами, а вони власне шукають таку людину..а я вже навіть навчилась заздалегідь таких розгледіти - навіть не знаю як - чуйка і все..Я відверто насмішливо якось відповідаю завжди..Потім почалося "а що для вас термін "позаробочий час" або "особисті доручення"..Ну тут вже відразу все стало на місця. Сказала - знов зі стьобом - що позаробочий час проводжу з родиною, але може от зараз краще мій чоловік розкаже, як він це розуміє". Той поклав слухавку)). Так що не сприймайте це так, навпаки, навіть тренує, забула як українською, language skills")).

3. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

в мене теж таке було)))) то ж коли чую, що мені пропонують таку посаду я вже нічого не хочу чути які вони мені гори золоті пропонують.

а я зараз шукаю роботу, на ту посаду що я хочу щось нічого путьового немає((( думаю з понеділка йду поповнювати на телефоні рахунок і буду видзвонювати по оголошеннях всяких.

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Зважуємо на таку річ: рекрутингові компанії не несуть відповідальності за твою подальшу працю. Тобто вони є лише посередниками , і отримують % від потенційного працедавця і працівника ( чи тільки працівника-пошуковувача). Є велика ймовірність, що роботу працівнику знаходять, він сплачує свій % і розмір першої з\пл, після чого працедавець успішно звільняє такого працівника.ПРиватна біржа праця, про яку йде мова, отримує відсоток лише з працівника. Працедавці не ризикують нічим.

Приватна біржа праці на Костюшка навіть не має власного сайту ( як це є у серйозних кадрових агенствах, і де розміщуються потенційні вакансії чи резюме. а також- розміщені умови для сторін). Працівники таких бірж "сидять" на %, відповідно,розшукують резюме пошуковувачів роботи і пропонують свої послуги. Якщо користатися послугами кадрового агенства, уважно вичитуй умови договору, який підписуватимеш.

5. носик

носик New Member

Сходила. Офіс не поганий...
    Відразу ж запропонували 5 вакансій, розповіли про всі обов язки цих вакансій. Я обрала 2 вакансії, які мені виписали на листочку із номером телефону та адресою.
    Доставала я ту дівчинку 1.5 години. Договір прочитали уважно.
    Отже, я сплачую 40% зі своєї першої зп, але після того як мене офіційно працевлаштовують.
    Якщо я сама знаходжу собі роботу- вони нічого не отримують.
    У договорі вказувала перелік посад на які я б погодилася, час роботи, район, рівень зп.
    Але я повинна їм відзвонюватися як тільки набрала потенційного роботодавця, як йду на співбесіду, після співбесіди, протягом випробувального періоду.
    Вони не несуть відповідальності за достовірність наданої працедавцем інфо, тобто, якщо їм сказали що ставка 3000 грн, а я прийшла на співбесіду і мені кажуть 1500+%.
    Копію договору мені надали.
    і ще попросили 35 грн, який зафіксований в договорі як завдаток, того, що я ходитиму на співбесіди і їх менеджери не даремно працюють.... А ще договір діє 12 місяців...
    На наступному тижні йду на 1 співбесіду, надіюся що все буде добре.

6. AilataN

AilataN жива

Одна Баба Сказала, що десь в районі Головпошти є якась "чорна" біржа праці. Ніц не чули такого?

7. сніжна

вакансії вони в основному беруть з тієї ж інтернет-мережі:). Є лише посередниками,відслідковуючи пропозиції на ринку праці . Все решта- це такі самі ризики, як і самостійний пошук через сайти. Просто не у кожного є можливість по всіх ресурсах відслідковувати. КА не гарантують працевлаштування , не гарантують порядність працедавця, не гарантують, що через місяць після працевлаштування клієнт не буде звільнений...Особливо, якщо оплата за послуги по працевлаштуванню береться з пошуковувача роботи.
    п.с. а ще серйозні кадрові агенства мають укладені угоди з рядом великих компаній на підбір персоналу на вакантні посади при появі таких. А на сайтах КА у розділі "вакансї" зазначається перелік вільних ( без зазаначення назви і координат працедавця. Просто перелік вакансій, звернувшись в КА стосовно однієї з них можна отримати інформацію . Вигляядає це приблизно як :"Наш клієнт - .... компанія, яка займається..., запрошує на роботу .....
    .Далі- перелік вимог до кандидата і перелік обов язків."

8. носик

носик New Member

Я так і зрозуміла.. Бо 3 пропозиції, які я відмовила- скидала вже їм резюме. Ці 2 поки не попадалися мені...
    Так кумедно було: дівчинка напрягається, читає, розповідає, а я їй назву фірми і що вже скидала резюме.
    Ну 35 грн також гроші, але якщо вони зараз би сказали заплатити 1000-1500 грн - не повелася.
    Надіюся, що це не та чорна

Хоч би без пригод:connie_pull-pigtail

9. NutkaNezabudka

А що прописано з того приводу, якщо відмовляэтесь іти на співбесіду?

10. носик

носик New Member

Якщо я не виконую свого зобов`язання - сплачую 10% від вказаного мінімуму.
    я описала бажаний оклад - 2000 грн із нього мінімум- 1100 грн....
    тільки така вичитала
    можу зробити фото договору

11. сніжна

12. носик

носик New Member

13. NutkaNezabudka

раджу Вам перечитати, чи нема там пункту щодо нерозголошення умов даного договору, бо то наприклад може стати причиною його розірвання...передивіться на всякий випадок..

14. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Хтось ходив на співбесіду на Городоцьку 8?

Останнє редагування: 8 Травень 2014
  15. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

Я з тих співбесід вже не можу))) Вічно нашим роботодавцям не подобається мій вік, форма навчання. А ще складається враження по поведінці роботодавців, що лунає з трубки телефону, що у своєму віці я взагалі не пунктуальна, зовсім не чесна, що я там ще не працюю, а вже обкрадаю їх. От і звідки така інформація:girl_in_dreams: Чи то власники вже на такій людині попеклися, і тепер з підозрою дивляться на людей. Ще куча трапляються вакансій з мережевим маркетингом((

16. Emotional Lady

Emotional Lady Well-Known Member

Погуглила я.. Люди пишуть, що то мережевий маркетинг. Ось цитата з форуму:
    "За цією адресою на зустріч запрошують представники Talk Fusion, що являє собою ні що інше як фінансову піраміду. Метою такої зустрічі є видурювання грошей з довірливих безробітних людей, які з метою поліпшення свого фінансового становища легко піддаються психологічному впливу. Ще з телефонного дзвінка було зрозуміло, що скоріше за все це черговий розвод, але так як я саме знаходилася в центрі міста вирішила підійти за вказаною адресою. Зайшовши в офіс потрібно було сказати хто мене запросив (хоча співрозмовниця не представилася) і до кого прийшла, виглядало це як слово-пароль "сім-сім відкрийся" :grin: На зустрічі було близько 15 осіб, частина з яких була просто підставними пішками, які гарно справлялися з своєю роллю "дуже зацікавлених". Представники Talk Fusion вималювали просто "золоті гори", які можна буде заробити вже за 2 роки роботи в компанії, при цьому не роблячи нічого, все було чудово схематично зображено та математично прораховано, але вміючи хоч трохи рахувати стає зрозуміло, що якщо б Talk Fusion дійсно виплачувала обіцяні кошти, то її діяльність була б збитковою :sad:
    Нажаль таких компаній по Україні і у Львові багато, що значно ускладнює пошук роботи для тих, кому вона насправді потрібна, але не зважаючи на це не розчаровуйтеся якщо потрапите на подібні зустрічі, семінари і т. д. так як на них можна зрозуміти досить багато корисних речей, дізнатися про цікаві психологічні прийоми, навчитися швидко розрізняти аферистів та в майбутньому не потрапляти на їх наживку".

17. kraplynka

kraplynka реалістка

Неприємне оте надмірне колупання в питаннях догляду за дітьми - гадаю, грамотній і вихованій людині, яка знайома з психологічними прийомами, достатньо поставити кілька питань, аби зрозуміти наміри людини - чи вона роботу шукає, чи "звідки піти в декрет" і тп. Звичайно, що по-різному трапляється, але й щодо мужчин є ризик помилитися - як в професійному плані, так і особистісному (щодо намірів, ставлення до роботи і тп).
    Ризик втратити працівника-мужчини теж є значним - адже мужчини швидше ризикують змінити місце роботи, зрештою не така вже рідкість, коли саме вони йдуть у відпустку по догляду, крім того теж можуть хворіти, ходити на лікарняний і тп. Але те упередження щодо жінок (швидше навіть дискримінація) у нас є дуже явною (особливо у тих сферах, де жінки і чоловіки можуть працювати на рівних).

18. synuchechka

Питання до професійних рекрутерів.
    Ходила минулого тижня на співбесіду, то вже була "фінальна" співбесіда і рекрутер казав, що повідомить результат у будь-якому разі. Але я весь цей тиждень сиджу як на голках, не знаю що робити. Чи вартує самій задзвонити і поцікавитись долею моєї вакансії чи краще ще трохи почекати?Якщо так, то скільки ще часу потерпіти?

19. Анута

Анута Well-Known Member

варто затефонувати

20. synuchechka

Телефонувала.....Сказали, що рішення по даній вакансії ще не прийнято, орієнтуватись на кінець наступного тижня.Таааак доооовго, вже третій тиждень буде....