Соціоніка: тести, визначення типів, обговорення

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Lady_Opium, 14 Листопад 2009.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Соціоніка: тести, визначення типів, обговорення

А мені вийшло що я онта, як її... ґейша, ой Гексля. Щось мені ся так видає, що я маю мужа дуелянта.:girl_in_dreams::girl_in_love:

2. мамочка

мамочка Well-Known Member

прошла 2 тести
    результат:
    Логико-сенсорный интроверт (ЛСИ) — Инспектор (Максим Горький)
    логико-сенсорный экстраверт - "Штирлиц"

з першим описом згідна, а з другим категорично -ні

3. Oddly

Oddly Well-Known Member

тести тестами, але ж ви можете побачити різницю - інтраверт ви чи екстраверт? тоді і відповідь знайдете

4. Liona

Liona Well-Known Member

йо... а я 3 рази проходила різні тести... 2 рази я вийшла Наполеоном і 1 раз Гюго :girl_crazy: І як то зрозуміти?..

5. мамочка

мамочка Well-Known Member

манія величності)))))))))):girl_haha:

6. Liona

Liona Well-Known Member

:sad:(( Ну то капець :sad: Ніколи не помічала за собою тої вади... Хоча багато чого з опису підходить... :girl_in_dreams:
    Дівчата,які на тому розуміються! А скажіть, будьте такі ласкаві, отаку річ... Я роки 3-4 назад вже проходила соціоністичні тести, виходило,що я Єсенін... А тепер от такі результати... Як то зрозуміти? Може, з часом люди таки міняються?

7. Taska

Taska Well-Known Member

люди не міняються, міняється сприйняття себе, ну і ще настрій і обставини міняються:) останні два також впливають на відповіді при тесті. Тому для 100% результату варто просто поспілкуватись із соціоніком.

8. levandivka

levandivka З яйцями...

Лише другий. З результатом тяжко не погодитися.
    А перший навіть не завершив (шкода часу): пари підібрані нечітко, некоректно для мене. Обрати відповідь на 70% точну не зміг для більшості питань.

9. Taska

Taska Well-Known Member

а мені здається що якраз другий гірший. Людині яка вперше має намір визначити свій соціонічний тип і не дуже орієнтується в соціоніці цей тест дасть помилковий результат

10. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Я десь пару років тому захоплювалась соціонікою! Мене "підсадила" на соціоніку подружка! Було дійсно цікаво - ми ходили на зустрічі соціоніків у Львові, ті обоговорювали різних політиків, відомих людей і визначали їх соціотипи. Пам"ятаю коли мене визначали,то один хлопець дуже хотів щоб я була Напеолеоном, тому що це його дуал...але коли мене визначили як Горького (з чим я на 100% згідна) - його інтерес до мене зменшився:girl_haha::girl_haha::girl_haha: Веду до того,що соціоніка дійсно корисна штука і дуууже цікава,але не варто робити з цього "релігію" :))

11. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я теж свого часу дуже захоплювалась соціоніко. Спочатку так і було: всіх типувала, протипувавши вже співставляла, в якому руслі спілкуватися з людиною))) Потім почала розуміти, чому розішлась з хлопцями, ких палко кохала, чому не могла з ними ужитися. Перше моє найбільше кохання було моїм конфліктером - нереально було жити разом, постійна гризня. Друге велике кохання було Гамлетом - дзеркало - ніби ідеально розуміли одне одного, але кожен намагавс свої больові фіункції спихнути на партнера - в моєму випадку від мене гамлет вимагав бути "сильною залізною леді" і я того ж від нього. але як то кажуть - не даш те, чого не маєш. Потім я зустріла свого дуала - Жукова. Впринципі різниця в стосунках є :) Не скажу що все ідеально, але принаймі ми одне одному по гострих кутах не проїжджаємось :) Я розцінюю соціоніку наукою на перспективу - в ній є підвалини стосунків, які з роками не втратять свій смак, не стануть тягарем - а будуть опорою і допомогою.
    Хто ще не здогадався - мій соціотип - Єсенін (інтуїтивно-етичний-інтроверт) :)

12. levandivka

levandivka З яйцями...

Тю...
    Новачкам всюди трудно... [​IMG]
    З орієнтирами проблем немаю. Що тест і підтвердив. :)
    Код:
    1. L - структурная логика

Досконально вникает в дело, которым занимается. Упрямо и настойчиво собирает информацию, чтобы полностью владеть ситуацией. Коллекционер или книголюб, особенно его интересует справочная литература. Сторонник строгого порядка и отлаженной системы. Все, что не вписывается в нее, отвергает как нелогичное. В интересующем его деле регулярно проверяет и контролирует его ход. Уравновешен и исполнителен сам, того же требует от других. Уважает субординацию. Не принимает во внимание личных симпатий, когда речь идет о деле. Предметы раскладывает по строго отведенным местам. Не терпит, когда кто-то берет без спросу или перекладывает его вещи.

2. F - силовая сенсорика

Трезвый реалист: ставит перед собой только посильные цели, потому в большинстве случаев добивается их, пусть даже и не сразу. Если объяснения и предупреждения не помогают, включает нажим и другие силовые методы управления. Умеет дожимать противника, загоняя его в угол. Стоик, который умеет держать себя в руках. Переносит любые невзгоды. Заставляет себя делать то, что неинтересно, но нужно. Помогает тем, кто слаб, беззащитен. Опекает старых и больных. Бывает незаметным борцом-одиночкой за справедливость.

3. R - этика отношений

На людях держится вежливо и корректно. Может заставить себя быть веселым и общительным. Легко входит в контакты ситуативного, недлительного характера. Своим поведением вызывает доверие. Терпеливо выслушивает людей, которые к нему обращаются. Сочувствует им, демонстрирует свое расположение. Хотя и переходит на близкую дистанцию, но отвергает панибратство в отношениях. Дома с родными держится сурово. Любит воспитывать, читать мораль. Надежен в своих привязанностях, хотя бывает, что мучительно разрывается между двумя объектами симпатий сразу.

4. I - интуиция возможностей

Очень привязан к своему мировоззрению. На уступки и компромиссы не идет. Друзей подбирает себе по совпадению взглядов. О человеческих способностях судит по себе. Если я это могу, то почему другие нет? Интуицию ему заменяет личное отношение. Может доверится доброжелателю, наушнику, псевдостороннику. Ценит людей интеллектуальных, творчески одаренных. Им может простить даже эгоизм и неэтичность.
    Років сім тому, дядько всі вуха соціонікою продзижчав. Навіть у Політехніці, здаєцця, студентів тим парив. [​IMG]

Останнє редагування: 16 Листопад 2009
  13. Капризуля

Капризуля Well-Known Member

Для тих, хто не може визначитися, раджу пройтися по ознаках (дихотоміях) типів. Тобто визначити:
    1) раціонал ви чи ірраціонал;
    2) сенсорик(твердо стоїте на землі, добре розбираєтесь в своїх почуттях, мислите конкретно) чи інтуїт (мислення абстрактними категоріями, схильність до роздумів, деяка "відірваність" від реальності);
    3) етик (основний носій інформації - люди, іх переживання, інтонації мови) чи логік (інформацію черпає з об'єктивних фактів, погано розбирається в почуттях);
    4) екстраверт чи інтроверт.
    Я так і зробила, і майже впевнена тепер, що мій тип - сенсорно-етичний інтроверт Дюма:girl_claping:

Тут прикольна штука - замість відомих чоловіків соціотипи названі іменами героїнь літератури і кіно http://www.socionika.info/women.html
    Я - Душечка. Спочатку подумала, що мається на увазі Мерилін Монро з кіна "В джазі тільки дівчата":girl_spruce_up::girl_flirt: Думаю: вау, який у мене сексуальний соціотипчик.А то виявилась героїня Чехова:girl_haha:
    Oddly, Ви - Попелюшка:girl_tender:

14. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Як соціолог, скажу вам, що перший тест, складено значно точніше в плані індикаторів (їх там багато, і всі добре узгоджуються). Чим більше індикаторів, тим точніше вимірювання і достовірність результату, тут навіть незважаючи на настрій, через кілька днів, результат вийде той самий. Другий тест - не точний, пари не індикуються, двозначне трактування, він для лінивих.
    Я пройшла обидва, результат першого мені сподобався, я йому довіряю, майже все написано як про мене, я така в житті:girl_spruce_up: - Логіко-інтуїтивний екстраверт - підприємець (Джек Лондон):girl_curtsey:

15. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

а-а-а-а-а, я тільки збиралася таку тему створити, а Леді Опіум виявилася шустрішою, за шо і дякую ;)
    Я вважаю так: соціоніка - це круто, це повніше і детальніше, ніж гороскопи, групи крові та хіромантія :) Це найповніше та найточніше типування людей, яке тільки може бути, нмсд :) Прийнаймні, те, що я читала про рідних та близьких у соціонічних характеристиках, відповідає стовідсотково. Думаю, соціоніка не може нашкодити, вона покликана лише допомагати - зрозуміти себе, свої сильні та слабкі сторони, зрозуміти інших. А у житті я спеціально не намагаюся типувати людей - хіба виникають якісь нюанси у стосунках. Але не відмовляюся спілкуватися і з конфліктерами, і з партнерами, і з квазітотожними і теде.
    П.С. Леді Опіум, то хто Ви? ;)

16. Oddly

Oddly Well-Known Member

ой, щось там в тому описі такого вже намудрували - в крайнощі впадають.
    вони трохи занадто спростили опис, або я розвинула свої слабкі якості ))))

ще хочу сказати, що все-таки інтуїція - одна з моїх сильних рис, і що-що, а професію я вибрала надзвичайно вдало для свого типу, тому, мабуть, і почуваю себе в ній дуже комфортно.

так, дійсно, років сім тому в мене таке враження було, що всі просто жужать тою соціонікою.
    зараз би хотіла знов підчитати - щоб краще зрозуміти, як виховувати свою доню, щоб не нашкодити формуванню її особистості

17. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

типування людей по характерах? Людей можна типувати по різних параметрах, я в гороскопи ніколи не вірила, а от носіння імен і карми людей - так. Щось в тому є. Соціоніка це спроба пояснення характеру людини відповідно до її поведінки. Не залежно, змінюється людина чи ні, вихований за певних обставин характер проявлятиметься все життя. Обставини зростання у більшості людей схожі, то ж і типи характеру часто співпадатимуть.

18. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

А мені всі тести, що я проходила, видають однаковий результат. Але то тільки якщо зберігати ясність розуму і аналізувати загальні тенденції своєї поведінки, і незважати на поведунку в окремих випадках. Якщо під впливом емоцій заповнювати - також може видасти невірний результат.
    А взагалі - я типовий представник свого типу. Тільки от зовнішність нетипова)

19. Капризуля

Капризуля Well-Known Member

А давайте, щоб наштовхнути один одного на правильну відповідь, будемо писати якісь такі свої риси, що найбільше відповідають (чи тонко натякають, щоб ускладнити завдання:girl_wink:) нашому соціотипу. Бо за характером дописів шось мені тяжкувато:confused:
    Так, як я вже написала, хто я, чекаю ваших "натяків"

І до Леді Опіум: скажіть, чи я вгадала? Як ні, то буду вгадувати далі...

20. Oddly

Oddly Well-Known Member

головне, щоб не писати ті риси, які ми хочемо у себе бачити і чомусь помилково вважаємо, що у нас вони є ))) хоча це також може стати показовим