Спільний сон з малятком

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ірка-Шкірка, 15 Вересень 2010.

1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Спільний сон з малятком

Мене так всі напрягають щодо того, що я сказала , що беру дитину до себе в ліжко, інакше не варіант. Чоловік взагалі з нами спати боїться, каже, що він щось може зробити дитині, рукою дьорнути, чи ще щось. Хоча місце на ліжку є і я йому кажу, що нічого він не зробить, скільки ми там з нею місця займаємо.. Мама моя таким переляканим голосом все питає, а наскільки близько вона до мене є, так ніби я маю в сантиметрах їй сказати. А наскільки взагалі близько, то як? Дитину треба відсувати, коли вона засинає? Бо у нас якось так виходить, що цицяється і як відпускає цицю, то я хіба можу ледь ледь відсунутись від неї, але сильно соватися по ліжку мені не дуже зручно ще через шви, тому таки досить близько ми одне до одного, але я якось чуюся спокійною, хіба отакі питання мені трохи невпевненості додають і я вже починаю гризтися, чи все я роблю добре.. Надіюся, що якось воно з часом вляжеться і всі до того звикнуть, особливо чоловік, бо зрештою що мені мама, вона взагалі така трохи панікьорка, любить нагнітати ситуації, собі надумувати купу всього , перебільшувати , відповідно її заспокоїти важко, але я і не стараюся, добре, що ми зараз самі :) , я реально чуюся спокійнішою і впевненішою, коли нема помічників лишніх.

2. invisible

invisible Well-Known Member

Я малу довгий час клала не між нами з чоловіком, а між собою і дитячим ліжечком, яке в нас присунуте до нашого. Ну і ще зі сторони ліжечка підкладала довгу подушку для годування, щоб мала не вдарилася. Бо в мене чоловік так спить, розкидаючи руки-ноги, що я реально боялася з малу. Спала до неї теж дуже близько, трохи відсувалася, якщо вдавалося, але часто засинала і засинаю в процесі годування. Я якось ще в ПБ не боялася з нею спати, мала отой "внутрішній спокій" як ви пишете. Зрештою по собі спостерігала, що я засинала і прокидалася в одній позі, навіть не рухалася уві сні. То вже зараз стараюся одразу відсунутися, бо і мала купу місця займає і мені спина болить на одному боці спати.

3. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Ох ті мами... Я от недавно тільки дізналась, що мама в перші наші ночі вдома по лоджії ходила заглядала в вікно (у нас лоджія на 2 кімнати), чи все у нас добре... Отаке.
    Ну а з приводу відсувань, то того "трошки" цілком достатньо, якщо переживаєте. Я часто так і засинала з малим під цицею і ми спали до наступного годування ;) Ви ж не відключаєтесь так що Вас не добудитись ;)
    чоловік, доречі, певно також)))
    Ну а варіант з приставним ліжечком теж не поганий, якщо можна відрегулювати в рівень з Вашим ліжком. Збільшує спальне місце і чоловіку спокійніше буде. Якщо немає можливості ліжечко поставити, то можна ще подушку якусь невелику (не широку) між чоловіком і дитиною покласти. Ми так в перші тижні робили, поки муж не зрозумів, що нічого він не натворить ;)

4. Gorda

Gorda Well-Known Member

Я приставила ліжечко з одного боку, і все добре. Мені з нею так добре спати. Вже навіть сама не хочу щоб вона спала окремо.

5. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

Ми поки " примірялися " одне до одного, то Мію я клала по-різному - чи в центрі, чи збоку, залежно від боку годування. І так її ночами пересовувала, допоки не навчилася годувати верхньою груддю - їсть вона вночі часто, але по-чучуть, тож нам так найкраще. І найкраще спати саме посередині, бо і я дивлюсь за малою і чоловік гляне чи збудить мене, коли я вирублюсь ( буває, що чую її вже голосне хникання, а чоловік ще тільки вовтуження) і нам так безпечніше, бо мала зараз має прикол з натягуванням ковдри на себе чи пеленочки (беру витиратись, бо досі молочко протікає))), тож ми мусимо контролювати її рухи.
    А ще про ковдру - коли ми тільки починали спати разом, я старалась після годування лягати головою на рівні її тулуба, щоб часом її не накрити з головою. І зараз я так навчилась, що після годування, під час якого я успішно засинаю, на автоматі сповзую вниз)))
    І спимо на достатній відстані одне від одного - десь на пів руки від мене. І це не через те, що я її відсовую, а наша дама любить розкинутись зірочкою і їй я заважаю)

6. Багіра

Багіра Well-Known Member

якщо вам обом комфортно то можеш не відсувати, все ідеально:)
    то хай спить окремо, принаймі на перших порах
    мій спав окремо доти, поки не знадобився нам бути "обмеженням", щоб малий не поповз до краю і не впав з ліжка, ну але адаптувався недовго, він відносно акуратно спить

от мені було важче адаптуватися, ті незграбні рухи, спершу бувало і малого зачіпала крізь сон і прокидалася від того, ну і відсувалася досить часто, бо інакше не могла заснути, але в основнмоу тільки на таку відстань, щоб прийняти улюблену позу сну, то могло бути навіть впритул до малого
    а зараз малий сам відчувається, він взагалі кочівник по ліжку)

7. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

я не відсовувалась від Ані на початках (бо засинала під час годування), а вона спала то між мною і ліжечком, то між нами з чоловіком, бо я її перекладала, коли чергувала груди
    про чоловіка: мій теж спить як слон, навіть мене вагітну кілька разів уві сні "пригрів" по пузику (не сильно, але образи в мене було ого-го), але Аню він жодного разу не зачепив, хоча про його "відселення" мови не було

8. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я своїх підсувала трохи догори, щоб зручніше було разом накритись ковдрою.
    шпигунське реаліті :)
    тут головне - щоб Вам і лялі було зручно. Поки заживуть шви, дуже вважайте на себе. Бо я навіть без швів так налазилась по ліжку на 3й день після пологів, що зранку ледь встала.

---------- Додано в 08:29 ---------- Попередній допис був написаний в 08:26 ----------

хлопці так спали. а Віруся тулиться. Я сплю на боці, трохи зігну ноги, і вона клубочком біля мого живота. Дупцю до мого живота гріє, а я дихаю запахом її волоссячка.

9. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

я ще з пологового підсувала близенько-близенько) а як мали кольки то животом якнайміцніше притуляла до себе. так їм було легше. але якщо Злата любила притулятись і любить досі, то Ярка хіба камнем прикласти. поїсть, відвернеться і відсунеться від мене. але все одно тихенько вночі притягаю до себе, як Цьомцьомка пише. хоч дупкою)

10. Raven

Raven Мама малятка

Я малу часом на себе під пжамку клала, бо коліки дошкуляли. Якось воно само собою вирішилося, що мала спить з нами.

11. Almariel

Almariel Well-Known Member

Вітторіє, ми зараз спимо 4-ро на ліжку 1,8м)) живі і здорові. я після годування, якщо не заснула ще, то відсуваюсь на стільки, щоб на живіт лягти, але тулюся до тої малої пампушки. іноді ми з чоловіком спимо з одного брку ліжка, а дві доці - з іншого. старша може ногу всунути меншій під ніс чи ще кудись, але на неї ще не клала.
    одного разу був такий випадок: ми ввечері вкладаєм дітей спати разом, а потім йдемо пити чай. чуєм - старша шось хникає. думаєм: почекаєм, може щось приснилос просто. і таки справді притихла. коли зайшли в спальню, то побачили, що старша підсунулась до меншої, обняла її і так заснула.

12. svoybox

svoybox Well-Known Member

Під час вагітності читала цю темку і думала - ну нє спати разом з дитиною, то вже занадто. А тепер не уявляю, як донечка має спати сама. Ліжечка ми так і не маєм. Спокійно вислухала тиради всіх родичів про те, що дитина має мати своє місце, що я її придавлю вночі, що звикне і буде до кавалєрки з нами спати і т.д. і т.п. Як пише Убунтік, поки не навчилась годувати верхньою груддю (дякуючи ДП), совала малою для годування, а тепер спокійно мала спить посередині, чоловіка відділяю подушкою для годування, бо трохи кидається. А родичам кажу, що дитина не пес, щоб своє місце мати і спати буде з нами доки треба. До речі, дільничий лікар нічого поганого про спільний сон не сказав, хоча я чекала критики.

13. Raven

Raven Мама малятка

то файно, коли груди є)))
    а в мене як не було, так і не появились
    от і соваю малявку вже рік

14. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

В мене вродь і з"явилося щось, але видно мало :girl_crazy: я теж досі соваю Влада по дивану, бо верхньою довше 5 хвилин годувати не виходить "спину ломит, хвост отваливается".

15. рижик

рижик Well-Known Member

В нас зараз, навпаки, Златка спить посередині ліжка, а я "підповзаю" то з однієї сторони, то з іншої. Раніше теж малу совала, але зараз в нас такий сон чутливий, що боюсь розбудити.

16. Isa

Isa Well-Known Member

О,в мене так само!катуляючь по ліжку,мееі якось так повелось і легше,ніж Іллю дьоргати:)

17. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Я вже як народила, то теж думала і навіть тут писала, що дитина має спати окремо, в своєму ліжечку. А тепер, маючи досвід і навики годування під час свого сну, змінюю думку. Синочок спить з нами на невеличкому дивані, я годую і зразу з ним засинаю, поки він досмокує. Потім серед ночі прокидається він, я чую, що рухається, перекладаю на іншу сторону (вмію годувати верхньою груддю, але чогось так себе запрограмувала, що треба перекласти), а вночі не сильно соображаю, що роблю, іноді навіть не памятаю, скільки разів малюк прокидався, щоб годуватись, іноді не памятаю чи перекладала чи ні, одним словом, синок не будиться, і я не буджусь, все на автоматі. І зараз, як подумаю, що то треба було б не спати, поки він їсть, а чекати, щоб як засне, перекласти в ліжечко, то ніякого нормального сну не було б в мене. Тому висновок, спільний сон - це зручно. До речі, чоловік став набагато обережнішим вві сні, як почав спати з нами Матвій.
    Але в нас 2 ковдри, окремо чоловікові, окрема нам, бо однією ми не можем поділитись, а хотілось би... от якби 2-спальня велика була, то може б.

18. Shamna

Shamna Мамуся

Я переважно ніколи не пам’ятаю, коли переклала доцю до нас. Отак лягаємо спати кожен окремо, а зранку прокидаємося троє від того, що доня розкривається і нам з чоловіком стає холодно, або від того, що пхає пальці в очі мені чи чоловіку. Не пам’ятаю скільки разів годувала її вночі, все роблю на автоматі, перекладаю з місця на місце.

19. La esposa

La esposa Moderator

в нас та сама картина. Пацани. Наїсться, повернеться спиною і хропе. А деколи ще й рукою-ногою відпихається.

о, і в нас так повелось, з самого початку, від весілля. Кожен має свій кокон)) дитина теж, бо Нестору даю тоншу ковдру, а сама люблю сильно закутатись.
    Після пологів боялася дитину на руки брати - то клала на пеленку і з тою пеленкою совала по ліжку)) До речі, сплю з того краю дивану, який "не під стінкою". Під стіною було б зручніше, але в нашому дивані спальне місце розділене: мені - пружини, чоловіку тверде. Я не можу на твердому.
    Чоловік з самого початку навіть пропонував класти дитину спати в люльці від возика, на ліжко. Боявся роздавити. Відмовився, коли я запропонувала, щоб кожен раз вставав і дитину мені подавав для годування.
    Але мені малий як засне, то в тому положенні на боці і лежить, тому під час годування перекладаю його туди-сюди, щоб бочок не затерпав))

20. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

маємо таку, не вистачає всеодно)))
    чоловік спить під меншою, а ми з донею під більшою 2,0*2,2