співбесіда при прийомі на роботу

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Гелена, 10 Вересень 2008.

1. ksenechka

ksenechka New Member

Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

Я нещодавно влаштовувалась на роботу... почалось все з резюме відправленого електронною поштою, тижнями очікувань на дзвінок, трьома співбесідами та тестуванням... і ось я працюю ))) Дуже порадувало, що обрали серед 300 претендентів... і те, що медсестер так прицільно відбирають!!!
    На співбесіді найбільше запитань було щодо попередніх місць роботи і чому міняю роботу... дуже сподобалось, що запитувались про мої побажання щодо графіку роботи та зарплатні!!!

2. Gygy

Gygy New Member

Я проходила багато співбесід і написала декілька резюме. Запитували завжди лише про вміння, досвід роботи, про моє ставлення до роботи та про побажання щодо графіку та зарплатні. Та якось моя подруга влаштовувалася у ювелірний магазин продавчинею і їй видали анкету, яку необхідно було заповнити. Їй довелося описати все її життя від садочка до теперішнього часу. Запитували про досягнення в школі, про наукову роботу, про друзів, на кого з батьків більше схожа (це до чого, взагалі не розумію) та багато іншого. Коротше, бідненька намучилася, доки писала той "твір", але на роботу її взяли. :girl_smile:

3. pchilka

pchilka Member

Мене питали на співбесіді про матеріальний стан, де живу і т.д., бо йшла на манюсіньку зарплату держ.службовця. Перевіряли чи надовго затримаюсь...

4. Текіла

Текіла Well-Known Member

Бувала на кількох співбесідах.
    Звісно, найважче даються співбесіди англійською мовою, з іноземцями, що стає поширеним через прихід на ринок іноземних інвесторів. По-перше, треба знати термінологію іноземною мовою, по друге у іноземців і питання зазвичай інакші. Мені здається вони більш зорієнтовані на визначення загальоного рівня розвитку людини та способу мислення. Наприклад на останній мене запитались, чому я вказала в хобі психологію? яке маю відношення до психології та конкретно як застосовую психологію.
    Була на співбесіді також, де проф рівень по-моєму не був дуже важливим, а сказали малювати різних тваринок і рослинок і складати історії про них. Ну тобто також на визначення загального рівня розвитку та певних індивідуальних схильностей і характеристики
    А стандартно то звичайно проходяться детально по колишніх місцях роботи, досвіді, клінтах з ким працювали, партнерах. І трошки про освіту.

5. Shprotka

Shprotka Active Member

Ой, а я скільки по співбесідах находилася!!! І що мене тільки не запитували :wacko1: І малювати гарбузики якісь просили :girl_haha:
    А найчастіше мені малювали ситуацію, мол я асистент директора (зазвичай я таку й шукала) і він мені дав термінову роботу, а тут прийшов гендиректор і також дав мені термінову роботу. І що я буду робити? Якій роботі віддам пріоритет? Не знаю як правильно на таке питання треба відповідати, може хто підкаже, бо я постійно віджартовувалась, що на Сході чоловік - голова сім"ї і його авторитет для дітей незаперечний, але якщо щось мати просила, то це виконувалось в першу чергу, тому в офісі головне розібратись, хто тут тато, а хто мама )))
    А ще мені ставили таке питання. Мій шеф йде на день народження до впливового чи то партнера чи то клієнта, вже не пам"ятаю і каже мені замовити конкретний подарунок, я замовляю, але в останній момент фірма постачальник каже, що моє замовлення прийде із запізненням. Що я буду робити? Буду відправляти шефа без подарунка, який прийде пізніше чи буду брати те, що можливе на даний момент. Може хто знає, як викрутитись із такої ситуації?
    Особисті питання до мене були завжди! Чи маю хлопця, чи заміж не збираюсь, потім чи не збираюсь дитину заводити. Тепер от в декреті сиджу...

6. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

7. Shprotka

Shprotka Active Member

Сто пудів ))) І гарбузики тоже звідтам )))

8. Gentle

Gentle Well-Known Member

Тій, яку дістали від безпосереднього керівника.

9. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

10. Virner

Virner Well-Known Member

Розкажу про свою історію телефонної співбесіди. Відбулась вона вчора.
    Десь близько обіду телефонують мені на мобільний : "Здравствуйте, меня зовут Арися, компания ...Вы присылали резюме. Можете сейчас разговаривать?"
    Я : "Доброго дня, Ви знаєте я зараз на вулиці, тут шумно..." (не встигаю договорити)
    Арися: "Я даже слышу как вы стучите каблуками...Давайте я в 6 перезвоню" ( сказала ніби з докором...)
    Якось мене це насторожило, але думаю...ну, нічогог ж такого...Чекатиму до вечора.
    6 вечора, я дома, дзвінок:
    "Это Арися, компания .... Вы можете говорить?"
    Я: "Так, звичайно...(і знову не встигаю договорити як мене перебивають)
    Арися: "Вы уверены. Я слышу какие-то голоса или это у вас плохой телефон".
    Ну, ост так ми і розмовляли...Вона по-російськи я по-українськи. Уточнила деякі деталі по моєму резюме, дещо саркастично поставилась до мого волонтерства і участі в громадських організаціях...(мене це якось образило). Потім ще були якісь незрозумілі питання... Та врешті вона сказала:
    "Я так понимаю русский язык не ваша сильная сторона".
    Фірма львівська, можливо, я не права і мала б перейти на російську мову. Хоча маю глибоке переконання, що це мала зробити вона. Якийсь такий осад залишився. Вечір був зіпсований...і досі не можу заспокоїтись...
    Звичайно, я сказала: "Вибачте, не буду у Вас займати час. Сподіваюсь, Ви знайдете ту саму людину. Успіху, До побачення!"
    І мало не розплакалась...

11. Medusa

Medusa Well-Known Member

Все ви правильно зробили. Львівська фірма - їй має бути соромно. Я мала досвід співбесід в Києві, у російськомовному середовищі, говорила українською - і ніяких проблем не було.
    Може це просто фірма якась стрьомна :), отже ви ніц і не втратили!

12. Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

О, чого? Невже ви все життя мріяли працювати з такою "Арисею"?

13. Orman

Orman Модератор-бомба

щось ви занадто особисто це сприйняли. Вона нічого не мала, і ви теж.
    В мене російська мова - дуже сильна сторона, але відповідала б українською. Хіба якщо б зразу були вимоги - знання рос.мови, ну то так, можуть просити говорити російською.

---------- Додано в 14:18 ---------- Попередній допис був написаний в 14:16 ----------

та може і не треба було б з нею працювати. Поставили якусь піпєтку кадри добирати, а вона себе клізмою уявила. Не переймайтесь нормальні кадровики фігньою не займаються і так питання не ставлять.

14. Virner

Virner Well-Known Member

Та, ні...от власне, що я зразу зрозуміла - не моє...Але от образливо, що є такі Арисі, які беруть на роботу...Чомусь у Львові така ситуація, що роботодавець має більше повноважень, ніж потенційник працівник. Але ж це по суті партнерство... Фірма також має зацікавити майбутніх працівників, щоб тільки найкращі хотіли у них працювати... Я 2 роки присвятила дослідженню теми маркетингу персоналу...і просто шоковано, що на практиці воно не працює... Принаймі у Львові.

15. Delfy

Delfy Well-Known Member

та нуу!! якщо б вона хотіла перевірити Ваш рівень спілкування російською мовою, то правильно було б з її сторони запропонувати перейти на рос., обгрунтувавши, що фірма їх працює з Росією, або з закордоном, де 90% - потрібне спілкування іншою мовою.
    а оце -
    взагалі капец. нормальний менеджер із підбору персоналу ніколи так би не сказав. так що тіштесь, що вони вас не напрягали 2,3 співбесідами.

16. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Ага, а українська мова - це її слабка сторона :)
    Ви все правильно зробили, то просто Вам попалася мовна рагулиця.

17. Virner

Virner Well-Known Member

Можливо, і занадто особисто. Просто було враження, що вона дуже зверхньо і упереджено поставилась до мене, ніби щось особисте...А я все намагалась злагодити ситуацію... А мене ,ніби не слухали, а лише коментували моє резюме... і то коментарі були не надто приємні
    Я цю історію написала не для того, щоб пожалітись...Навпаки, для того, щоб ще раз підкреслити, як непрофесійно проводять співбесіду... Можливо, форум читають і працедавці... Тому, і їм варто задуматись, що через таких HR вони можуть втратити чудових працівників.
    Я знаю, що є спеціально створені умови під час резюме, щоб побачити наскільки стресостійка людина...Але тут це явно було не те...
    І ще - НЕ ЗАБУВАЙМО, ЩО НЕ ЛИШЕ МИ ШУКАЄМО РОБОТУ, АЛЕ ХТОСЬ ШУКАЄ САМЕ НАС!!!:girl_cool:

18. Delfy

Delfy Well-Known Member

та в тій конторі може бути такий самий керівник, який взяв собі подібну Арисю.
    а мож вона зовсім і не кадровик. просто работнічег, яка сидить щось продаю і їй доручили когось підшукати або ще, або замість неї...

19. La esposa

La esposa Moderator

а скажіть, що то за фірма була? просто цікаво, ану ж колись доведеться туди на співбесіду йти..

20. Відповідь: співбесіда при прийомі на роботу

Я вас люблю :) +100500

Лише позавчора обговорювали з подругами це питання. Я вважаю аналогічно. Роботодавець і працівник - абсолютно рівноправні. Мені потрібна цікава, високооплачувана, перспективна робота, - фірмі потрібен ініціативний, кмітливий, розумний працівник. Ми обоє зацікавлені в тому, щоб наша співпраця була успішною.

На жаль, наші роботодавці переважно поводять себе як боги. І частково у цьому є і наша вина. Не знаємо своїх прав, не вміємо/не хочемо/боїмося їх відстоювати...

І стосовно Арисі. Варіантів бачу два. Або дійсно дівчинку хтось просунув на цю посаду "за красиві очі", і власник бізнесу цього поки ще не помітив; або вам дійсно пощастило, що ви не потрапили на роботу у таку "фірму".