співбесіда при прийомі на роботу

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Гелена, 10 Вересень 2008.

1. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

Однозначно

2. Gala

Gala Well-Known Member

Тільки що натрапила інтернеті на рекламу стосовно роботи на компютері в дома.
    Адреса: www.novaya-rabota.ru Будь ласка порадьте хто в цьому розуміється і чи це не лохотрон.Я якраз підшукую собі роботу.Чоловік каже що це все брехня.

3. Багіра

Багіра Well-Known Member

я читала про це... вроді все солодко, але оті підручники, які треба купити за немаленькі гроші... як прочитала, одразу зрозуміла, що це все фігня!!!

Я думаю в неті є купа інформації про подібну роботу і не липову, треба просто шукати...

• Подобається Подобається x 3
  4. Анута

Анута Well-Known Member

як я зрозуміла все, що вони пропонують це придбати в них книжки і СД про роботу фрилансерів, так?
    тоді реєструйтесь просто фрілансером на сайті робіт для фрілансерів (масло масляне вийшло) і пробуйте заробити. Принаймі капіталовкладень не треба буде. А роботу шукайте під те, що вмієте: сопі-райт, переклади, дизайн тощо... А про заробіток як фрілансера можна в неті достатньо інфи нарити і так навчитись без іхніх "ненаглядных пособий"

• Подобається Подобається x 2
  5. bora

bora Well-Known Member

Прочитала все - десь смішно. а десь сумна правда. Про Ослика Гелена правильно написала. Є багато фірм де працюють такі Татки та Мамки. Історії надзвичайно схожі - так ніби вони між собою братаються. В таких компаніях - люблять корпоративи і не одружених. Ними дійсно легше керувати. бо одруженим в одному випадку - сім"ї будуть нагадувати за підвищення з/п, а в іншому - буде опора, яка скаже - "шукай іншу роботу, якось поки переживемо". Самотнім тяжче кинути вже "рідного" керівника з яким і крим і рим. На такій фірмі процвітає культ особистості татка, а потім коли Ви все ж в ній попросите про надбавку - Вас вишвернуть показово мало як не злодія з компанії. І судитись з такими - марна справа. Це сумно.
    Мені поки що такі не траплялися.
    А досвід маю по обидві сторони.
    В київських компаніях була в свій час. Зауважила, що зарплата мало не в 2 рази у спеціалістів відрізняється - яку собі виб"єш. Вибивала по максимуму. Вдалось. Але не захотіла їхати зі Львова врешті-решт:)

Найбільше турів по відбору таки пройшла в великій компанії - аж 5! Зайве напевно наголошувати. що людям які Вас обирають краще подобатись, ніж протиставити себе їм. Тоді рекомендації будуть позитивні. Читала купу резюме підписані нашим психологом. Ой. найменша помилка кандидата в поведінці та позиціонуванні себе, як я розумію, була розписана там мало як не психічне захворювання)) Тому не переборщити ні в чому - важливо.

Є нерушиме правило у проф.ейчарів (стосується корпорацій) - при підборі на певну посаду брати людину, яка трохи не дотягує до поставлених вимог. Якщо Ви перевершуєте всі сподівання - від Вас відмовляться бо боятимуться що цей рівень вам за пару місяців стане нецікавим і Ви або попросите більшу з/п. або втічете до іншої компанії. Тож доморощені специ - кадровикам миліші будуть.

Найбільше здивувало при підборі - тест на айкью, малювання звіряток та розповіді про улюблені дитячі казки, деякі анкети до заповнення були по вісім сторінок:) А ще - цілі кейси що готувати треба тиждень (цікаво що цю роботу Вам не оплатять, а ідеї деякі фірми потім собі присвоюють).

Останнє редагування: 10 Жовтень 2008
    • Подобається Подобається x 9
  6. Marianka

Marianka Well-Known Member

Звичайно, що брехня..я рік витратила на пошуки роботи в інеті, пощастило лише один разі і навіть це щастя тривало не довго. Реально більш менш знайти роботу перекладачам і впринципі платять там реально копійки за сторінку перекладу, більше витратити часу і нервів на переклад специфічної статті, ну і більш реально якщо ви маєте знання по програмуванню чи верстатці (дизайну) веб-сайтів, просуванню власних сайтів і заробіток на рекламі... на цьому мій рейтинг закінчується..все решта лохотрон, якщо хтось може додати до цього рейтенгу інші роботи, які приносять прибуток, цікаво послухати ваші думки теж...

7. Jolka

Jolka Well-Known Member

Хочу влізти і сказати, що реально копійки перекладачам платять у львівських перекладацьких агенціях, і навіть штатним в компаніях... А завдяки інтернету - під час декрету - я, працюючи перекладачем, за півтора року заробила на нову (щоправда недорогу) іномарку ;) Так що робота "в інтернеті" є! багато роботи!, але для людей, які добре володіють своєю справою...

8. Marianka

Я ж не казала, що роботи немає, я просто хочу застерегти людей від неприємних лохотронів. Є багато роботи - а можете конкретизувати крім перекладів, чим ще реально на ваш погляд займатися будучи фріланцером в інеті..

• Подобається Подобається x 1
  9. Ksusha

Ksusha Well-Known Member

З великим задоволенням прочитала всі відгуки від початку і до кінця.. Справді, неможна вибудувати якусь одну конкретну рекомендацію - "ось треба діяти саме так і не інакше". Залежить і від компаніїї і від того хто саме проводить співбесіду.. Я ходила на співбесіди, мене звичайно не брали, але я дуже не розчаровувалася, бо ще працювала. Найбільше дратувало мене питання - як висебе оцінюєте і скільки ви хочете отримувати... Ну і (як мені потім поянили) потім - якщо ти говориш що хочеш отримувати 800 грн - це погано, боти себе недооцінююєш, знаєш що ні на що не здатна, якщо кажеш 6000 грн. - то це погано, бо переоцінюєш себе.. Я вважаю - що такі питання недоречні, оскільки зарплата повинна відповідати тій посаді на яку тебе беруть, тобто якщо ти робиш великий вклад для фірми - то і зарплата має бути відповіідна.. якщо просто сидиш перекладаєш папірці - то теж відповідна.. Може я чогось не розумію, але яка ваша думка стосовно цього? Поділіться а?

• Подобається Подобається x 1
  10. Chortenia

Вся справа в тому, що ви повинні оцінювати не себе, а свою роботу, тобто послуги, які ви надаєте цій компанії і відповідно результат.
    А то навіть якщо в людині 3 вищі освіти і вона знає 5 іноземних мов, працюючи двірником більше суми х вона отримувати не буде.
    А питання, як на мене, абсолютно нормальні, інше питання, в якомі контесті вони задаються і як до них ставитися.

11. Marianka

Абсолютно погоджуюся з вашими думками. Також вважаю, що це нормальні питання. Наприклад в IT-iшних фірмах це вже давно стандартне питання, крім своїх послуг, ви продаєте ще свій час. Люди бувають різні, одні приходять на співбесіди з мінімумом знань, а оцінють себе, як гуру і хочуть отримувати престижні зарплати, тому думаю варто запитувати людину як вона оцінює свої знання (надання послуг, свій витрачений час), для того, щоб уникнути в майбутньому непорозумінь, бо буває що людина наприклад підходить, але рівень зарплати, яку хоче отримувати, є завищеним або фірма немає можливості сплачувати таку суму..На мій погляд - це питання є корисним в обидві сторони.

• Подобається Подобається x 4
  12. zetta

zetta Well-Known Member

ну пошук роботи в Україні деколи не піддається ніякій логіці.... Дівчатка по 22 роки а вже інспектор по кадрах....дивиться на тебе, лупає тими очицями, якісь анкети сує заповнювати....І головне обовязково вимагають резюме, приходиш з ним.... і сидиш переписуєш його в їхні анкети.

Нема індивідуального підходу на фірмах.... бо власники поняття не мають хто в них працює, і як набирають кадри.
    Наприклад в касирки в ДЦ і тд вигідніше брати заочниць.... і за відсутність їм не платити коли ті на сесії, і переважно такі живуть з батьками то і зарплатку можна їм 700 грн .... всюди індивідуальна вигода а не індивідульний підхід.

В Росії доречі, сесію оплачують по повній програмі.

13. Iriska

Iriska Well-Known Member

Свої співбесіди не пригадую, бо або кликали, або було анкетування і тестування...
    А от коли набирала людей на роботу, то першочергово анкетувала, а потім співбесіду проводила.
    Дійсно дуже важливим фактором є, коли береш кубіту на роботу, чи найближчим часом не планує дітей, оскільки, мало які зараз фірми дотримуються КЗпп, і потім довготривала розмова з власником бізнесу, як Ви так набирали людей, грозить різними проблемами...
    Психологічний портрет..., або тестування бо Герцберну і Маслоу, або вміло складена анкета.
    Резюме - те що Вам хочуть показати. Анкета - те що Ви хочете взнати... Це перший відбір. По результатах анкетування, відбираю людей на співбесіду, яка вже на той момент переростає в звичайну бесіду і спостерігання за людиною під час неї.

14. bora

bora Well-Known Member

А хто бесіду проводить? Веду до того, кому модель поведінки кандидата має підходити - ейчарівцю, безпосередньому керівнику, колективу? Чи всі разом беруть участь в бесіді?
    Мала свого часу співбесіду чи не зі всіма перерахованими по черзі - реально вар"ятство:) Вони самі вже починали це розуміти, бо на ту посаду півроку не могли людину знайти - комусь та й не сподобається щось, і це логічно, нє?) Мені допомогло зрештою, що ще й знайшлися знайомі з рекомендаціями. Самих трактувань чужої поведінки психологам таки бракувало - майже кожному ставили діагноз - я бачила ті листочки потім:)

• Подобається Подобається x 4
  15. Chortenia

Ги, я помітила, що ейчари з психологічною освітою схильні до ставлення діагнозів :)

16. Iriska

Iriska Well-Known Member

Людина, яка має повноваження приймати рішення про прийняття на роботу і несе потім за ту людину відповідальність. Ніколи не довіряю кадровим.... таких кадрів мені підсилали... Будучи директором філії, звісно сама проводжу співбесіди. Іноді бувають співбесіди в декілька етапів, коли спершу співбесіда на філії, а потім в центральному офісі з власником бізнесу, або з повноваженою особою.

17. zetta

zetta Well-Known Member

А ше таке буває шо ті шо нарешті найшли роботу.... дуже часто забувають як самі шукали... як скуповували всі газети, сиділи в інтернеті, як приходили розчарованими і часом в сльозах....і все таки найшли роботу, точніше тих людей які їх влаштували на роботу....так от, і забувши ті всі митарства, вони рідко коли помагають іншим, і так ретельно радять шо в "Вашому магазині" купу вакансій.....

18. Олька

Олька Well-Known Member

Я вже три місяці по Вашому магазині шукаю і толку....... Все якісь аферюги, або зарплати такі смішні, що і на дорогу не вистарчить... вже просто не знаю що робити і де шукати..... Починала шукати посаду юриста, зараз шукаю офіс-менеджера (секретаря) і інчого не можливо знайти....:sad:((((

19. Iriska

Iriska Well-Known Member

Тут я можу трішки посперечатись... Ви готові гарантувати всі умови які задовільнять людину, якій Ви хочете допомогти, і нести відповідальність перед неї у випадку змін умов на гірше? Ті які не можуть гарантувати, воліють відхреститись, задля власного чистого сумління і не мати з людиною проблем, а мати хороші стосунки з нею... Це те саме, що змінився власник фірми і порізав всім ЗП, директор на ставці - звільняється, бо не може дотримати слова перед людьми. От щоб не виникло такої ситуації без зміни власника і щоб самому в близькі терміни не втратити місце через совість, або хороше ставлення людини - через відсутність совісті.

Стосовно пошуків роботи... нажаль така ситуація з липня... і завершиться не скоро... прийшов час крутитись самостійно...

20. zetta

zetta Well-Known Member

Ірисику, я навіть не буду сперечатись. Не про умови чи гарантії йдеться, а про людськість.....
    У мене знайома, скільки жеве ще ні на одну роботу сама не влаштувалась... але так гарно співає, на стобах подивись...в газеті почитай... В решті сказала прямо, шо просити не буде бо може їй колись здасться за себе просити.... ))

Мамочки, бажаю всім нам найти своє місце праці, не дивлячись ні на які життєві кризиси.