співбесіда при прийомі на роботу

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Гелена, 10 Вересень 2008.

1. Lesya Vihot

Lesya Vihot Well-Known Member

Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

це точно, наскільки я знаю, то не дуже спішать брати жінок з дітьми, бо їх аргументи - діти інколи хворіють/жінка мусить брати лікарняний і т.д.

це напевно одне з найглупіших питань,які задають на співбесідах . Бо аж ніяк не впливає на кваліфікацію і професіоналізм працівника . Але таких глупих питань є багато ( колись находилась на ті співбесіди, то можу книжку видати про те ,як поводитись на них) .

також вважаю, що на співбесідах треба бути самим собою , завжди бути впевненим і ні в якому разі не виступати в ролі прохача . Вміти себе подати з кращої сторони і також вміти вияснити всі нюанси майбутньої роботи , щоб потім вже в процесі нічого не вилізло .

2. Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

Можливо, таким чином вони визначають вашу потребу у стабільному заробітку? Ну тобто ви щомісяця платите, припустимо, 1000 грн. за житло, тому за роботу більше "триматиметесь". (?)

Ну і ще. Людина, яка не має власного житла, ймовірно все ж таки дуже хоче його колись мати. Це є стимулом багато і добре працювати.

Плюсую :)
    Роботодавець і людина в пошуку роботи насправді рівні між собою. Вам потрібна хороша робота, їм (роботодавцю) треба доброго працівника. Тому обов'язково слід добре випитати на співбесіді все, що вас цікавить. Не тільки роботодавець приглядається до вас, а й ви дивитесь, чи підходить вам пропонована робота, чи ні.

3. terezka

terezka котяка-вишивака

зате життя на найманій квартирі впливає на мотивацію працювати добре і ще краще, без помилок (щоб було чим оплачувати за квартиру), ті, що живуть на власній квартирі (особливо з батьками) менш мотивовані працювати на видимий результат /так мені уже багато хто пояснював і в тому щось таки є/

4. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Відправляти чоловіка на дві роботи, хай справляється, значить така його доля :girl_crazy:, а собі сидіти вдома і релаксувати:d64:

5. Lesya Vihot

можливо в тому щось є , але мені здається , що роботодавці думають інакше- от живе на орендованій квартирі - це погано, бо не має власного житла . Як на мене на співбесідах задають занадто особисті питання, які ніяким чином не впливають на роботу.

6. Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

А розгорніть, будь ласка, свою думку. Чим саме це погано для роботодавця?

7. terezka

terezka котяка-вишивака

себто жити у власному житлі і йти влаштовуватись на роботу за 1-2 тис. гривень то краще (жодних питань де людина взяла те житло, як саме "заробила" не виникає?)

дуже часто спостерігала мотивацію "досидіти-втікти швидше" серед тих, хто жив з батьками і роботу на результат, "пробивних" і відповідальних тих, хто знав що мусить сам заробляти

8. Lesya Vihot

в мене склалось таке враження, коли я бувала на співбесідах і мені задавали таке питання ( я живу на орендованій квартирі ) . Особисто мені неприємно навіть говорити на цю тему, вважаю це втручанням в моє особисте життя , ну не знаю ,якось так. Ну і бачила їх реакцію після моєї відповіді , і потім були наступні питання - а чи не будуть проблеми у вас з житлом і т.д. Мене це дуже дратувало і вже не було ніякого бажання там працювати.
    було, що і я сама проводила співбесіди , набирала в свій відділ працівників , то ніколи не запитувала про житло , мене цікавило виключно все, що стосується роботи . Тому не знаю, що там собі думають роботодавці .

9. lovikyou

Ось і мені швидше здається, що це на є плюсом. Суджу по реакції на відповідь - одразу проскакує ніби якесь розчарування в того,хто запитував, чи що...
    Можливо це є для них навпаки свідчення якось непевності, нестабільності, тобто - от житло не твоє, то тебе захотів і відправив власник геть звідти і тобі нема де жити, тобто ти схильний до звільнення, бо мусиш виїжджати (це випадок "прописка не місцева").

10. Lesya Vihot

от власне , що відразу міняється сама розмова і інтерес як до майбутнього працівника майже пропадає в роботодавця

але зараз я дуже тішусь, що всі ті співбесіди ( я їх називаю ходіння по муках ) в минулому:d23::girl_dance:

11. Кнопа ...

Кнопа ... New Member

"ходіння по мукам" - це тепер моє нове хоббі ...((((((
    студенту та й ще без досвіду роботи це жах просто ....
    от пройшла всі етапи в міжнародній компанії і тишина)
    руки опускаються, нема ні сил ні бажання

12. Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

Так житла, вибачте, "валом"! Виїжджати? Ви чули коли-небуть, щоб хтось змушений був виїжджати з міста, бо власник квартири припинив договір оренди? Шукається нове житло, та й по всьому.

Я за 11 років змушена була змінити 5 квартир. І усі в одному районі. Сам по собі переїзд - так, це стрес. Але поки що проблем з пошуком житла не мала.

13. Lesya Vihot

так , але роботодавці думають інакше . В них своя незрозуміла логіка

14. Кнопа ...

Кнопа ... New Member

так , але роботодавці думають інакше . В них своя незрозуміла логіка

у вас є яке небуть підтвердження того. що для роботодавців це погано?

15. Lesya Vihot

це мій власний досвід ходіння по співбесідах (крім того це було декілька років тому ), тому у Вас може бути зовсім по-іншому . Про які підтвердження Ви говорите ? ;)

16. lovikyou

От і я себе наразі тим тішу, але потім дивлюсь на свою роботу, свою зарплату і мимоволі думка про них знову повертається...:girl_devil:

---------- Додано в 23:56 ---------- Попередній допис був написаний в 23:48 ----------

Ну як Вам сказати... По закінченню ВУЗу не ти обираєш роботу, а робота обирає тебе. Тому будучи на співбесіді на першу роботу, яка передбачала 1500грн. зарплати, а плата за квартиру 1100 грн. (і то тіки тому, що мені з нею "заканало", а про договір мова не йшла взагалі), не впевнена, що могла б собі дозволити при потребі екстренний пошук житла, а тим більше плату за це маклеру (бо я ж на роботі цілий день). Тобто 2 тижні без дитла змусили б мене звільнитись.

17. terezka

terezka котяка-вишивака

якщо б на співбесіді запитували б лише одне: де живете, то одна справа, але насправді має значення досвід, чи підходиш ти на вакансію і все решту. Відмовляти з причини наявності чи відсутності житла ніхто не буде, бо не важливо скільки у тебе кімнат, якщо ти претендуєш на посаду секретаря а комп/факс/ксерокс перший раз бачиш

18. Lesya Vihot

19. terezka

terezka котяка-вишивака

на багатьох, не сумнівайтесь, і у Львові також.
    на жодній співбесіді визначальним фактором не була оренда мною квартири (ні для маленьких фірмочок, ні для міжнародних гігантів). Деякі роботодавці і оплачували оренду квартири.

Якщо виставляли такі зауваги і не брали на роботу - то можливо причина була в іншому, але озвучували більш прийнятнішу (в нас зараз співбесіди проходять, і іноді простіше сказати людині "ви проживаєте не в тому районі", ніж пояснювати справжню причину відмови)

20. Lesya Vihot

ніхто і не стверджував, що визначальним фактором була наявність чи відсутність власного житла . Форумлянка задала питання , бо її дивувало , що на співбесідах цікавить питання житла, от і все .:)

І я вважаю це питання безглуздим на співбесіді , Ви можете вважати інакше, Ваше право :) І роботу я знаходила в тих роботодавців , яких не цікавило де я живу :) .