Соціальні мережі

Discussion in 'Ой у Львові на базарі' started by Редвумен, Apr 7, 2010.

1. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Відповідь: Соціальні мережі

Дійсно, я теж сьогодні зареєструвалась в нову соцмережу. Поки тільки чоловіка в друзі добавила, інших ще не шукала.

2. casablanka

casablanka Щаслива особистість

Сьогодні зайшла в weua і вуаля:girl_dance:, мережа вже не висне, здається що вже працює нормально. Я вже скористалась пошуком і нарешті у мене вийшло долучити першого друга, а точніше нашу форумлянку:radist:.

3. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

сподіваюсь, що на нашому форумі вже всі видалились в вк і однокласників!
    якщо ні , то зробіть це сьогодні.
    С 1 августа в России вступает в силу новый антитеррористический закон, предоставляющий полное право на получение Федеральной службе безопасности РФ практически всех личных данных пользователей интернет-ресурсов, зарегистрированных в РФ. Сообщает Espreso.tv.

Таким образом ФСБ на законодательном уровне получает полное право вмешиваться в личную жизнь не только граждан России, но и иностранцев.

Данные о всех логинах и электронных адресах своих пользователей, списки их контактов, сведения о количестве, объеме и адресатах передаваемых сообщений, владельцы почтовых серверов, блог-хостингов, форумов и соцсетей будут обязаны предоставлять по первому требованию представителей российских государственных структур.

В Службе безопасности Украины предупреждают, что в условиях продолжающейся агрессии России на территории Украины, новые полномочия предоставляют ФСБ возможность получать имеющуюся в веб-среде информацию об украинских событиях и могут использовать ее в ущерб интересам национальной безопасности.

В СБУ предупреждают всех граждан, которые обеспокоены безопасностью личной информации и рекомендуют воздержаться от использования интернет-ресурсов российской доменной зоны, в первую очередь это касается соцсетей и почтовых ящиков.

4. algo

algo СуперМодератор) Staff Member

З однокласників видалилась. а от ВК мене щось не пускає))) треба взяти себе в руки до кінця тижня)

5. Нікуся

рубайте ту гангрену вже!

---------- Додано в 15:31 ---------- Попередній допис був написаний в 15:26 ----------

Чимало українських користувачів, які почули це попередження (а деякі ще раніше) видалили свої особисті сторінки та поштові скриньки на російських сервісах. Такий радикальний крок загалом виправданий: менше ходимо туди, де нас слухають - менше розголошуємо інформації.
    Але, якщо ви це зробили, то повинні знати, що приводу до абсолютного спокою у вас поки що немає. Вся інформація, яку ви завантадили на свою сторінку з початку її існування (ваші особисті дані, адреса елекронної пошти, номер мобільного телефону, фотографії та відео, текстові повідомлення), фізично нікуди не зникла. До неї лише закрито прямий доступ, але у непрямому доступі вона залишається невизначено довго. Деякі користувачі, а спецслужби РФ тепер й "на цілком законних підставах" можуть скористатися інформацією навіть з видаленого профілю.
    Ви можете самі переконатися в тому, що навіть видалення з соціальної мережі не приховує вашу інформацію.

1. Завантажте у свій фотоальбом будь-яке зображення, або оберіть в альбомі якесь, яке вам не шкода

2. Відкрийте це фото для перегляду у фотоальбомі

3. Клікніть на цьому фото правою кнопкою мишки, у меню, яке розкриється - натисніть пункт "Копіювати URL зображення"

4. Відкрийте нову вкладку браузера, і вставте туди URL зображення. Тисніть Enter - що бачимо? У вікні браузера відкрилася наша фотка. На всяк випадок збережіть URL картинки, наприклад, у блокноті.

5. Тепер повертаємося у Однокласники чи ВКонтакте і видаляємо цю фотку. Так, тиснемо "Видалити"...

6. Видалили? А тепер вставте у адресний рядок браузера збережений URL і знов натисніть Enter...

7. Робимо круглі очі: картинка, яку ми видалили - нікуди не зникла, вона й далі доступна тим, хто має на неї пряме посилання!
    Незалежно від того, чи видалили ви свою сторінку в соцмережі або поштову скриньку, а чи продовжуєте на свій страїх і ризик користуватися - ніколи й ніде не використовуйте жоден з ваших колишніх паролів! Не секрет, що користувачі полюбляють використовувати один пароль для всіх своїх скриньок, соцмереж і навіть систем інтернет-банкінгу - "щоб не забути". Хоча робити цього ні в якому разі не можна. Адже, отримавши ваш пароль, який зберігається на "видаленій" сторінці, зловмисники з високою імовірністю отримають доступ до решти ваших поштових скриньок, сторінок і навіть банківських рахунків.
    Ну, а що стосується номерів мобільних телефонів, які були "прив’язані" до ваших сторінок - також майте на увазі, що вони з 1 серпня 2014 року для спецслужб РФ "законно" не являють таємниці. Отже, ВКонтакте і Одноклассники перетворюються на великий телефонний довідник для ФСБ.

Усе сказане про збереження "видаленої" інформації повністю стосується й соціальної мережі Facebook - за відмінністю того, що у США використання конфіденційної інформації без рішення суду є поза законом. Втім, адміністрацію Facebook вже викривали у несанкціонованому використанні персональної інформації користувачів.

6. algo

щ фото позберагію. бо є там такі, яких навіть вдома нема) то треба нині ввечері сісти і зібратись з силами.

7. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

З однк. видалилась ще під час Майдану, а з ВК-ні. Як тепер всю інфу поміж маси доносити про потреби АТО і всяку допомогу((

8. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

а мені не вдається, пише, що не вдалося надіслати дані і просять зв"язатися з ними (вже пробувала різні пошти писати і все рівно не йде(((((),

9. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А якщо я вже три роки як заблокована в однокласниках. Немаю туди доступу але мій профіль десь там є, просто ніхто його побачити не може, то з тим вже ніц не зробиш?

10. Нікуся

всі групи є і фейсбуку.

---------- Додано в 17:30 ---------- Попередній допис був написаний в 17:28 ----------

Вся інформація, яку ви завантажили на свою сторінку з початку її існування (ваші особисті дані, адреса елекронної пошти, номер мобільного телефону, фотографії та відео, текстові повідомлення), фізично нікуди не зникла. До неї лише закрито прямий доступ, але у непрямому доступі вона залишається невизначено довго.

11. NataliaFed

тільки всіх друзів там нема))

12. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

А як видалитись в однокласниках??

13. Laja

Laja New Member

Можливо хтось підкаже як всі за раз фото з вк зберегти собі на компютер. Може є десь така опція одною клавішею:)

14. NataliaFed

В мене програмка є, нею можна альбомом скачати

15. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Як добре, що ніколи не реєструвалась в однокласниках і в контактє, а тепер і подавно мене не переконає ніхто це зробити, не люблю соцмереж

16. algo

кинь в гугл. там трохи довга процедура.

17. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

2 секунди)))
    Шукаєте кніпочку ,,регламент,,-цик і внииииииз, а там є ,,відмовитись від послуг,, і вуаля))
    я вже там себе видалила.

18. Nana11

Nana11 аспіранточка

А мені цікаво чим небезпечна ота реєстрація в вк наприклад, коли там лише одна моя фотка і я собі тільки всякі новини українські на стіні закидую...ну тобто наскільки то є безпечно чи ні, як думаєте?

19. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

Фух! І я це зробила! Вчора нарешті видалилась з ВК і Однокласників. З ВК було особливо шкода прощатись, бо там купа друзів і фоток сотні... але таки наважилась. Тепер буду на ФБ розширювати френд-лист (виявилось, що 90% моїх друзів є і там, і навіть декого нового знайшла, хто лише у ФБ зареєстрований)

20. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Мені навпаки - цікаво, чим то може бути небезпечно?
    Навіть якщо не лише фотка. Ну, дізнається ФСБ ваш номер телефону, ну, скопіює фотки, ну, прочитає переписку і ваші думки з приводу їхнього гаранта. І що?