співбесіда при прийомі на роботу

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Гелена, 10 Вересень 2008.

1. Lvivska Kvitka

Lvivska Kvitka миється в бані

Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

А саме гірше коли ти випускник і шукаєш роботу,то це просто жах якийсь.Всі хочуть з досвідом роботи,а де його взяти,якщо ніхто без досвіду не бере.

2. Анута

Анута Well-Known Member

бере :)
    де тоді всі інші випускники досвід взяли? )))

3. Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

Якщо ви будете думати, що ніхто без досвіду не візьме, то таки не візьмуть! Думайте як знайти, а не як вас не візьмуть!

4. Clementina

Clementina Well-Known Member

беруть, але багато, що залежить від ваших вимог до роботодавця.

Знайома HR розказувала про резюме, яке прийшло на відкриту вакансію: хлопець мав досвід роботи 30 днів (я так зрозуміла, що це була практика), нічого не вмів, мало що знав (судячи з резюме) і хотів зп в діапазоні 10 000-15 000, таку яку отримує начальник з багаторічним досвідом роботи і великою відповідальністю.
    Раніше на роботу в нас брали випускників вузів, бо вважали, що легше навчити, ніж когось переучувати, та й зп були менші, ніж для людей з досвідом, а фірма тільки розвивалася. Тепер, коли фірма розрослася і обсяг роботи величезний, то беруть людей з досвідом.
    Всі мої одногрупники, з якими я підтримую зв'язок, знайшли роботу самі впродовж півроку після закінчення університету, без блат, зв'язків і тому подібного. Одні одним помагали, як в нас з'являлося вакантне місце, то зразу обдзвонювала одногрупників (працюю з двома одногрупниками та двома хлопцями з паралельної групи, і є в нас групка з 5 дівчат з одного потоку ЛП). Сама прийшла на фірму ще студенткою (5 курс). Головне - бажання працювати, і щоб це бажання замітив працедавець.

5. bobryha

bobryha Well-Known Member

В мене знайома дівчинка запримітила компанію з хорошими умовами , зарплатою і соцпакетом. відправила туди резюме. на наступний день подзвонила : "Я така-то, така то, чи вам прийшло моє резюме?" Вони -"так, але вакансій немає". То вона дзвонила на проязі пів року, щотижня, перепитувала чи часом не появилась для неї вакансія. і її таки взяли)))

6. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

7. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

8. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Ні, це не найгірше. Ще рік тому я була такою-зеленою і без досвіду. І шукала роботу: будь-яку!!!Так, на резюме в інтернеті ніхто не те що не відповідав, його навіть не читали. Але мені тоді якось морально легше було знайти роботу, бо я реально оцінювала свої можливості і була готова на малі зарплати і майже будь-яку роботу. А от зараз я знову в пошуку, але вимоги в мене вже є: тепер я уважно вивчаю кожну вакансію, аналізую зарплату, обов"язки, не хочеться міняти роботу "не дуже" на "не дуже". Хочу змінити "не дуже" на щось таке, що буде мені до душі, де я зможу розвиватись, набиратись нового досвіду. Ну і зарплата щоб була хоч трохи вищою....І от я в відчаї, бо розумію що за час пошуків не натрапила на жодну, хоча б трошки підходящу вакансію...
    Тому для мене найгірше не тоді коли тобі відмовляють, а тоді коли ти навіть не бачиш куди б можна було відправити резюме....Оце проблема.

9. NutkaNezabudka

NutkaNezabudka Well-Known Member

Головне не боятись, що не зможеш, чи не вартий такої посади, я якось прочитала, що одна невдала спроба - це в тисячі разів краще ніж бездіяльність...так що треба вірити, що наступний раз може бути щасливим))))

10. LadyLand Shop

LadyLand Shop Member

То є правда. Я зараз також в пошуку роботи. Зараз відкриваю різні сайти з ваканціями то гідної роботи не бачу. А це страшно лякає. Я як зараз усвідомлюю що знову лишуся без роботи можливо на багато місяців аж серце завмирає:girl_cray:
    Але є ваканції перспективні, але вони нажаль не стосуються моєї професії, в яких я навіть не має досвіду роботи, а так хочеться на них проявити свої здібності.
    Але тут правильно написали:
    можливо так і зроблю, а раптом пощастить.

11. NutkaNezabudka

Пощастить обов"язково, з власного досвіду кажу, теж шукала довго, і без досвіду роботи...

12. LadyLand Shop

LadyLand Shop Member

13. buzokk

buzokk New Member

Після закінчення ВНЗ в мене була проблема з резюме: за час навчання ким тільки і не працювала: промоутер, продавець, бармен, копірайтер... І знайти роботу за спеціальністю (після історичного) було дуже важко...

Тому я зробила таке: склала універсальне резюме, де собі написала всі місця роботи, практики і т.д., а вже потім вибирала досвід відповідно до вимог вакансії. На співбесіді іноді питали, чи працювала на таких роботах :)

І досі дописую собі те, що робила і роблю в те своє велике резюме, щоб потім, якщо щось, не починати спочатку.

14. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

Я теж так роблю)))

15. kraplynka

kraplynka реалістка

Історія цікава, але все ж тут важливо не перейти межу між наполегливістю і нав'язливістю. З одного боку такий інтерес до компанії може лестити роботодавцю, крім того кандидатка могла мати справді солідне резюме, із необхідним їм досвідом і навиками. Тому це треба теж враховувати. Зрештою, кожен солідний роботодавець формує собі базу із резюме, що можуть цікавити його на перспективу. Відповідно, треба відчувати і діяти по ситуації.

16. Veselka alj

Veselka alj New Member

Я теж довгий час була без роботи, але нічого якось пережтла цей важкий час. Думаю в пошуку роботи треба систематично відсилати резюме, ходити на співбесіди, але ще головне вчасно спіймати вдачу "за хвіст".І бути впевненою в своїх силах, і тоді і успішно пройде співбесіда.

17. NutkaNezabudka

Ідея гарна, ото ж відразу видно, що людина самооганізавана і на майбутнє вже грунт підготовлений... і дітям буде що показати, мовляв, дивіться яка біографія трудова в мене:)

18. silvia

silvia Well-Known Member

мені цікаво, як реагують роботодавці, якщо претендента на вакансію було звільнено за скороченням? чи це не є принципово?

19. NutkaNezabudka

Думаю, що зараз це буде популярна причина...тому це напевно нікого не здивує...

20. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

може і не здивує.
    Але роботодавець собі подумає: якщо звільнили за скороченням, значить цей працівник був не важним, і ним можна було пожертвувати.