співбесіда при прийомі на роботу

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Гелена, 10 Вересень 2008.

1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

в принципі, так є. Маю двох знайомих, чиї діти закінчили даний факультет . Дитина одного успішно працює у сфері ІТ ( тобто не по спец.), другого- теж не зовсім по спеціальності. Хоча батьки там при "можливостях". У Львові реально не так багато можливостей.

---------- Додано в 14:27 ---------- Попередній допис був написаний в 14:12 ----------

Ось дивіться: оці пріорітети виставляєти ви, як пошуковувач роботи. АЛЕ, це не означає, що такі ж пріорітети має працедавець при прийнятті на роботу. Пріорітети пошуковувача: робота по спеціальності і така, "щоб не надірватися" ( тобто з нормованим графіком), зарплата така, щоб не просто "виживати"; колектив- дружелюбний до новачків; кар єрний ріст, про який мусить попередити роботодавець одразу ж ( тобто описати перспективи для працівника). Що може запропонувати пошуковувач: тільки теоретичні знання, отримані у виші. Реальність: сьогодні ( і не лише сьогодні) на ринку праці умови диктує працедавець. а працедавця найперше цікавить питання: що може потенційний пошуковувач роботи запропонувати для розвитку компанії? І лише у процесі роботи, на протязі якого до новенького працівника приглядатиметься увесь колектив, можна робити певні висновки і щось йому пропонувати.

2. viltis

viltis Well-Known Member

Ну, для адміністраторів в готелі спеціально готують людей зі спеціальністю -- туризм, готелярство, менеджмент туристичної індустрії...і працювати там треба починати ще з курсу 3. Щодо вакансій, то є декілька "вічних" в хороших готелях, які себе позиціонують як 4 зіркові з зарплатою в 2000 грн:))) Вам така зарплата підходить??? ( про нюанси професії можу вам багато розповісти:)Якщо так, то мені ще досі майже кожного дня приходять на мейл вакансії. Знов ж таки той же адміністратор, який претендує на вищу оплату лише англійською не виїде...

3. Gentle

Gentle Well-Known Member

Погоджуюсь. І для тих, хто шукає роботу вперше, ще раз наголошу: навіть якщо вам на співбесіді сказали, що перспективи нема, ріст неможливий, не приймайте це за чисту монету. Роботодавець ще сам не знає вашого потенціалу, з часом, якщо ви себе зарекомендуєте, все може змінитися. Звичайно, щоб зрозуміти самому, чи є перспектива, треба зорієнтуватися в вертикалі фірми (якщо вас приймають на посаду заступника директора в фірмочку, де працює 3 особи, а директор - власник, то, я надіюсь, ви розумієте, що директором ви не станете :)

4. Materynka

Materynka Well-Known Member

От власне, що перспектива може з"явитися в певний момент, хтось звільняється, вводиться в штат нова посада, розширюється фірма, створюється новий підрозділ, варіантів маса, ну і + перспектива можлива не лише в межах однієї фірми.
    А от на рахунок співбесід і тестів, я якось їх панічно боюся, читаю деколи вимоги по вакансіям, то багато чого наприклад на практиці вмію, але як подумаю, що мені почнуть задавати якісь теоретичні питання, то здається,що я нічого не зможу пояснити. Тим більше, що на співбесідах ніколи не була:dntknw: і характер питань навіть не уявляю

5. silvia

silvia Well-Known Member

......- хе у нас так працівниця будучи економістом спочатку стала нач. відділу обліку ( нач. пішов у декрет, а замінити не було кому ) а потім й фінансовим директором ( старий фіндиректор звільнився)...і випадки, коли з звич оператора ПК дівчатка починають працювати бухгалтерами ( звісно підівчившись), я сама прийшла працювати помічником директора ( читай секретарем), перспектив на п-ві точно вже не бачила для себе, колектив на 90 % чоловічий і сфера теж більш "чоловіча"- але зараз вже 4 роки керівник відділу кадрів ( була в цьому 0, але підівчилась, начиталась + обставини склались так, що наш керівник кадрів звільнився і зараз знаю впевнено, що це справді "моє" ), тому теж підтримую, що починати треба "з початку"))))

а я навпаки іноді могла сходити для цікавості, щоб побачити стиль і манеру ведення співбесід, про що питають, як себе ведуть,,,,, це досвід....к-ка таких співбесід і Ви на наступній почуватимете себе вневнено і знатимете собі ціну, а впевнену у собі людину одразу ж помітно серед тих які вперше)))

6. Lilutka

Lilutka Member

я володію іншою інформацією. готелі не дуже хочуть брати студентів під час навчання, бо там повний робочий день, а в студентів завжди якісь заліки, екзамени і т.д. мев не є ідеальною освітою для цього, хоча багато хто працює в готелі саме з такою освітою завдяки знанню мов + різноманітність предметів, що вивчається. те саме стосується і туристичних фірм. знайома власниця тур.фірми не любить брати студентів з тур.освітою, бо вона вважає, що вони занадто вузькоспеціалізовані і в неї працюють дівчата в основному з меву) не слід забувати, що багато чого залежить від самої людини. і ще одне, моя одногрупниця працює зараз портьє в готелі і її, можна сказати, брали з руками і ногами, бо вона знає іноземну мову. вона працює в престижному готелі, але не у Львові і, до речі, панічно боїться скорої сесії, бо не знає, як буде відпрошуватись і здавати....)
    цікво почути про нюанси, які ви знаєте)

7. Gentle

Gentle Well-Known Member

Син знайомого зараз працює в ненайгіршому готелі Львова. Перед тим він стажувався в Швейцарії літом (під час навчання); коли пішов на роботу, то, звичайно, на парах зявляється рідко, але якось то все здає. Зате отримує неоціненний досвід. Вважаю, що 5 курс це вже халявне навчання, не дивлячись на те, що йдуть виключно профільні предмети. 4 курси відходив, потім пішов працювати. Дуже хороше вирішення, як на мене.
    А роботодавці, однозначно зацікавлені, щоб працівник був на роботі, а не десь там (навіть, якщо на навчанні).

8. Lilutka

Lilutka Member

ну не 100% халявне, але ненапряжне точно. але є дипломна робота, звіти, статті, які займають немало часу (я пишу сама, не купую) і знову ж таки сесія, на якій ти обов*язково повинен бути присутнім (навіть якщо платиш за екзамени). принаймі в нас так. але як відомо "после боя руками не машут" так що мені на 3 курс не вернутись))) я впевнена, що в мене ще все попереду)

Останнє редагування: 2 Квітень 2012
  9. nata1

nata1 Member

Питають різне, головне вести себе впевнено і коректно

10. Asda

Asda New Member

згідна з дописувачем silvia, що походивши по різним співбесідам-набираєшся досвіду і на кожній слідуючій стаєш впевненішою. А питання часом є цікаві і неординарні, але у 80% випадків, вони повторюються. Тому знаючи їх, можна і підготуватися. Основне відповідати правдиво, не візьмуть на одне підприємство-то візьмуть на інше, де можливо Ви більше підходите і як фахівець і як член команди

11. iriwa

iriwa Особлива мама

Дівчата, маю з понеділка співбесіду з рекрутером. Дайте якісь поради, що маю говорити щоб зачіпити і зацікавити бо дуже хочу на роботу і саме в ту фірму!

12. Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

iriwa, раджу якомога більше дізнатись про саму фірму ще перед співбесідою. Можливо, у вас буде можливість блиснути цими знаннями, і це однозначно вам буде "плюсом".

На самій співбесіді раджу бути щирою і відвертою. На питання відповідати не мудруючи "як би то відповісти, щоб сподобатись" (бачила таких :girl_mad:), а так, як дійсно є насправді. Можете навіть так і сказати: подобається ваша фірма, дуже хотіла б тут працювати :) Готова вчитися.

Також слід випитати всі нюанси роботи (заробітна плата офіційна чи "в конверті", соціальні гарантії, ваші обов'язки...)

Успіхів!

13. in todash

in todash Active Member

Маю можливо дивне чи нерозумне питання, але все ж.
    Завтра йду на першу співбесіду. Портфоліо матиму з собою на диску (ну не сподівалась, що так в моменті покличуть на співбесіду, друкованих варіантів не маю).
    Той диск з роботами "по правилам" має залишитись в того, хто проведе співбесіду?
    Чи забирати з собою?:girl_crazy:

14. Gorda

Gorda Well-Known Member

Відповідь: Пошук роботи через рекрутингові/кадрові агентства

Це не тільки сфери медицини стосується, але всіх. Коли у заміжньої жінки нема ще дітей, то на роботу брати не хочуть.

15. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Відповідь: Пошук роботи через рекрутингові/кадрові агентства

а коли є діти яким немає бодай 7-ми років, то також брати не хочуть. Зіткнулась, знаю.
    І будь тут мудрим.

16. tegusigalpa

tegusigalpa Well-Known Member

Це як в анекдоті::girl_smile:
    Девушка, 22 года ищет работу:
    - а... вы замужем? значит в декрет уйдете... Вы нам не подходите!

через 4 года...
    - а... у вас ребенок?! значит на больничный будете ходить?

через 2 года...
    - у вас первый ребенок большой, вы скоро второй раз в декрет!

еще через 4 года...
    -Женщина! У вас 2е детей! Какой вы работник?! вы же с больничного не вылезете!

еще 4 года...
    - нам требуются женщины до 35... :girl_cray:

• Подобається Подобається x 1
  17. Galin Max

Galin Max Member

і як з тим боротися? хтось знає,?...

18. Gorda

Gorda Well-Known Member

Мабуть ніяк, і нічого тут вже не зробиш. Видно вже так склалась ситуація у нашій державі, через таке становище, у якому знаходиться жінка. Нічим, нормально, не хочуть допомогти, чи з дитиною, чи без.....мусимо виживати ( інакше не скажеш).

19. Кнопа ...

Кнопа ... New Member

Людоньки, може хтось знає : чому на співбеідах всіх так цікавить чи ти живеш на зйомній квартирі чи у власній ? ну спитали чи живете в квартирі , а зйомна вона чи ні ,кому яке діло? на що це впливає? на всіх співбесідах яких була, відповідала на це питання.

20. Just me

Just me Member

Визначає Вашу надійність як працівника. Тобто якщо гіпотетично у Вас колись з"являться проблеми із житлом, це відобразиться на роботі. Але питання побічне, мій особистий досвід показує, що для жодної людини цей фактор не став на заваді.