Собаки: ваше ставлення до їх присутності на дитячому майданчику і не тільки

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Adriasia, 9 Серпень 2011.

?

Я

1. власник собаки і повністю дотримуюся правил вигулу собак

15,1%
  2. власник собаки і вигулюю як хочу і де хочу

2,0%
  3. не маю собаки, але мені чужі не заважають навіть на дитячому майданчику

2,4%
  4. не маю собаки, але не проти чужих собак, якщо їх господарі дотримуються правил вигулу

80,0%
  5. кицька в мене, а собакам - собачу смерть!

0,5%
  1. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

Відповідь: Собаки: ваше ставлення до їх присутності на дитячому майданчику

такий чорний бульдог? думаю, знаю про кого ви))) ми теж їх оминаем, бо мені все здаеться, що якщо тому бульдогові захочеться- то той щуплий власник його не втрафить спинити.
    До речі, в Стрийському парку тусуеться свора з 5-ти собак бездомних. Одна з них вже родила. І шкода дзвонитив санстанцію, бо це тваринки живі, але ж як гуляти з дітками бігаючими і знати, що за кущем бігають голодні нічийні пси?

2. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Передбачити поведінку тварини неможливо,а вдягнути намордника можливо,тоді такої б ситуації не виникло.Не має значення велика собака чи маленька,господар несе за Неї відповідальність,а якщо б це була дитина сусідки,а собака Ваша,чи допомогло б Їй почути,що такого ніхто не сподівався

---------- Додано в 15:12 ---------- Попередній допис був написаний в 14:53 ----------

категорично проти присутності собак на дитячому майданчику

3. Яруська

Яруська Well-Known Member

Вчора якраз ходила в поліклініку на Парковій за довідкою, то там якісь собаки мило дрихли на новій площадці з качельками.

4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну і зря, колись у нас в підвалі поселилась бездомна собака, ще й неродила там щенят, і як скажена кидалась після того на кожну собаку яка проходила повз підвальні вікна нічого не підозрюючи.
    Після того як вона кинулась на мою Сару, мені було не до жалю до бездомних тваринок. Подзвонила і в службу вилову тварин, і в санстанцію і в жек. Через тиждень максимум проблема була вирішена.

Так що якби стояло питання безпеки, а тим більше дитини, на бездомних собачок мені б було мьяко кажучи пофігу.
    І при тому я собак люблю, але просто цілком переконана що собака має бути або домашня, або собака охоронець території, або не бути. Бездомні тварини мене реально напрягають. Не гуманно, але бездомні тварини користі не приносять а проблем він них може бути багато.

5. Solomi

Solomi New Member

так я і не кажу про мого кане корсо, який теж добрий, але я ж з гим не гуляю в парку взагалі.

згідна з Вами

власне так і роблю, після того як скажу "" Дитинко, тобі мама дозволяє гладити собачку?

ну я поза межами майданчика - це по-перше
    і добровільно - примусово Нікого не змушую , і не кличу

я акцентувала увагу, на фразі що дорослі і діти самі підходять до нас з собакою

6. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

ви написали:

тепер ви пишете:

то де ж ви все-таки з вашим псом, коли ваші діти гуляють на майданчику, та ще й так, що інші підходять?

7. dasha

dasha Well-Known Member

Вчора йшла з малим з садка, він тримав гілочку в руках. Тут до нього підбігає пітбуль і зубами бере собі гілочку. Господиня його покликала і він пустив. Не заперечую, може це була найдобріша собака в світі, але я тоді чуть не вмерла, коли побачила того песика біля своєї дитини.

8. Solomi

Solomi New Member

в нашому парку лавки стоять поза майданчиком

9. innamorata

innamorata Well-Known Member

Я обожнюю собак, сама собачниця. Маю красивого доглянутого виставкового стаффа. Так от. Моя думка - не має значення яка порода, не має значення розмір собаки - поруч з дітьми їм не місце. Просто до прикладу - маючи собаку умовно (бо вони виводилися як виставкові) бійцівської породи, панічно боюся малих собак, бо одна така сусідська собака в дитинстві мене постійно кусала. Ще як приклад - в сусідньому будинку колись ДОЛМАТИН!!!! (а це взагалі декоративна порода) покусав дитину на смерть. Як висновок - будь яка тварина може бути непередбачувана. Єдиний варіант у тому всьому(в то так - приблизно) - це коли тварина дресирована. До прикладу, щодо моєї собаки - він пройшов повний курс дресури, слухається не те що по голосових командах, а й по жестах. Але коли йду з дому до місця вигулу - завжди на поводку, іноді в наморднику. В наморднику не стільки для безпеки оточуючих(любий собачник вам скаже що намордник для собаки яка нападає - то так, для галочки, бо нанесе не менші травми ніж зубами), скільки для їх душевного спокою. При тому всьому, діти є всюди, де б ти не гуляв. Тож побачивши дитину, подаю команду поруч, і собака йде біля лівої ноги без поводка і намордника(нереально вдягати це все кожен раз коли повз проходить дитина).
    До чого я веду. Заводячи собаку, людина має усвідомлювати що бере на себе ВЕЛИЧЕЗНУ відповідальність на найближчі років так 15. Собака не може рости сама по собі, нею треба займатись, її треба виховувати. Не розумію людей які заводять собаку бо так модно, а потім запал остиває і ніхто тою тваринкою не займається.
    Щодо собачих екскрементів на дитячому майданчику - то взагалі нонсенс, тут навіть коментувати не буду.

10. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Знаєте, не тільки на дитячих майданчиках. Коли жила в спальному районі, якось так не зверталось уваги. Мабуть тому що місця і трави більше. Але в центрі - це якийсь жах. Особливо зараз - сніг зійшов, а собаче г.... лишилось. На вузькому тротуарі з дітьми важко нормально пройти, постійно приходиться обходити. Коли в нас будуть за собаками прибирати?

11. нталька

нталька Well-Known Member

Напевно, знову труять собак. Сьогодні в районі цуму, але в різних місцях бачили 2 собак,які в агонії помирали. Це жахливо!

12. Зануда

Зануда Well-Known Member

Не про дитячий майданчик та все ж...Сьогодні ми з донечкою поверталися додому від лікаря і зайшли в магазин. Невеличке приміщення напівпідвального типу в якому троє клієнтів створюють натовп і за нами заходить дядько з великим собакою без намордника. Я на нього так виразно подивилася і він це вловив. Але видно, що не хам якийсь, то я так спокійно і тихо питаю, чому ж собака не в наморднику, чому він не залишив її на вулиці і чи він знає, що це адміністративне порушення? Дядько аж почервонів і так виправдовувався, що повідок короткий і ним не прив"язати, а так втече і все таке...У нас люди не звикли дотримуватися правил. На жаль.

13. карапуз

карапуз Well-Known Member

Чи є у Львові служба вилову бездомних собак, яка працює так пізно увечері ?

14. Donner

Donner Member

Любителі песиків чи звичайні рагулі?

Створюю тему, бо насправді вона об'ємніша, ніж допис в "Рагулі". Напевно всім знайома ситуація - щасливі господарі гуляють з чотириногими друзями. Такими милими, пухнастими. Але є інший бік медалі - повна безвідповідальність перед іншими. Всі ці песики й кицьки банально гадять довкола себе, і практично жоден з власників не прибирає за своїм питомцем. В нас на Сихові тільки одна жінка ходить на прогулянку з псом і носить з собою лопатку й посудину для прибирання за ним. Та й то, вона приїхала з Латвії чи Литви, відповідно, інша ментальність. Пісочниці для дітей перетворилися в біо-туалети для собак і котів. Тим не менше, серед власників немало мамаш, які б в інших обставнинах підняли крик "бо моїй дитині заважає". Або більше того - йдуть такі собаколюби з бійцівським псом, відпустили його на кілька метрів від себе, а намордником навіть не пахне. Що робити, як боротися з таким типовим рагулізмом? Як на мене, потрібна примусова реєстрація всіх собак з видачею спеціального чіпа, за яким наряд міліції, наприклад, може зісканувати дані про пса. Немає власник чіпа - муніципальна влада отримує право приспати собаку. І треба впровадити санітарний податок на собак і котів. Щоби кожен власник сплачував щомісяця кілька гривень, які б ішли на прибирання за їхніми тваринами та на завезення нового піску. А собак бійцівських та мисливських порід я взагаліб заборонив тримати в багатоквартирних будинках, або тільки за згодою сусідів. Ну бо як інакше боротися з таким рагулізмом? Цікаво було б послухати думки власників тварин.

15. Donner

Donner Member

Всі ці песики й кицьки банально гадять довкола себе, і практично жоден з власників не прибирає за своїм питомцем. В нас на Сихові тільки одна жінка ходить на прогулянку з псом і носить з собою лопатку й посудину для прибирання за ним. Та й то, вона приїхала з Латвії чи Литви, відповідно, інша ментальність. Пісочниці для дітей перетворилися в біо-туалети для собак і котів. Тим не менше, серед власників немало мамаш, які б в інших обставнинах підняли крик "бо моїй дитині заважає". Або більше того - йдуть такі собаколюби з бійцівським псом, відпустили його на кілька метрів від себе, а намордником навіть не пахне. Що робити, як боротися з таким типовим рагулізмом? Як на мене, потрібна примусова реєстрація всіх собак з видачею спеціального чіпа, за яким наряд міліції, наприклад, може зісканувати дані про пса. Немає власник чіпа - муніципальна влада отримує право приспати собаку. І треба впровадити санітарний податок на собак і котів. Щоби кожен власник сплачував щомісяця кілька гривень, які б ішли на прибирання за їхніми тваринами та на завезення нового піску. А собак бійцівських та мисливських порід я взагаліб заборонив тримати в багатоквартирних будинках, або тільки за згодою сусідів. Ну бо як інакше боротися з таким рагулізмом?

16. terezka

terezka котяка-вишивака

такі податки давно існують, ще й наявність собаки чи кота включають додатково до комунальних

на якій підставі? правилами утримання собак у місті передбачено, що кожна людина має право завести тварину і утримувати їх у власному помешканні (є лише обмеження на кількість дорослих тварин). Дозвіл від сусідів потрібен лише для утримання тварини у комунальній квартирі.

17. napoleona

napoleona Well-Known Member

може м в одному дворі живем? бо у нас теж такі любітєлі є, а то що все подвіря обіс**но і смердить нестерпно, і коли власниця йде з песиком і він спокійно робить свої дєла під машину або біля дверей у підїзд, то нормально є? позабивала би таких

18. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

та нехай утримує в помешканні, лиш би не гадило те чудо всюди підряд.
    в ідеалі то було б добре щоб не дозволяли заводити собак вагою більше 5 кг. хоча і ті шавки теж доволі багато незручностей створюють

19. Donner

Donner Member

Серйозно? Навіть не знав. Хоча сумніваюся, що їх сплачує хоча б половина власників. Особливо, пенсіонери, бо "їм положено". Бо в принципі, судячи за кількістю власників собак чи котів, якби всі платили а інші - не крали, то за ті кошти можна спокійно обладнати місця для вигулу. Але все-одно, відповідальність власників собак має бути більшою. Бо зараз їм все дозволено і плювати вони хотіли на Правила утримання. Я вважаю, що мешканці будинку мають мати право вирішувати, чи хочуть вони слухати собаче завивання поверхом вище або поспішаючи, обминати собачі екскременти, чи хочуть вони натикатися на бульдога без намордника в під'їзді. Але в тому випадку допоможе тільки невідворотність покарання по-німецьки. Якби власники собак заплатили кілька разів величезні штрафи за забруднення дитячих майданчиків, за вигул без намордників і т.п, то надалі ставилися б до свого захополення більш відповідально. Ну, я б ще вимагав, щоби собак вигулювали тільки з документами на них і на власників (або спеціальні ID-чіпи). Бо тоді, при виклику міліції, можна легше ідентифікувати собаку та власника.

20. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

у Вас є квитанціях є графа за кота і собаку? скільки платите, якщо не секрет?